• UPDATE; EEN NIEUWE WEG VOOR ONZE CHEF…

    ONZE CHEF SLAAT EEN NIEUWE WEG IN

    Zoals ik vrijdag al op social media plaatste gaat onze chef-kok ons verlaten. Wij begrijpen zijn keuze, maar vinden het ontzettend jammer. De eerste lockdown hebben we het zonder chef-kok gered. Mede dankzij onze sous chef Rik, zijn keukenteam en Rob zelf, die gelukkig ook veel kan in de keuken. We waren erg blij dat we eind van de zomer ons keukenteam weer compleet konden maken met Peter. Peter paste prima binnen het bestaande team en samen hebben we er een paar erg fijne en productieve maanden van gemaakt. Inmiddels zijn we al een half jaar gesloten. Dankzij alle maaltijden en arrangementen kunnen we ons nog steeds staande houden. Natuurlijk kijken wij ook uit naar het moment dat we de deuren van ons restaurant mogen openen. Het zal ons toch niet gebeuren dat als we straks eindelijk open mogen, we geen chef-kok hebben? Dus weet u iemand, bent u chef-kok? Neem contact met ons op.

    KONINGSDAG

    Hoe viert u de verjaardag van onze Koning? Gaat u lekker op pad of “gewoon” aan het werk? De Koning viert zijn verjaardag in Eindhoven en sluit de dag ongetwijfeld af door te genieten van The Streamers. Deze enorme band is een initiatief van Guus Meeuwis en vanaf Paleis Noordeinde in Den Haag spelen zij voor iedereen in Nederland die het via een livestream volgt. https://thelivestreamers.nl/

    Bij ons kunt u die dag terecht voor heerlijk steengrillen, eventueel met een kopje soep en/of een toetje om mee af te sluiten. Wij wensen Koning Willem Alexander alvast een fijne verjaardag.

    TERRASSEN

    Ik kan het niet voorbij laten gaan; de terrassen mogen vanaf 28 april open van 12.00 tot 18.00 uur. Wij zijn blij voor al onze collega’s met een terras en service overdag. Wij wensen ze allemaal heel veel plezier, succes en goede zaken. Ons terras gaat nog niet open, een weloverwogen keuze. Wij hebben jaren geleden de keuze gemaakt ons te richten op diner, feesten en partijen. In “normale” tijden openen wij om 17.00 uur, u begrijpt de tijd is dan te kort om lekker te eten. Daarnaast zijn de dagen in het voorjaar waarop we buiten kunnen eten zeer beperkt. De mooie dagen zijn vaak op één hand te tellen. Natuurlijk kunnen we eerder opengaan, maar wie komt er om 15.00 of 16.00 uur dineren? We kunnen ons gaan richten op lunch, taartjes en borrelmomenten, klopt. Maar een ander concept kiezen vraagt om een hoop aanpassingen en veranderingen. Onze ervaring is ook dat als we veranderen het even duurt voordat u ons op die andere momenten weet te vinden. Daar kiezen wij nu niet voor. Wij blijven bezorgen en wachten geduldig het moment af dat wij u binnen mogen ontvangen voor een smaakvolle maaltijd. Wij vertrouwen erop dat u begrip heeft voor onze keuze. Het is onze mening dat een ieder moet doen waar hij/zij goed in is. De bakker verkoopt brood en taartjes, geen diners, een café verkoopt drank en hapjes, geen boeken, een restaurant verkoopt maaltijden, geen pubquizzen of bierpakketten. Oftewel schoenmaker blijf bij je leest. Begrijp wel; dit is onze mening. Wij hopen dat alle cafés, brasserieën, lunchrooms en dergelijk enorm gebaat zijn bij een geopend terras en wensen hen allemaal veel succes. Daarnaast hopen wij dat u aan ons denkt als de restaurants weer open mogen.

    WIE HEEFT DE KEUZE GEMAAKT?

    Begrijpen doen we het niet overigens. Waarom kunnen we nu versoepelen? Wat is er anders dan 1, 2, 6 weken geleden? De ziekenhuizen liggen nog net zo vol. Het aantal besmettingen blijft hoog. Wat was ook alweer het doel?

    Volgende week code zwart, volgens dr. Gommers. Hij is niet de enige arts met verstand van zaken en eigen zicht op de realiteit in een ziekenhuis die alarm slaat. Waarom worden zij niet gehoord? Code zwart betekent kiezen wie er wel en niet behandeld wordt. Wie wordt nog opgenomen, wie niet. Eigenlijk maken we die keuze al langer. Waarom moet iemand met kanker wachten en wordt iemand met Covid geholpen. Met het uitstellen van noodzakelijke behandelingen voor alle mensen die geen Covid, maar hart- en vaatziekten, kanker, ondraaglijke pijn hebben, maken we al een keuze. Covid gaat voor. Omdat de Covid patiënt via de EHBO post binnenkomt en de kankerpatiënt thuis wacht op een levensreddende operatie. Waarom heeft de Covid patiënt recht op acute zorg en de andere patiënt niet? Ingrijpen op het juiste moment maakt voor beiden een wezenlijk verschil. Een verschil tussen leven en dood. En toch moet de gewone patiënt wachten. Ook de gewone patiënt heeft recht op behandeling binnen een tijd die het beste is voor zijn gezondheid, een behandeling welke onnodig lijden voorkomt. Het zal uw vader, moeder, zoon, dochter, partner maar zijn, die wacht en wacht en wacht…

