iens-64-higheetnu-64-hightripadvisor-64-highTwitterfacebook-logogoogle+

.

.

Klik hier!

UPDATE; EEN NIEUW JAAR…

Wat gaat het ons brengen? Voorlopig zitten we nog met dat vervelende virus, dat gaat echt nog wel even duren. Fijn dat we met vaccineren kunnen beginnen, hopelijk komt er dan eindelijk een einde aan de lockdowns in verschillende vormen.

PERSPECTIEF

Als perspectief uitblijft door onzekerheid, is het aan onszelf een alternatief te vinden. Wij kunnen de wereld niet veranderen, het virus niet negeren. Corona beperkt ons aan alle kanten, maar laat u niet gevangen nemen. Creëer iets om naar uit te kijken, laten we kijken naar wat wel kan. Samen zorgen we voor momenten met een gouden randje, maken we herinneringen die de moeite waard zijn. Wij helpen daar graag mee, wij hebben ons als doel gesteld u iets leuks te bieden. Aan u de keuze, maak er gebruik van, maak plannen, creëer uw eigen geluksmoment.

NIEUWE KAART

Om te beginnen hebben we vanaf donderdag 14 januari een nieuwe bezorgkaart. Allemaal mooie en smaakvolle gerechten voor thuis. Wij blijven alles bezorgen in porselein, inclusief borden en bestek. Zo blijft alles goed warm en u bent echt uit eten. Dek uw tafel mooi met glaswerk, een kaarsje en een bloemetje en uw eerste moment met gouden randje is een feit.

ENGELTJE

Sandra van de Passand gaat door met het geven van haar engeltjes. Dus ook in 2021 vind u een hartendiefje van de Passand bij uw maaltijd. Er zijn veel verschillende uitvoeringen, dus begin een nieuw hobby en spaar geluk.

HIGH TEA

Vanaf zondag 17 januari voegen wij een high tea aan ons “thuis uit eten” concept. Iets gezelligs om de zondag middag mee te vullen. Geen volledig Engelse versie, maar laten we zeggen a la de Witte Brug. Welk moment maakt u ervan? Kleed u zich mooi, dekt u de tafel met linnen, kaarsjes, een boeket en andere decoratie? Of gaat u lekker cocoonen; kachel of openhaard aan, huispak en dikke sokken uit de kast een goede film en knus op de bank smullen? Opnieuw een geluksmoment.

LEKKER MAKKELIJK

Heeft u geen zin of tijd om te koken, maar wilt u ook niet uitgebreid eten? Maak dan gebruik van onze comfort maaltijden. Op woensdag, donderdag en vrijdag maken wij wisselende smaakvolle hoofdgerechten voor een aantrekkelijke prijs. Variatie met als doel gemak. U eet zoals u gewend bent of een keer lekker voor de tv met een goede wedstrijd, film of serie. Verwacht geen haute cuisine, maar denk aan een overheerlijke lasagne, oud Hollandse stamppot of ovenschotel. Een moment voor uw zelf.

LVT

De tomatensoep van de Witte Brug wordt ontzettend graag gegeten, vooral samen met het stokbrood (Witte Brug stijl) en kruidenboter. LVT oftewel Lekker Voor Thuis. Daarom kunt u “onze” tomatensoep nu ook per liter bestellen in combinatie met “ons” stokbrood en “onze” kruidenboter.

Aangezien dit al een behoorlijk verhaal aan het worden is sommen we de andere activiteiten even op. Hier komen wij volgende week op terug. Voor Valentijn komt er een romantische ontbijt-box, (een verrassingsontbijt of ontbijt op bed) en een Valentijn menu om samen liefdevol te tafelen.

De laatste dagen van januari en februari serveren wij een “wandeling door de kaart”. Stelt u zich voor; verschillende kleine gerechten, veel variatie, smaakvol, avondvullend, genieten, mooie momenten creëren en  herinneringen maken.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

UPDATE; NOG HEEL EVEN 2020…

KERST

Natuurlijk was deze kerst anders en niet zoals we dit het liefste doen, maar het is wat het is en daar moeten we het mee doen. En dat hebben we gedaan. Daarom is kerst 2020 voor ons geslaagd. Alles is goed verlopen, er is niets noemenswaardig mis gegaan, we hebben heerlijk gewerkt, het was gezellig. Zoals we het gepland en voorbereid hebben, zo is het gelopen. Bedankt voor alle leuke, mooie, lieve, attente berichtjes, bedankjes en lekker chocolade. Fijn dat u heeft genoten.

OUDEJAARS-BORREL-BOX

U heeft nog een paar dagen de tijd om de oudejaars-borrel-box te bestellen, namelijk tot 29 december. Dus wilt u oudejaarsavond lekker smullen tijdens een conference, concert, jaaroverzicht of goede film, maar wilt u geen boodschappen meer doen? Maak het uzelf dan gemakkelijk en bestel zo’n goed gevulde borrel-box. Makkelijk, leuk en lekker. Natuurlijk hebben wij ook een kinder-exemplaar, zodat ook de jongsten wat te knabbelen hebben.

