• Update; wat een week…

  UPDATE; WAT EEN WEEK…

  HOE VEILIG ZIJN WIJ?

  Dat was de titel van vorige week. Nooit verwacht dat dit een week later een letterlijke vraag zou zijn. Wat een week, wat een water en we zijn er nog niet. Als waterland dachten we beschermd te zijn, maar dit is zoveel water. Wat hebben wij te doen met al die mensen die hun huis onder water zien staan, moeten evacueren, niet wetend wanneer ze terug mogen en wat ze dan aantreffen. En de ondernemers, die na een coronacrisis weer een beetje vooruit konden, bezig waren met herstellen van een ongekende crisis en die nu letterlijk onder water staan. Vreselijk, niet voor te stellen en machteloos. Tja, daar worden wij stil van. Het duurde even voor de ernst en de werkelijkheid doordrong. En toen wij beseften wat er gebeurde, zagen we dat het bij onze buren nog veel erger was. Zo triest. Voor iedereen die geraakt wordt door al dat water; veel sterkte, we leven mee.

  WAAROM?

  Voor het eerst sinds corona uitbrak, hebben wij van dichtbij te maken gehad met besmettingen. Al die tijd is dat ons bespaard gebleven, maar afgelopen week, waren ook wij de klos. Eén van onze medewerkers had een feestje, met testen voor toegang. Goed geregeld, er werd gecontroleerd, de groep was niet heel groot. En toch glipte er iemand binnen met een gekopieerde QR code. Deze persoon besmet 1/3 van de bezoekers, waaronder een medewerkster van ons. Wij hebben een hecht team en verschillende medewerkers zien elkaar ook buiten het werk om. Dus nu was het voor ons direct een puzzel. Wie had met wie contact gehad, wie had wanneer gewerkt. Wie moesten er getest worden. Gelukkig bleken wij naast een hecht team, ook een verantwoordelijk team te hebben. Ieder nam zijn verantwoording en handelde hierna. Donderdag hebben we voor de zekerheid ons restaurant gesloten gehouden, de reserveringen afgebeld, omdat we nog niet alle testuitslagen hadden. Vrijdag konden we met een gerust hart de deur weer openen. Zo snel kan het dus gaan, 1 persoon sjoemelt met de regels, gevolg veel mensen besmet, extra kosten voor het testen en een dag sluiten om geen risico te lopen. Onze gasten zijn niet in gevaar geweest, maar wij zelf wel. Het klinkt misschien vreemd, maar ik was zo boos. Een inschattingsfout van ons kabinet en het misbruik van 1 persoon, wat een gedoe gaf dat. We kunnen zelf nog zo voorzichtig zijn, hier kunnen we niet tegenop.

  Het aantal besmettingen stijgt door, de ziekenhuisopnames vallen gelukkig nog mee. Zonder risico is het niet. Juist veel jonge mensen houden langdurig klachten, longcovid. De jongeren worden in eerste instantie misschien minder ziek, maar kunnen wel degelijk blijvende schade ontwikkelen. Dit willen we toch niet.

  VAKANTIE

  Wij sluiten de Witte Brug even voor een vakantie. Dankzij u hebben wij ook gedurende beide lockdowns door kunnen werken. Het was hard werken, anders dan we gewend waren en niet zoals we dat het liefste doen. Ons team heeft zich er goed doorheen geslagen en heeft nu behoefte aan en recht op vakantie. Vanaf maandag 19 juli tot en met woensdag 4 augustus zijn wij even uitrusten, opladen, genieten van Nederland. Wij zien u graag vanaf 5 augustus weer in ons restaurant of lekker op het terras. Wij checken regelmatig onze mail, dus mocht iets niet kunnen wachten, stuur gerust een berichtje.

  GENIET

  Geniet van de zomer, het mooie weer en uw vrije tijd. Wij hopen dat u zoveel mogelijk in Nederland vakantie viert, de horeca bezoekt, aan de ondernemers denkt. Blijf voorzichtig, neem uw verantwoording, corona is niet weg en wij willen heel graag de rest van het jaar open blijven.

  Voor nu bedankt dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen. Tot na onze vakantie!

 • Update; Hoe veilig zijn wij?…

  UPDATE; HOE VEILIG ZIJN WIJ?…

  PRACHTIG RESULTAAT

  Vorige week was er geen update. We werden even opgeslokt door de werkzaamheden bij onze zoon. Af en toe meld ik daar ook wat over, hij is tenslotte een groot onderdeel van ons dagelijks leven. Als personal trainer, volledig voor zichzelf begonnen in februari 2020 heeft ook hij twee verplichte sluitingen achter de rug. Niet echt een vloeiende start van een eigen onderneming. Toch heeft het corona jaar hem ook iets moois gebracht; een eigen studio. Om een lang verhaal kort te maken, 1 juli kreeg hij de sleutel van zijn eigen ruimte in Mill. Daar is een week heel hard gewerkt door vrienden en familie met een prachtig resultaat zoals u op de foto kunt zien. Natuurlijk zijn wij er ook geweest om te helpen. Rob is een man met twee rechter handen en heeft dus vooral geklust; vloeren gelegd, gaten geboord en keuken geplaatst. En, zoals bij de Witte Brug ook vaak het geval is, heb ik dat gedaan wat u niet ziet. Maar als ik het niet doe, gaat het u opvallen. (Dat betekent dus de administratie, boekhouding, regelgeving, aankleding en decoratie.) Natuurlijk moet er nog één en ander gedaan worden, maar nu de apparatuur geleverd is kan hij alvast aan de slag. Een prachtige ruimte waar zijn klanten onder professionele begeleiding en met persoonlijke coaching komen trainen en sporten. Want hoe belangrijk gezondheid is hebben we het afgelopen jaar zeker ervaren. Wilt u meer weten? Neem gerust een kijkje op zijn site www.dolfpt.nl of maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

  OP GEVOEL

  Dat was dus even de uitleg voor het ontbreken van een update op zondag 4 juli. Nu deze week. Tja, wat een week, wat gebeurde er allemaal. Soms zijn er dingen die we beter niet kunnen vertellen, maar aan de andere kant, waarom eigenlijk niet? Dus dan toch. Kunt u zich voorstellen dat er gasten zijn die denken te weten wat bij ons wel en niet mag of moet? Die zijn er, die vertellen ons in volle overtuiging dat bepaalde regels niet meer gelden of juist wel. Wij gaan hierover niet in discussie. Wij doen dat waarvan wij volgens de RIVM en onze brancheverenging toe verplicht zijn, of geadviseerd worden. Daarnaast doen wij veel op gevoel, als het niet goed voelt en het mag wel, doen we het niet totdat het wel goed voelt. Wij houden ons aan de regels en hopen dat u dat ook doet, niet allen bij ons, ook op andere plaatsen.