    PLUK DE DAG

    Omdat we positief blijven, omdat we willen blijven genieten van de kleine dingen, omdat we een lichtpuntje blijven bieden. Daarom pluk de dag, doe een dansje, geniet van vandaag, kijk opzij en zie uw lieve vriendin, opa, moeder, vriend, buurman en al die anderen. En vergeet niet om samen leuke dingen te doen, mooie momenten te delen, het leven te vieren. Ook al valt er zoveel af, we hebben elkaar nog en samen voelt het minder erg. Samen kunnen we volhouden en samen zorgen we voor elkaar. Dus wacht niet met genieten tot het juiste moment, maar creëer zelf het juiste moment.

    Vanaf donderdag kunt u weer BBQ-pakketten bestellen bij ons. We hebben opnieuw een mooie variatie van smaakvol vlees en bijgerechten voor op de BBQ. Dus als de zon even schijnt, eet lekker buiten. Onze BBQ pakketten kunt u bestellen van maandag tot en met zondag. Voor maandag en dinsdag graag tijdig bestellen i.v.m. de vrije dagen van onze koks.

    Het wordt steeds moeilijker, het duurt steeds langer en toch; blijf positief, blijf gezond en wees een beetje aardig voor elkaar. Dat doen wij ook! Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen! Tot volgende week.

  • ONZE CHEF GAAT ONS VERLATEN

    Vorig jaar augustus heeft u hier een stukje kunnen lezen over onze nieuwe chef-kok, Peter. Na het plaatsen van een vacaturen was Peter één van de kandidaten. Al tijdens het eerste gesprek was er een klik. Die klik is gebleven, we hebben een fijne tijd gehad de afgelopen maanden. Heel graag waren wij nog een aantal jaren verder gegaan met Peter. Hij bleek voor ons echt de juiste man op de juiste plek. Ondanks dat hij de Witte Brug amper goed heeft leren kennen. Want we zijn inmiddels al een half jaar gesloten. Natuurlijk koken we alle maaltijden om te bezorgen, maar dat is toch anders dan een geopend restaurant. Over de buffetten in de zaal tijdens feesten nog niet te spreken. Peter heeft een bijzonder interessant aanbod gekregen. Wij begrijpen dat hij dit geaccepteerd heeft. Vanaf de zomer gaat hij aan de slag als chef-kok bij Thermen Berendonck, een prachtig en groot bedrijf. Ondanks dat Peter het bij ons ontzettend na zijn zin heeft, kiest hij voor een overstap naar dit enorme sauna complex. Wij kunnen hier niet tegenop. Dit bedrijf zit echt bij hem om de hoek, hij kan daar naar een vierdaagse werkweek, geeft leiding aan een groot team en ook het salaris is royaler. Als kleine horecaondernemers in een coronacrisis kunnen wij niet anders dan Peter heel veel plezier en succes wensen met deze prachtige kans. Dit betekent wel dat wij opnieuw op zoek gaan naar een chef-kok. Dus kent u iemand…

  • UPDATE; HET IS WAT HET IS…

    HET IS WAT HET IS

    Inmiddels is het 3 weken geleden dat ik hier mijn laatste berichtje schreef. Dat was om u even te laten weten dat ik dankzij een kapotte knie even afwezig was. Zo voelde dat ook echt, uitgeschakeld. Ondanks dat ik nog steeds niet mobiel ben, wil ik u toch opnieuw op de hoogte houden van onze “belevenissen” Het was voor mij echt niet de eerste keer dat ik in het ziekenhuis terecht kwam en het zal ook niet de laatste keer zijn. Toch was deze keer anders of ik ben er anders mee om gegaan, dat kan natuurlijk ook. Ik had echt even nodig om tot mijzelf te komen. Er gebeurde zoveel in korte tijd, zoveel wat ik ook niet begreep. Want waarom scheurt een kniepees zomaar af? Dat hoort niet. Het overviel mij dit keer gewoon veel meer. Gelukkig kan ik over het algemeen goed incasseren en accepteren dat het is zoals het is. Dus hoe vervelend het ook is, ik ga er het beste van maken. Dat betekent niet dat ik het niet vervelend vind, natuurlijk wel. Maar het wordt niet minder vervelend door in een hoekje te gaan zitten. Dus ik doe wat ik kan, ook al duurt alles nu langer en valt het ook wel tegen wat ik kan. Zo’n gipsbeen, van enkel tot lies, waar ik niet op mag lopen, beperkt behoorlijk. Rob heeft rondom mijn bed in de woonkamer een kantoor ingericht, dus alle administratie, boekhouding kan ik prima doen. Nieuwe dingen bedenken gaat ook lukken vanuit een rolstoel, bestellingen aannemen; goed te doen vanaf een bed. De wereld was al klein, dus wat dat betreft maakt het ook weinig verschil. Eind april mag ik op controle, benieuwd hoe dan verder…