Wij zijn zeker niet de enigen die met oud jaar een borrel-box verzorgen. Wij waarderen het als u een borrel-box besteld met oud en nieuw, bij ons of bij een collega. Het zou een mooie afsluiting zijn van 2020 als in Boxmeer en omstreken zoveel mogelijk van dit soort boxen verkocht worden. Elke horeca ondernemer doet zijn best, laten we 2020 samen afsluiten met een record aan bestellingen bij de gehele horeca. Ook een leuke challenge…

STEENGRILLEN

Wij werken, met een enkele medewerkers van team de Witte Brug, nog een paar dagen door. Daarom kunt u tot en met 31 december nog het steengrillen bestellen, eventueel met voorgerecht en nagerecht. Ook deze laatste dagen van het jaar leggen wij een brug naar u.

KORTE VAKANTIE

Van 1 januari tot en met 7 januari hebben wij even een korte vakantie. Even uitrusten, bijkomen en wie weet, wat nieuwe dingen bedenken. Vanaf 8 januari kunt u weer gebruik maken van ons “Thuis uit eten” concept. Op onze site vindt u de mogelijkheden. Tijdelijk staan daar alleen de huidige mogelijkheden op. Mocht u toch iets anders willen weten, neem dan even contact met ons op.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

KERST

Nog een paar dagen en dan is het Kerst. Wat zal die er dit jaar anders uit zien dan we gewend zijn. Wij hebben ons in ieder geval nooit kunnen voorstellen dat we bij de Witte Brug een Kerst kunnen vieren zonder onze gasten, de kerstversiering, de ontelbare lichtjes, de charme van samen werken met de Kerst, de worstenbroodjes die wij als kerstmaal eten (meestal tussen door), het voldane gevoel na afloop van twee enorm drukke, maar oh zulke heerlijke dagen. Natuurlijk werken wij dit jaar, net als andere jaren met de kerstdagen, natuurlijk hebben wij het met ons team gezellig, maar onze gasten missen wij, Kerst is niet hetzelfde zonder u in ons restaurant. Ondanks dat we u niet in ons restaurant kunnen verwelkomen, zitten beide kerstdagen “vol”.  U heeft echt boven verwachting en massaal gereserveerd voor een Christmas at home diner of steengrill arrangement. Daarnaast hebben we een heleboel brunch-boxen te vullen. Onze koks zijn er druk mee en onze bezorgers hebben heel wat adressen waar ze iets lekkers mogen gaan brengen. Dank u wel!

Waarschijnlijk ziet uw Kerst er ook anders uit. Inmiddels weten we uit ervaring dat er juist met de feestdagen creatieve alternatieven ontstaan om toch, op afstand, samen te zijn. Wij horen graag uw kerstverhaal en zien uw stralende foto’s, zo zijn ook wij toch een beetje dichtbij.

TELLEN, TELLEN EN NOG EEN TELLEN

Dat hebben wij de afgelopen week vooral gedaan. Bakjes, schaaltjes, borden, bestek, servetten, bedankjes, engeltjes (ook met kerst bij uw diner), kerstkaarten en natuurlijk alle ingrediënten voor de diners, boxen en steengrillarrangementen. Het moet allemaal wel kloppen, we kunnen er woensdag of donderdag niet achter komen dat we te weinig borden, broodjes of servetten hebben. Met alle winkels gesloten en speciale leveringsvoorwaarden i.v.m. de feestdagen moeten we echt op tijd alles geteld en besteld hebben.

VOORBEREIDEN

De komende dagen bereiden wij ons voor op de 2 kerstdagen. Dan zijn we druk met koken, bakken, klaarzetten, portioneren, inpakken noem maar op. Daarom kunt u van maandag tot en met vrijdag geen gebruik maken van ons “Thuis uit eten” concept. Deze dagen is bezorgen of afhalen niet mogelijk. Telefonisch zijn we gewoon bereikbaar. Dus heeft u nog een cadeaubon nodig of heeft u een vraag, u mag ons bellen. Natuurlijk ook voor het bestellen van de oudejaars-boxen.

IN LOCK DOWN

Het is wat het is en we zullen het ermee moeten doen. Nederland zit op slot. Een andere optie was er niet. Wij wensen iedereen het geduld om vol te houden. Kijk naar wat wel kan, hiermee bedoelen we niet dat u de grenzen moet opzoeken, maar wees creatief. Er kan veel niet, maar er blijft veel meer over wat wel kan. Het zijn de kleine dingen die u het meeste mist als ze er niet meer zijn. Blijf gezond, doe iets voor een ander en wees lief voor elkaar.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

