iens-64-higheetnu-64-hightripadvisor-64-highTwitterfacebook-logogoogle+

.

.

Klik hier!

UPDATE; VAN ALLES WAT…

VERJAARDAG

Vorige week was er even geen update. Ik heb mijn 50ste verjaardag gevierd. Natuurlijk ben ik niet de enige die jarig is in deze tijd, maar dit was wel een erg bijzonder feestje. Een select groepje mensen die mij erg dierbaar zijn, heb ik op verschillende dagen uitgenodigd. Op die manier waren er nooit meer dan het toegestane aantal gasten in huis. Gevolg is wel dat ik ongeveer een week “jarig” ben geweest. Vandaar weinig ruimte voor het schrijven van een update. Gelukkig heeft Rob gezorgd voor een foto en een berichtje. Dankzij alle berichtjes, kaartjes, slingers en ballonnen, een pop in de tuin, 2 Sarah’s op bezoek en alle lieve mensen om ons heen heb ik toch een fijne en bijzondere verjaardag gehad. Bedankt!

15 GANGEN DINER, NET EVEN ANDERS

Gisteren hebben we het 15 gangen diner thuis bezorgd bij verschillende gasten. We hebben ontzettend veel leuke reacties en zelfs foto’s van mooi gedekte tafel, ontvangen. Af en toe zelfs een uitgebreid verslag van het verloop van de avond thuis. Natuurlijk fijn als het volgende 15 gangen diner weer bij ons in het restaurant kan plaatsvinden, maar dit is een geslaagd alternatief gebleken.

ONZE WEBSITE

Onze website ziet er tijdelijke anders uit. Hierop staat momenteel alleen de informatie die voor nu van belang is. Hartelijk dank voor het maken, Inge, wij zijn er heel blij mee. Alles waar we de komende weken mee te maken krijgen staat er op. U vindt er onze activiteiten voor Sinterklaas en kerst, ons thuis uit eten menu, het steengrillen en de buffetten. Natuurlijk staan onze nieuwsberichten erop en een contact formulier. Hier kunt u ook lezen wat onze gedachten over het kerstdiner zijn. Neem gerust een kijkje. Wilt u toch iets anders weten, neem dan contact met ons op en wij helpen u verder aan de informatie die u zoekt.

AANTAL BESMETTINGEN

Hoe het er bij u aan toe gaat weten wij natuurlijk niet, maar wij houden de cijfers behoorlijk in de gaten. Wat is het effect van de maatregelen en wat betekent dat voor ons. Komt er een wijziging, versoepeling of komen er maatregelen bij? Allemaal vragen waar wij bijna dagelijks mee bezig zijn. Het heeft ook wel veel invloed op onze bedrijfsvoering, wat kan en mag wel en wat niet? Soms zijn de keuzes die gemaakt worden voor ons niet logisch, niet te begrijpen of onduidelijk. 

PROEF

Mogelijk komt er een proef met 25 restaurants om te onderzoeken of restaurants voor het einde van het jaar heropent mogen worden. Deze deelnemende restaurants moeten aan zeer strenge eisen voldoen. Wij waarderen in ieder geval de poging iets te veranderen voor onze branche. Of het daarmee reëel is te denken dat we op korte termijn open mogen weten we niet. De voorwaarden zijn, zoals die tijdens de proef gelden, erg streng en op korte termijn misschien niet haalbaar.

PREMIER RUTTE

De Mininster-President heeft na het gesprek met KHN-voorzitter Robèr Willemsen en KHN-directeur Dirk Beljaarts de Horeca rechtstreeks toegesproken. In een ruim twee minuten durende speech benoemt premier Rutte dat hij oog heeft voor de problemen in de horeca. Hij benadrukt dat “de horeca” gezien en gehoord wordt. Laten we hopen dat het niet hier bij blijft. Vanzelfsprekend hebben wij begrip voor de lastige positie van het kabinet. Het blijven verschrikkelijk moeilijke afwegingen die elke keer gemaakt moeten worden. (https://www.youtube.com/watch?v=h9BehEUeVOM, dit is de link naar het filmpje voor als u dit wilt bekijken)