    PASEN

    We hebben dus ondanks deze tegenslag een mooi paasweekend gehad. Gelukkig was al veel voorbereid en uitgedacht. Dankzij het gehele team en nog wat extra hulp van lieve familie is alles gelukt en heeft iedereen die dat wilde kunnen genieten van een maaltijd van de Witte Brug. Natuurlijk hebben we ook veel terug gedacht en de Paasdagen van 2020. Toen waren we nog niet zo lang gesloten en  nog onwetend van wat ons nog allemaal te wachten stond. Als iemand toen gezegd had dat we ook in 2021 Pasen nog gesloten zouden zijn…. Tja wie zal het zeggen, hadden we dan andere keuzes gemaakt?  Soms maar beter dat we niet alles van te voren weten.

    ASPERGES

    John en Martje Kroef zijn de velden opgegaan, dus de lekkerste asperges van de regio kunnen, vanaf dit weekend, op uw bord belanden. Samen met de koks hebben we smaakvolle gerechten met asperges toegevoegd aan onze bezorgkaart. Bent u een liefhebber? Geniet dan dit weekend al van een zalmbonbon met asperges, kopje aspergesoep, beenham of zalm met asperges of zo’n heerlijk asperge-broccoli taartje. Verwen uzelf, u verdient het.

    MOEDERDAG

    Over 3 weken is het we al Moederdag. De tijd vliegt, ondanks dat het niet altijd zo voelt, omdat we nog steeds in een lockdown zitten. Maar juist omdat de lockdown en de hele corona crisis zo ontzettend lang duren, wordt het steeds belangrijker er zelf iets leuks en gezelligs van te maken. Het komt niet vanzelf aanwaaien, het wordt niet vanzelf gezellig, we moeten er wat extra ons best voor doen. Wij helpen daar graag aan mee. Dus met Moederdag kunt u voor verschillende leuke en lekkere dingen bij ons terecht. Natuurlijk is er de Moederdag-box om uitgebreid met uw gezin te ontbijten, brunchen of lunchen. Liever wat later op de dag lekker smullen? Kies dan voor ons steengrill arrangement, high wine of high tea. Voor de liefhebbers van uitgebreid tafelen hebben we een prachtig diner samengesteld. U raadt het al een Moederdag diner, met verschillende kleinere gerechten, ook asperges, kunt u avondvullend genieten. Alles is voorbereid, u legt zelf de laatste hand aan al dat lekkers. A la carte thuis uit eten is ook een optie, hierbij kunt u zelf een keuze maken uit onze gevarieerde bezorgkaart.

    Dit is waar wij mee bezig zijn. Deze keer nog even niets over wat er verder in Nederland gebeurt. Dat komt wel weer, nu nog even niet. Misschien ook niet zo niet zo erg, u leest en ziet vast al genoeg over corona, vaccineren, bijwerkingen, formatie, vertrouwen, persconferentie, fieldlabs, thuistesten en noem maar op. Wie weet kan ik het volgende week toch niet laten, maar voor nu sla ik dat alles even over.

    Het wordt steeds moeilijker, het duurt steeds langer en toch; blijf positief, blijf gezond en wees een beetje aardig voor elkaar. Dat doen wij ook! Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen! Tot volgende week.

  • UPDATE; ZOMAAR UITGESCHAKELD

    Afgelopen zondag heeft u geen update kunnen lezen over de Witte Brug. De reden hiervan is een kapotte knie. Sinds de verplichte horeca sluiting maart  heb ik elke week iets geschreven over wat er allemaal gebeurt toen corona ons land binnenkwam. Waar we tegenaan liepen, wat we dachten, welke plannen we maakten. Met als doel u een indruk te geven van ons restaurant in tijden van zo’n grote pandemie als Corona. Helaas heb ik u deze week weinig over de Witte Brug te melden.

    Afgelopen woensdag tijdens mijn wandeling naar de Witte Brug heb ik de pees van mijn rechter knie afgescheurd. Donderdag ben ik hiervoor opgenomen in de Sint Maartenskliniek. Vrijdag ben ik geopereerd en is de pees hersteld. Het is een pijnlijke week geweest. De blessure op zich is zeer pijnlijk, mijn knie werd dik terwijl ik er naar keek. Daarnaast is ook de operatie een pijnlijke ingreep met flinke napijn. Mijn been zit inmiddels in een gipsspalk van enkel tot lies. Ik mag mijn been niet belasten of buigen de komende zes weken. Daarna begint hopelijk, voorzichtig de revalidatie. Woensdagmiddag ben ik weer thuis gekomen, hier zal ik de komende weken veel vertoeven. Mijn administratieve werkzaamheden kan ik alvast rustig oppakken.

    Gelukkig hebben Rob en ik een geweldig team om ons heen. Dus wilt u iets bestellen laat u niet weerhouden. Het Paasweekend komt eraan en wij hopen oprecht dat u ons de komende dagen overspoeld met bestellingen.