UPDATE; VAN PERSCONFERENTIE NAAR PERSCONFERENTIE

EEN PERSCONFERENTIE VERDER

Afgelopen dinsdag was het weer zo ver; de persconferentie. Dit was er één waar veel mensen toch wel naar uitkeken. Want op 8 december zou duidelijk worden wat er met kerst wel of niet mag. Helaas, er mag niet zo veel. Er komen geen versoepelingen, de horeca blijft dicht, alle anderen blijven open, u mag maximaal 3 gasten thuis ontvangen. Kwam dit alles als verrassing? Niet echt, denken wij. Het aantal besmettingen gaf absoluut geen aanleiding tot hoop op iets anders. Binnen een week komen de deskundigen opnieuw extra samen om over de stijging in het aantal besmettingen te praten. Met waarschijnlijk dinsdag wederom een persconferentie. En wat mogen we dan verwachten? De gemaakte afspraken voor de kerstdagen blijven staan, is beloofd. Fijn voor iedereen die inmiddels plannen gemaakt heeft na de uitspraken van 8 december. We zullen het zien en horen de komende dagen.

KERST BIJ DE WITTE BRUG

U heeft het vast al eerder gelezen; wij hebben niet tot 8 december gewacht met onze beslissing wat te doen met kerst. Wij doen ons best zoveel mogelijk gasten te laten genieten van een lekkere maaltijd thuis; Thuis Uit Eten. In maart kwamen we voor de uitdaging te staan om onze maaltijden thuis te brengen. We zijn ervoor gegaan, we hebben geleerd, geoefend, fouten gemaakt en we zijn doorgegaan. Resultaat: ook met kerst leggen wij een brug naar u.

We hebben al erg veel reserveringen staan voor de feestdagen. Echt heel fijn. Helaas hebben we ook wat mensen teleurgesteld. Omdat we niet alles kunnen, bijvoorbeeld buffetten, dat kunnen we niet met kerst of omdat de afstand te groot is, sorry, sommigen plaatsten zijn echt te ver weg. Dat gaat ten koste van de kwaliteit. Wat kunt wel bij ons reserveren?

Wilt u uitgebreid ontbijten, lunchen of brunchen, bestel dan onze kerst-box. Ons vervolg op de Paas-box en Moederdag-box.

Als diner bezorgen wij een 4 gangen keuzemenu, echt een kerstdiner in uw eigen restaurant. Eerste kerstdag is, helaas voor u, al vol geboekt, tweede kerstdag hebben we nog wel wat tijden vrij, niet erg veel.

Het steengrill arrangement is een derde mogelijkheid. Lekker creatief tafelen hoort er ook echt bij. Neem de tijd ervoor, want met een kopje soep en een dessert is ook dit een uitgebreide maaltijd.

OUDEJAARS-BOX

Natuurlijk kan een box om de overgang naar 2021 aangenaam te vieren niet meer ontbreken. Dus zorgen wij ook op de laatste feestdag van het jaar dat u niets te kort komt. Een box vol heerlijke hapjes, warm en koud. Zoals u van ons gewend bent, denken wij ook aan de kinderen met een speciale uitvoering speciaal voor de jongsten. Prosecco maakt zo’n box helemaal compleet, dus bent u een liefhebber, bestel er dan een feestelijke bubbel bij. Liever wijn of bier, dat kan natuurlijk ook. Omdat het een box is, leent ook deze zich uitstekend om cadeau te geven. Dus bent u werkgever en wilt u eens iets anders geven aan uw personeel of relaties? Denk dan eens aan een smaakvol cadeau van de Witte Brug. U kunt de box bestellen door te appen of bellen naar Natasja 06 – 50 54 45 60. Kijk op onze site voor meer informatie.

CHALLENGE

Vorige week is in Boxmeer een challenge begonnen. Ontzettend leuk dat er zo enthousiast genomineerd, besteld en gepost wordt. Geweldig om op zo’n positieve manier de horeca een steuntje in de rug te geven. Wij wensen iedereen die genomineerd is/wordt een smaakvolle maaltijd toe. En natuurlijk bedankt namens al onze horeca collega’s.

LAATSTE KANS DIT JAAR

Gisteravond hebben wij opnieuw een 15 gangen diner verzorgd. Een deel van de gelukkigen werden door hun werkgever getrakteerd op dit avondvullende diner. Vandaar dat we ook enigszins uit de vertrouwde omtrek van Boxmeer hebben bezorgd. Een erg leuk cadeau om te geven en te krijgen. We hebben enthousiaste reacties ontvangen, waarvoor dank.  

Is het er nog niet van gekomen, maar wilt u ervaren hoe leuk, gezellig en lekker een 15 gangen diner is? Reserveer dan nog voor de laatste mogelijkheid van dit jaar, zaterdag 19 december. We hebben nog ruimte voor enkele Bourgondiërs.