SINTERKLAAS

Gisteren is Sinterklaas ergens ons land binnengekomen. Altijd gezellig de tijd voor en van Sinterklaas, vol met tradities en gezelligheid. Wij zijn benieuwd hoe u dit jaar Sinterklaas viert en of dat heel anders is dan voorgaande jaren. Bij ons kunt u een Sinterklaas-box bestellen voor een middag of avond met uw gezin, familie of vrienden. Ook geschikt als cadeau voor uw (klein)kinderen, vader of moeder, opa of oma, vriend of vriendin, collega of medewerker, buurman of buurvrouw. Iemand die u lief is, of altijd voor u klaar staat, om iemand te bedanken of te verwennen. Redenen genoeg toch om een ander blij te maken.

In het Sinterklaasweekend kunt u daarnaast a la carte eten of steengrillen. Het steengrillen is een favoriete traditie, er zijn al veel stenen gereserveerd. Heeft u zelf een grill of gourmet, dan kunt u ook het eten bestellen zonder de steen. Op die manier kunnen zoveel mogelijk gasten uitgebreid tafelen in het Sinterklaasweekend.

ZORG VOOR ELKAAR

We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

Vandaag zijn we weer bij Sandra van de Passand geweest. We hebben een nieuwe voorraad engeltjes, of hartendiefjes, zo worden ze ook genoemd, mee gekregen. Sandra bedankt namens al onze gasten die ook deze week een engeltje bij hun bestelling vinden.

Wist u dat Sandra elke week voor een andere uitvoering van de engeltjes zorgt? Super leuk als u straks verschillende van die kleine sieraden overhoudt aan deze rare periode. Komt er toch nog iets goeds uit voort. Houdt u het engeltje zelf of geeft u deze cadeau? Dit sieraad, klein maar fijn,  leent zich bijzonder goed om te geven. Wij zijn benieuwd wie er blij wordt van het engeltje bij uw bestelling. Leuk als u dit met ons wilt delen, nog leuker als u hierbij zowel de Witte Brug als de Passand tagt.

SINTERKLAAS-BOX

Sinterklaas vieren we dit jaar ook anders dan we gewend zijn. Het is bij uitstek een familiefeest, maar zal nu vooral een avond of middag met het eigen gezin zijn. Lekker uit eten is er dit jaar ook niet bij, de horeca is nog steeds gesloten.. We moeten proberen ook tijdens deze vervelende, verwarrende periode geluksmomenten te creëren. Wij hopen dat over een heel lange tijd, alles wat we nu dankzij het corona virus anders beleven, een verhaal zal worden waar we ook met warme gevoelens aan terug kunnen denken. Dat we tegen elkaar kunnen zeggen: “weet je nog, toen we zoveel mogelijk thuis moesten blijven…..”

Het zou mooi zijn als we dan ook vrolijke, bijzondere momenten kunnen delen.

Om Sinterklaas wat extra feestelijk te kunnen vieren hebben wij voor u een Sinterklaas-box. Een doos vol lekkers om het heerlijk avondje smaakvol door te brengen. Lekker makkelijk ook, het is een gevarieerd assortiment, waardoor u uzelf op andere dingen kunt concentreren. U hoeft niet naar een (drukke) winkel met mondkapje. Wij brengen de box desgewenst bij u thuis. Er is een volwassen en een kinder uitvoering, voor elk wat wils.

Hoe werkt het?

U kunt deze box bestellen vanaf 2 personen en tot en met 1 december op telefoonnummer 06-50 54 45 60.