    Voorlopig is er geen sprake van echte versoepelingen, dus elke ondernemer zal u graag helpen. Laat het hoofd niet zakken, maak er zelf wat van. Als we iets voor  kunnen betekenen, horen we dat graag.

  • UPDATE; WAT KIEST U?

    WAT KIEST U?

    Hiermee bedoelen wij niet op welke partij u gaat stemmen. In dit geval zijn we benieuwd wat u gelukkig maakt, hoe u de dag een beetje mooier maakt. Over 3 weken is het Pasen, heeft u hier al plannen voor gemaakt?

    Wat kiest u uit al onze mogelijkheden? Hiermee gaan wij er even van uit dat u in ieder geval voor ons kiest, vergeef ons dit, het komt voort uit enthousiasme. A la carte eten, steengrillen, high tea, high wine, paas-box of ons  paas-diner. Al deze mogelijkheden vind u op onze website www.dewittebrug.nl. Maak een keuze, wij bezorgen het graag bij u en u helpt ons tijdens de sluiting. Mist u iets of heeft u een goed idee, wij horen het graag.

    TERRASSEN

    De terrassen mogen eind maart open als we ons de komende tijd extra goed aan alle maatregelen houden, de R onder de 1 blijft én de ziekenhuizen niet veel verder belast worden. Dat zijn wel veel mitsen en maren. Gezien het oplopend aantal besmettingen van de afgelopen dagen gaan we dit niet redden.

    Voor ons is het ook geen redmiddel. Ons terras is een verplaatsing van het restaurant. Onze gasten komen om iets te eten, in de avond, als diner. Als het mooi weer is zitten ze hierbij graag op het terras, zo niet dan zitten ze lekker binnen. Als de terrassen al open mogen, is dat waarschijnlijk alleen overdag. Fijn voor veel collega’s, wij zijn er niet mee geholpen.

    Moeten we dan eerder openen dan 17.00 uur?  Wij zitten niet aan een fiets of wandelroute en buiten het centrum. De gasten die overdag een terrasje pakken, doen dat niet bij ons. Dat is ook de reden dat wij ons jaren geleden al op het diner, gecombineerd met feesten en partijen, hebben gericht. Dat is onze bedrijfsvoering, daar ligt onze kracht. Daarnaast is een terras prachtig bij mooi weer. Dat is in Nederland geen garantie. Hoe pak je dat aan als je alleen op je terras gasten mag ontvangen en het weer slaat om? Naar binnen mag niet.

    Hoe ga je een rendabel bedrijf voeren waarin je afhankelijk bent van het weer? Drank voorraad bederft niet zo snel, maar eten, of het nu lunch, gebakjes, borrel-bites of diner gaat, is wel aan bederf onderhevig. Hoe koop je rendabel in voor een week met zeer wisselende weersvoorspellingen? Hoe gastvrij kun je zijn als je bij een regenbui je gasten buiten moet laten staan?

    Terrassen zijn niet voor elke ondernemer een verdienmodel. Wij gunnen iedere horeca collega een vol terras, maar lang niet iedereen is daar mee geholpen. Misschien is dit wel een oplossing voor de zogenaamde “natte horeca”. In de plannen van de routekaart wordt onderscheid gemaakt tussen eetgelegenheden en natte horeca. Misschien kunnen we daar iets mee. Eten op afspraak met een beperkt aantal gasten per vierkante meter en overdag borrelen op het terras. Zo kunnen we allemaal een beetje open. En dat was volgens mij het plan. Alle sectoren een beetje open.

    Het lijkt heel wat, een belofte, een stukje perspectief. Hiermee lopen we ook een risico, afgezien van de problemen die we in de praktijk tegen gaan komen. Deze handreiking kan op een later moment tegen ons (de horeca) gebruikt worden: het kabinet is ons toch al tegemoet gekomen met deze versoepelingen, we mogen dus niet vragen om meer. We moeten blij zijn met het feit dat we al deels open mogen zijn.

    FIELDLABS

    De evenementen branche heeft al verschillende activiteiten georganiseerd om te zien hoe een theatervoorstelling, voetbalwedstrijd, festival veilig kan plaatsvinden. Dat is een manier om te kijken wat mogelijk is met het virus, totdat voldoende mensen ingeënt zijn. Want voorlopig verdwijnt corona niet, we zullen een manier moeten vinden om te leven, liefst nog een beetje leuk en gezellig, met dit vervelende, hardnekkige virus. Wat ons ontzettend verbaasd en ook wel irriteert is het feit dat lang niet alle bezoekers van de verschillende testlocaties zich achteraf laten testen. Als u mag meedoen aan zo’n test en hierdoor als “uitverkorene” weer naar iets leuks mag, dan kunt u er toch op zijn minst voor zorgen dat u alle stappen doorloopt, ervoor zorgt dat deze fieldlabs ook daadwerkelijk informatie opleveren. Anders schieten we er nog niks mee op.