  ZORGEN

  Wij horen ook de verhalen over uitgaansgelegenheden waar de regels niet zo nauw worden genomen en/of nageleefd. Zo jammer. Wij begrijpen dat iedereen het uitgaan gemist heeft, wij begrijpen ook de ondernemer die al die tijd verplicht gesloten was. Wat wij niet begrijpen zijn de gasten die er alles aan doen om die regels die nu nog gelden te omzeilen en de ondernemers die niet de moeite nemen om te controleren, op te treden, en te handhaven. “De Horeca” had een grote mond toen iedereen in de parken zat; “dat kunnen wij beter, gooi de terrassen open”. Op de terrassen was het misschien nog te overzien en te controleren, maar binnen, waar alles voelt als vanouds… dat is een ander verhaal. Dat valt niet mee en is een hele verantwoording.

  Niet alleen tijdens het uitgaan, maar ook in het dagelijks leven van u en ons, zien we het verslappen. Ik krijg zomaar af en toe een hand, een knuffel, iemand zit of staat plotseling wel heel dicht bij. Lieve mensen, we zijn er nog niet. De anderhalve meter afstand moeten we nog steeds houden. Corona is een pandemie, dat betekent dat de hele wereld er last van heeft. Hier ging het de goede kant op, maar elders nog lang niet. Wij hebben inmiddels de luxe van voldoende vaccins voor iedereen die dat wilt. Dat is lang nog niet overal zo. Toch denken we weer overal op vakantie te kunnen, geen afstand meer te hoeven houden, quarantaine over te kunnen slaan.

  PERSONFERENTIE

  Dit verhaal schreef ik donderdag, ik wist nog niks over een nieuwe persconferentie. Ik deelde mijn zorgen over het toenemen van het aantal besmettingen een de reactie hierop van ons kabinet. Nu is het zaterdag en kan ik een deel herschrijven, zo snel werd besloten dat de horeca opnieuw aan banden wordt gelegd. In dit geval zijn de beperkingen voor ons te overzien, maar het doet wel wat met ons en onze gasten. Waarschijnlijk niet voor het restaurant, maar wel voor de zaal. De gevolgen zijn er al voor ons, de agenda voor de zaal is behoorlijk leeg. Het eerste feest wat voor deze zomer geboekt stond is al geannuleerd, slechts één dag na de persconferentie. Durft u al een feest te boeken? Met het risico dat u verplicht moet blijven zitten, anderhalve meter afstand moet houden of zelfs moet testen voor toegang en/of een negatieve pcr test moet overhandigen. Waarschijnlijk wacht u dan liever nog wat langer tot alles weer “normaal” is.

  Erg jammer dat de het weer “de horeca” is. Alles wat met eten en drinken te maken heeft wordt wederom op één hoop gegooid. Hoewel er tijdens de tweede lockdown onderscheid gemaakt werd tussen de natte horeca en eetgelegenheden, verdween datzelfde onderscheid net zo snel toen er versoepeld ging worden en was met de heropening van enige scheiding al geen sprake meer. Ook nu is er geen onderscheid.

  In verband met de Britse variant bleef Nederland weken langer op slot, voor de zekerheid, men verwachtte dat die variant snel om zich heen zou grijpen. Dat bleek gelukkig mee te vallen. Hoe kan het dan dat ze zich zo verkijken op de Delta variant? Zonder naar Israël of Groot Brittannië te kijken versoepelde ons kabinet super snel, stap 4 en 5 zelfs tegelijk. De minister maakt notabene reclame voor “dansen met Janssen”, bedacht een systeem (testen voor toegang en QR codes) dat niet werkte en fraudegevoelig was. Op datzelfde moment werden de regels op andere plaatsen in de wereld juist weer strenger in verband met de Delta variant, ondanks een hogere vaccinatiegraad dan bij ons. Hebben we dan niets geleerd van vorige zomer of andere landen?

  Het voelt wel wat makkelijk om opnieuw alles bij de horeca te leggen. Thuis mag u doen wat u wilt, een kunt op vakantie en terugkomen, er wordt amper gecontroleerd. Heeft u een inentingsbewijs, een negatieve pcr test, gaat u, zo nodig, in quarantaine, niemand die dat checkt. Behalve een aantal luchtvaartmaatschappijen. Er komen bussen met besmette vakantiegangers terug naar huis, maar dat moet kunnen, want iedereen is toe aan vakantie en de economie moet draaien. Wat is er mis met vakantie in eigen land? Als Europa dat gezamenlijk afspreekt en iedereen blijft een zomer in zijn eigen land, viert vakantie in eigen land, zijn we dan niet beter af?

  Maar weet u waar wij ons zorgen over maken? Als de besmettingen doorstijgen zoals de afgelopen week, wie krijgt er dan verdere beperkingen opgelegd of zelfs weer een sluiting? Precies de horeca!

  DRIEMAAL SCHEEPSRECHT

  Twee keer moesten we sluiten, twee keer moesten we opnieuw starten, twee keer gingen we er met heel veel energie, positiviteit, creativiteit, en optimisme tegenaan. Of we dit een derde keer kunnen…

  Voor ons is het moeilijk te zien wat er nu gebeurt, hoe makkelijk de horeca beperkt wordt. Nog triester is het voor de discotheken, nachtclubs en evenementorganisatoren, zij zijn amper open en moeten al weer sluiten. Dat is echt te verdrietig.