U kiest een bezorgmoment:

Vrijdag 4 december

Zaterdag 5 december

Zondag 6 december

tussen 15:00 en 17:00

tussen 15:00 en 17:00

in overleg

U kiest een ophaalmoment:

Vrijdag 4 december

Zaterdag 5 december

Zondag 6 december

tussen 17:00 en 18:00

tussen 17:00 en 18:00

in overleg

Volwassenen

In de box voor volwassenen vind u:

  • Speculaas brok
  • Chocolade pepernoten
  • Stokbrood (Witte Brug stijl)
  • Crackers
  • Tonijnsalade
  • Eiersalade
  • Kruidenboter
  • Aioli
  • Snacktomaatjes
  • Mini flammkuchen
  • Mini pizza
  • Nacho met pittige kaassaus voor in de oven
  • Gamba’s
  • Borrelballetjes
  • Olijven
  • Druiven
  • Groentetuintje; diverse groenten met een dipje
  • Worst assorti
  • Honing mosterdsaus
  • Borrelnootje
  • Borrel bites
  • Kaasblokjes oud
  • Kaasblokjes jong
  • Grillworst

€ 18,95 p.p.

Kinderen

 Voor de kinderen bestaat de box uit:

  • Speculaaspop
  • Kikker (of muis)
  • Pepernoten
  • Schuimpje
  • Mini flammkuchen
  • Mini pizza
  • Mini worstenbroodje
  • Borrelballetjes
  • Zakje chips
  • Knakworstjes
  • Dipsticks met smeerkaas
  • Leverworst plakjes
  • Kaasblokjes

€ 8,95 p.p.

Wat heeft u nodig?

  • Koelkast
  • Oven
  • Goed Sint humeur
  • Eventueel telefoon/tablet/camera voor videobellen met familie

Even geen update…   

Wekelijks krijgt u van ons een update met nieuwtjes en onze belevenissen van de afgelopen week. Helaas heeft onze schrijfster het deze week te druk gehad met andere belangrijke dingen.

 

Natasja heeft gisteren haar verjaardag gevierd en niet zomaar een verjaardag zoals u ziet op de foto. Natasja, hopelijk nog veel gezonde jaren en zoals jezelf altijd eindigt; “Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

AFWAS

Wat een foto, denkt u misschien. Dat zullen wij even toelichten. Gisteren was een drukke dag, wij hebben veel bestellingen rondgebracht. Omdat wij alles inclusief borden en bestek bezorgen en na afloop de vuile vaat ophalen, staat er aan het eind van de avond heel veel afwas. We hebben het altijd over ons eten, drinken, de koks, de bezorgers, maar te weinig over onze afwassers. Stuk voor stuk kanjers die na een top avond met veel bezorgingen al het servies, bestek en toebehoren afwassen en opruimen. Klaar voor een nieuwe productieve dag. Zoals u op de foto ziet is dat geen kinderspel.

PERSMOMENT

Dinsdag vertelde minister de Jonge tussen neus en lippen door dat de horeca zeker tot in december gesloten blijft. Het ging om een persmoment waarin geen nieuwe maatregelen aangekondigd zouden worden. Voor een groot deel van de bevolking klopte dat, helaas voor de horeca niet. Wij leven echt niet met de illusie dat we na 4 weken sluiting weer open mogen. Het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames volgen wij ook en die geven geen aanleiding tot optimisme wat dat betreft. Het is wel erg zuur om zo’n mededeling op deze manier te ontvangen. Communicatie blijft blijkbaar erg moeilijk. Er zijn heel veel horeca ondernemers, mensen die werken in de horeca en heel veel mensen en bedrijven die werk hebben dankzij de horeca. Alles bij elkaar is dit een grote groep mensen. Was het nu echt niet mogelijk om met een beetje meer respect naar al die mensen dit nieuws te brengen?

De horeca heeft een belangrijke functie binnen de samenleving, een binnenstad leeft veel minder zonder horeca. Mensen komen samen in de horeca om te socializen, elkaar te leren kennen, te eten en te drinken. Daarom heen zijn leveranciers van eten, drinken, meubilair, kleding, apparatuur, drukwerk, reclame bureaus, transporteurs, wasserijen, brouwerijen, noem maar op allemaal gebaat bij een goed draaiende horeca. Voor veel bedrijven betekent een gesloten horeca een (groot) gat in hun omzet.  Het dicht houden van de horeca treft veel meer mensen dan alleen de eigenaar van het café, restaurant of lunchroom om de hoek. Als het nodig is voor de nationale gezondheid, natuurlijk blijven wij dan gesloten, maar een beetje respect is zeker op z’n plaats voor zo’n grote groep betrokkenen.

