• Update; een eerlijk verhaal…

    UPDATE; EEN EERLIJK VERHAAL

    MOEDERDAG
    Vandaag is de dag dat iedereen zijn moeder eert. Wat heeft u bedacht voor uw moeder? Het beloofd een prachtige dag te worden, dus er zijn nog mogelijkheden genoeg. Met een beetje geluk kunt u heerlijk buiten eten. Wie weet kunnen wij daarin iets voor u betekenen. U kunt vandaag nog reserveren voor een high tea, high wine, a la carte eten, steengrillen (ook lekker als u buiten zit) of natuurlijk een compleet BBQ pakket. Zo hebben we van alles wat en voor ieder wat wils. Als u graag buiten zit, ga dan vooral bij één van onze collega’s lekker op het terras zitten. Geniet van een kopje koffie of thee, biertje, wijntje of wie weet hebben zij wel een sprankelend nieuw drankje in huis. Geniet van de zon, het mooie weer, het buiten zijn en elkaar. Leuk als u de dag vervolgens afsluit met een maaltijd van de Witte Brug ;-).
    Gezien de voorspellingen hebben wij heel even overwogen om ons terras open te maken voor Moederdag. Aangezien de kans op regen erg groot bleef, met mogelijk onweer, wij geen overdekt noch verwarmd terras hebben, zijn we hier toch van afgestapt. Gezien de weersvoorspellingen voor de rest van de week is het ook maar voor één dag. We zijn echt wel even in de verleiding gekomen, want hoe fijn is het om u eindelijk weer te zien, maar als we eerlijk zijn is het niet te doen, helaas. Nog even geduld voor u, maar ook voor ons.

    VRAAG VAN DE WEEK
    Leuk dat we al wat vragen ontvangen hebben van u, wij geven graag antwoord. De vraag van de lezer deze week luidt: “Hoe kijken jullie naar de persconferenties?”
    Nou, dat is één van de weinige dingen waar wij het niet over eens zijn. Ik wil deze altijd zien en horen, liefst nog zonder commentaar. Rob slaat dit liever over hij vindt dat alles al uitgelekt is, we toch niks nieuws horen, het een groot toneelstuk is. Enigszins ben ik dat met hem eens, maar ik wil toch graag horen hoe het “nieuws” gebracht wordt door onze ministers, welke onderbouwing zij voor de gekozen weg geven. Bij de vragen haak ik meestal af, omdat ik mij dan afvraag of de journalisten naar een andere persconferentie hebben geluisterd. Het antwoord op die vragen is meestal al gedurende de persconferentie gegeven is. Het lijkt erop dat deze vragen bedacht zijn vóór de persconferentie en deze dus gesteld worden, of het nog nodig is of niet. Over het algemeen worden wij behoorlijk teleurgesteld tijdens deze persmomenten, meestal zit er voor ons nog niks in het vat. En inderdaad is meestal al lang en breed uitgelekt wat er verteld gaat worden, een geheim bewaren is blijkbaar een moeilijke opgave. En toch wil ik het van onze ministers horen.
     