  Behalve een jaar overleven, is het bedrijfsmatig een jaar stilstaan of misschien zelfs achteruitgang. Ruim een jaar was er geen ruimte voor groei, investeringen, pensioenopbouw. In dit geval is drie maal geen scheepsrecht, maar een ramp. Dus alstublieft, doe niet of corona al weg is, denk niet ik ben gevaccineerd, dus mij kan niks gebeuren. Zolang het virus rond gaat in andere delen van de wereld, zijn wij net zo min veilig. Een vaccin beschermd u tegen ernstig ziek worden, niet tegen besmet raken en andere besmetten. Door te denken dat we er al zijn, zijn we kwetsbaarder dan ooit.

  TOT VOLGENDE WEEK

  Wij zijn dolgelukkig dat we open zijn, maar blijven voorzichtig. We zijn ons bewust van onze vrijheid, maar ook van onze kwetsbaarheid. Dus help ons open te blijven door te genieten van onze gastvrijheid, maar ook door, zo nodig, uw eigen verantwoording te nemen. Voor nu bedankt dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen. Tot volgende week!

 • Update; we zien uw glimlach weer…

  UPDATE; WE ZIEN UW GLIMLACH WEER…

  NAAMGENOOT

  Rob heeft de afgelopen week iets bijzonders mee gemaakt. Hij heeft voor het eerst in zijn leven een naamgenoot ontmoet; iemand met exact dezelfde voor- en achternaam als hij zelf. Een wat ouder echtpaar kwam heerlijk dineren in ons restaurant. Ze logeerden voor vakantie op een camping in Sint Anthonis. Een echtpaar met een bepaalde charme, u weet wel, bij de tijd, geïnteresseerd, enthousiast en lief. Een gezellig stel om de avond mee door te brengen. Toevallig kwam de naam ter sprake tijdens een later telefoontje in verband met een nieuwe reservering. En zat het weekend het echtpaar opnieuw bij ons aan tafel. Rob Jacobs, met een c dat wel. Ook voor deze meneer was het de eerste keer in zijn leven dat hij iemand ontmoette met dezelfde naam. Hij moest echter wel iets bekennen: “Ik heet eigenlijk Robbie”. Mijn Rob schoot in de lach, “Ik ook” zei hij. Toen kon de avond niet meer stuk. Bijzonder toch? Heeft u dit wel eens meegemaakt; iemand daadwerkelijk ontmoeten met dezelfde voor- en achternaam als u zelf?

  EEN NIEUWE KOFFIE

  Vrijdag zijn Rob en ik koffie gaan proeven. We hebben al jaren dezelfde koffie, naar alle tevredenheid overigens. Soms lopen de dingen zo en is het tijd voor andere koffie, dat moment was voor ons nu. Dus koffie proeven. Samen bezochten we koffieleverancier Nici in Mill. Een echt familiebedrijf, dat voel je. Randy, één van de broers vertelde een prachtig verhaal over de populaire koffie die op dat moment bereid werd door Jeremy, zijn broer. Een blend samengesteld uit koffiesoorten die afkomstig zijn van verschillende landen in Zuid-Amerika, perfect voor na een diner, aldus Randy. De koffie was gezet en het moment van proeven was daar. Rob en ik proefde voorzichtig aan de nog hete koffie. De geur viel mij een beetje tegen, proeven dan maar, hm nee, niet echt lekker. Nog wat slokjes, soms verandert dan de beleving en smaak, maar nee, deze ging het niet worden. Vervelend om na een uitgebreid betoog te moeten zeggen dat deze smaak niet de onze is. Wij vonden de koffie beide niet lekker. Er zat iets scherps aan, wij houden van een volle, ronde smaak. Gelukkig kwamen we om te proeven en is smaak iets persoonlijks, dus de tweede kop koffie van een andere boon werd gezet. Dit was andere koffie, deze koffie rook lekker en rolde zo’n beetje over de tong. Dit was koffie die wij graag drinken en natuurlijk aan onze gasten willen serveren. Wij kozen voor de Exclusivo. Iets wat wij zelf graag eten of drinken, delen we graag met u. Dus heel binnenkort drinkt u bij ons een smaakvolle koffie van Nici uit Mill.

  VAKANTIE, EEN RECHT OF NIET?

  Tja, er gebeurde van alles deze week. Nederland gaat weer open en dat merken wij gelukkig ook. We krijgen weer telefoon met aanvragen voor feestjes, zo leuk. Dat was zo lang niet mogelijk, maar met alle versoepelingen komt ook daar ruimte. Eén van die telefoontjes was minder aangenaam, die zijn er ook. Een heer vroeg naar een bepaalde datum en of hij op die dag een klein feestje kon vieren bij ons. Rob legde rustig uit dat het op die dag niet ging lukken, omdat deze dag in onze vakantie viel. Rob verschoot van kleur toen hij het antwoord van de heer in kwestie hoorde; “Ik dacht dat jullie wel genoeg vakantie hadden gehad.” Rob wist een moment niks te zeggen en besloot toen heel wijs om maar niks te zeggen. Maar pijn doet het wel. Wij zijn tot twee keer toe een aantal maanden verplicht gesloten geweest. Op last van onze regering voor de gezondheid van alle iedereen. Dat wil niet zeggen dat wij al die tijd vakantie gevierd hebben. In tegendeel, wij hebben keihard gewerkt om ons hoofd boven water te houden, om met alle creativiteit en inzet die we konden vinden te blijven koken en u te blijven voorzien van een smaakvolle maaltijd. Om met veel doorzettingsvermogen te blijven geloven in een goede afloop en te zorgen dat alle salarissen en rekeningen betaald konden worden. Maar er zijn dus werkelijk waar mensen die denken dat als je bedrijf, waar je al meer dan 22 jaar met hart en ziel aan werkt, verplicht de deuren moet sluiten, dat je dan vakantie hebt. Triest, echt waar, dat doet ons verdriet. Trouwens ook nooit geweten dat wij verantwoording moeten afleggen over het wel of geen vakantie plannen. Daarnaast heeft ons voltallige team al die tijd “gewoon” gewerkt. Met zijn allen hebben zij zich ingezet voor het behoud van de Witte Brug. Ook zij hebben recht op vakantie, inclusief vakantiegeld.