SINTERKLAAS

Een consequentie van deze mededeling is dat we Sinterklaas niet in de horeca vieren, maar in huiselijke kring. Wij waren niet voorbereid op dit inzicht, maar zijn er direct mee aan de slag gegaan. Ook voor het heerlijke avondje van de Sint kunt u bij ons een box bestellen. U raadt het al de Sinterklaas-box. Geen maaltijd, wel een ruime sortering lekkers voor een avond/middag met surprises, cadeautjes en gezelligheid. Het idee van een borrelplank, maar dan in een box. Wat zoetigheid voor bij de koffie en allerlei hartige hapjes voor de rest van de avond of middag. Wederom een box voor volwassenen en een kinderexemplaar.

15 GANGEN DINER

14 November staat een 15 gangen diner in onze agenda. Deze dag is al vol geboekt. Helaas mogen we nog niet open en komt het 15 gangen diner bij ons in het restaurant te vervallen. Wij hebben echter een alternatief bedacht: Wij bezorgen het 15 gangen diner thuis in een aangepaste vorm. Vroeg in de avond komen wij dan alles brengen, uiteraard inclusief borden, bestek e.d. Wij hebben geïnventariseerd of daar belangstelling voor is onder de gasten die al gereserveerd hebben voor die datum. Het merendeel heeft enthousiast gereageerd, dus we gaan ervoor! Als u denkt, dat lijkt mij ook wel wat, neem dan even contact met ons op.

DE PASSAND

De hartendiefjes van de Passand worden nog steeds erg enthousiast ontvangen. Voor Sandra en voor ons is het nog steeds een positieve samenwerking met leuke reactie voor ons beiden. Daarom ook deze week een engeltje van de Passand bij uw bestelling.

BEZORGEN

De afgelopen week heeft u ons wederom aan het werk gehouden met talrijke bestellingen. We blijven het zeggen; u maakt het verschil. Dankzij alle gerechten die wij bij u mogen bezorgen kunnen we ons hoofd boven water houden.

Bezorgen is nu wel een iets andere uitdaging. In het voorjaar was het langer licht en over het algemeen beter weer. Nu is het vroeg donker, het is iets kouder en het regent regelmatig. Het is goed opletten en af en toe flink zoeken. Niet alle huisnummers zijn zichtbaar. Als uw huis wat lastiger te vinden is, geef het met bestellen even door. Wij noteren dit met plezier en het is erg fijn voor de bezorgers.

ZORG VOOR ELKAAR

We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

Kerst-box   

Helaas kunnen we dit jaar geen kerstbrunch voor u verzorgen bij de Witte Brug. Wij hebben natuurlijk een alternatief bedacht, een Kerst-box. Een uitgebreid assortiment overheerlijke gerechten en lekkers voor een uitgebreid ontbijt / lunch. Deze bezorgen wij bij u thuis, afhalen is ook mogelijk. Hiermee kunt u Kerst toch feestelijk genieten van de Witte Brug.

Met Pasen en Moederdag hebben we een soortgelijke box verzorgd, er zijn toen veel leuke initiatieven ontstaan; gezamenlijk eten op 1,5 meter, videobellen met de hele familie en zo toch “samen” kunnen zijn. Natuurlijk is het ook een leuk cadeau, u kunt de Kerst-box (als verrassing) bij iemand laten bezorgen.

Er is een box voor volwassenen en een box voor kinderen, de keuze is aan u. U weet zelf het beste wat uw kinderen lekker vinden, afhankelijk daarvan kunnen kinderen ook een box voor volwassen delen. Vanzelfsprekend kunnen wij voor een passend drankje zorgen, een feestelijk fles prosecco bijvoorbeeld, maar als u liever een biertje of wijntje drinkt kan dat ook. Wij vinden het leuk als u hier gebruik van maakt.

SINTERKLAASGEHEIM: Na het persmoment van dinsdagavond is het wel zeker dat wij ook met Sinterklaas gesloten zijn. Daarom verklappen wij u al vast dat er ook een Sinterklaas-box komt Voor een heerlijke avond met uw eigen gezin. Houd de nieuwsbrief en sociale media in de gaten.