     
    DE KWETSBAARHEID ALS WERKGEVER
    Eerder hebben wij u al verteld dat onze chef-kok stopt, omdat hij een geweldig aanbod gekregen heeft. Echt heel jammer, wij zijn ontzettende tevreden over hem en heel blij dat we eindelijk een compleet keukenteam hebben. Helaas is dit het risico van het vak, maar dat maakt het niet minder vervelend. Natuurlijk hebben we direct een vacature geplaatst op de verschillende platvormen, ons netwerk op de hoogte gebracht en berichten gepost op social media. Inmiddels zijn we 5 weken verder en we hebben nog geen geschikte kandidaat gevonden. Hoe kan dat? Waar zijn alle koks gebleven? In de afgelopen periode zijn er best veel bedrijven, noodgedwongen, gestopt. En best veel collega’s die niks zien in bezorgen of afhaal en dus hun personeel hebben moeten laten gaan. Waar zijn al deze mensen gebleven? Hebben zij allemaal een andere job gevonden, buiten de horeca?  Bevalt dit hen allemaal zo goed dat we al die goede vakmensen voorgoed kwijt zijn? Ik moet er toch niet aan denken.
    Voor de coronacrisis was er een tekort aan horecapersoneel, overal. Iedereen zat te springen om (geschoold) personeel of desnoods zonder opleiding, maar wel met passie. In de coronacrisis ontstond een overschot, maar blijkbaar van heel korte duur.
    Ondanks dat we al ruim twintig jaar in de horeca zitten, twijfelen we toch even aan onszelf . Ligt het aan ons? Wat doen we niet goed? Wat kunnen we anders doen? Maar ook; hoe gaan we dat straks doen? Mogen we eindelijk open, hebben we te weinig personeel. Daar lig ik wel eens wakker van. Hebben we al die tijd ons hoofd boven water gehouden door keihard te werken, creatief en positief te zijn en vooral vol te houden, om straks alsnog kopje onder te gaan? Rob kan gelukkig veel in de keuken, maar een combinatie van bezorgen en koken en het werk achter de schermen, dat is wel erg veel. Ik kan nog steeds niet lopen, ik zie mij niet met rolstoel langs de tafeltjes gaan, op 1,5 meter. Gelukkig mag ik al wel met fysiotherapie beginnen, maar lopen in het restaurant, dat gaat nog even duren. We zullen het zien, voor mij wordt het veel oefenen zodat ik zo snel mogelijk op de been ben. En we blijven zoeken naar die ene kok, die graag bij ons komt werken.

    Dinsdag is er weer een persconferentie. Vandaag zal er ongetwijfeld al één en ander bekend worden. Aan de ene kant hopen wij op een stapje verder open. Aan de andere kant zien wij nog weinig positiefs in de cijfers. De berichten in de dagelijkse corona update worden behoorlijk positief gebracht, benieuwd waar dat vandaan komt, wij zien het nog niet. Ik zit er dinsdag klaar voor, Rob weet dan al voldoende.

    Blijf gezond, kijk vooruit en wees een beetje aardig voor elkaar. Dat doen wij ook! Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen! Tot volgende week.

  • BBQ WITTE BRUG STIJL

    Ook moeders genieten van een BBQ. Lekker buiten zijn met het gezin en gezellig samen eten.

    Maak het uzelf gemakkelijk met een compleet pakket van de Witte Brug. U kunt dit pakket bestellen vanaf 2 personen voor € 17,95 p.p.

    Het pakket bestaat uit:

    Hamburger (rundvlees)

    Biefstuk spies Argentina fire

    Teriyaki spies van Kippendijen

    Texaanse spare rib

    Barbecueworst

    Gambaspiesje

    Roseval pofaardappel met kruiden crème

    Stokbrood met kruidenboter

    Cocktailsaus

    Knoflooksaus

    Rundvleessalade

    Rauwkostsalade

    Fruitsalade

    Om dit alles compleet te maken kunt u er een lekker flesje wijn of speciaal bier bij bestellen.

    Onze favoriet een sprankelende terraswijn: Sacchetto Pinot Grigio Blush uit Venetië, 9,95

  • UPDATE; PODCAST…

    BEZOEK VAN DE BURGEMEESTER

    Vorige week donderdag hebben we samen met burgemeester Karel van Soest een podcast opgenomen, eigenlijk een Boxcast. Deze kunt u beluisteren via onder andere Spotify. Een bijzonder moment met een bijzondere man. Voor ons wat dit de eerste keer dat wij een podcast maakten. Ik luister regelmatig podcasts over zeer uiteenlopende onderwerpen, maar zelf meewerken aan het maken ervan, dat is toch wat anders. We konden ons een beetje voorbereiden omdat de eerste podcast in deze reeks al te beluisteren is. De eerst gast van Karel van Soest was Geurt Franzen, columnist en journalist. Het was een bijzondere ervaring en erg leuk om te doen. Via deze link kunt u de Boxcast beluisteren. Wij hopen dat het resultaat een boeiende podcast geworden is waar u met plezier naar kunt luisteren. Er komt gelukkig geen camera aan te pas, op de één of andere manier word ik daar toch altijd wat ongemakkelijk van. Terwijl ik weet dat het werkt, een filmpje doet het beter dan een groot stuk tekst. Er groeit momenteel een hele generatie op met you tube. Zij zoeken iets op via you tube en kijken vervolgens een filmpje. Wij zoeken het op via Google en lezen wat er over geschreven staat. “Vroeger” gingen we voor informatie naar de bibliotheek of keken in een encyclopedie. Tot zover, van podcast naar encyclopedie in één alinea.