    KAARTJES

    Wij stoppen nog steeds bij elke bestelling een kaartje met het verzoek iets leuks, grappigs, liefs, opbeurends te schrijven voor een onbekende. Vervolgens doen wij alle kaartjes die wij terug ontvangen bij bejaarden- of verzorgingshuizen in de bus. Veel van u nemen de moeite iets mee terug te geven. Ieder week ontvangen wij een flinke stapel enveloppen, gevuld met prachtige handgemaakte en geschreven kaarten, van een lieve gast. Een dame die wij normaal gesproken regelmatig in ons restaurant zien, maakt als hobby originele kaarten. Lief dat zij met haar hobby, via ons, andere mensen een mooi moment bezorgd. Hoe alle kaarten ontvangen worden weten wij niet, wij horen daar niets over terug. Dat is niet erg, we doen dit niet voor de schouderklopjes. We gaan hiermee door tot eind maart. In april ziet het leven er vanzelf wat mooier uit, het is langer licht, de natuur komt wat meer tot leven, de zon verwarmt ons vaker.

    Wij blijven zoals u van ons gewend positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

  • UPDATE; WAUW…

    EEN NIEUW IDEE

    Vorige week hebben wij u verteld over de high wine Witte Brug style die eraan zat te komen. Vanaf afgelopen donderdag was deze te bestellen. Wat geweldig dat u dat ook met zoveel gedaan heeft, wauw! Het doet zo goed te ervaren dat iets wat bedacht is om u te vermaken en plezier te doen, daadwerkelijk dat effect heeft en dus een geslaagd plan blijkt. Heel veel bedankt voor de bestellingen en alle enthousiaste berichten over al het lekkers. Ga zo door, heel graag.

    PASEN

    Al onze mogelijkheden voor Pasen staan inmiddels op onze website. Het eerste weekend van april staat volledig in het teken van dit feest. Is het voorbarig er vanuit te gaan dat we dan nog niet open zijn? Misschien, maar het is wel realistisch. Over 4 weken is het al zover, een (beperkte) opening is echt nog wat verder weg. Maak het daarom thuis extra gezellig. Hang uw huis vol met paastakken, paaseieren en andere knusse decoratie. Als we dan toch thuis moeten blijven, dan zo gezellig mogelijk. Volgend jaar weer bij ons? http://www.dewittebrug.nl

    WAT HEBBEN WE TE BIEDEN

    We zien het al regelmatig om ons heen gebeuren. Er wordt om personeel gevraagd. Wij hebben gedurende de lockdown gelukkig bijna iedereen aan het werk kunnen houden. Een aantal werkt wat minder uren dan gewenst, maar allemaal hebben ze hun baan nog. De bediening rijdt rond en bezorgt uw maaltijd. Omdat u alles ontvangt inclusief borden en bestek, heeft ons afwasteam nog steeds afwas. De koks koken de maaltijden. Rob en ik doen van alles wat, zoals we dat eigenlijk altijd doen.

    Op het moment dat we open mogen, komen we personeel te kort. Misschien niet in het begin, wij verwachten dat de heropening in fases gaat. Maar als we weer volledig mogen, inclusief feesten in de zaal, komen we handen te kort. We kunnen natuurlijk vacatures plaatsen, waarin we zoeken naar flexibel, vriendelijk, hardwerkend, leergiering, representatief talent, maar wat hebben wij momenteel te bieden? Misschien een baan, maar pas over…. weken/maanden. Behalve een prettig vooruitzicht kunnen we nog niks toezeggen. Is dat eerlijk? Niet echt, maar ja, dat is corona ook niet. Zijn er echt zoveel mensen die zitten te springen om de horeca in te gaan? Wij hopen van wel, want in “normale“ omstandigheden hebben wij een geweldig vak. U voelt inmiddels onze twijfel. Maar wilt u of kent u iemand die graag bij ons wilt werken? We kunnen in ieder geval vast kennismaken met elkaar.

    Wij blijven zoals u van ons gewend positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

  • High wine Witte Brug style

    Het is weer eens wat anders. Traditional winemaking and wine tasting

    Een middag of avond genieten van verschillende wijnen en daarbij heerlijke hapjes, een high wine Witte Brug style.

    Wij hebben een mooie combinatie van wijnen uitgezocht welke mooi opbouwend van smaak zijn. Tijdens het “wijnen” geniet u van een uitgebreid assortiment warme en koude hapjes en versnaperingen.

    Inhoud van de high wine Witte Brug style

    4 Flesjes wijn:

    • La Palma, Sauvignon blanc (Chili)
    • SP, Grauburgunder (Duitsland)
    • Gran Maestro, Primitivo (Italië)
    • Pfalz, Filet noir (Duitsland)
    • Stokbrood (Witte Brug stijl) met kruidenboter en aioli
    • Variatie van koude hapjes, met o.a. wrap met gerookte zalm, bruchetta’s, champignons gevuld met kaas, gemengde noten en kaas
    • Assortiment warme hapjes met o.a. noodlestick teriyaki, broodje pulled chicken, kipfinger tikka, petit croline zalm, garnalen lollipop, nacho’s met kaassaus en diverse andere lekkernijen

    Hoe werkt het?