In de box vind u:

Tomatensoep of bospaddenstoelensoep

Stokbrood (Witte Brug stijl) met kruidenboter

Warm:

Beenham met cumberlandsaus

Hazenpeper

Champignonvleesragout

Mini flammkuchen

Croissant

Steenovenbroodjes assorti

Pasteibakje

Carrot cake

Wafel met poedersuiker

Campina roomboter en Becel

Kaas met tuinkruiden

Rosbief

Peper cervelaat

Ossenworst

Roomkaas

Hagelslag

Jam

Gerookte zalm salade

Rundvleessalade

Eisalade

Dessert:

2 luxe kerstdesserts willekeurig gesorteerd van onze ambachtelijke dessertmaker:

  • Bosaardbeienbavarois
  • Peren brownie
  • Lemon cheese cake
  • Appelkaramel
  • Frambozenbavarois

Yoghurt met mango en abrikoos

Zebra chocolade koek

Red velvet mini muffin

Donut

Jus d’orange

  • U kunt deze box bestellen tot en met december 20 op telefoonnummer 06-50 54 45 60
  • U kiest een bezorgmoment:           Donderdag 24 december       tussen 13.00-16.00 uur

Vrijdag 25 december              tussen 09.30-11.30 uur

Zaterdag 26 december           tussen 09.30-11.30 uur

  • U kiest een ophaalmoment:           Donderdag 24 december       tussen 15.00-16.30 uur

Vrijdag 25 december              tussen 10.00-11.30 uur

Zondag 26 december             tussen 10.00-11.30 uur

  • Betaling gaat via een tikkie, deze ontvangt u nadat u uw bestelling geplaatst heeft
  • De box kost € 28,95 p.p. voor volwassenen
  • Deze box kunt u feestelijk uitbreiden met een fles prosecco, € 13,95
  • Voor kinderen hebben wij een alternatief bestaande uit:

Tomatensoep

Stokbrood met kruidenboter

Mini broodjes

Mini worstenbroodjes

American pancakes

Mini pizza

Mini muffin

Wafel met poedersuiker

Smeerworst

Becel

Jam

Hagelslag

Chocolade pasta

Donut

Yoghurt met mango en abrikoos

Chocoladepudding

Kinder reep

Fruitshoot

€ 12,95

  • Wat heeft u nodig:

Koelkast

Oven om brood af te bakken

Fornuis om gerechten op te warmen

Feestelijk gedekte tafel

Goed Kersthumeur

Eventueel telefoon/tablet/camera voor videobellen met familie

UPDATE; DANKBAAR, ONZEKER EN VOL ENERGIE…

Inmiddels is ons restaurant bijna 2 weken gesloten en hebben we ons wederom volledig gericht op het bezorgen van uw maaltijd. Wij zijn ontzettend dankbaar dat u ons ook nu weet te vinden en met velen gebruik maakt van ons “thuis uit eten” concept. Tijdens de eerste sluiting waren wij enorm onder de indruk van alle reacties, bestellingen en lieve, opbeurende berichten van u. Deze keer hebben we ons echt wel afgevraagd of u opnieuw zou kiezen voor ons. Heeft u er nog wel behoefte aan, bent u er niet helemaal klaar mee, denkt u aan ons? Tja, ook al doen we het al lang, wij zijn af en toe nog steeds onzeker. Natuurlijk hoort dat bij ondernemer zijn, maar het went nooit. Vooral niet in deze tijd, alles blijft onzeker, we hebben het niet zelf in de hand, anderen bepalen of en wanneer wij open mogen zijn. Gelukkig hebben we ons voor niks zorgen gemaakt! Het was direct lekker druk, we hebben “gewoon” hard gewerkt. Dus DANK DANK DANK U WEL.

Gelukkig is ook de samenwerking met de Passand uit Beugen, van Sandra en Pascal, heel enthousiast ontvangen. Daarom gaan we hier nog even mee door. Ook deze week ontvangt u bij uw maaltijd een engeltje van de Passand.