    Na het opnemen van de podcast hebben we nog wat nagepraat, tja als je dan toch bij elkaar zit. Zo kwam de bijzonder hobby van onze burgemeester ter sprake; het sparen van aspergeschalen. Zie de foto voor een impressie van een aantal bijzondere exemplaren uit zijn collectie. Als horeca ondernemers waren wij natuurlijk verrast door deze speciale hobby. Hoe leuk is het dan dat de burgemeester hoogst persoonlijk een dag later een set uit zijn collectie ons aanbiedt? Prachtig toch! De gemeentelijke herindeling komt dichterbij en dan neemt onze burgemeester afscheid. Wij hebben de wens uitgesproken de laatste podcast van deze reeks in het teken te laten staan van onze burgemeester. Wij denken dat met een bijna twintig jarig burgemeesterschap een boeiende podcast te vullen is, een inkijkje in het leven van de burgemeester.

    Na afloop van het gesprek ontvingen we een lekker en inspirerend cadeau uit handen van onze burgemeester. Een Boxmeers koffielikeurtje en een boek: De kracht van Boxmeer, het verhaal van een indrukwekkende concentratie van wereldspelers. Nogmaals hartelijk dank voor deze ervaring.

    INGESTUURDE VRAAG

    De ingestuurde vraag kwam van onze collega Marjolein, van het Kantongerecht. “Hoe hebben jullie de coronatijd ervaren met huis aan huis bezorgen en take away en gaan jullie daar mee door? Wij hopen dat we deze vraag voldoende beantwoord hebben. Mocht dit niet zo zijn, horen wij dit graag, dan beantwoorden we deze alsnog wat uitgebreider. Speciaal voor Marjolein: mocht je eens van gedachten willen wisselen, je bent van harte welkom. Heeft u zelf een vraag, bent u benieuwd naar een verhaal achter de schermen, laat het weten! Misschien is het leuk om in onze wekelijkse update af en toe een vraag van de lezer te beantwoorden. Naar aanleiding van het opnemen van deze podcast kwam er al één vraag naar voren van een van onze trouwe gasten.

    HEEFT DE CORONA CRISIS JULLIE ALS ONDERNEMER OOK IETS POSITIEFS GEBRACHT?

    Wij hebben het afgelopen jaar vooral ervaren dat positiviteit onmisbaar is. Daarnaast is het belangrijk bij jezelf en je eigen kunnen te blijven. We zijn meer met social media gaan doen, omdat we graag in contact wilde blijven met onze gasten. Daar hebben we veel van geleerd, zonder corona was dat niet gelukt. Of misschien wel gelukt, maar niet gebeurd. Omdat andere dingen altijd voor gaan, belangrijker lijken. Omdat we geen andere keus hadden dan bezorgen, wij niet, maar ook onze gasten niet, is dit goed van de grond gekomen. Hierdoor is het iets wat misschien wel onderdeel van onze bedrijfsvoering blijft. Op het moment dat we volledig kunnen draaien, inclusief feesten in de zaal, is dit lastig te combineren. Maar voor bepaalde momenten, activiteiten of feestdagen is het misschien wel iets blijvends. Zonder corona hadden we het bezorgen nooit zo van de grond gekregen. Het allerleukste zijn wel alle lieve, opbeurende, warme, grappige en positieve berichten die we terug kregen van onze gasten, met een briefje, kaartje, chocolaatje, kaarsje noem maar op. Dat was echt hartverwarmend en dan weet je weer waarvoor je het allemaal doet.

    MOEDERDAG

    Vergeet niet iets leuks te verzorgen voor Moederdag, volgende week is het al zo ver. Al onze mogelijkheden vind u op onze website, er is keuze genoeg.

    Het wordt steeds moeilijker, het duurt steeds langer en toch; blijf positief, blijf gezond en wees een beetje aardig voor elkaar. Dat doen wij ook! Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen! Tot volgende week.

     

  • Nog even geduld…

    Ons terras gaat nog niet open vanaf 28 april. U kunt voorlopig nog gebruik blijven maken van ons thuis uit eten concept.