BLACKMONDAY

Een ultieme poging Nederland duidelijk te maken dat de horeca verzuipt. Wij denken dat de meeste Nederlanders dat al wel weten. Er is geen perspectief voor de horeca. Want u weet dat al veel collega’s enorm veel geld in hun gesloten bedrijf hebben gestoken. Extra leningen, pensioenpotten, studiepotjes van de kinderen, eigen vermogen in de vorm van een huis of spaargeld. Wat had u zelf gedaan? Doorgaan en volhouden voor het café, de discotheek, het restaurant, het cateringbedrijf, de (trouw)zaal welke u met hart en ziel heeft opgebouwd, waar al uw energie inzit, met personeel waar u van op aan kunt. Als we in maart geweten hadden dat we in oktober opnieuw de deuren moesten sluiten, zonder zicht op heropening, wie weet… Misschien hadden velen van ons dan een heel andere keuze gemaakt. Helaas wisten we het niet, niemand wist dit.

Soms lijkt het erop dat “men” daar ook vanuit gaat: de horeca is vervangbaar. Als dat leuke café, waar de barman weet wat u graag drinkt en uw naam weet, failliet gaat, komt er wel weer een ander café. Als dat restaurantje op de hoek, waar u zo gezellig kunt zitten en lekker kunt eten, waar u de eigenaar kent, omvalt, komt er uiteindelijk wel weer een ander restaurant.

Als u de horeca een beter perspectief en meer steun gunt, kunt u de petitie tekenen via de volgende link

https://petities.nl/petitions/meer-steun-en-een-snelle-heropening-van-de-horeca?locale=nl

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

Oud en NieuwNew year 2021 greeting card with wooden trees and waterclolr elements over blue

Op naar 2021, een nieuw jaar. Natuurlijk sluiten we 2020 heel graag af, maar hoe? Er zal weinig ruimte voor veel visite zijn, de regels zijn streng en worden waarschijnlijk eerder strenger dan soepeler. Ondanks alles blijft de jaarwisseling een memorabele avond. Ongetwijfeld heeft u mooie herinneringen aan de jaarwisselingen uit uw jeugd of jongere jaren. Laten we er daarom voor zorgen dat ook de overgang naar 2021 de moeite waard wordt. Wij helpen daar graag aan mee en daarom kunt u bij ons een goedgevulde, gevarieerde borrel-box bestellen. Deze is te bestellen vanaf 2 personen. Natuurlijk uit te breiden met prosecco, wijn of speciaal bier. Uiteraard vergeten wij de kinderen niet, wij hebben ook een kinderbox vol lekkers. De inhoud van de boxen vind u hieronder. Graag bestellen door te bellen of appen naar Natasja 06-50 54 45 60.

De oudejaars-boxen zijn op te halen op 31 december tussen 16.00 en 18.00 uur

De volwassen box kost € 18,95 p.p.

De kinder-box kost 8,95 p.p.

Prosecco 13,95

 

Inhoud box voor volwassenen:

Stokbrood (Witte Brug stijl)

Crackers

Kipsalade

Eiersalade

Kruidenboter

Aioli

Snacktomaatjes

Mini flammkuchen

Mini pizza

Nacho met pittige kaassaus voor in de oven

Gamba’s

Twentse borrelballetjes

Hete donders (pittige snack)

Kipnuggets

Honing mosterdsaus

Snacktomaatjes

Olijven

Druiven

Pringles

Borrel bites

Kaasblokjes oud

Kaasblokjes jong

Grillworst

 

Inhoud kinder-box:

Snoepzakjes

Koekje

Mini pizza

Kipnuggets

Borrelballetjes

Zakje chips

Knakworstjes

Dipsticks met smeerkaas

Leverworst plakjes

Kaasblokjes

UPDATE; EEN CHALLENGE EN EEN WINNAAR…

SINTERKLAAS

Wat een geweldig weekend is dit geworden. Alle Sinterklaasboxen zijn goed ontvangen en we hebben echt heel veel gasten kunnen laten genieten van een maaltijd thuis. Hartelijk dank voor zoveel bestellingen in welke vorm dan ook. Samen hebben we voor een zeer geslaagde Sinterklaas gezorgd. Omdat het toch al een raar jaar is, hebben wij de Sinterklaascadeautjes onder de kerstboom gelegd. Voor alle toppers van team de Witte Brug een kleinigheidje, van harte gegund en zeker verdiend.

CHALLENGE

Enige tijd geleden zagen wij een geweldige challenge voorbij komen. Wij dachten gelijk: “Dit moeten we in Boxmeer van de grond zien te krijgen.” Gelukkig is dit gelukt met enthousiaste medewerking van een positieve Boxmeerse bourgondiër, Pierre Hermans. Hij heeft het spits afgebeten en 3 vrienden genomineerd de challenge aan te gaan. De uitdaging is om een maaltijd bij de lokale horeca te bestellen, ervan te genieten en dit te delen op social media. Vervolgens nomineert hij of zij opnieuw 3 vrienden hetzelfde te doen. Inmiddels is dit door Bart Cox al uitgebreid naar het Land van Cuijk, top Bart. Jörgen Branje heeft het uit zichzelf opgepakt en heel Nederland uitgedaagd. Geweldig dat we op deze positieve manier de gehele horeca kunnen steunen. Allemaal bedankt voor het aanvaarden van deze challenge. Wij proberen de filmpjes zoveel mogelijk te delen.