We hebben het laatst al even benoemd; Kerst. Hoe gaat die er uit zien dit jaar? Sommigen van u hebben ook al geïnformeerd naar de mogelijkheden. Helaas kunnen we nog niet alle vragen beantwoorden. Veel is afhankelijk van de maatregelen die tegen die tijd gelden. De brunch gaat definitief niet door. Dat kunnen we niet waarmaken rekening houdend met alle maatregelen. Hier hebben we al een alternatief voor. Zelf zijn we enthousiast. We gaan een Kerst-box bezorgen. Een uitgebreid assortiment overheerlijke gerechten en lekkers voor uw ontbijt / lunch. Deze bezorgen wij bij u thuis. Hiermee kunt u Kerst toch feestelijk genieten van de Witte Brug. Vanaf woensdag kunt u deze bestellen (06-50544560). Er is een volwassen- en een kinder-exemplaar. Om er echt iets feestelijks van te maken is deze uit te breiden met een fles prosecco. Natuurlijk kunt u dit ook iemand cadeau doen. Iemand aan wie u denkt, maar die niet bij u kan zijn, of als verrassing. Met videobellen kunt zelfs op afstand samen zijn en samen eten.

Het kerstdiner blijft nog even onzeker. We weten nog te weinig om daar iets over te kunnen zeggen. Het zal voorlopig echt afhangen van de maatregelen, worden deze verlengd of aangepast? Op een gegeven moment moeten we ook daar een keuze gaan maken. Zodra we eruit zijn, brengen we u op de hoogte. Vertrouw erop dat we hoe dan ook iets doen.

Vorige week was ons berichtje wat somber, ondanks dat we wisten wat er ging gebeuren, kwam het toch hard aan. Gelukkig hebben we daar nu minder last van. Vol energie, met nieuwe ideeën hebben we onze schouders er onder gezet en gaan we van de nood een deugd maken. Mede gesterkt door alle reacties en bestellingen die we van u hebben ontvangen. Onze chef-kok is weer helemaal topfit. Wij plannen, bedenken, kijken vooruit.

Als we het nieuws volgen is het niet reëel te verwachten dat we over 2 weken onze deuren mogen openen. De kans dat we 14 november, de datum van het 15 gangen diner, open zijn is klein. Wij waarderen het dat u met zoveel voor die dag gereserveerd heeft. Die dag zit al vol, geweldig als we open zijn, zo niet dan hebben we een alternatief. In dat geval zullen we persoonlijk contact met u opnemen.

We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

UPDATE; HELAAS ZIJN WE WEER GESLOTEN EN DAT DOET PIJN…

We voelden het ook dit keer wel aankomen, we moeten weer dicht. We hadden er zelfs met de bestellingen al rekening mee gehouden. En toch doet het pijn, de woorden van onze president: “de horeca sluit voor tenminste 4 weken hun deuren”.  In maart gebeurde hetzelfde en toch voelde dat anders. Toen was het een gedeeld verdriet, wij moesten dicht, maar ook zoveel anderen. Natuurlijk gunnen wij iedereen hun boterham, wij zijn ook nooit bang geweest voor concurrentie, maar nu zijn wij zo’n beetje de enigen. In de krant lazen wij hier een artikel over waar het mooi samengevat stond: “Alcoholverkoop stopt na 20.00 uur, maar de supermarkt niet. Restaurants moeten dicht, maar we mogen blijven vliegen. Hoe logisch en consequent zijn de maatregelen in de gedeeltelijke lockdown?” Want…

Waarom moeten restaurants dicht?

Waarom blijven scholen open?

Waarom mogen kerken meer?

Waarom vliegen we nog?

Waarom mag profhockey niet, maar profvoetbal wel?

Waarom mogen sportscholen openblijven?

Waarom mag er na 20.00 uur geen alcohol worden verkocht, maar blijven supermarkten open?

Waarom verschillen de coronaregels per supermarkt?

Waarom gaat het kabinet met de detailhandel in gesprek en niet met de horeca?

Het is dus niet logisch, niet consequent en dat doet pijn.