  • UPDATE; EEN NIEUWE WEG VOOR ONZE CHEF…

    ONZE CHEF SLAAT EEN NIEUWE WEG IN

    Zoals ik vrijdag al op social media plaatste gaat onze chef-kok ons verlaten. Wij begrijpen zijn keuze, maar vinden het ontzettend jammer. De eerste lockdown hebben we het zonder chef-kok gered. Mede dankzij onze sous chef Rik, zijn keukenteam en Rob zelf, die gelukkig ook veel kan in de keuken. We waren erg blij dat we eind van de zomer ons keukenteam weer compleet konden maken met Peter. Peter paste prima binnen het bestaande team en samen hebben we er een paar erg fijne en productieve maanden van gemaakt. Inmiddels zijn we al een half jaar gesloten. Dankzij alle maaltijden en arrangementen kunnen we ons nog steeds staande houden. Natuurlijk kijken wij ook uit naar het moment dat we de deuren van ons restaurant mogen openen. Het zal ons toch niet gebeuren dat als we straks eindelijk open mogen, we geen chef-kok hebben? Dus weet u iemand, bent u chef-kok? Neem contact met ons op.

    KONINGSDAG

    Hoe viert u de verjaardag van onze Koning? Gaat u lekker op pad of “gewoon” aan het werk? De Koning viert zijn verjaardag in Eindhoven en sluit de dag ongetwijfeld af door te genieten van The Streamers. Deze enorme band is een initiatief van Guus Meeuwis en vanaf Paleis Noordeinde in Den Haag spelen zij voor iedereen in Nederland die het via een livestream volgt. https://thelivestreamers.nl/

    Bij ons kunt u die dag terecht voor heerlijk steengrillen, eventueel met een kopje soep en/of een toetje om mee af te sluiten. Wij wensen Koning Willem Alexander alvast een fijne verjaardag.

    TERRASSEN

    Ik kan het niet voorbij laten gaan; de terrassen mogen vanaf 28 april open van 12.00 tot 18.00 uur. Wij zijn blij voor al onze collega’s met een terras en service overdag. Wij wensen ze allemaal heel veel plezier, succes en goede zaken. Ons terras gaat nog niet open, een weloverwogen keuze. Wij hebben jaren geleden de keuze gemaakt ons te richten op diner, feesten en partijen. In “normale” tijden openen wij om 17.00 uur, u begrijpt de tijd is dan te kort om lekker te eten. Daarnaast zijn de dagen in het voorjaar waarop we buiten kunnen eten zeer beperkt. De mooie dagen zijn vaak op één hand te tellen. Natuurlijk kunnen we eerder opengaan, maar wie komt er om 15.00 of 16.00 uur dineren? We kunnen ons gaan richten op lunch, taartjes en borrelmomenten, klopt. Maar een ander concept kiezen vraagt om een hoop aanpassingen en veranderingen. Onze ervaring is ook dat als we veranderen het even duurt voordat u ons op die andere momenten weet te vinden. Daar kiezen wij nu niet voor. Wij blijven bezorgen en wachten geduldig het moment af dat wij u binnen mogen ontvangen voor een smaakvolle maaltijd. Wij vertrouwen erop dat u begrip heeft voor onze keuze. Het is onze mening dat een ieder moet doen waar hij/zij goed in is. De bakker verkoopt brood en taartjes, geen diners, een café verkoopt drank en hapjes, geen boeken, een restaurant verkoopt maaltijden, geen pubquizzen of bierpakketten. Oftewel schoenmaker blijf bij je leest. Begrijp wel; dit is onze mening. Wij hopen dat alle cafés, brasserieën, lunchrooms en dergelijk enorm gebaat zijn bij een geopend terras en wensen hen allemaal veel succes. Daarnaast hopen wij dat u aan ons denkt als de restaurants weer open mogen.

    WIE HEEFT DE KEUZE GEMAAKT?

    Begrijpen doen we het niet overigens. Waarom kunnen we nu versoepelen? Wat is er anders dan 1, 2, 6 weken geleden? De ziekenhuizen liggen nog net zo vol. Het aantal besmettingen blijft hoog. Wat was ook alweer het doel?

