• Update; zomer is begonnen…

    UPDATE; ZOMER IS BEGONNEN…

    ZOMER

    Het was een prachtige week, heerlijk weer, eindelijk. We hebben er lang op moeten wachten dit jaar. Amper een voorjaar met mooie dagen, veel regen. Nu lijkt de zomer toch echt door te zetten. Het is aangenaam om buiten te eten op ons terras. Dat vond u gelukkig ook, fijn om u weer te zien genieten van lekker eten in een ontspannen sfeer. En dank u wel dat u zich bijna automatisch houdt aan alle regels. Het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Want wie had 1,5 jaar geleden kunnen denken dat we ons met mondkapje op zouden melden bij de ingang, braaf alle gezondheidsvragen beantwoorden en onze handen desinfecteren? En toch is dit nu hoe ons leven eruit ziet. Als we iets willen, moeten we daar één en ander voor over hebben. Fijn dat dit alles geen belemmering voor u is om naar ons toe te komen.

    VADERDAG

    20 juni is het Vaderdag, tijd om alle papa’s te verwennen en/of in het zonnetje te zetten. U bent natuurlijk van harte welkom in ons restaurant om te genieten van een gezamenlijk, gezellig en smakelijk diner. Viert u Vaderdag liever thuis? Bestel dan ons BBQ pakket om vader mee te verrassen. Het weer ziet er prachtig uit, perfect om lekker buiten te eten. En wilt u hem liever zelf laten kiezen, dan is de Witte Brug cadeaubon een alternatief dat altijd in de smaak valt. Een cadeau met liefde uitgezocht en met plezier gegeven wordt altijd goed ontvangen.

    VAKANTIE

    Gaat u deze zomer op vakantie, naar een pretpark, casino of festival? Dan moet u testen, testen, testen. En we doen het allemaal, omdat we er zo aan toe zijn. We het testen, plannen, beantwoorden van vragen, reserveren, omdat we het er voor over hebben. Maar normaal is het natuurlijk niet en blijvend ook niet, hoop ik. Het voelt een beetje dubbel. Fijn dat het weer kan, maar moeten we het daarom ook allemaal doen? Vorig jaar gingen net voor de zomervakantie de grenzen van veel landen open. Iedereen wilde toeristen kunnen ontvangen en iedereen wilde graag toerist zijn, liefst in een ander land. Achteraf is dit misschien niet zo handig geweest, want al die reisbewegingen hebben de tweede en derde golf in gang gezet. Dit jaar gaan weer “net op tijd” de meeste landen van code rood of oranje naar code geel. En weer kunnen we deze zomer bijna overal naar toe, willen we toeristen ontvangen en toerist zijn. Er worden strenge eisen aan gesteld, een vaccinatiebewijs of een negatieve pcr test. Zou dat genoeg zijn? In de strijd om de toerist gaan we ver, versoepelen we misschien wel sneller dan eigenlijk verstandig is. We zijn vanaf maart 2020 meerder keren verrast door het virus. Ik hoop dat het deze vakantieperiode goed gaat, dat we voldoende beschermd zijn door alle inentingen en testen. Natuurlijk begrijp ik de behoefte en het economisch belang, maar ik maak me wel zorgen. In Groot Brittannië worden de maatregelen lokaal aangescherpt in verband met de Indiase (Delta variant) variant. Als zelfs Groot Brittannië dit doet, een land met een hogere vaccinatiegraad dan veel landen om ons heen, zijn wij dan wel voorzichtig genoeg? Is het een goed idee dat iedereen in zijn eigen land op vakantie gaat? Elk land heeft mooie, leuke, bijzondere dingen te bieden.

    WELKOM

    De afgelopen maanden hebben wij bijna al ons personeel aan het werk kunnen houden. Sommigen in een andere functie, sommige in een nieuwe functie. Bezorgers hadden wij nog niet, maar gelukkig wel een paar medewerkers uit de bediening met rijbewijs. Zo hadden wij ons eigen bezorgteam. Omdat wij tijdens de bezorging geen disposables gebruiken, maar porselein kon ook ons afwasteam “gewoon” door. In al die tijd vanaf maart vorig jaar zijn er wel wat personeelsleden gestopt. Vooral het natuurlijke verloop van jonge mensen die klaar zijn voor een volgende of andere stap in hun leven. Tijdens normale tijden komen daar dan ook nieuwe mensen voor terug. Dat is afgelopen jaar niet gebeurd.  We konden het prima redden met het personeel wat er al was. En wat kunnen we iemand bieden terwijl we gesloten zijn? We zien het wel zitten met jou, maar we hebben je pas nodig als we open mogen. Dat kan toch niet? Dit alles betekent wel dat we nu wat gaten te vullen hadden in ons personeelsbestand. Daarom zijn er wat medewerkers vanuit de afwas doorgestroomd naar de keuken of bediening. Hierdoor kwam er ruimte aan de afwas. Gelukkig kregen we na het plaatsen van een berichtje behoorlijk wat sollicitanten. Nadat we met deze allemaal hebben kennis gemaakt, konden we en keuze maken. Helaas was niet voor iedereen plaats. Maar Terra, Luus, Tess, Neeltje en Guus vullen de vrijgekomen vacatures op. Dus van harte welkom bij team de Witte Brug. Wij wensen jullie veel plezier, succes en gezelligheid. Een mooie carrière begint in de horeca, een nog mooiere carrière begint bij de Witte Brug.