DOLF

Een aantal weken geleden hebben we u deelgenoot gemaakt van de nominatie van onze zoon, Dolf. Hij was genomineerd voor de verkiezing “personal trainer van het jaar”. Inmiddels is de uitslag bekend.

Gemeente: 1ste plaats

Provincie 11e plaats

Cijfer 9.4

Super goed gedaan, wij zijn trots! Voor iedereen die gestemd heeft, Bedankt.

HULP UIT ONVERWACHTE HOEK

Chefs Culinar is onze voornaamste leverancier. Een paar keer per week leveren zij een groot deel van de benodigdheden voor alle lekker maaltijden die wij serveren. Ook voor hen is coronacrisis een lastige periode, zij leveren veel aan de horeca. Als bedrijf hebben zij een filmpje met verschillende medewerkers opgenomen om, o.a. de horeca, een hart onder de riem te steken. Onze salesmanager bij dit bedrijf is Wim Loffelt. Hij bood in het filmpje zijn hulp aan. “Ik kom jullie helpen met de afwas, de mise en place, de vloer schrobben…. Ik doe dat waar jullie behoefte aan hebben.” Een prachtig initiatief waar wij dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Afgelopen vrijdag heeft Wim onze keukenbrigade geholpen met de voorbereidingen voor het Sinterklaas weekend. Het was een zeer geslaagde samenwerking en erg gezellig. Wim, bedankt voor je inzet!

12 EN 19 DECEMBER VIJFTIEN GANGENDINER

We melden het nog een keer voor degene die het mogelijk gemist hebben. Wilt u avondvullend genieten van 15 overheerlijke gerechten? Reserveer dan voor één van deze data. Natuurlijk ook leuk om cadeau te geven.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

UPDATE; WAAR EINDIGT HET?…

TELEURSTELLING

Elke keer opnieuw proberen wij positief te blijven en optimisme uit te stralen, ook in onze verhaaltjes op zondag. Maar hoe houden we dat vol als we buiten onze eigen cirkel zien wat er in Nederland gebeurt? Dus vandaag een uitzondering en even wat minder positief.

Met verbazing, onbegrip en teleurstelling hebben wij de afgelopen week het nieuws gevolgd. Waar is Nederland mee bezig? Als we doorgaan zoals nu, blijft de horeca gesloten tot ergens in maart. In het slechtste geval nog langer. Want zolang het aantal besmettingen niet daalt is er voor ons geen perspectief. En zolang iedereen doet wat hij/zij nu doet, dalen de aantallen echt niet. We gaan er massaal op uit. U ziet ook de foto’s van overvolle winkelstraten, rijen mensen wachtend om naar binnen te mogen. De volle pretparken, tuincentra, natuurgebieden bij mooi weer, ook het thuiswerken wil niet meer lukken. Zelfs op de weg is het drukker, volgens Flitsmeister: “Waar we in maart massaal thuisbleven, doen we dat in de tweede coronagolf allerminst. Voordat het kabinet opriep om vaker thuis te werken, was het zelfs drukker op de weg dan vorig jaar. De spits is rustiger, omdat mensen zich nu meer op andere momenten van de dag verplaatsten” (uit het NOS nieuws van 28 november 2020)

Het raakt ons enorm als we dit allemaal zien en horen. Waarom mocht “Black Friday” een hele week doorgaan? Was het niet te voorzien dat dit te druk zou worden? Is er nog iemand die enkel gaat winkelen als het echt noodzakelijk is en dan ook alleen? Wij kunnen niets meer doen, wij zijn al gesloten. Alles wat ons rest is toezien op hoe druk het bij alle anderen is. En dat maakt ons verdrietig.

DE STEUNMAATREGELEN

Vanaf 25 november 12.00 uur was het mogelijk TVL Q4 aan te vragen. De tegemoetkoming in de vaste lasten voor de bedrijven die direct geraakt worden door de coronacrisis. Wij hebben deze aanvraag direct ingediend en 2 dagen later ontvingen wij al een toezegging. Dat gaat snel. Echter deze tegemoetkoming is bedoeld voor de periode oktober tot en met december 2020. Met die wetenschap is het niet meer zo snel. Er zijn al bijna 2 maanden verstreken voordat de tegemoetkoming aangevraagd kon worden. 2 Maanden waarin de rekeningen wel gewoon betaald moesten worden. De toezegging is er, nu de betaling nog.