  OORDEEL NIET

  Met het oog op bovenstaande, ik hoop niet dat we dit gaan doen, na een corona crisis, waarin we van zoveel afscheid hebben moeten nemen. Laten we elkaar alstublieft niet veroordelen, al helemaal niet over zaken waar we geen verstand van hebben. Al gaat u 6 keer per jaar op vakantie, het is u van harte gegund, ik hoop oprecht dat u ervan geniet. En blijft u thuis omdat u liever nog niet op vakantie gaat, ook fijn, Nederland is prachtig en uiteindelijk gaat er niks boven eigen huis en tuin. U maakt uw eigen keuzes, dat doen wij ook. De enige die u ’s avonds eerlijk en oprecht in de spiegel moet kunnen kijken bent u zelf.

  FIJN DAT WE UW GLIMLACH WEER ZIEN

  Vanaf afgelopen zaterdag was het mondkapje niet meer nodig bij het binnenkomen. Heerlijk om u allemaal met een glimlach te mogen begroeten. Eindelijk weer hele gezichten in plaatst van alleen de bovenste helft.

  Wij zijn dolgelukkig dat we open zijn, maar blijven voorzichtig. We zijn ons bewust van onze vrijheid, maar ook van onze kwetsbaarheid. Dus help ons open te blijven door te genieten van onze gastvrijheid, maar ook door, zo nodig, uw eigen verantwoording te nemen. Voor nu bedankt dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen. Tot volgende week!

 • Update; hoe luxe wordt uit eten gaan…

  UPDATE; HOE LUXE WORDT UIT ETEN GAAN…

  GENIETEN

  Inmiddels zijn we een paar weken open. U heeft ons weer gevonden en gelukkig komt u met veel enthousiasme bij ons eten. Na zo lang gesloten te zijn geweest is dat een heerlijk gevoel. Gasten in de watten leggen, zien genieten van lekker eten, fijn gezelschap, het mooie weer, het gevoel dat het weer kan en mag. Op krukken heb ik ook een bijdrage kunnen leveren het afgelopen weekend. In een vol restaurant valt het wel extra op hoe langzaam ik loop op krukken. En heel lang houd ik het ook nog niet vol, maar wat was het heerlijk om erbij te kunnen zijn. Laten we hopen dat er nog veel mooie dagen met een goed gevuld restaurant mogen volgen.

  VADERDAG

  Vandaag is Vaderdag, dus verwen de vaders, doe iets leuks, liefs, geks, geef iets lekkers, moois, unieks en geniet. Want geven en ontvangen maakt blij. Wij hebben nog enkele tafels vrij, dus gaat vader graag uit eten? Reserveer dan snel een tafel. Tot vanavond.

  HORECA IS EEN  LUXE

  De krapte op de arbeidsmarkt voelen wij niet alleen, de gehele horeca zit te springen om personeel, maar ook in andere branches is het moeilijk om (gekwalificeerd) personeel te vinden. Gelukkig hebben wij , op een chef-kok na, ons team compleet. Vorige week heb ik onze nieuwe medewerkers al welkom geheten. Deze nieuwe krachten willen wij zo snel mogelijk inwerkten. Dat doen we met plezier, maar gaat natuurlijk niet vanzelf. Daarnaast pakt de een het vlugger op dan de ander. En we mogen niet vergeten dat de horeca een praktijk vak is. Veel leren wij door te doen. Dat geldt dus ook voor onze nieuwe mensen. Daarvoor vragen wij uw begrip. Want het duurt even voordat een gastvrouw, keukenhulp of afwashulp weet hoe alles werkt, waar alles hoort en hoe alles heet. Dus zit u lekker bij ons en duurt één of ander wat langer, of gaat het even mis, bedenk dan dat u ook heeft moeten leren. Dat we allemaal ons best doen, maar dat iets leren tijd kost.

  Ook voor onze ervaren krachten was het weer even wennen. Het eten aan tafel serveren in plaats van aan de deur afgeven, de borden mooi opmaken en versieren in plaatst van alles in schaaltjes zodat het niet afkoelt. De mogelijkheid om een praatje te maken, te vragen of alles naar wens is, of u nog iets wilt drinken. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, totdat we 7,5 maand dicht zijn geweest en het opnieuw op moeten pakken. We moeten bouwen aan een team, kennis en ervaring. Geef ons team dus de tijd om te leren, te wennen en groeien. Dan kunt u nog lang genieten van uit eten gaan of een feestje vieren. Want de horeca heeft toekomst, maar alleen met voldoende personeel dat met plezier werkt. Anders wordt uit eten gaan, een terrasje pakken of een feestje vieren een luxe.

  BIJNA ZOALS HET WAS

  Opnieuw een persconferentie met goed nieuws. Vanaf 26 juni mogen we meer gasten ontvangen, hoeft u geen mondkapje meer op bij ons, mag u ook na 22.00 uur blijven zitten, mag u weer met zijn allen aan één tafel zitten. De anderhalve meter blijft nog even, maar verder is het bijna weer zoals het was in het restaurant. Zelfs een feestje wordt weer mogelijk, al gelden daar nog wat extra aandachtspunten voor. Wordt het dan toch een prachtige zomer? 

  Wij zijn dolgelukkig dat we open zijn, maar blijven voorzichtig. We zijn ons bewust van onze vrijheid, maar ook van onze kwetsbaarheid. Dus help ons open te blijven door te genieten van onze gastvrijheid, maar ook door, zo nodig, uw eigen verantwoording te nemen. Voor nu bedankt dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen. Tot volgende week!