    Wij zijn dolgelukkig dat we open zijn, maar blijven voorzichtig. We zijn ons bewust van onze vrijheid, maar ook van onze kwetsbaarheid. Dus help ons open te blijven door te genieten van onze gastvrijheid, maar ook door, zo nodig, uw eigen verantwoording te nemen. Voor nu bedankt dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen. Tot volgende week!

  • Update; eindelijk is het dan zover…

    UPDATE; EINDELIJK IS HET DAN ZOVER…

    HET BLIJFT EEN PRACHTIG VAK

    Gisteren was het dan zover. Uit eten is weer mogelijk. Dat was genieten! Eindelijk weer aan tafel bedienen, eten op een bord in plaats van verstopt onder folie, drankjes in een glas in plaatst van uit uw eigen koelkast. Natuurlijk was het ook weer even wennen. Rob had de eerste dag het gevoel een vreemde te zijn in zijn eigen restaurant. Het voelde wat onwennig, prettig dat zeker, maar anders. Het is natuurlijk ook nog anders; u komt binnen met een mondkapje, wij dragen face shields, we stellen u al vragen voor u echt binnen bent, u desinfecteert uw handen, we noteren eventueel uw gegevens, houden nog zoveel mogelijk afstand, van elkaar, maar ook van u, de tafels zijn anders gedekt. Wij, maar ook u, passen ons wel aan, als dat alles is wat nodig is om u te mogen ontvangen.

    BLIJF GENIETEN

    Het is een beetje uit ons systeem verdwenen, maar het mag weer. U mag “gewoon” uit eten, spontaan bedenken dat u liever buiten de deur eet, uw verjaardag vieren in uw favoriete restaurant, voor een date afspreken om lekker een hapje te gaan eten, quality time doorbrengen met mensen die u lief zijn. Wij hopen dat u dat massaal gaat doen, nu het weer mag komt het op u aan. U zult de stoelen van de horeca moeten gaan bezetten, zorgen dat de terrassen vol zitten. Want nu het kan en mag, is het tijd de kas van de horecaondernemer te gaan spekken. Zodat we kunnen teruggeven wat we ontvangen hebben, betalen wat we nog open hebben staan. Het voortbestaan van de horeca ligt in uw handen, wij hebben u nodig. Behalve dat we u ontzettend gemist hebben, we niets liever doen dan u een fijne avond bezorgen, we het mooiste vak ter wereld hebben, hebben we u ook echt nodig. Zonder gasten geen horeca.

    VRAGEN

    Wij krijgen regelmatig vragen over de corona regels. Gelukkig weten wij meestal het antwoord wel. Veel van u zijn in de veronderstelling dat wij eerder iets weten over bijvoorbeeld versoepelingen. Niets is minder waar. Wij halen de informatie, net als u, uit de media, Rijksoverheid of uit de persconferenties. Wij worden niet eerder of via een andere weg op de hoogte gebracht. Steeds als er nieuwe regels zijn verdiepen wij ons hierin, zodat we goed weten wat wel en niet mag. Blijf vooral vragen als er iets niet duidelijk is, wij helpen u graag.

    Wij zijn dolgelukkig dat we open zijn, maar blijven voorzichtig. We zijn ons bewust van onze vrijheid, maar ook van onze kwetsbaarheid. Dus help ons open te blijven door te genieten van onze gastvrijheid, maar ook door, zo nodig, uw eigen verantwoording te nemen. Voor nu bedankt dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen. Tot volgende week!

