iens-64-higheetnu-64-hightripadvisor-64-highTwitterfacebook-logogoogle+

.

.

Klik hier!

Er was eens… een witte brug in Boxmeer. Lang geleden stroomde er al een beek, de Oeffeltse Raam, langs de plek waar nu restaurant de Witte Brug staat. Voor Boxmerenaren beter bekend als de Ballenbeek. Over deze beek lag een brug. U raadt het al… deze brug was wit. Eén van de brugpaaltjes staat nog altijd in ons restaurant. Later (eind 1920) zijn de brugpaaltjes vervangen door een betonnen brug, ook weer wit. Deze brug was de enige mogelijkheid om de Oeffeltse raam over te steken in de weide omtrek van het Schraalzand en Brestbos.
De boerderij met café, gebouwd in 1925 door de familie Ermers, werd dan ook naar deze brug vernoemd: “De Witte Brug”. De familie Ermers leefde van de boerderij en van het café in de voorkamer. Tijdens de 2e wereldoorlog werd de brug opgeblazen in een poging de Duitsers tegen te houden. Helaas is dit niet gelukt. De brug en de boerderij met café liep veel schade op. Later zijn deze met overheidsgeld weer op geknapt.Wim en Cis Ermers hebben jaren (van 1952 tot 1991) met veel plezier het café gerund. In de jaren 80 werd achter in de wei het bedrijfsvoetbal tournooi gespeeld. Het was een komen en gaan van voetballers en supporters bij Wim en Cis. Menigeen kan zich de wedstrijden, koude douches en derde helften nog goed herinneren.

In 1991 veranderde de Witte Brug van eigenaar. Er werd aan de voorzijde een serre gebouwd die in gebruik werd genomen als restaurant. Aan de achterzijde kwam een zaal voor feesten en partijen. Langzaam aan verdween de caféfunctie om plaats te maken voor een restaurant met zaal. Zo is het nu nog, met Rob en Natasja Jakobs als gepassioneerde eigenaren.
Boxmeer heeft een rijke en interessante geschiedenis. Wilt u meer te weten komen? Klik dan hier.