NOW3 was iets eerder aan te vragen, vanaf 16 november. De referentiemaand voor NOW3 is juni. Voor de horeca geen representatieve maand. Het was de eerste maand open na de volledige lockdown en er golden veel beperkingen, o.a. maximaal 30 gasten. De aanvraag is ingediend, nog niets van gehoord, nog geen betaling ontvangen. Ook deze tegemoetkoming geldt voor het laatste kwartaal van 2020. Stel dat de toezegging en betaling heel snel binnen zijn, dan nog hebben wij al 2 keer de salarissen aan ons personeel betaald, voordat de tegemoetkoming er is. Dit geldt voor alle horecaondernemers. Dankzij het bezorgen van onze maaltijden en het feit dat u daar met zoveel gebruik van blijft maken, kunnen wij een deel van onze omzet blijven genereren. Gelukkig hebben we ook een huurbaas die ons tegemoet komt. Dankzij dit alles  kunnen we ons personeel en de rekeningen betalen. Dit geldt zeker niet voor elke horecaondernemer, niet iedereen heeft de mogelijkheid te gaan bezorgen/afhalen. Dit klinkt allemaal niet zo positief, dat bent u niet gewend van ons. Echter de feiten liggen er, 50% van de horeca is technische failliet, horecaondernemers hebben inmiddels tussen 3.5 en 4 miljard aan eigen vermogen/leningen in hun bedrijf gestort in de hoop het tot een heropening te redden. Het is voor de horeca niet 5 voor twaalf, maar 2 over twaalf, aldus KHN. Pijnlijk hierin is dat de regering zich verbaasd over het uitblijven van massale faillissementen. Wat zou u doen met een gezond bedrijf, dat door een verplichte sluiting dreigt om te vallen? Investeren tot het bittere einde. Helaas is het vermogen van de ondernemers inmiddels op.

Toen wij begonnen met elke week een stukje te schrijven, was de intentie u mee te nemen in onze beleving tijdens de coronacrisis. Om met u in contact te blijven terwijl we elkaar niet mochten ontmoeten in ons restaurant. U deelgenoot te maken met alles waar we mee te maken krijgen. Daar hoort dit ook bij, niet leuk en gezellig, wel de realiteit.

WEL LEUK EN GEZELLIG

Dat is natuurlijk Sinterklaas. Wat ontzettend fijn dat zoveel van u gebruik gaan maken van onze Sinterklaas-box. Hartelijk dank daarvoor. Mocht u deze nog niet besteld hebben, het kan nog tot en met 1 december. We rijden een rondje Land van Cuijk om alle pakketjes op de juiste plaatst af te kunnen geven. Dat is zo leuk, we brengen overal de gezelligheid in huis. Wij delen onze verhalen, maar wij horen ook heel graag uw verhalen. Dus is het gezellig of heeft u iets te melden, wij horen het graag. Wij missen het praatje, te horen hoe het met u gaat, schroom dus niet en laat iets van u horen.

12 EN 19 DECEMBER VIJFTIEN GANGENDINER

U weet al dat wij op 12 december het 15 gangen diner nogmaals serveren, net even anders, lekker bij u thuis. Dank zij een bedrijf dat zo’n 15 gangen diner cadeau doet aan zijn werknemers, hebben we nog een datum waarop u kunt genieten van 15 gangen bij u thuis. Dat is 19 december. Dus wilt u ook eens ervaren hoe leuk, lekker en avondvullend 15 gangen van de Witte Brug zijn, reserveer dan nog snel een diner. Natuurlijk ook leuk om cadeau te geven.

KERST

Vorige week hebben wij de knoop al doorgehakt om dit jaar ons restaurant niet meer te openen. We hebben u deelgenoot gemaakt van deze overweging en uiteindelijke beslissing. Heeft u dit gemist? U kunt dit nog lezen op onze site bij de nieuwsberichten. Wij zijn echt blij dat we deze keuze zelf gemaakt hebben. In de media wordt van alles geroepen door verschillende deskundigen, over de komende feestdagen. Het kabinet wacht officieel tot 8 december met het nemen van een besluit. Als we eerlijk zijn wijst er nog weinig op een kerst waarbij de horeca open mag. Voor ons voelt het als een opluchting dat we zelf de keuze hebben gemaakt. Wat ontzettend leuk is; u heeft al met velen gereserveerd voor één van de feestdagen. Er zijn zelfs al “tijden” waarop het vol zit. Dat doet ons goed, te ervaren dat u gebruik maakt van wat wij bieden tijdens de laatste dagen van het jaar. Dank u!

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

UPDATE; DE KNOOP DOORGEHAKT…

NOGMAALS 15 GANGEN

14 November hebben wij een 15 gangen diner thuis bezorgd. Oorspronkelijk stond dit in ons restaurant gepland, maar door de sluiting kon dit niet doorgaan. Het was een uitdaging, maar gelukkig zeer geslaagd. Daarom herhalen we dit op zaterdag 12 december. We hebben allemaal behoeft aan extra vermaak, er mag zoveel niet. Kijk daarom naar wat wel mag, plan een fijne avond voor u zelf, eventueel samen met vrienden of familie. We moeten nu wat meer ons best doen om mooie herinneringen te maken. Wij dragen daar graag aan bij.

SINTERKLAAS

Over het Sinterklaasfeest moet u één ding weten,

het draait dat weekend om cadeaus en eten.

De cadeaus regelt de goed heiligman, dat is fijn,

voor het eten moet u bij de Witte Brug zijn.

 

Uiteraard wordt dat dan weer genieten,

met het overheerlijke eten van onze kook-pieten.