  • Update; uit bij de Witte Brug voelt als thuis…

    UPDATE; UIT BIJ DE WITTE BRUG VOELT ALS THUIS…

    Dat was nog eens een persconferentie, eindelijk goed nieuws voor ons. We hebben er zo lang op moeten wachten, het voelt bijna onwerkelijk. We mogen open! En we mogen meer dan we verwacht hadden. We zijn er meer dan klaar voor. Natuurlijk zal het af en toe zoeken zijn, even wennen aan bedienen in plaats van bezorgen. Wat kan, wat mag, wat voelt goed. We hebben tenslotte zeven en een halve maand geleden ons laatste hoofdgerecht en drankje uitgeserveerd. We hebben een paar nieuwe medewerkers die alleen nog maar bezorgd hebben, nog nooit aan een tafel gestaan hebben, dat wordt echt even wennen. Maar wij zijn ervan overtuigd dat dit goed komt. Wij zorgen ervoor dat uit bij de Witte Brug voelt als thuis. Nog 6 nachtjes slapen…

    NIEUWE KAART

    Natuurlijk hebben we onze kaart aangepast. Onze bezorgkaart is mooi om te bezorgen, maar in het restaurant kunnen we meer. Op onze restaurant kaart staan de klassiekers zoals carpaccio en tomatensoep, maar ook een overheerlijke salade met meloen en parmaham, kalfsbiefstuk van de kalveren uit Oploo en beenham met asperges uit Sint Anthonis. Lokale producten met een verhaal. Want waarom ver halen als we lokaal prachtige ingrediënten hebben? Op onze site vind u daarom 2 menukaarten; een restaurantkaart en een bezorgkaart.

    Eet u de komende tijd nog liever thuis? Zolang we het kunnen combineren blijven wij bezorgen. Ook voor een BBQ pakket, high tea, high wine of steengrillarrangement kunt u nog steeds bij ons terecht.

    ROB ALS KOK

    Een paar weken geleden hebben we u al verteld dat onze chef-kok een functie elders aangeboden kreeg en er daarom voor koos te stoppen bij ons. Daar waar we bang voor waren, gebeurt nu. We mogen open, maar zitten zonder chef-kok. Gelukkig hebben we een fantastische sous-chef, Rik met een geweldig team van weekendhulpen. Ook tijdens de eerste lockdown en een deel van de zomer 2020, stond Rik aan het roer van onze keuken. Dankbaar zijn wij dat hij ook nu weer zijn schouders eronder zet en ons keukenteam gaat aansturen. Rob gaat Rik in de keuken helpen. Rob heeft de koksopleiding gevolgd en kan bijna alles in de keuken. Het nadeel is dat Rob maar op één plek tegelijk kan zijn, dus mogelijk mist u hem af en toe aan tafel. Weet dan dat hij aanwezig is een meekijkt, maar even wat minder zichtbaar. Doordat ik nog onvoldoende goed kan lopen, zelfs niet met krukken, moet u mij nog even missen. Ik heb alle vertrouwen in mijn collega’s dat zij goed voor u gaan zorgen. Mocht u desondanks iets missen, aarzel niet om erom te vragen. Vragende gasten kunnen we helpen (meestal).

    KLUSTEAM

    Rob kan heel veel, naast bedienen, koken en oberen is hij ook erg handig. Als ik iets bedenk kan Rob het maken. Dus veel van wat u bij de Witte Brug ziet, hebben we zelf gemaakt. Rob heeft groene vingers, dus ook het verzorgen van de plantjes en bloemen op het terras wordt door Rob geregeld. Vorige week donderdag heeft Rob hulp gehad van onze voormalige klusjesman, Wim. Als vanouds hebben ze de hele dag plantjes gepoot, schoongemaakt, geklust om het terras pico bello in orde te maken. Lang geleden, voor Corona, kwam Wim bijna elke week. Wim is net als Rob een man met twee rechter handen. Samen zorgden zij ervoor dat alles naar behoren werkt en netjes is bij de Witte Brug. Wim is in verband met zijn leeftijd gestopt, dat blijft jammer. Gelukkig zien we hem, en zijn vrouw, nog af en toe op de koffie of in het restaurant. Dus hierbij nogmaals; Wim bedankt voor je bijdrage aan ons terras, maar vooral de gezelligheid van samen klussen!

    Dat was het weer voor vandaag. Wij hopen u de komende tijd echt te zien in ons restaurant. Wij hebben u gemist. Kunnen we eindelijk weer een praatje maken in plaats van een berichtje posten.

    Wij staan te popelen van ongeduld, maar blijven voorzichtig. We zijn blij en dankbaar dat we eindelijk open mogen, maar ons ook bewust van onze kwetsbaarheid. Dus help ons open te blijven door te genieten van onze gastvrijheid, maar ook door, zo nodig, uw eigen verantwoording te nemen. Voor u bedankt dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen. Tot volgende week!