 • Update; zomer is begonnen…

  UPDATE; ZOMER IS BEGONNEN…

  ZOMER

  Het was een prachtige week, heerlijk weer, eindelijk. We hebben er lang op moeten wachten dit jaar. Amper een voorjaar met mooie dagen, veel regen. Nu lijkt de zomer toch echt door te zetten. Het is aangenaam om buiten te eten op ons terras. Dat vond u gelukkig ook, fijn om u weer te zien genieten van lekker eten in een ontspannen sfeer. En dank u wel dat u zich bijna automatisch houdt aan alle regels. Het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Want wie had 1,5 jaar geleden kunnen denken dat we ons met mondkapje op zouden melden bij de ingang, braaf alle gezondheidsvragen beantwoorden en onze handen desinfecteren? En toch is dit nu hoe ons leven eruit ziet. Als we iets willen, moeten we daar één en ander voor over hebben. Fijn dat dit alles geen belemmering voor u is om naar ons toe te komen.

  VADERDAG

  20 juni is het Vaderdag, tijd om alle papa’s te verwennen en/of in het zonnetje te zetten. U bent natuurlijk van harte welkom in ons restaurant om te genieten van een gezamenlijk, gezellig en smakelijk diner. Viert u Vaderdag liever thuis? Bestel dan ons BBQ pakket om vader mee te verrassen. Het weer ziet er prachtig uit, perfect om lekker buiten te eten. En wilt u hem liever zelf laten kiezen, dan is de Witte Brug cadeaubon een alternatief dat altijd in de smaak valt. Een cadeau met liefde uitgezocht en met plezier gegeven wordt altijd goed ontvangen.

  VAKANTIE

  Gaat u deze zomer op vakantie, naar een pretpark, casino of festival? Dan moet u testen, testen, testen. En we doen het allemaal, omdat we er zo aan toe zijn. We het testen, plannen, beantwoorden van vragen, reserveren, omdat we het er voor over hebben. Maar normaal is het natuurlijk niet en blijvend ook niet, hoop ik. Het voelt een beetje dubbel. Fijn dat het weer kan, maar moeten we het daarom ook allemaal doen? Vorig jaar gingen net voor de zomervakantie de grenzen van veel landen open. Iedereen wilde toeristen kunnen ontvangen en iedereen wilde graag toerist zijn, liefst in een ander land. Achteraf is dit misschien niet zo handig geweest, want al die reisbewegingen hebben de tweede en derde golf in gang gezet. Dit jaar gaan weer “net op tijd” de meeste landen van code rood of oranje naar code geel. En weer kunnen we deze zomer bijna overal naar toe, willen we toeristen ontvangen en toerist zijn. Er worden strenge eisen aan gesteld, een vaccinatiebewijs of een negatieve pcr test. Zou dat genoeg zijn? In de strijd om de toerist gaan we ver, versoepelen we misschien wel sneller dan eigenlijk verstandig is. We zijn vanaf maart 2020 meerder keren verrast door het virus. Ik hoop dat het deze vakantieperiode goed gaat, dat we voldoende beschermd zijn door alle inentingen en testen. Natuurlijk begrijp ik de behoefte en het economisch belang, maar ik maak me wel zorgen. In Groot Brittannië worden de maatregelen lokaal aangescherpt in verband met de Indiase (Delta variant) variant. Als zelfs Groot Brittannië dit doet, een land met een hogere vaccinatiegraad dan veel landen om ons heen, zijn wij dan wel voorzichtig genoeg? Is het een goed idee dat iedereen in zijn eigen land op vakantie gaat? Elk land heeft mooie, leuke, bijzondere dingen te bieden.

  WELKOM

  De afgelopen maanden hebben wij bijna al ons personeel aan het werk kunnen houden. Sommigen in een andere functie, sommige in een nieuwe functie. Bezorgers hadden wij nog niet, maar gelukkig wel een paar medewerkers uit de bediening met rijbewijs. Zo hadden wij ons eigen bezorgteam. Omdat wij tijdens de bezorging geen disposables gebruiken, maar porselein kon ook ons afwasteam “gewoon” door. In al die tijd vanaf maart vorig jaar zijn er wel wat personeelsleden gestopt. Vooral het natuurlijke verloop van jonge mensen die klaar zijn voor een volgende of andere stap in hun leven. Tijdens normale tijden komen daar dan ook nieuwe mensen voor terug. Dat is afgelopen jaar niet gebeurd.  We konden het prima redden met het personeel wat er al was. En wat kunnen we iemand bieden terwijl we gesloten zijn? We zien het wel zitten met jou, maar we hebben je pas nodig als we open mogen. Dat kan toch niet? Dit alles betekent wel dat we nu wat gaten te vullen hadden in ons personeelsbestand. Daarom zijn er wat medewerkers vanuit de afwas doorgestroomd naar de keuken of bediening. Hierdoor kwam er ruimte aan de afwas. Gelukkig kregen we na het plaatsen van een berichtje behoorlijk wat sollicitanten. Nadat we met deze allemaal hebben kennis gemaakt, konden we en keuze maken. Helaas was niet voor iedereen plaats. Maar Terra, Luus, Tess, Neeltje en Guus vullen de vrijgekomen vacatures op. Dus van harte welkom bij team de Witte Brug. Wij wensen jullie veel plezier, succes en gezelligheid. Een mooie carrière begint in de horeca, een nog mooiere carrière begint bij de Witte Brug.

  Wij zijn dolgelukkig dat we open zijn, maar blijven voorzichtig. We zijn ons bewust van onze vrijheid, maar ook van onze kwetsbaarheid. Dus help ons open te blijven door te genieten van onze gastvrijheid, maar ook door, zo nodig, uw eigen verantwoording te nemen. Voor nu bedankt dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen. Tot volgende week!