U kunt bij ons zeer uitgebreid steengrillen,

lekker uitgebreid tafelen, mocht u dat willen.

 

Ook hebben wij voor u een Sinterklaas box,

Lekker voor bij de borrel, bereid door de Witte Brug koks.

Wij zetten deze bij u voor de deur gereed,

hiermee maakt u het gezellige avondje compleet.

 

Ook kunt u dat weekend bij ons a la carte bestellen,

hiervoor kunt u ons het beste even bellen.

Heeft u in huis al uw stoelen bezet,

bestel dan bij ons een overheerlijk buffet.

 

Geïnteresseerd, kijk dan snel

op www.dewittebrug.nl

KERST

Dinsdag was er weer een persconferentie. Wij hebben deze afgewacht voor het geval er toch iets over de feestdagen verteld zou worden. Zoals wij al verwachtten gebeurde dit niet. Opnieuw werd de beslissing over wat wel en niet mag/kan tijdens de feestdagen vooruit geschoven. Het volgende referentiemoment wordt 8 december. Wij wachten daar niet op, wij hakken zelf de knoop door. Dit betekent dat wij dit jaar niet meer open gaan. Een moeilijke beslissing, maar het geeft ook rust en duidelijkheid. Als u wilt lezen hoe wij tot dit besluit gekomen zijn, lees dan ons “kerstdilemma” op onze website https://dewittebrug.nl/het-kerst-dilemma/

Wij richten ons volledig op het bezorgen van maaltijden thuis. In veel in diverse vormen; a la carte, steengrillen, buffetten, Sinterklaas-box, 15 gangen diner op 12 december, Kerst-box, 4 gangen keuzemenu en steengrillarrangement tijdens de kerstdagen. Alle mogelijkheden staan op onze website. Deze ziet er tijdelijk anders uit, u vindt er nu alleen informatie over wat we nu doen. Zodra we open zijn, komt de rest weer in beeld. Heeft u vragen, aarzel niet om te bellen, wij helpen u graag! 0485-571206

DE VOORBEREIDINGEN

Kerst is dit jaar vroeger dan anders, tenminste als we naar alle versieringen kijken. Er worden al volop kerstbomen, slingers, ballen en andere decoratie neer gezet. We hebben nu meer behoefte dan ooit aan gezelligheid, warmte, sfeer. Wij genieten ervan en ja, ook bij ons thuis staan de kerstbomen al. Andere jaren beginnen wij rond deze tijd met de kerstdecoratie bij de Witte Brug, dat is nu een beetje zinloos. Daarom genieten wij thuis extra lang van alle glitters, lampjes en ballen.

Behalve de versiering, zijn wij bezig met het voorbereiden van Christmas at home. Onze kerst bij u thuis, een vervolg op Thuis uit eten. We denken na over de uitvoering van alle diners die we met kerst thuis gaan bezorgen. Hebben we genoeg borden, bakjes e.d., dozen bestellen, kerstservetten regelen, formulieren maken om de bestellingen te noteren, wat gaat waarin, servetten vouwen zodat het bestek erin past, gasten bellen die al gereserveerd hadden voor een diner in ons restaurant op 1ste of 2e kerstdag. De voorbereidingen zijn leuk, maar totaal anders dan vorig jaar. Weet u al wat u met kerst doet?

ZORG VOOR ELKAAR

We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

KERSTChristmas place setting

Tja, hoe zal de kerst eruit gaan zien? Eén ding is zeker; heel anders dan vorig jaar. Wij worstelen behoorlijk met die vraag. Wat gaan we wel doen, wat gaan we niet doen. We krijgen hier ook al veel vragen over. Sommige zaken zijn eigenlijk nog niet te beslissen, omdat we niet weten hoe we er in december voor staan. Aan de andere kant beseffen we ons steeds meer, dat wat de regels ook zijn, wij zijn de ondernemers. Wij bepalen welke keuze we wanneer maken. We kunnen wachten tot het moment waarop het kabinet verteld of en onder welke voorwaarden wij open mogen. Echter gezien de voorbereidingen die wij normaal treffen voor de kerst, neigen wij er steeds meer na om zelf de keuze te maken. Dat betekent dat wij met kerst ons restaurant gesloten houden. Inmiddels hebben wij twee plannen klaar liggen, voor een gesloten en een geopend restaurant. Graag nemen wij u mee in onze afwegingen:

In normale omstandigheden staat ons kerstmenu vanaf de herfstvakantie online. De eerste reserveringen komen rond september al binnen. Ergens eind november zit 1ste kerstdag bijna vol en tweede kerstdag voor de helft. De brunch op tweede kerstdag zit vaak al begin november vol. Een vol diner betekent 150 gasten per dag, een volle brunch 170 gasten. Half november beginnen wij met de kerstversieringen. U weet inmiddels dat bij ons kerst echt kerst is, overal waar u kijkt glinstert en straalt de kerstsfeer u tegemoet. De versieringen zijn veel werk, maar we hebben daar ook veel en lang plezier van. Voorafgaand aan de kerstvakantie vieren veel bedrijven en verenigingen bij ons hun kerstborrel, viering, diner, oud- en nieuwjaarsreceptie, noem maar op. Ook zijn er verschillende verjaardagen, trouwdagen en andere feesten. Optimaal gebruik van restaurant, zaal en versieringen.