  • Eindelijk kan ons terras open

    Na de eindeloze regen en kou in de maand mei, is het nu eindelijk wat beter weer. En dus ook lekker vertoeven op ons terras. Dankzij een meedenkende gemeente mogen wij één van onze serres gebruiken als overdekt terras. Dit weekend bent u op vrijdag, zaterdag en zondag (28,29 en 30 mei) vanaf 17.00 uur van harte welkom. Reserveer dus snel een tafel op ons gezellige terras. Wij kijken er naar uit u weer te ontvangen!

  • Update; gemeente Boxmeer bedankt!

    UPDATE; GEMEENTE BOXMEER BEDANKT!

    WAUW

    Toen op 28 april eindelijk de terrassen open mochten, hebben wij dat niet direct gedaan. Omdat wij nu eenmaal een avond restaurant zijn. De terrassen mochten ook nog maar tot zes uur open, dus dineren werd erg krap aan. Daarnaast hebben we pech gehad met het weer. Natuurlijk zijn er wat mooie dagen geweest, maar de meeste dagen waren te nat en te koud. Wij hebben een weloverwogen keuze gemaakt daarom nog even te wachten met heropenen. Bij een collega in Boxmeer zagen we een serre, aan de voorzijde open en binnen zaten gasten! Wauw, dat biedt misschien mogelijkheden. We hebben contact opgenomen met de desbetreffende collega en gevraagd: “hoe heb je dit geregeld?” Kort maar krachtig antwoord: “met de gemeente”. Dus ook wij hebben even gebeld met onze gemeente. Wat blijkt, de gemeente Boxmeer denkt mee met de ondernemers, respect. De gemeente biedt ondernemers mogelijkheden. We hebben de vraag voorgelegd of wij ook onze serre mogen gebruiken als overdekt terras, met name voor de natte dagen. De ambtenaar aan de telefoon zou een aanvraag per mail versturen. Dezelfde middag krijgen we bezoek van twee boa’s. Zij komen de situatie ter plaatse bekijken, overleggen met ons en denken mee. Aan ons de taak om nog even een mail te sturen naar de gemeente en meer is er niet nodig. Geweldig dit, een gemeente die denkt in oplossingen. Zich houdt aan de regels, maar ook ruimte biedt voor creativiteit. Top, blij dat wij in het mooie en sociale Boxmeer wonen.

    WAT HEEFT U DAAR AAN?

    Dit weekend nog niks, tenminste niet bij ons. Gezien de weersvoorspellingen is een terras geen pretje. Maar wat verder in de week wordt het weer beter en is het aangenaam vertoeven op ons terras. Daarom kunt u vanaf 28 mei 17.00 lekker plaatsnemen op ons terras. Wij zorgen ervoor dat het terras gezellig en aangenaam is. Aan u de taak om de stoelen te bezetten. Met dank aan de gemeente kunt u dan ook plaats nemen aan één van de tafels in onze serre. Daar is buiten binnen en uit voelt als thuis. U mag reserveren, dat mag vooraf, maar ook aan de deur. De regels zijn inmiddels bekend; mondkapje op als u het terras oploopt of binnen komt, het mag af zodra u zit. Bij ontvangst stellen wij u de gezondheidsvragen en noteren we uw gegevens. U mag met maximaal twee personen aan een tafel, behalve als u samen een huishouden bent. Valt allemaal best mee, toch? Wij zien u graag, tot snel.

    Mij zult u nog niet veel zien. Ik ben nog aan het revalideren en dat is een pijnlijk en langdurig proces. Zodra ik wat mobieler ben, zal ik eindelijk wat vaker bij de Witte Brug kunnen zijn, misschien met behulp van een rolstoel en krukken, maar dat is bijzaak.

    TROTS

    Dan nog even iets wat niks met horeca te maken heeft. Zoals u inmiddels wel weet hebben wij 23 jarige zoon, zonder ambities in de horeca. Hoewel hij ons graag helpt en zo nodig bijspringt als ober, bezorger, afwasser of tuinman heeft hij zijn eigen passie; sport. Al een tijdje timmert hij aan de weg als personale trainer. Natuurlijk ben ik bevooroordeeld, maar hij doet het goed, is een echte vakman met oog voor detail. Vorig jaar februari begon hij volledig voor zichzelf als personal trainer. De timing was niet best, inmiddels is hij langer gesloten geweest dan open, na ook voor de sportscholen twee verplichte sluitingen. Hoe trots kun je dan zijn, dat hij ondanks al deze tegenslagen, toch binnenkort zijn eigen studio opent! Afgelopen week heeft hij het huurcontract getekend, 1 juli krijgt hij de sleutel. Dan kan er geklust worden en volgt in augustus de officiële opening van 110% Training & Coaching. Dit wilde ik toch graag even delen.