 • Update; eindelijk is het dan zover…

  UPDATE; EINDELIJK IS HET DAN ZOVER…

  HET BLIJFT EEN PRACHTIG VAK

  Gisteren was het dan zover. Uit eten is weer mogelijk. Dat was genieten! Eindelijk weer aan tafel bedienen, eten op een bord in plaats van verstopt onder folie, drankjes in een glas in plaatst van uit uw eigen koelkast. Natuurlijk was het ook weer even wennen. Rob had de eerste dag het gevoel een vreemde te zijn in zijn eigen restaurant. Het voelde wat onwennig, prettig dat zeker, maar anders. Het is natuurlijk ook nog anders; u komt binnen met een mondkapje, wij dragen face shields, we stellen u al vragen voor u echt binnen bent, u desinfecteert uw handen, we noteren eventueel uw gegevens, houden nog zoveel mogelijk afstand, van elkaar, maar ook van u, de tafels zijn anders gedekt. Wij, maar ook u, passen ons wel aan, als dat alles is wat nodig is om u te mogen ontvangen.

  BLIJF GENIETEN

  Het is een beetje uit ons systeem verdwenen, maar het mag weer. U mag “gewoon” uit eten, spontaan bedenken dat u liever buiten de deur eet, uw verjaardag vieren in uw favoriete restaurant, voor een date afspreken om lekker een hapje te gaan eten, quality time doorbrengen met mensen die u lief zijn. Wij hopen dat u dat massaal gaat doen, nu het weer mag komt het op u aan. U zult de stoelen van de horeca moeten gaan bezetten, zorgen dat de terrassen vol zitten. Want nu het kan en mag, is het tijd de kas van de horecaondernemer te gaan spekken. Zodat we kunnen teruggeven wat we ontvangen hebben, betalen wat we nog open hebben staan. Het voortbestaan van de horeca ligt in uw handen, wij hebben u nodig. Behalve dat we u ontzettend gemist hebben, we niets liever doen dan u een fijne avond bezorgen, we het mooiste vak ter wereld hebben, hebben we u ook echt nodig. Zonder gasten geen horeca.

  VRAGEN

  Wij krijgen regelmatig vragen over de corona regels. Gelukkig weten wij meestal het antwoord wel. Veel van u zijn in de veronderstelling dat wij eerder iets weten over bijvoorbeeld versoepelingen. Niets is minder waar. Wij halen de informatie, net als u, uit de media, Rijksoverheid of uit de persconferenties. Wij worden niet eerder of via een andere weg op de hoogte gebracht. Steeds als er nieuwe regels zijn verdiepen wij ons hierin, zodat we goed weten wat wel en niet mag. Blijf vooral vragen als er iets niet duidelijk is, wij helpen u graag.

  Wij zijn dolgelukkig dat we open zijn, maar blijven voorzichtig. We zijn ons bewust van onze vrijheid, maar ook van onze kwetsbaarheid. Dus help ons open te blijven door te genieten van onze gastvrijheid, maar ook door, zo nodig, uw eigen verantwoording te nemen. Voor nu bedankt dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen. Tot volgende week!

 • Update; uit bij de Witte Brug voelt als thuis…

  UPDATE; UIT BIJ DE WITTE BRUG VOELT ALS THUIS…

  Dat was nog eens een persconferentie, eindelijk goed nieuws voor ons. We hebben er zo lang op moeten wachten, het voelt bijna onwerkelijk. We mogen open! En we mogen meer dan we verwacht hadden. We zijn er meer dan klaar voor. Natuurlijk zal het af en toe zoeken zijn, even wennen aan bedienen in plaats van bezorgen. Wat kan, wat mag, wat voelt goed. We hebben tenslotte zeven en een halve maand geleden ons laatste hoofdgerecht en drankje uitgeserveerd. We hebben een paar nieuwe medewerkers die alleen nog maar bezorgd hebben, nog nooit aan een tafel gestaan hebben, dat wordt echt even wennen. Maar wij zijn ervan overtuigd dat dit goed komt. Wij zorgen ervoor dat uit bij de Witte Brug voelt als thuis. Nog 6 nachtjes slapen…

  NIEUWE KAART

  Natuurlijk hebben we onze kaart aangepast. Onze bezorgkaart is mooi om te bezorgen, maar in het restaurant kunnen we meer. Op onze restaurant kaart staan de klassiekers zoals carpaccio en tomatensoep, maar ook een overheerlijke salade met meloen en parmaham, kalfsbiefstuk van de kalveren uit Oploo en beenham met asperges uit Sint Anthonis. Lokale producten met een verhaal. Want waarom ver halen als we lokaal prachtige ingrediënten hebben? Op onze site vind u daarom 2 menukaarten; een restaurantkaart en een bezorgkaart.

  Eet u de komende tijd nog liever thuis? Zolang we het kunnen combineren blijven wij bezorgen. Ook voor een BBQ pakket, high tea, high wine of steengrillarrangement kunt u nog steeds bij ons terecht.

  ROB ALS KOK

  Een paar weken geleden hebben we u al verteld dat onze chef-kok een functie elders aangeboden kreeg en er daarom voor koos te stoppen bij ons. Daar waar we bang voor waren, gebeurt nu. We mogen open, maar zitten zonder chef-kok. Gelukkig hebben we een fantastische sous-chef, Rik met een geweldig team van weekendhulpen. Ook tijdens de eerste lockdown en een deel van de zomer 2020, stond Rik aan het roer van onze keuken. Dankbaar zijn wij dat hij ook nu weer zijn schouders eronder zet en ons keukenteam gaat aansturen. Rob gaat Rik in de keuken helpen. Rob heeft de koksopleiding gevolgd en kan bijna alles in de keuken. Het nadeel is dat Rob maar op één plek tegelijk kan zijn, dus mogelijk mist u hem af en toe aan tafel. Weet dan dat hij aanwezig is een meekijkt, maar even wat minder zichtbaar. Doordat ik nog onvoldoende goed kan lopen, zelfs niet met krukken, moet u mij nog even missen. Ik heb alle vertrouwen in mijn collega’s dat zij goed voor u gaan zorgen. Mocht u desondanks iets missen, aarzel niet om erom te vragen. Vragende gasten kunnen we helpen (meestal).