    Volgende week code zwart, volgens dr. Gommers. Hij is niet de enige arts met verstand van zaken en eigen zicht op de realiteit in een ziekenhuis die alarm slaat. Waarom worden zij niet gehoord? Code zwart betekent kiezen wie er wel en niet behandeld wordt. Wie wordt nog opgenomen, wie niet. Eigenlijk maken we die keuze al langer. Waarom moet iemand met kanker wachten en wordt iemand met Covid geholpen. Met het uitstellen van noodzakelijke behandelingen voor alle mensen die geen Covid, maar hart- en vaatziekten, kanker, ondraaglijke pijn hebben, maken we al een keuze. Covid gaat voor. Omdat de Covid patiënt via de EHBO post binnenkomt en de kankerpatiënt thuis wacht op een levensreddende operatie. Waarom heeft de Covid patiënt recht op acute zorg en de andere patiënt niet? Ingrijpen op het juiste moment maakt voor beiden een wezenlijk verschil. Een verschil tussen leven en dood. En toch moet de gewone patiënt wachten. Ook de gewone patiënt heeft recht op behandeling binnen een tijd die het beste is voor zijn gezondheid, een behandeling welke onnodig lijden voorkomt. Het zal uw vader, moeder, zoon, dochter, partner maar zijn, die wacht en wacht en wacht…

    PLUK DE DAG

    Omdat we positief blijven, omdat we willen blijven genieten van de kleine dingen, omdat we een lichtpuntje blijven bieden. Daarom pluk de dag, doe een dansje, geniet van vandaag, kijk opzij en zie uw lieve vriendin, opa, moeder, vriend, buurman en al die anderen. En vergeet niet om samen leuke dingen te doen, mooie momenten te delen, het leven te vieren. Ook al valt er zoveel af, we hebben elkaar nog en samen voelt het minder erg. Samen kunnen we volhouden en samen zorgen we voor elkaar. Dus wacht niet met genieten tot het juiste moment, maar creëer zelf het juiste moment.

    Vanaf donderdag kunt u weer BBQ-pakketten bestellen bij ons. We hebben opnieuw een mooie variatie van smaakvol vlees en bijgerechten voor op de BBQ. Dus als de zon even schijnt, eet lekker buiten. Onze BBQ pakketten kunt u bestellen van maandag tot en met zondag. Voor maandag en dinsdag graag tijdig bestellen i.v.m. de vrije dagen van onze koks.

    Het wordt steeds moeilijker, het duurt steeds langer en toch; blijf positief, blijf gezond en wees een beetje aardig voor elkaar. Dat doen wij ook! Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen! Tot volgende week.

  • ONZE CHEF GAAT ONS VERLATEN

    Vorig jaar augustus heeft u hier een stukje kunnen lezen over onze nieuwe chef-kok, Peter. Na het plaatsen van een vacaturen was Peter één van de kandidaten. Al tijdens het eerste gesprek was er een klik. Die klik is gebleven, we hebben een fijne tijd gehad de afgelopen maanden. Heel graag waren wij nog een aantal jaren verder gegaan met Peter. Hij bleek voor ons echt de juiste man op de juiste plek. Ondanks dat hij de Witte Brug amper goed heeft leren kennen. Want we zijn inmiddels al een half jaar gesloten. Natuurlijk koken we alle maaltijden om te bezorgen, maar dat is toch anders dan een geopend restaurant. Over de buffetten in de zaal tijdens feesten nog niet te spreken. Peter heeft een bijzonder interessant aanbod gekregen. Wij begrijpen dat hij dit geaccepteerd heeft. Vanaf de zomer gaat hij aan de slag als chef-kok bij Thermen Berendonck, een prachtig en groot bedrijf. Ondanks dat Peter het bij ons ontzettend na zijn zin heeft, kiest hij voor een overstap naar dit enorme sauna complex. Wij kunnen hier niet tegenop. Dit bedrijf zit echt bij hem om de hoek, hij kan daar naar een vierdaagse werkweek, geeft leiding aan een groot team en ook het salaris is royaler. Als kleine horecaondernemers in een coronacrisis kunnen wij niet anders dan Peter heel veel plezier en succes wensen met deze prachtige kans. Dit betekent wel dat wij opnieuw op zoek gaan naar een chef-kok. Dus kent u iemand…