    EXTRA HULP

    Wij kunnen nog wel wat hulp gebruiken; in de keuken, aan de afwas, in de bediening. Wij hebben een gezellig team, bieden flexibele uren, vriendelijke gasten en volop doorgroei mogelijkheden. Dus wil jij een baantje naast je studie, in de zomervakantie of in de weekenden en daarnaast tijd over houden voor alle andere leuke dingen in het leven? Neem dan contact met ons op. We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek en kijken of wij kunnen bieden waarna jij op zoek bent.

    Blijf gezond, kijk vooruit en wees een beetje aardig voor elkaar. Dat doen wij ook! Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen! Tot volgende week.

  • UPDATE; HOE LEKKER IS HET OP ONS TERRAS?

    UPDATE; HOE LEKKER IS HET OP ONS TERRAS?…

    WEER EEN STAPJE VERDER

    Het begint er nu toch echt op te lijken; Nederland gaat open. Stapje voor stapje, voorzichtig. Wij hopen oprecht dat het dit keer goed gaat. Het is kwetsbaar, wij zijn kwetsbaar. Dat hebben we meer dan duidelijk gevoeld het afgelopen jaar. Kwetsbaar als mens, het virus maakt geen onderscheid en velt bijna willekeurig, maar vooral diegene met een iets lagere weerstand. En kwetsbaar als ondernemer, daar heb ik het vorige week al even over gehad. Afgezien van de zorg om personeel, is ook de rest nog geen gelopen race. Wij zijn nog niet aan de beurt, wij hebben nog even geduld. Hoe gaat het er straks uitzien? Als ook de restaurants open mogen, wat mag er dan precies? Voor ons is dat nog niet duidelijk. Wij krijgen regelmatig vragen hierover. Helaas moeten wij, net als u, gewoon naar de persconferentie luisteren. Wij krijgen niet eerder of via een andere weg de informatie. Met hoeveel mag u ons bezoeken? Is dat dan per ruimte of per bedrijf? Met hoeveel mag u aan tafel? Tot hoe lang mogen we open blijven? Mogen we wel of geen alcohol schenken tot aan het einde? Moeten we een testbewijs of inentingsbewijs vragen? Doen we weer de verplichte triage aan de deur? We horen het vanzelf en natuurlijk zorgen we er dan voor dat we het regelen, dat we aan alle maatregelen voldoen. We doen ons best dat zo ontspannen mogelijk te doen, zodat u er zo min mogelijk van merkt. Zodat uit eten een ontspannen en aangename bezigheid is. Zodat uit bij ons weer als thuis voelt. Tot die tijd bereiden wij ons voor, want geloof me, er is nog veel te doen. Al die tijd, ruim 8 maanden, gesloten zijn, dat is zichtbaar. Daarom zijn wij begonnen van ons terras een fijn buitenrestaurant te maken en binnen wordt weer een restaurant waar het heerlijk toeven is.

    VRAAG VAN DE WEEK

    We hebben afgelopen week verschillende malen de vraag gekregen of gasten op ons terras konden dineren. Deze vraag beantwoorden we deze week. Helaas kunt u nog niet op terras dineren. Hoe onbegrijpelijk ook, we hebben verloren van sekswerkers. U mag buiten al heel veel, terras, sporten, een voetbalwedstrijd. Binnen mag nog veel meer, winkelen, naar de kapper, zelfs naar de hoeren (alle respect voor de dames die dit werk vol passie doen) maar eten in een restaurant is echt nog niet mogelijk. Dit voelt hoe dan ook niet fair.

    Vraag het aan Mark Rutte en hij zal antwoorden dat niet alles tegelijk kan, dat het niet gaat om veel of weinig risico versoepelingen, maar gewoon niet alles te gelijk. Wie bepaalt dan welke branche eerst mag? Hoe is het nog uit te leggen. Het had ook andersom gekund, de bedrijven die als eerste moesten sluiten, als eerste weer openen, de omgekeerde volgorde hanteren.

    PERSCONFERENIE

    Nou, daar werden wat toezeggingen gedaan! Als alles doorgaat, daar lijkt het gelukkig wel op, dan mogen de sportscholen open, de terrassen mogen zelfs tot 20.00 uur open blijven. Kunnen we eindelijk iets eten op het terras, toch een bitterballetje bestellen. Geweldig vooruitzicht behalve met de weersvoorspellingen van de rest van de maand. Deze versoepelingen zijn pas interessant bij meer dan 20 graden. Dat is nog aan de krappe kant, want normaal gesproken is ’s avonds buiten eten pas aangenaam als het overdag 25 graden is. En denkt u dat de horeca massaal gaat investeren in heaters en overkappingen? Hoe lekker zitten is het nu op het terras? Dikke jas, paraplu boven ons hoofd. Maar niet zeuren, want we mogen toch weer.