  KLUSTEAM

  Rob kan heel veel, naast bedienen, koken en oberen is hij ook erg handig. Als ik iets bedenk kan Rob het maken. Dus veel van wat u bij de Witte Brug ziet, hebben we zelf gemaakt. Rob heeft groene vingers, dus ook het verzorgen van de plantjes en bloemen op het terras wordt door Rob geregeld. Vorige week donderdag heeft Rob hulp gehad van onze voormalige klusjesman, Wim. Als vanouds hebben ze de hele dag plantjes gepoot, schoongemaakt, geklust om het terras pico bello in orde te maken. Lang geleden, voor Corona, kwam Wim bijna elke week. Wim is net als Rob een man met twee rechter handen. Samen zorgden zij ervoor dat alles naar behoren werkt en netjes is bij de Witte Brug. Wim is in verband met zijn leeftijd gestopt, dat blijft jammer. Gelukkig zien we hem, en zijn vrouw, nog af en toe op de koffie of in het restaurant. Dus hierbij nogmaals; Wim bedankt voor je bijdrage aan ons terras, maar vooral de gezelligheid van samen klussen!

  Dat was het weer voor vandaag. Wij hopen u de komende tijd echt te zien in ons restaurant. Wij hebben u gemist. Kunnen we eindelijk weer een praatje maken in plaats van een berichtje posten.

  Wij staan te popelen van ongeduld, maar blijven voorzichtig. We zijn blij en dankbaar dat we eindelijk open mogen, maar ons ook bewust van onze kwetsbaarheid. Dus help ons open te blijven door te genieten van onze gastvrijheid, maar ook door, zo nodig, uw eigen verantwoording te nemen. Voor u bedankt dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen. Tot volgende week!

 • Eindelijk kan ons terras open

  Na de eindeloze regen en kou in de maand mei, is het nu eindelijk wat beter weer. En dus ook lekker vertoeven op ons terras. Dankzij een meedenkende gemeente mogen wij één van onze serres gebruiken als overdekt terras. Dit weekend bent u op vrijdag, zaterdag en zondag (28,29 en 30 mei) vanaf 17.00 uur van harte welkom. Reserveer dus snel een tafel op ons gezellige terras. Wij kijken er naar uit u weer te ontvangen!

 • Update; gemeente Boxmeer bedankt!

  UPDATE; GEMEENTE BOXMEER BEDANKT!

  WAUW

  Toen op 28 april eindelijk de terrassen open mochten, hebben wij dat niet direct gedaan. Omdat wij nu eenmaal een avond restaurant zijn. De terrassen mochten ook nog maar tot zes uur open, dus dineren werd erg krap aan. Daarnaast hebben we pech gehad met het weer. Natuurlijk zijn er wat mooie dagen geweest, maar de meeste dagen waren te nat en te koud. Wij hebben een weloverwogen keuze gemaakt daarom nog even te wachten met heropenen. Bij een collega in Boxmeer zagen we een serre, aan de voorzijde open en binnen zaten gasten! Wauw, dat biedt misschien mogelijkheden. We hebben contact opgenomen met de desbetreffende collega en gevraagd: “hoe heb je dit geregeld?” Kort maar krachtig antwoord: “met de gemeente”. Dus ook wij hebben even gebeld met onze gemeente. Wat blijkt, de gemeente Boxmeer denkt mee met de ondernemers, respect. De gemeente biedt ondernemers mogelijkheden. We hebben de vraag voorgelegd of wij ook onze serre mogen gebruiken als overdekt terras, met name voor de natte dagen. De ambtenaar aan de telefoon zou een aanvraag per mail versturen. Dezelfde middag krijgen we bezoek van twee boa’s. Zij komen de situatie ter plaatse bekijken, overleggen met ons en denken mee. Aan ons de taak om nog even een mail te sturen naar de gemeente en meer is er niet nodig. Geweldig dit, een gemeente die denkt in oplossingen. Zich houdt aan de regels, maar ook ruimte biedt voor creativiteit. Top, blij dat wij in het mooie en sociale Boxmeer wonen.

  WAT HEEFT U DAAR AAN?

  Dit weekend nog niks, tenminste niet bij ons. Gezien de weersvoorspellingen is een terras geen pretje. Maar wat verder in de week wordt het weer beter en is het aangenaam vertoeven op ons terras. Daarom kunt u vanaf 28 mei 17.00 lekker plaatsnemen op ons terras. Wij zorgen ervoor dat het terras gezellig en aangenaam is. Aan u de taak om de stoelen te bezetten. Met dank aan de gemeente kunt u dan ook plaats nemen aan één van de tafels in onze serre. Daar is buiten binnen en uit voelt als thuis. U mag reserveren, dat mag vooraf, maar ook aan de deur. De regels zijn inmiddels bekend; mondkapje op als u het terras oploopt of binnen komt, het mag af zodra u zit. Bij ontvangst stellen wij u de gezondheidsvragen en noteren we uw gegevens. U mag met maximaal twee personen aan een tafel, behalve als u samen een huishouden bent. Valt allemaal best mee, toch? Wij zien u graag, tot snel.

  Mij zult u nog niet veel zien. Ik ben nog aan het revalideren en dat is een pijnlijk en langdurig proces. Zodra ik wat mobieler ben, zal ik eindelijk wat vaker bij de Witte Brug kunnen zijn, misschien met behulp van een rolstoel en krukken, maar dat is bijzaak.

  TROTS

  Dan nog even iets wat niks met horeca te maken heeft. Zoals u inmiddels wel weet hebben wij 23 jarige zoon, zonder ambities in de horeca. Hoewel hij ons graag helpt en zo nodig bijspringt als ober, bezorger, afwasser of tuinman heeft hij zijn eigen passie; sport. Al een tijdje timmert hij aan de weg als personale trainer. Natuurlijk ben ik bevooroordeeld, maar hij doet het goed, is een echte vakman met oog voor detail. Vorig jaar februari begon hij volledig voor zichzelf als personal trainer. De timing was niet best, inmiddels is hij langer gesloten geweest dan open, na ook voor de sportscholen twee verplichte sluitingen. Hoe trots kun je dan zijn, dat hij ondanks al deze tegenslagen, toch binnenkort zijn eigen studio opent! Afgelopen week heeft hij het huurcontract getekend, 1 juli krijgt hij de sleutel. Dan kan er geklust worden en volgt in augustus de officiële opening van 110% Training & Coaching. Dit wilde ik toch graag even delen.