 

Hoe ziet kerst 2020 eruit? Om te beginnen; niks in de zaal. Geen feesten, recepties, verjaardagen, trouwdagen, jubilarissen of grote diners. Vervolgens mag het restaurant op zijn vroegst half december open. We hebben dan nog maar een paar dagen en 1 weekend om te genieten van die donkere, maar o zo gezellige dagen voor kerst. En dan is het kerst. Geen brunch, want dat is niet haalbaar met de huidige restricties. Het kerstdiner met een beperkt aantal gasten, misschien 30 per gebouw, per ruimte of een aantal per vierkante meter. In het meest gunstige geval kunnen er dan 65-70 gasten per dag bij ons eten. Als u de aantallen met een “gewone” kerst vergelijkt ziet u al dat het verschil enorm is. De kosten zijn met kerst hoger. Uw inkopen zijn duurder, die van ons ook. Ons personeel verdient met kerst de helft meer dan op andere dagen. Ze werken tenslotte op een feestdag. Stelt u zich daarbij even voor wat er gebeurt als er 2 of 3 gasten niet mogen komen omdat zij in quarantaine moeten, klachten hebben of ziek zijn. Als er één gast niet mag komen, haakt vaak de rest van het gezelschap ook af. Logisch met kerst wilt u samen zijn. Voor ons betekent dat 2 a 3 lege tafels.

Natuurlijk is kerst het leukst, gezelligst en mooist als u bij ons komt eten. Maar na het schetsen van deze scenario’s begrijpt u misschien met welk dilemma wij zitten.

 

WAT DAN WEL?

Na het schetsen van deze scenario’s heeft u waarschijnlijk dezelfde conclusie getrokken als wij. Zelfs in het gunstigste geval zit een rendabele kerst er dit jaar niet in met een geopend restaurant. Daarom maken wij zelf de keuze, wat de regels ook mogen zijn, om dit jaar niet meer te openen. Wij hopen met heel ons hart dat we 2021 kunnen starten met een geopend restaurant. Dat we u daar weer kunnen en mogen ontvangen. Dat we elkaar daar het beste mogen wensen voor het nieuwe jaar.

Deze kerst gaan we evengoed voor u zorgen. We gaan doen waar we inmiddels goed in zijn geworden. Dat hebben we ook altijd gezegd: doe dat waar je goed in bent en waar je plezier in hebt. Met  kerst komen wij uw kerstdiner brengen. We hebben een 4 gangen keuze menu. Bij reservering geeft u uw keuze door. Op 1ste of 2e kerstdag komen wij 14.00 en 17.00 uur de voorgerechten en soepen brengen. Alles is bereid, het voor gerecht ligt al opgemaakt op borden. De soep warmt u zelf op. Het hoofdgerecht komen we op de door u gewenste tijd warm brengen, samen met het dessert. U eet thuis in uw eigen “kerst restaurant”. “Thuis uit eten” ook met de kerstdagen. Wij zorgen voor borden, bestek en servet, de afwas is uiteraard voor ons.

Daarnaast hebben we een (steen)grill arrangement. Hierbij heeft u de keuze uit 2 soorten soep en 3 nagerechten, in combinatie met steengrillen. Met kerst is dit uitsluitend als arrangement te reserveren. Wij hebben een beperkt aantal stenen en grillplaten, dus heeft u zelf een alternatief (bijvoorbeeld een eigen grill of gourmet) overweeg dan alleen de toebehoren te reserveren. Hiermee biedt u meer gasten de mogelijkheid met kerst creatief te tafelen.

Wilt u liever ontbijten, lunchen of brunchen? Kies dan onze kerst-box. Hier zit een ruime sortering overheerlijke gerechten in voor een uitgebreid ontbijt, lunch of brunch. Zie hiervoor elders op onze website de beschrijving. Op deze manier kunnen wij meer gasten laten genieten van een Witte Brug Kerst Thuis en is het daarnaast voor ons een rendabele oplossing. Ook met kerst geldt; als u niet naar de Witte Brug kunt, leggen wij een brug naar u.

Wij kunnen dit jaar minder gasten voorzien van een kerstdiner dan andere jaren. Dus maakt u, net als wij, liever zelf de keuze hoe uw kerst eruit ziet? Wacht dan niet te lang met reserveren of bestellen. Wij zijn ons ervan bewust dat dit misschien niet het bericht is waar u op gehoopt had. Misschien is het, zelfs met onze uitleg, moeilijk te begrijpen dat wij deze keuze maken. Wij vertrouwen er echter op dat u van ons aanneemt dat wij een weloverwogen keuze hebben gemaakt die voor ons allemaal veilig is.