    • Wij verzoeken u vriendelijk uw bestelling telefonisch aan ons door te geven op telefoonnummer 0485-571206
    • De kosten voor de high wine Witte Brug style bedragen € 29,95 p.p. Dit is inclusief 4 x 100 ml wijn, wilt u dit uitbreiden naar 4 x 200 ml is de meerprijs € 7,50.
    • Drinkt u geen wijn, maar wilt u toch smullen van al dit lekkers? Dan bezorgen wij de high wine zonder wijn voor € 23,95 p.p.
    • Wij bezorgen tot aan de deur
    • De high wine bezorgen wij woensdag tot en met zondag
    • Betaling gaat via een betaalverzoek
    • Wilt u er iets anders bij drinken, wij helpen u graag!
  • UPDATE; EEN JAAR MET CORONA…

    VOORJAAR

    Vorige week hebben we genoten van een paar prachtige dagen. Massaal trokken we erop uit om na een lange winter te genieten van het mooie, zonnige weer. Natuurlijk doet het ons pijn te zien hoe vol de parken zijn, te zien dat daar corona niet lijkt te bestaan. Hoe is dat te rijmen met de gesloten deuren van zoveel ondernemers? Niet. Helaas kunnen we dit niet veranderen en met klagen redden we het al helemaal niet. Zoals ik vorige week al schreef; we moeten misschien leren leven met corona, niet wachten tot het over is. Dat geeft ook rust, accepteer dat het is zoals het is en maak er wat van. Dat klinkt makkelijk, is het natuurlijk niet. Wij hebben de strijd ook gevoerd, wij waren ook boos, verongelijkt, verdrietig, maakten ons zorgen. Uiteindelijk levert dat niks op, echt niet. De positieve dingen die we doen en denken, hebben wel effect. Hoe leuk is het dat als wij iets bedenken en dat u daar gebruik van maakt en van geniet!

    PASEN

    Met dat het voorjaar in zicht komt, schieten de krokussen uit de grond. Alsof deze verstopt zaten, klaar om te schitteren, onder de sneeuw. Het duurt dan ook niet heel lang meer, voordat het Pasen is. Wie had een jaar geleden kunnen denken dat wij ook dit jaar niet onze bekende Paasbrunch voor u kunnen verzorgen? Gelukkig was de Paas-brunch-box vorig jaar een succes. U heeft hier met velen van gesmuld. Daarom kunt u deze ook dit jaar weer bestellen. In de loop van de week komt de informatie allemaal op onze website te staan; er is voldoende om er een paar fijne dagen van te maken. Een Paas-brunch-box (ook een uitvoering voor kinderen), een Paas- steengrillarrangement en een uitgebreid Paasmenu. Voor elk wat wils, klein en groot. Het enige wat u hoeft te doen is…. Precies bestellen.

    HIGHWINE WITTE BRUG STYLE

    Vanaf volgende week kunt u zich vermaken met een high wine Witte Brug style. Wij denken dat dit ook wel leuk is voor een middag of avond. Naast onze high tea, die goed ontvangen wordt, een leuke activiteit voor u erbij. Er is nog steeds weinig mogelijk, dus moeten we het zelf leuk en gezellig maken. Het is echt de moeite waard. Drinkt u geen wijn, een biertje of iets anders is er ook heerlijk bij. Vanaf aanstaande donderdag is de high wine te bestellen. Heeft u vast iets om naar uit te kijken.

    EEN JAAR MET CORONA

    Inmiddels zijn we een jaar verder. In dat jaar zijn wij langer gesloten geweest dan geopend. Als we in maart 2020 geweten hadden wat ons te wachten stond, hadden wij waarschijnlijk andere keuzes gemaakt. Ongetwijfeld geldt dit voor heel veel mensen. We begonnen met een intelligente lockdown, die begreep iedereen. Naarmate het allemaal langer duurt verdwijnt het begrip. Logisch, waar is de ruimte voor creatief en oplossing gericht anticiperen op de werkelijkheid waar we nu inzitten? Als burgers worden wij niet actief betrokken bij het gekozen beleid. Hierdoor begrijpen wij de te volgen lijn niet (meer). Waarom mogen de contact beroepen nu open en de winkels niet? Waarom mag u op afspraak winkelen, maar niet uit eten? De logica is voor ons zoek en dat is een gemiste kans van ons kabinet. Neem ons mee in de afwegingen, de moeilijke dilemma’s, de keuzes. Het is absoluut een akelige situatie waarin het kabinet zit, want wat ze ook doen, het is nooit goed. Wij hebben ook de oplossing niet, misschien is deze er ook niet. Wat in ieder geval niet helpt is om met zijn allen naar de rechtbank te gaan om te bedingen dat we eerder open mogen. Het aantal besmettingen is nog steeds hoog en inmiddels weer stijgende. Want was ook al weer het doel van de lockdown?