    De terrassen zijn een zoethoudertje voor de horeca. Niet meer zeuren, want jullie mogen een terras openen. Daarnaast wordt de honger naar de horeca op deze manier alvast gestild. Als straks de restaurants ook binnen gasten mogen ontvangen is het “ nieuwe” er al lang af. Heeft u dan nog begrip voor het feit dat de menukaart wat kleiner is? Uw lievelingsrestaurant nog maar 3 of 4 dagen in de week geopend is? U mogelijk een negatief testbewijs moet overhandigen, u voor 20.00 uur uitgegeten moet zijn?

    Dit zijn heel wat overdenkingen. Met al deze vragen is het erg lastig vooruit plannen. We hebben eigenlijk nog geen idee wat we kunnen verwachten als we open mogen. Uitgaand van het te volgen stappenplan, mogen wij 9 juni open, maar hoe?

    Blijf gezond, kijk vooruit en wees een beetje aardig voor elkaar. Dat doen wij ook! Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen! Tot volgende week.

  • Update; een eerlijk verhaal…

    UPDATE; EEN EERLIJK VERHAAL

    MOEDERDAG
    Vandaag is de dag dat iedereen zijn moeder eert. Wat heeft u bedacht voor uw moeder? Het beloofd een prachtige dag te worden, dus er zijn nog mogelijkheden genoeg. Met een beetje geluk kunt u heerlijk buiten eten. Wie weet kunnen wij daarin iets voor u betekenen. U kunt vandaag nog reserveren voor een high tea, high wine, a la carte eten, steengrillen (ook lekker als u buiten zit) of natuurlijk een compleet BBQ pakket. Zo hebben we van alles wat en voor ieder wat wils. Als u graag buiten zit, ga dan vooral bij één van onze collega’s lekker op het terras zitten. Geniet van een kopje koffie of thee, biertje, wijntje of wie weet hebben zij wel een sprankelend nieuw drankje in huis. Geniet van de zon, het mooie weer, het buiten zijn en elkaar. Leuk als u de dag vervolgens afsluit met een maaltijd van de Witte Brug ;-).
    Gezien de voorspellingen hebben wij heel even overwogen om ons terras open te maken voor Moederdag. Aangezien de kans op regen erg groot bleef, met mogelijk onweer, wij geen overdekt noch verwarmd terras hebben, zijn we hier toch van afgestapt. Gezien de weersvoorspellingen voor de rest van de week is het ook maar voor één dag. We zijn echt wel even in de verleiding gekomen, want hoe fijn is het om u eindelijk weer te zien, maar als we eerlijk zijn is het niet te doen, helaas. Nog even geduld voor u, maar ook voor ons.

    VRAAG VAN DE WEEK
    Leuk dat we al wat vragen ontvangen hebben van u, wij geven graag antwoord. De vraag van de lezer deze week luidt: “Hoe kijken jullie naar de persconferenties?”
    Nou, dat is één van de weinige dingen waar wij het niet over eens zijn. Ik wil deze altijd zien en horen, liefst nog zonder commentaar. Rob slaat dit liever over hij vindt dat alles al uitgelekt is, we toch niks nieuws horen, het een groot toneelstuk is. Enigszins ben ik dat met hem eens, maar ik wil toch graag horen hoe het “nieuws” gebracht wordt door onze ministers, welke onderbouwing zij voor de gekozen weg geven. Bij de vragen haak ik meestal af, omdat ik mij dan afvraag of de journalisten naar een andere persconferentie hebben geluisterd. Het antwoord op die vragen is meestal al gedurende de persconferentie gegeven is. Het lijkt erop dat deze vragen bedacht zijn vóór de persconferentie en deze dus gesteld worden, of het nog nodig is of niet. Over het algemeen worden wij behoorlijk teleurgesteld tijdens deze persmomenten, meestal zit er voor ons nog niks in het vat. En inderdaad is meestal al lang en breed uitgelekt wat er verteld gaat worden, een geheim bewaren is blijkbaar een moeilijke opgave. En toch wil ik het van onze ministers horen.
     