  • UPDATE; HET IS WAT HET IS…

    HET IS WAT HET IS

    Inmiddels is het 3 weken geleden dat ik hier mijn laatste berichtje schreef. Dat was om u even te laten weten dat ik dankzij een kapotte knie even afwezig was. Zo voelde dat ook echt, uitgeschakeld. Ondanks dat ik nog steeds niet mobiel ben, wil ik u toch opnieuw op de hoogte houden van onze “belevenissen” Het was voor mij echt niet de eerste keer dat ik in het ziekenhuis terecht kwam en het zal ook niet de laatste keer zijn. Toch was deze keer anders of ik ben er anders mee om gegaan, dat kan natuurlijk ook. Ik had echt even nodig om tot mijzelf te komen. Er gebeurde zoveel in korte tijd, zoveel wat ik ook niet begreep. Want waarom scheurt een kniepees zomaar af? Dat hoort niet. Het overviel mij dit keer gewoon veel meer. Gelukkig kan ik over het algemeen goed incasseren en accepteren dat het is zoals het is. Dus hoe vervelend het ook is, ik ga er het beste van maken. Dat betekent niet dat ik het niet vervelend vind, natuurlijk wel. Maar het wordt niet minder vervelend door in een hoekje te gaan zitten. Dus ik doe wat ik kan, ook al duurt alles nu langer en valt het ook wel tegen wat ik kan. Zo’n gipsbeen, van enkel tot lies, waar ik niet op mag lopen, beperkt behoorlijk. Rob heeft rondom mijn bed in de woonkamer een kantoor ingericht, dus alle administratie, boekhouding kan ik prima doen. Nieuwe dingen bedenken gaat ook lukken vanuit een rolstoel, bestellingen aannemen; goed te doen vanaf een bed. De wereld was al klein, dus wat dat betreft maakt het ook weinig verschil. Eind april mag ik op controle, benieuwd hoe dan verder…

    PASEN

    We hebben dus ondanks deze tegenslag een mooi paasweekend gehad. Gelukkig was al veel voorbereid en uitgedacht. Dankzij het gehele team en nog wat extra hulp van lieve familie is alles gelukt en heeft iedereen die dat wilde kunnen genieten van een maaltijd van de Witte Brug. Natuurlijk hebben we ook veel terug gedacht en de Paasdagen van 2020. Toen waren we nog niet zo lang gesloten en  nog onwetend van wat ons nog allemaal te wachten stond. Als iemand toen gezegd had dat we ook in 2021 Pasen nog gesloten zouden zijn…. Tja wie zal het zeggen, hadden we dan andere keuzes gemaakt?  Soms maar beter dat we niet alles van te voren weten.

    ASPERGES

    John en Martje Kroef zijn de velden opgegaan, dus de lekkerste asperges van de regio kunnen, vanaf dit weekend, op uw bord belanden. Samen met de koks hebben we smaakvolle gerechten met asperges toegevoegd aan onze bezorgkaart. Bent u een liefhebber? Geniet dan dit weekend al van een zalmbonbon met asperges, kopje aspergesoep, beenham of zalm met asperges of zo’n heerlijk asperge-broccoli taartje. Verwen uzelf, u verdient het.

    MOEDERDAG

    Over 3 weken is het we al Moederdag. De tijd vliegt, ondanks dat het niet altijd zo voelt, omdat we nog steeds in een lockdown zitten. Maar juist omdat de lockdown en de hele corona crisis zo ontzettend lang duren, wordt het steeds belangrijker er zelf iets leuks en gezelligs van te maken. Het komt niet vanzelf aanwaaien, het wordt niet vanzelf gezellig, we moeten er wat extra ons best voor doen. Wij helpen daar graag aan mee. Dus met Moederdag kunt u voor verschillende leuke en lekkere dingen bij ons terecht. Natuurlijk is er de Moederdag-box om uitgebreid met uw gezin te ontbijten, brunchen of lunchen. Liever wat later op de dag lekker smullen? Kies dan voor ons steengrill arrangement, high wine of high tea. Voor de liefhebbers van uitgebreid tafelen hebben we een prachtig diner samengesteld. U raadt het al een Moederdag diner, met verschillende kleinere gerechten, ook asperges, kunt u avondvullend genieten. Alles is voorbereid, u legt zelf de laatste hand aan al dat lekkers. A la carte thuis uit eten is ook een optie, hierbij kunt u zelf een keuze maken uit onze gevarieerde bezorgkaart.