    CORONA IS GEEN ONDERNEMERS RISICO

    In eerdere updates heb ik u wel eens meegenomen langs de wet en regelgeving in coronatijd voor de (horeca)ondernemer. Tijd om u opnieuw een inkijkje te bieden. Niet interessant voor u? Lees dan volgende week verder en sla de rest van dit verhaal maar over. In het laatste kwartaal van 2020 werden de steunmaatregelen al een stap afgebouwd. Het idee daar achter is dat ondernemingen zich moeten inzetten nieuwe markten en verdienmodellen eigen te maken. Dit is een lastig punt, want wat gaat u als horeca ondernemer anders doen dan uw geliefde vak uitoefenen. Als corona voorbij is, heeft u weer een winstgevend bedrijf. Moet u dan nu iets anders gaan doen, omdat u verplicht gesloten bent? Er wordt veel gesproken over de creativiteit van de ondernemer. Een ondernemer moet creatief zijn, als u niet kunt schakelen bent u niet creatief genoeg. Als u weet dat de behoefte aan horeca verdwijnt, dan kunt u met creativiteit misschien meebewegen met de maatschappij en iets anders gaan doen. Maar als de behoefte aan de horeca blijft bestaan, misschien zelfs groeit, hoe creatief moet u dan nu zijn? Corona is geen ondernemers risico.

    STEUNMAATREGELEN

    Zoals gezegd, de steunmaatregelen werden in het vierde kwartaal van 2020 afgebouwd. Jammer, vooral voor de horeca, welke al op 15 oktober opnieuw verplicht hun deuren moest sluiten. Heel bijzonder dat de steun wordt afgebouwd terwijl een grote groep ondernemers 100% dicht moeten. Ondanks deze sluiting, verandert er niks aan de steunmaatregelen. De afspraak tot nog verder afbouwen in het eerste kwartaal van 2021 blijft zelfs overeind. Totdat half december ook de detailhandel de deuren moeten sluiten. Na menig tegengeluid o.a. de sterke lobby van de detailhandel, worden de versoberingen, met terugwerkende kracht, teruggedraaid. De extra steun is meer dan welkom. De correctie met bijbehorende nabetaling zou eind februari plaatsvinden. Inderdaad zou….

    Tot onze verbazing, teleurstelling, maar ook oprecht verdriet, ontvangen wij een laconiek bericht van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Het verhoogde subsidiepercentage over het vierde kwartaal van 2020 wordt niet, zoals verwacht eind februari betaald, maar “binnen 16 weken”. Dit betekent op zijn vroegst begin mei en in het slechtste geval pas eind juni. Geen excuus, geen woord van mededogen, echter wel de opdracht dat wij eerst de definitieve vaststelling van het omzetverlies over het vierde kwartaal moeten doorgeven.

    De steun is pas halverwege het kwartaal aan te vragen. De correctie hierop wordt tegelijkertijd naar achteren geschoven. Ook de tegemoetkoming in de loonkosten wordt op dezelfde manier berekend. Dat wil zeggen dat de vaste lasten en salarissen dus al twee keer betaald zijn voordat de tegemoetkoming uitgekeerd wordt.

    Dit was opnieuw een administratieve blik achter de schermen van de ondernemer. Dat is wat we doen naast u van een smaakvolle belevingen te voorzien. Maak er een mooie week van!

    Wij blijven zoals u van ons gewend positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

  • UPDATE; HET ZONNETJE SCHIJNT…

    JARIGE J(R)OB

    Gisteren was Rob jarig. Opnieuw een rare dag. Inmiddels is bijna iedereen wel een keer jarig geweest in corona tijd. Voor ons allemaal geldt dat we onze verjaardag niet vieren zoals we gewend zijn, zoals we dat graag willen. Natuurlijk worden we gefeliciteerd en eten we een taartje, maar zonder visite. De enige die even komt om een persoonlijke felicitatie over te brengen en een kopje koffie te drinken is een vader of moeder. Niet tegelijk, niet op dezelfde dag. Zelfs voor degene die “normaal” geen groot feest geeft, is jarig zijn in deze tijd niet zo leuk en gezellig. Een troost is dat we hierin niet (meer) alleen zijn. Het overkomt ons allemaal een keer. Gezellig is anders, maar toch mogen we dankbaar zijn voor het feit dat we een jaartje ouder worden. Velen is dat niet gegeven. Dus ook voor jarig zijn geldt, kijk naar wat je wel hebt en niet naar wat er niet is. Geniet met die heel kleine kring lieve en belangrijke mensen van uw dag, waarop u verjaard.

    KAARTJE VOOR EEN ONBEKENDE

    Het kaartje voor een onbekende komt steeds beter van de grond. Ontzettend leuk dat steeds meer gasten de moeite nemen een kaartje te schrijven voor iemand anders. Nog steeds krijgen we van hobbyisten regelmatig een pakketje met prachtige kaarten om andere mensen blij mee te maken. De dag van een onbekende een beetje te kleuren. Af en toe krijgen we ook een kaartje met naam en adres terug. Dat is niet de bedoeling, hoe lief bedoelt ook. Als u een bekende een kaartje wilt sturen, kunt u deze gewoon met een postzegel in de brievenbus doen. Het gaat er echt om juist de mensen die we niet kennen, de mensen die alleen zijn, een berichtje te sturen.