     
    DE KWETSBAARHEID ALS WERKGEVER
    Eerder hebben wij u al verteld dat onze chef-kok stopt, omdat hij een geweldig aanbod gekregen heeft. Echt heel jammer, wij zijn ontzettende tevreden over hem en heel blij dat we eindelijk een compleet keukenteam hebben. Helaas is dit het risico van het vak, maar dat maakt het niet minder vervelend. Natuurlijk hebben we direct een vacature geplaatst op de verschillende platvormen, ons netwerk op de hoogte gebracht en berichten gepost op social media. Inmiddels zijn we 5 weken verder en we hebben nog geen geschikte kandidaat gevonden. Hoe kan dat? Waar zijn alle koks gebleven? In de afgelopen periode zijn er best veel bedrijven, noodgedwongen, gestopt. En best veel collega’s die niks zien in bezorgen of afhaal en dus hun personeel hebben moeten laten gaan. Waar zijn al deze mensen gebleven? Hebben zij allemaal een andere job gevonden, buiten de horeca?  Bevalt dit hen allemaal zo goed dat we al die goede vakmensen voorgoed kwijt zijn? Ik moet er toch niet aan denken.
    Voor de coronacrisis was er een tekort aan horecapersoneel, overal. Iedereen zat te springen om (geschoold) personeel of desnoods zonder opleiding, maar wel met passie. In de coronacrisis ontstond een overschot, maar blijkbaar van heel korte duur.
    Ondanks dat we al ruim twintig jaar in de horeca zitten, twijfelen we toch even aan onszelf . Ligt het aan ons? Wat doen we niet goed? Wat kunnen we anders doen? Maar ook; hoe gaan we dat straks doen? Mogen we eindelijk open, hebben we te weinig personeel. Daar lig ik wel eens wakker van. Hebben we al die tijd ons hoofd boven water gehouden door keihard te werken, creatief en positief te zijn en vooral vol te houden, om straks alsnog kopje onder te gaan? Rob kan gelukkig veel in de keuken, maar een combinatie van bezorgen en koken en het werk achter de schermen, dat is wel erg veel. Ik kan nog steeds niet lopen, ik zie mij niet met rolstoel langs de tafeltjes gaan, op 1,5 meter. Gelukkig mag ik al wel met fysiotherapie beginnen, maar lopen in het restaurant, dat gaat nog even duren. We zullen het zien, voor mij wordt het veel oefenen zodat ik zo snel mogelijk op de been ben. En we blijven zoeken naar die ene kok, die graag bij ons komt werken.

    Dinsdag is er weer een persconferentie. Vandaag zal er ongetwijfeld al één en ander bekend worden. Aan de ene kant hopen wij op een stapje verder open. Aan de andere kant zien wij nog weinig positiefs in de cijfers. De berichten in de dagelijkse corona update worden behoorlijk positief gebracht, benieuwd waar dat vandaan komt, wij zien het nog niet. Ik zit er dinsdag klaar voor, Rob weet dan al voldoende.

    Blijf gezond, kijk vooruit en wees een beetje aardig voor elkaar. Dat doen wij ook! Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen! Tot volgende week.

  • BBQ WITTE BRUG STIJL

    Ook moeders genieten van een BBQ. Lekker buiten zijn met het gezin en gezellig samen eten.

    Maak het uzelf gemakkelijk met een compleet pakket van de Witte Brug. U kunt dit pakket bestellen vanaf 2 personen voor € 17,95 p.p.

    Het pakket bestaat uit:

    Hamburger (rundvlees)

    Biefstuk spies Argentina fire

    Teriyaki spies van Kippendijen

    Texaanse spare rib

    Barbecueworst

    Gambaspiesje

    Roseval pofaardappel met kruiden crème

    Stokbrood met kruidenboter

    Cocktailsaus

    Knoflooksaus

    Rundvleessalade

    Rauwkostsalade

    Fruitsalade

    Om dit alles compleet te maken kunt u er een lekker flesje wijn of speciaal bier bij bestellen.

    Onze favoriet een sprankelende terraswijn: Sacchetto Pinot Grigio Blush uit Venetië, 9,95