Natuurlijk gaan wij knokken, natuurlijk kunt u op ons rekenen en natuurlijk blijven wij creatief en positief, maar het doet pijn. Bijna 22 jaar zijn wij de Witte Brug, werken wij met liefde, plezier, enthousiasme keihard, omdat we het mooiste vak hebben. We houden ons aan de regels, passen ons aan, zorgen voor ons personeel. En nu glipt het ons tussen de vingers door, wij hebben het niet meer in de hand, dit heeft niets meer met ondernemen te maken en dat doet pijn.

U bent van ons gewend dat wij u positief en met een grapje op de hoogte houden, elke zondag opnieuw. Nu lukt het niet, we maken ons zorgen, wat is het perspectief, hoe ziet onze toekomst eruit? In november beginnen wij met de kerstversiering, u weet kerst is bij ons kerst en dat ziet u overal. Zijn we dit jaar wel open met kerst, mag u bij ons komen dineren? De brunch hebben we al gecanceld, dat lukt niet op een verantwoorde en veilige manier. We hebben een alternatief en we weten dat we daarmee weer in een behoefte voorzien. Maar het diner opgeven, geen kerstdiner bij de Witte Brug? We moeten er niet aan denken. Helaas kunnen we nog niks plannen, want we weten het niet. Zijn we open of dicht, niemand die ons dat kan vertellen. En dat doet pijn

Onze chef kok zit thuis, eerst in quarantaine en nu ziek door corona. Eén van onze hulpkoks zit thuis, een ongeluk met de brommer zorgde voor een complexe breuk in zijn pols. Verschillende medewerkers zitten thuis, in quarantaine. Wij missen ze en dat doet pijn. Natuurlijk veel sterkte en beterschap voor allemaal, ook voor degene onder u die thuis moeten zijn.

De afgelopen dagen hebben velen van u al gebruik gemaakt van ons “thuis uit eten” concept. Heel erg fijn dat u ons ook nu weer weet te vinden, bedankt! En ga vooral zo door:

En toch zetten we onze schouders er weer onder, gaan we er weer voor, maken we er weer iets van. We eindigen ook nu positief. Sandra, van de Passand in Beugen, en wij slaan de handen ineen. Samen dragen wij u een warm hart toe, willen we een beetje plezier brengen. Dus vanaf dit weekend ontvangt u bij uw bestelde maaltijd een engeltje, om even stil te staan bij een ander. En dat voelt goed, maakt ons blij, iets te kunnen doen voor iemand anders, want als er niks meer is, als alles wegvalt, hebben we alleen elkaar. Dus…

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

UPDATE; EVEN IETS ANDERS…

Deze zondag beginnen we even met iets heel anders. Wij hebben een zoon van 22 jaar, Dolf. Sommigen van u zullen hem wel kennen. Hij helpt wel eens mee in de bediening, als ober in de zaal, of zoals tijdens de verplichte sluiting als bezorger. Hij is, zoals velen, aan de afwas begonnen bij ons. Daarna is hij de bediening in gegaan, voornamelijk als weekend hulp. Hij heeft niet de ambitie de Witte Brug te zijner tijd over te nemen. Dolf is een sportman en heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Eind 2019 is hij gestart met zijn eigen bedrijf; 110 % Training & Coaching. De eerste maanden werkte hij daarnaast nog in loondienst bij Fitland in Mill. Vanaf februari van dit jaar is hij volledig voor zichzelf begonnen. Helaas moesten 6 weken later de sportscholen sluiten en moest ook Dolf zijn bedrijf even in pauze stand zetten. Gelukkig kon hij in juli de draad weer oppakken al mistte hij, dankzij corona, wel een aantal van zijn klanten. Als personal trainer helpt hij zijn klanten met sporten, trainen en voeding. Enorm gepassioneerd helpt hij zijn klanten hun doel te behalen. Dolf heeft het talent u net iets verder te laten komen dan dat u zelf denkt dat haalbaar is.

Nu is hij genomineerd om personal trainer het jaar te worden. Hoe leuk is dat! Deze verkiezing is een mooie gelegenheid om meer zichtbaarheid te creëren en een steuntje in de rug tijdens deze vervelende crisis. Dolf zorgt voor een gezondere levensstijl, tijdens het sporten kunt u uw energie kwijt na een zware dag en u wordt fitter. Een personal trainer is dichterbij dan u denkt en echt niet alleen voor bekende Nederlanders.