    Dit is waar wij mee bezig zijn. Deze keer nog even niets over wat er verder in Nederland gebeurt. Dat komt wel weer, nu nog even niet. Misschien ook niet zo niet zo erg, u leest en ziet vast al genoeg over corona, vaccineren, bijwerkingen, formatie, vertrouwen, persconferentie, fieldlabs, thuistesten en noem maar op. Wie weet kan ik het volgende week toch niet laten, maar voor nu sla ik dat alles even over.

    Het wordt steeds moeilijker, het duurt steeds langer en toch; blijf positief, blijf gezond en wees een beetje aardig voor elkaar. Dat doen wij ook! Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen! Tot volgende week.

  • UPDATE; ZOMAAR UITGESCHAKELD

    Afgelopen zondag heeft u geen update kunnen lezen over de Witte Brug. De reden hiervan is een kapotte knie. Sinds de verplichte horeca sluiting maart  heb ik elke week iets geschreven over wat er allemaal gebeurt toen corona ons land binnenkwam. Waar we tegenaan liepen, wat we dachten, welke plannen we maakten. Met als doel u een indruk te geven van ons restaurant in tijden van zo’n grote pandemie als Corona. Helaas heb ik u deze week weinig over de Witte Brug te melden.

    Afgelopen woensdag tijdens mijn wandeling naar de Witte Brug heb ik de pees van mijn rechter knie afgescheurd. Donderdag ben ik hiervoor opgenomen in de Sint Maartenskliniek. Vrijdag ben ik geopereerd en is de pees hersteld. Het is een pijnlijke week geweest. De blessure op zich is zeer pijnlijk, mijn knie werd dik terwijl ik er naar keek. Daarnaast is ook de operatie een pijnlijke ingreep met flinke napijn. Mijn been zit inmiddels in een gipsspalk van enkel tot lies. Ik mag mijn been niet belasten of buigen de komende zes weken. Daarna begint hopelijk, voorzichtig de revalidatie. Woensdagmiddag ben ik weer thuis gekomen, hier zal ik de komende weken veel vertoeven. Mijn administratieve werkzaamheden kan ik alvast rustig oppakken.

    Gelukkig hebben Rob en ik een geweldig team om ons heen. Dus wilt u iets bestellen laat u niet weerhouden. Het Paasweekend komt eraan en wij hopen oprecht dat u ons de komende dagen overspoeld met bestellingen.

    Voorlopig is er geen sprake van echte versoepelingen, dus elke ondernemer zal u graag helpen. Laat het hoofd niet zakken, maak er zelf wat van. Als we iets voor  kunnen betekenen, horen we dat graag.

  • UPDATE; WAT KIEST U?

    WAT KIEST U?

    Hiermee bedoelen wij niet op welke partij u gaat stemmen. In dit geval zijn we benieuwd wat u gelukkig maakt, hoe u de dag een beetje mooier maakt. Over 3 weken is het Pasen, heeft u hier al plannen voor gemaakt?

    Wat kiest u uit al onze mogelijkheden? Hiermee gaan wij er even van uit dat u in ieder geval voor ons kiest, vergeef ons dit, het komt voort uit enthousiasme. A la carte eten, steengrillen, high tea, high wine, paas-box of ons  paas-diner. Al deze mogelijkheden vind u op onze website www.dewittebrug.nl. Maak een keuze, wij bezorgen het graag bij u en u helpt ons tijdens de sluiting. Mist u iets of heeft u een goed idee, wij horen het graag.

    TERRASSEN

    De terrassen mogen eind maart open als we ons de komende tijd extra goed aan alle maatregelen houden, de R onder de 1 blijft én de ziekenhuizen niet veel verder belast worden. Dat zijn wel veel mitsen en maren. Gezien het oplopend aantal besmettingen van de afgelopen dagen gaan we dit niet redden.

    Voor ons is het ook geen redmiddel. Ons terras is een verplaatsing van het restaurant. Onze gasten komen om iets te eten, in de avond, als diner. Als het mooi weer is zitten ze hierbij graag op het terras, zo niet dan zitten ze lekker binnen. Als de terrassen al open mogen, is dat waarschijnlijk alleen overdag. Fijn voor veel collega’s, wij zijn er niet mee geholpen.