  • UPDATE; PODCAST…

    BEZOEK VAN DE BURGEMEESTER

    Vorige week donderdag hebben we samen met burgemeester Karel van Soest een podcast opgenomen, eigenlijk een Boxcast. Deze kunt u beluisteren via onder andere Spotify. Een bijzonder moment met een bijzondere man. Voor ons wat dit de eerste keer dat wij een podcast maakten. Ik luister regelmatig podcasts over zeer uiteenlopende onderwerpen, maar zelf meewerken aan het maken ervan, dat is toch wat anders. We konden ons een beetje voorbereiden omdat de eerste podcast in deze reeks al te beluisteren is. De eerst gast van Karel van Soest was Geurt Franzen, columnist en journalist. Het was een bijzondere ervaring en erg leuk om te doen. Via deze link kunt u de Boxcast beluisteren. Wij hopen dat het resultaat een boeiende podcast geworden is waar u met plezier naar kunt luisteren. Er komt gelukkig geen camera aan te pas, op de één of andere manier word ik daar toch altijd wat ongemakkelijk van. Terwijl ik weet dat het werkt, een filmpje doet het beter dan een groot stuk tekst. Er groeit momenteel een hele generatie op met you tube. Zij zoeken iets op via you tube en kijken vervolgens een filmpje. Wij zoeken het op via Google en lezen wat er over geschreven staat. “Vroeger” gingen we voor informatie naar de bibliotheek of keken in een encyclopedie. Tot zover, van podcast naar encyclopedie in één alinea.

    Na het opnemen van de podcast hebben we nog wat nagepraat, tja als je dan toch bij elkaar zit. Zo kwam de bijzonder hobby van onze burgemeester ter sprake; het sparen van aspergeschalen. Zie de foto voor een impressie van een aantal bijzondere exemplaren uit zijn collectie. Als horeca ondernemers waren wij natuurlijk verrast door deze speciale hobby. Hoe leuk is het dan dat de burgemeester hoogst persoonlijk een dag later een set uit zijn collectie ons aanbiedt? Prachtig toch! De gemeentelijke herindeling komt dichterbij en dan neemt onze burgemeester afscheid. Wij hebben de wens uitgesproken de laatste podcast van deze reeks in het teken te laten staan van onze burgemeester. Wij denken dat met een bijna twintig jarig burgemeesterschap een boeiende podcast te vullen is, een inkijkje in het leven van de burgemeester.

    Na afloop van het gesprek ontvingen we een lekker en inspirerend cadeau uit handen van onze burgemeester. Een Boxmeers koffielikeurtje en een boek: De kracht van Boxmeer, het verhaal van een indrukwekkende concentratie van wereldspelers. Nogmaals hartelijk dank voor deze ervaring.

    INGESTUURDE VRAAG

    De ingestuurde vraag kwam van onze collega Marjolein, van het Kantongerecht. “Hoe hebben jullie de coronatijd ervaren met huis aan huis bezorgen en take away en gaan jullie daar mee door? Wij hopen dat we deze vraag voldoende beantwoord hebben. Mocht dit niet zo zijn, horen wij dit graag, dan beantwoorden we deze alsnog wat uitgebreider. Speciaal voor Marjolein: mocht je eens van gedachten willen wisselen, je bent van harte welkom. Heeft u zelf een vraag, bent u benieuwd naar een verhaal achter de schermen, laat het weten! Misschien is het leuk om in onze wekelijkse update af en toe een vraag van de lezer te beantwoorden. Naar aanleiding van het opnemen van deze podcast kwam er al één vraag naar voren van een van onze trouwe gasten.

    HEEFT DE CORONA CRISIS JULLIE ALS ONDERNEMER OOK IETS POSITIEFS GEBRACHT?

    Wij hebben het afgelopen jaar vooral ervaren dat positiviteit onmisbaar is. Daarnaast is het belangrijk bij jezelf en je eigen kunnen te blijven. We zijn meer met social media gaan doen, omdat we graag in contact wilde blijven met onze gasten. Daar hebben we veel van geleerd, zonder corona was dat niet gelukt. Of misschien wel gelukt, maar niet gebeurd. Omdat andere dingen altijd voor gaan, belangrijker lijken. Omdat we geen andere keus hadden dan bezorgen, wij niet, maar ook onze gasten niet, is dit goed van de grond gekomen. Hierdoor is het iets wat misschien wel onderdeel van onze bedrijfsvoering blijft. Op het moment dat we volledig kunnen draaien, inclusief feesten in de zaal, is dit lastig te combineren. Maar voor bepaalde momenten, activiteiten of feestdagen is het misschien wel iets blijvends. Zonder corona hadden we het bezorgen nooit zo van de grond gekregen. Het allerleukste zijn wel alle lieve, opbeurende, warme, grappige en positieve berichten die we terug kregen van onze gasten, met een briefje, kaartje, chocolaatje, kaarsje noem maar op. Dat was echt hartverwarmend en dan weet je weer waarvoor je het allemaal doet.

    MOEDERDAG

    Vergeet niet iets leuks te verzorgen voor Moederdag, volgende week is het al zo ver. Al onze mogelijkheden vind u op onze website, er is keuze genoeg.

    Het wordt steeds moeilijker, het duurt steeds langer en toch; blijf positief, blijf gezond en wees een beetje aardig voor elkaar. Dat doen wij ook! Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen! Tot volgende week.