Update; zomer is begonnen…

UPDATE; ZOMER IS BEGONNEN…

ZOMER

Het was een prachtige week, heerlijk weer, eindelijk. We hebben er lang op moeten wachten dit jaar. Amper een voorjaar met mooie dagen, veel regen. Nu lijkt de zomer toch echt door te zetten. Het is aangenaam om buiten te eten op ons terras. Dat vond u gelukkig ook, fijn om u weer te zien genieten van lekker eten in een ontspannen sfeer. En dank u wel dat u zich bijna automatisch houdt aan alle regels. Het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Want wie had 1,5 jaar geleden kunnen denken dat we ons met mondkapje op zouden melden bij de ingang, braaf alle gezondheidsvragen beantwoorden en onze handen desinfecteren? En toch is dit nu hoe ons leven eruit ziet. Als we iets willen, moeten we daar één en ander voor over hebben. Fijn dat dit alles geen belemmering voor u is om naar ons toe te komen.

VADERDAG

20 juni is het Vaderdag, tijd om alle papa’s te verwennen en/of in het zonnetje te zetten. U bent natuurlijk van harte welkom in ons restaurant om te genieten van een gezamenlijk, gezellig en smakelijk diner. Viert u Vaderdag liever thuis? Bestel dan ons BBQ pakket om vader mee te verrassen. Het weer ziet er prachtig uit, perfect om lekker buiten te eten. En wilt u hem liever zelf laten kiezen, dan is de Witte Brug cadeaubon een alternatief dat altijd in de smaak valt. Een cadeau met liefde uitgezocht en met plezier gegeven wordt altijd goed ontvangen.

VAKANTIE

Gaat u deze zomer op vakantie, naar een pretpark, casino of festival? Dan moet u testen, testen, testen. En we doen het allemaal, omdat we er zo aan toe zijn. We het testen, plannen, beantwoorden van vragen, reserveren, omdat we het er voor over hebben. Maar normaal is het natuurlijk niet en blijvend ook niet, hoop ik. Het voelt een beetje dubbel. Fijn dat het weer kan, maar moeten we het daarom ook allemaal doen? Vorig jaar gingen net voor de zomervakantie de grenzen van veel landen open. Iedereen wilde toeristen kunnen ontvangen en iedereen wilde graag toerist zijn, liefst in een ander land. Achteraf is dit misschien niet zo handig geweest, want al die reisbewegingen hebben de tweede en derde golf in gang gezet. Dit jaar gaan weer “net op tijd” de meeste landen van code rood of oranje naar code geel. En weer kunnen we deze zomer bijna overal naar toe, willen we toeristen ontvangen en toerist zijn. Er worden strenge eisen aan gesteld, een vaccinatiebewijs of een negatieve pcr test. Zou dat genoeg zijn? In de strijd om de toerist gaan we ver, versoepelen we misschien wel sneller dan eigenlijk verstandig is. We zijn vanaf maart 2020 meerder keren verrast door het virus. Ik hoop dat het deze vakantieperiode goed gaat, dat we voldoende beschermd zijn door alle inentingen en testen. Natuurlijk begrijp ik de behoefte en het economisch belang, maar ik maak me wel zorgen. In Groot Brittannië worden de maatregelen lokaal aangescherpt in verband met de Indiase (Delta variant) variant. Als zelfs Groot Brittannië dit doet, een land met een hogere vaccinatiegraad dan veel landen om ons heen, zijn wij dan wel voorzichtig genoeg? Is het een goed idee dat iedereen in zijn eigen land op vakantie gaat? Elk land heeft mooie, leuke, bijzondere dingen te bieden.

WELKOM

De afgelopen maanden hebben wij bijna al ons personeel aan het werk kunnen houden. Sommigen in een andere functie, sommige in een nieuwe functie. Bezorgers hadden wij nog niet, maar gelukkig wel een paar medewerkers uit de bediening met rijbewijs. Zo hadden wij ons eigen bezorgteam. Omdat wij tijdens de bezorging geen disposables gebruiken, maar porselein kon ook ons afwasteam “gewoon” door. In al die tijd vanaf maart vorig jaar zijn er wel wat personeelsleden gestopt. Vooral het natuurlijke verloop van jonge mensen die klaar zijn voor een volgende of andere stap in hun leven. Tijdens normale tijden komen daar dan ook nieuwe mensen voor terug. Dat is afgelopen jaar niet gebeurd.  We konden het prima redden met het personeel wat er al was. En wat kunnen we iemand bieden terwijl we gesloten zijn? We zien het wel zitten met jou, maar we hebben je pas nodig als we open mogen. Dat kan toch niet? Dit alles betekent wel dat we nu wat gaten te vullen hadden in ons personeelsbestand. Daarom zijn er wat medewerkers vanuit de afwas doorgestroomd naar de keuken of bediening. Hierdoor kwam er ruimte aan de afwas. Gelukkig kregen we na het plaatsen van een berichtje behoorlijk wat sollicitanten. Nadat we met deze allemaal hebben kennis gemaakt, konden we en keuze maken. Helaas was niet voor iedereen plaats. Maar Terra, Luus, Tess, Neeltje en Guus vullen de vrijgekomen vacatures op. Dus van harte welkom bij team de Witte Brug. Wij wensen jullie veel plezier, succes en gezelligheid. Een mooie carrière begint in de horeca, een nog mooiere carrière begint bij de Witte Brug.

Wij zijn dolgelukkig dat we open zijn, maar blijven voorzichtig. We zijn ons bewust van onze vrijheid, maar ook van onze kwetsbaarheid. Dus help ons open te blijven door te genieten van onze gastvrijheid, maar ook door, zo nodig, uw eigen verantwoording te nemen. Voor nu bedankt dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen. Tot volgende week!