    Moeten we dan eerder openen dan 17.00 uur?  Wij zitten niet aan een fiets of wandelroute en buiten het centrum. De gasten die overdag een terrasje pakken, doen dat niet bij ons. Dat is ook de reden dat wij ons jaren geleden al op het diner, gecombineerd met feesten en partijen, hebben gericht. Dat is onze bedrijfsvoering, daar ligt onze kracht. Daarnaast is een terras prachtig bij mooi weer. Dat is in Nederland geen garantie. Hoe pak je dat aan als je alleen op je terras gasten mag ontvangen en het weer slaat om? Naar binnen mag niet.

    Hoe ga je een rendabel bedrijf voeren waarin je afhankelijk bent van het weer? Drank voorraad bederft niet zo snel, maar eten, of het nu lunch, gebakjes, borrel-bites of diner gaat, is wel aan bederf onderhevig. Hoe koop je rendabel in voor een week met zeer wisselende weersvoorspellingen? Hoe gastvrij kun je zijn als je bij een regenbui je gasten buiten moet laten staan?

    Terrassen zijn niet voor elke ondernemer een verdienmodel. Wij gunnen iedere horeca collega een vol terras, maar lang niet iedereen is daar mee geholpen. Misschien is dit wel een oplossing voor de zogenaamde “natte horeca”. In de plannen van de routekaart wordt onderscheid gemaakt tussen eetgelegenheden en natte horeca. Misschien kunnen we daar iets mee. Eten op afspraak met een beperkt aantal gasten per vierkante meter en overdag borrelen op het terras. Zo kunnen we allemaal een beetje open. En dat was volgens mij het plan. Alle sectoren een beetje open.

    Het lijkt heel wat, een belofte, een stukje perspectief. Hiermee lopen we ook een risico, afgezien van de problemen die we in de praktijk tegen gaan komen. Deze handreiking kan op een later moment tegen ons (de horeca) gebruikt worden: het kabinet is ons toch al tegemoet gekomen met deze versoepelingen, we mogen dus niet vragen om meer. We moeten blij zijn met het feit dat we al deels open mogen zijn.

    FIELDLABS

    De evenementen branche heeft al verschillende activiteiten georganiseerd om te zien hoe een theatervoorstelling, voetbalwedstrijd, festival veilig kan plaatsvinden. Dat is een manier om te kijken wat mogelijk is met het virus, totdat voldoende mensen ingeënt zijn. Want voorlopig verdwijnt corona niet, we zullen een manier moeten vinden om te leven, liefst nog een beetje leuk en gezellig, met dit vervelende, hardnekkige virus. Wat ons ontzettend verbaasd en ook wel irriteert is het feit dat lang niet alle bezoekers van de verschillende testlocaties zich achteraf laten testen. Als u mag meedoen aan zo’n test en hierdoor als “uitverkorene” weer naar iets leuks mag, dan kunt u er toch op zijn minst voor zorgen dat u alle stappen doorloopt, ervoor zorgt dat deze fieldlabs ook daadwerkelijk informatie opleveren. Anders schieten we er nog niks mee op.

    KAARTJES

    Wij stoppen nog steeds bij elke bestelling een kaartje met het verzoek iets leuks, grappigs, liefs, opbeurends te schrijven voor een onbekende. Vervolgens doen wij alle kaartjes die wij terug ontvangen bij bejaarden- of verzorgingshuizen in de bus. Veel van u nemen de moeite iets mee terug te geven. Ieder week ontvangen wij een flinke stapel enveloppen, gevuld met prachtige handgemaakte en geschreven kaarten, van een lieve gast. Een dame die wij normaal gesproken regelmatig in ons restaurant zien, maakt als hobby originele kaarten. Lief dat zij met haar hobby, via ons, andere mensen een mooi moment bezorgd. Hoe alle kaarten ontvangen worden weten wij niet, wij horen daar niets over terug. Dat is niet erg, we doen dit niet voor de schouderklopjes. We gaan hiermee door tot eind maart. In april ziet het leven er vanzelf wat mooier uit, het is langer licht, de natuur komt wat meer tot leven, de zon verwarmt ons vaker.

    Wij blijven zoals u van ons gewend positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.