  EXTRA HULP

  Wij kunnen nog wel wat hulp gebruiken; in de keuken, aan de afwas, in de bediening. Wij hebben een gezellig team, bieden flexibele uren, vriendelijke gasten en volop doorgroei mogelijkheden. Dus wil jij een baantje naast je studie, in de zomervakantie of in de weekenden en daarnaast tijd over houden voor alle andere leuke dingen in het leven? Neem dan contact met ons op. We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek en kijken of wij kunnen bieden waarna jij op zoek bent.

  Blijf gezond, kijk vooruit en wees een beetje aardig voor elkaar. Dat doen wij ook! Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen! Tot volgende week.

 • UPDATE; HOE LEKKER IS HET OP ONS TERRAS?

  UPDATE; HOE LEKKER IS HET OP ONS TERRAS?…

  WEER EEN STAPJE VERDER

  Het begint er nu toch echt op te lijken; Nederland gaat open. Stapje voor stapje, voorzichtig. Wij hopen oprecht dat het dit keer goed gaat. Het is kwetsbaar, wij zijn kwetsbaar. Dat hebben we meer dan duidelijk gevoeld het afgelopen jaar. Kwetsbaar als mens, het virus maakt geen onderscheid en velt bijna willekeurig, maar vooral diegene met een iets lagere weerstand. En kwetsbaar als ondernemer, daar heb ik het vorige week al even over gehad. Afgezien van de zorg om personeel, is ook de rest nog geen gelopen race. Wij zijn nog niet aan de beurt, wij hebben nog even geduld. Hoe gaat het er straks uitzien? Als ook de restaurants open mogen, wat mag er dan precies? Voor ons is dat nog niet duidelijk. Wij krijgen regelmatig vragen hierover. Helaas moeten wij, net als u, gewoon naar de persconferentie luisteren. Wij krijgen niet eerder of via een andere weg de informatie. Met hoeveel mag u ons bezoeken? Is dat dan per ruimte of per bedrijf? Met hoeveel mag u aan tafel? Tot hoe lang mogen we open blijven? Mogen we wel of geen alcohol schenken tot aan het einde? Moeten we een testbewijs of inentingsbewijs vragen? Doen we weer de verplichte triage aan de deur? We horen het vanzelf en natuurlijk zorgen we er dan voor dat we het regelen, dat we aan alle maatregelen voldoen. We doen ons best dat zo ontspannen mogelijk te doen, zodat u er zo min mogelijk van merkt. Zodat uit eten een ontspannen en aangename bezigheid is. Zodat uit bij ons weer als thuis voelt. Tot die tijd bereiden wij ons voor, want geloof me, er is nog veel te doen. Al die tijd, ruim 8 maanden, gesloten zijn, dat is zichtbaar. Daarom zijn wij begonnen van ons terras een fijn buitenrestaurant te maken en binnen wordt weer een restaurant waar het heerlijk toeven is.

  VRAAG VAN DE WEEK

  We hebben afgelopen week verschillende malen de vraag gekregen of gasten op ons terras konden dineren. Deze vraag beantwoorden we deze week. Helaas kunt u nog niet op terras dineren. Hoe onbegrijpelijk ook, we hebben verloren van sekswerkers. U mag buiten al heel veel, terras, sporten, een voetbalwedstrijd. Binnen mag nog veel meer, winkelen, naar de kapper, zelfs naar de hoeren (alle respect voor de dames die dit werk vol passie doen) maar eten in een restaurant is echt nog niet mogelijk. Dit voelt hoe dan ook niet fair.

  Vraag het aan Mark Rutte en hij zal antwoorden dat niet alles tegelijk kan, dat het niet gaat om veel of weinig risico versoepelingen, maar gewoon niet alles te gelijk. Wie bepaalt dan welke branche eerst mag? Hoe is het nog uit te leggen. Het had ook andersom gekund, de bedrijven die als eerste moesten sluiten, als eerste weer openen, de omgekeerde volgorde hanteren.

  PERSCONFERENIE

  Nou, daar werden wat toezeggingen gedaan! Als alles doorgaat, daar lijkt het gelukkig wel op, dan mogen de sportscholen open, de terrassen mogen zelfs tot 20.00 uur open blijven. Kunnen we eindelijk iets eten op het terras, toch een bitterballetje bestellen. Geweldig vooruitzicht behalve met de weersvoorspellingen van de rest van de maand. Deze versoepelingen zijn pas interessant bij meer dan 20 graden. Dat is nog aan de krappe kant, want normaal gesproken is ’s avonds buiten eten pas aangenaam als het overdag 25 graden is. En denkt u dat de horeca massaal gaat investeren in heaters en overkappingen? Hoe lekker zitten is het nu op het terras? Dikke jas, paraplu boven ons hoofd. Maar niet zeuren, want we mogen toch weer.

  De terrassen zijn een zoethoudertje voor de horeca. Niet meer zeuren, want jullie mogen een terras openen. Daarnaast wordt de honger naar de horeca op deze manier alvast gestild. Als straks de restaurants ook binnen gasten mogen ontvangen is het “ nieuwe” er al lang af. Heeft u dan nog begrip voor het feit dat de menukaart wat kleiner is? Uw lievelingsrestaurant nog maar 3 of 4 dagen in de week geopend is? U mogelijk een negatief testbewijs moet overhandigen, u voor 20.00 uur uitgegeten moet zijn?

  Dit zijn heel wat overdenkingen. Met al deze vragen is het erg lastig vooruit plannen. We hebben eigenlijk nog geen idee wat we kunnen verwachten als we open mogen. Uitgaand van het te volgen stappenplan, mogen wij 9 juni open, maar hoe?

  Blijf gezond, kijk vooruit en wees een beetje aardig voor elkaar. Dat doen wij ook! Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen! Tot volgende week.