    PERSPECTIEF

    Helaas, nog geen perspectief. Er is nog geen zicht op het openen van horeca, van winkels evenmin. Ondanks dat we al lang met strenge maatregelen van doen hebben, lijkt het weinig effect te hebben. Natuurlijk weet niemand hoe het eruit zou zien als we niks hadden gedaan, maar misschien moeten we er mee leren leven. Accepteren dat Covid onderdeel van ons leven is en blijft. Voordat we allemaal zijn ingeënt, is er een nieuwe variant, waarvan we opnieuw te weinig weten. De vaccins worden ontzettend snel gemaakt, maar het testen, fabriceren en uitrollen, kost tijd. Logisch, dit moet zorgvuldig gebeuren, maar een nieuwe variant is sneller dan wij. Het streven naar een leven zonder corona is misschien niet haalbaar. Ons kabinet kijkt vooral naar hoe we verder moeten na corona, maar misschien moeten we kijken naar hoe we kunnen leven met corona. Een lockdown als deze kunnen we niet keer op keer herhalen, dat houden ondernemers niet vol, is voor Nederland niet te betalen en is ook voor burgers niet te doen. Iedereen lijdt op zijn eigen manier onder deze crisis, het is geen wedstrijd wie er het slechtste aan toe is. Laten we in ieder geval proberen er voor elkaar te zijn, elkaar te respecteren, elkaar te helpen waar nodig, te genieten van de kleine dingen.

    SNELTESTEN?

    Wat kunnen we nog meer doen? Inenten, sneltesten, en toch lijkt het een beetje tussen onze vingers door te glippen. Nederland is niet het enige land dat hiermee worstelt, we zien om ons heen dezelfde dilemma’s. Zijn sneltesten de oplossing voor het heropenen van Nederland? Laat u zich testen alvorens naar een restaurant, sportclub, festival of verjaardag te gaan? Worden de sneltesten onderdeel van ons ochtendritueel? Naast het tandenpoetsten even een sneltest en elke morgen opnieuw bepalen of u wel of niet naar buiten mag? En doen we dat dan ook? Blijven we thuis bij een positieve test als we kaartjes hebben voor dat geweldige concert, afgesproken hebben met vrienden? Dat vergt een behoorlijk discipline. Want als u positief test, geen klachten heeft, maar wel iets leuks in de agenda, wat doet u dan?

    WAT DOEN WIJ?

    Eerlijk gezegd, geen idee. Zolang we gesloten zijn, blijven wij nieuwe dingen bedenken voor u. Zodat er tocht iets blijft om naar uit te kijken, om het gezellig te maken samen, om te kunnen genieten van lekker eten, zonder dat u er voor in de keuken hoeft te staan. Gelukkig lukt het ons nog steeds en gelukkig maakt u er nog steeds gebruik van. We blijven nieuwe mensen online ontmoeten, dat houdt het voor ons leuk. Samen met alle positieve, lieve, grappige, leuke berichten die we van u ontvangen.

    Toen wij vorig jaar juni open mochten na ruim 2,5 maand, ging het echt niet vanzelf. Gasten stroomden echt niet hals over kop naar binnen. Het heeft echt een tijdje geduurd voordat de horeca opnieuw gevonden werd. Nu zijn we al bijna 5 maanden dicht, hoe hoog is de drempel straks? Wij hopen op een mooi voorjaar en een nog mooiere zomer. En dat we elkaar buiten op ons gezellige terras treffen, elkaar kunnen zien, spreken, horen hoe het met u is. Komende week kunnen we het voorjaar misschien al ruiken, het wordt heerlijk weer. Ga naar buiten, proef de zon en geniet van de zonnestralen in uw gezicht. Droom dan even over hoe het zou kunnen zijn. Tot snel!

    Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

  • UPDATE: VALENTIJN…

    LIEF

    Wat een prachtige dag vandaag. De zon schijnt, de sneeuw schittert en het is de dag van de liefde, 14 februari. Wij hopen dat u vandaag even kunt genieten van het moment. Laat alles even voor wat het is, kijk naar buiten en geniet. Daarna is het makkelijk om lief te zijn voor elkaar, de ander wat te gunnen en zelf tevreden te zijn. Breng deze dag door met degene die u lief heeft.

    LIEFDE GAAT DOOR DE MAAG

    Dat hebben we gemerkt. U heeft enthousiast gebruik gemaakt van al onze Valentijn mogelijkheden; het ontbijt, steengrill arrangement en het uitgebreide Valentijndiner. Inmiddels zijn deze allemaal uitverkocht. Een mooier compliment kunt u ons niet geven. Hartelijk dank. Natuurlijk kunt u vandaag nog heerlijk a la carte eten thuis laten bezorgen door ons. We hebben, alleen vandaag, een speciaal Valentijndessert om samen te delen. Het is echt een plaatje om te zien, bijna jammer om op te eten. Dus wilt u een romantisch diner liefdevol afsluiten, bestel dan dit overheerlijk toetje erbij.

    VAKANTIE

    Na vandaag zijn wij even een paar dagen vrij. Normaal gesproken zijn we met carnaval de hele week gesloten. Dit jaar zijn we de midweek vrij, de weekenden kunt u een lekkere maaltijd bestellen. Maak er wat moois van deze week. Wij gaan er ook even van genieten. Zaterdag 20 februari zijn we er weer. Heel graag tot dan.

    Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.