Natuurlijk zijn wij trots op hem. Maar om te winnen heeft hij wel stemmen nodig. Daarom nodigen wij u uit om ook uw stem uit te brengen. Het is heel eenvoudig; u klikt op onderstaande link en brengt uw stem uit. U maakt ook nog eens kans op een aantal leuke prijzen.

https://www.dutchfitnessawards.nl/?elected@vote=392418

Gisteren hebben we sinds lange tijd weer een 15 gangen diner geserveerd. Wat een fantastische avond hebben we gehad. Voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen; BEDANKT, het was top! We zijn een half uurtje eerder begonnen in verband met de nieuwe regel om 22.00 uur sluiten. Gelukkig was dat voor alle gasten mogelijk en heeft het geen afbreuk gedaan aan de avond. 14 November staat het volgende 15 gangen diner op de agenda. We hebben daar nog enkele tafels vrij, dus als u er graag bij wilt zijn, wacht niet te lang met reserveren. Natuurlijk hopen we van harte dat we dan open mogen zijn, want het wordt wederom spannend. Dinsdag weten we daarover meer.

Zoals u wel weet zijn wij al bijna 22 jaar eigenaar van de Witte Brug. Daar hebben we erg veel plezier in, gelukkig. Wat we dit jaar allemaal meemaken hebben we nog niet eerder meegemaakt, maar dat geldt voor u allemaal. Samen hebben we het er wel eens over; als we later met pensioen zijn gaan we een boek schrijven. Over alles wat in de loop der jaren hebben meegemaakt bij de Witte Brug. We zijn allebei niet echt schrijvers, maar verhalen hebben we genoeg. Soms denken we dat we alles wel een keer gezien, gehoord of meegemaakt hebben. Af en toe gebeurt er dan toch iets waarvan je denkt; dit hebben we nog ooit meegemaakt. Zo ook afgelopen zondag. Rond 17.10 uur ging de telefoon, één van de gasten de voor die avond een tafel om 18.30 uur gereserveerd had, voor 4 volwassenen en 4 kinderen. Ze vertelden dat ze niet kwamen, want wij hadden de kaart veranderd. Dat klopt, dat doen wij 4 keer per jaar, met de seizoenen mee. In de ogen van deze gast stond er niks lekkers meer op de kaart. We hebben aangegeven dat we naast de a la carte kaart ook nog een bezorgkaart hebben en dat we in overleg best iets anders kunnen klaarmaken. Dat was voor deze mensen geen optie, het werd een vervelend gesprek met alleen maar verwijten. Wat wij ook aanboden, uitlegden, voorstelden… het was allemaal niet goed. U voelt het al aankomen; deze 8 gasten zijn niet komen eten. Dat is natuurlijk nooit leuk, maar in een tijd als deze is het extra zuur. We hebben extra werk met het klaarzetten van zo’n grote tafel rekening houdend met 1,5 meter afstand, we hebben andere gasten teleurgesteld doordat we geen ruimte meer hadden, u weet wel, maximaal 30 gasten per ruimte. Er bellen wel vaker gasten af, maar meestal i.v.m. ziekte of quarantaine, over een nieuwe kaart hebben we nog nooit klachten gehad. Zo ziet u, er zijn nog steeds zaken die ons verbazen.

We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

 Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

9 Oktober, de dag van de horeca

De horeca gaat door en zware tijd, maar als branche komen we uit deze crisis.
Op Nationale Horecadag laten wij zien hoe trots wij op de horeca zijn, op elkaar, op de ondernemers, leveranciers en natuurlijk alle medewerkers.

Alle horecaprofessionals, koks, gastheren – en vrouwen, bartenders, receptionisten, de ondernemers; allemaal verdienen wij wel een een groot compliment.

Op Nationale Horecadag doen wij dit gezamenlijk en zetten wij alle horecaprofessional in het middelpunt.

Doe mee door te proosten op de horeca!