• Kerst-box

    Kerst-box   

    Helaas kunnen we dit jaar geen kerstbrunch voor u verzorgen bij de Witte Brug. Wij hebben natuurlijk een alternatief bedacht, een Kerst-box. Een uitgebreid assortiment overheerlijke gerechten en lekkers voor een uitgebreid ontbijt / lunch. Deze bezorgen wij bij u thuis, afhalen is ook mogelijk. Hiermee kunt u Kerst toch feestelijk genieten van de Witte Brug.

    Met Pasen en Moederdag hebben we een soortgelijke box verzorgd, er zijn toen veel leuke initiatieven ontstaan; gezamenlijk eten op 1,5 meter, videobellen met de hele familie en zo toch “samen” kunnen zijn. Natuurlijk is het ook een leuk cadeau, u kunt de Kerst-box (als verrassing) bij iemand laten bezorgen.

    Er is een box voor volwassenen en een box voor kinderen, de keuze is aan u. U weet zelf het beste wat uw kinderen lekker vinden, afhankelijk daarvan kunnen kinderen ook een box voor volwassen delen. Vanzelfsprekend kunnen wij voor een passend drankje zorgen, een feestelijk fles prosecco bijvoorbeeld, maar als u liever een biertje of wijntje drinkt kan dat ook. Wij vinden het leuk als u hier gebruik van maakt.

    SINTERKLAASGEHEIM: Na het persmoment van dinsdagavond is het wel zeker dat wij ook met Sinterklaas gesloten zijn. Daarom verklappen wij u al vast dat er ook een Sinterklaas-box komt Voor een heerlijke avond met uw eigen gezin. Houd de nieuwsbrief en sociale media in de gaten.

    In de box vind u:

    Tomatensoep of bospaddenstoelensoep

    Stokbrood (Witte Brug stijl) met kruidenboter

    Warm:

    Beenham met cumberlandsaus

    Hazenpeper

    Champignonvleesragout

    Mini flammkuchen

    Croissant

    Steenovenbroodjes assorti

    Pasteibakje

    Carrot cake

    Wafel met poedersuiker

    Campina roomboter en Becel

    Kaas met tuinkruiden

    Rosbief

    Peper cervelaat

    Ossenworst

    Roomkaas

    Hagelslag

    Jam

    Gerookte zalm salade

    Rundvleessalade

    Eisalade

    Dessert:

    2 luxe kerstdesserts willekeurig gesorteerd van onze ambachtelijke dessertmaker:

    • Bosaardbeienbavarois
    • Peren brownie
    • Lemon cheese cake
    • Appelkaramel
    • Frambozenbavarois

    Yoghurt met mango en abrikoos

    Zebra chocolade koek

    Red velvet mini muffin

    Donut

    Jus d’orange

    • U kunt deze box bestellen tot en met december 20 op telefoonnummer 06-50 54 45 60
    • U kiest een bezorgmoment:           Donderdag 24 december       tussen 13.00-16.00 uur

    Vrijdag 25 december              tussen 09.30-11.30 uur

    Zaterdag 26 december           tussen 09.30-11.30 uur

    • U kiest een ophaalmoment:           Donderdag 24 december       tussen 15.00-16.30 uur

    Vrijdag 25 december              tussen 10.00-11.30 uur

    Zondag 26 december             tussen 10.00-11.30 uur

    • Betaling gaat via een tikkie, deze ontvangt u nadat u uw bestelling geplaatst heeft
    • De box kost € 28,95 p.p. voor volwassenen
    • Deze box kunt u feestelijk uitbreiden met een fles prosecco, € 13,95
    • Voor kinderen hebben wij een alternatief bestaande uit:

    Tomatensoep

    Stokbrood met kruidenboter

    Mini broodjes

    Mini worstenbroodjes

    American pancakes

    Mini pizza

    Mini muffin

    Wafel met poedersuiker

    Smeerworst

    Becel

    Jam

    Hagelslag

    Chocolade pasta

    Donut

    Yoghurt met mango en abrikoos

    Chocoladepudding

    Kinder reep

    Fruitshoot

    € 12,95

    • Wat heeft u nodig:

    Koelkast

    Oven om brood af te bakken

    Fornuis om gerechten op te warmen

    Feestelijk gedekte tafel

    Goed Kersthumeur

    Eventueel telefoon/tablet/camera voor videobellen met familie

  • Update; dankbaar, onzeker en vol energie…

    UPDATE; DANKBAAR, ONZEKER EN VOL ENERGIE…

    Inmiddels is ons restaurant bijna 2 weken gesloten en hebben we ons wederom volledig gericht op het bezorgen van uw maaltijd. Wij zijn ontzettend dankbaar dat u ons ook nu weet te vinden en met velen gebruik maakt van ons “thuis uit eten” concept. Tijdens de eerste sluiting waren wij enorm onder de indruk van alle reacties, bestellingen en lieve, opbeurende berichten van u. Deze keer hebben we ons echt wel afgevraagd of u opnieuw zou kiezen voor ons. Heeft u er nog wel behoefte aan, bent u er niet helemaal klaar mee, denkt u aan ons? Tja, ook al doen we het al lang, wij zijn af en toe nog steeds onzeker. Natuurlijk hoort dat bij ondernemer zijn, maar het went nooit. Vooral niet in deze tijd, alles blijft onzeker, we hebben het niet zelf in de hand, anderen bepalen of en wanneer wij open mogen zijn. Gelukkig hebben we ons voor niks zorgen gemaakt! Het was direct lekker druk, we hebben “gewoon” hard gewerkt. Dus DANK DANK DANK U WEL.

    Gelukkig is ook de samenwerking met de Passand uit Beugen, van Sandra en Pascal, heel enthousiast ontvangen. Daarom gaan we hier nog even mee door. Ook deze week ontvangt u bij uw maaltijd een engeltje van de Passand.

    We hebben het laatst al even benoemd; Kerst. Hoe gaat die er uit zien dit jaar? Sommigen van u hebben ook al geïnformeerd naar de mogelijkheden. Helaas kunnen we nog niet alle vragen beantwoorden. Veel is afhankelijk van de maatregelen die tegen die tijd gelden. De brunch gaat definitief niet door. Dat kunnen we niet waarmaken rekening houdend met alle maatregelen. Hier hebben we al een alternatief voor. Zelf zijn we enthousiast. We gaan een Kerst-box bezorgen. Een uitgebreid assortiment overheerlijke gerechten en lekkers voor uw ontbijt / lunch. Deze bezorgen wij bij u thuis. Hiermee kunt u Kerst toch feestelijk genieten van de Witte Brug. Vanaf woensdag kunt u deze bestellen (06-50544560). Er is een volwassen- en een kinder-exemplaar. Om er echt iets feestelijks van te maken is deze uit te breiden met een fles prosecco. Natuurlijk kunt u dit ook iemand cadeau doen. Iemand aan wie u denkt, maar die niet bij u kan zijn, of als verrassing. Met videobellen kunt zelfs op afstand samen zijn en samen eten.

    Het kerstdiner blijft nog even onzeker. We weten nog te weinig om daar iets over te kunnen zeggen. Het zal voorlopig echt afhangen van de maatregelen, worden deze verlengd of aangepast? Op een gegeven moment moeten we ook daar een keuze gaan maken. Zodra we eruit zijn, brengen we u op de hoogte. Vertrouw erop dat we hoe dan ook iets doen.

    Vorige week was ons berichtje wat somber, ondanks dat we wisten wat er ging gebeuren, kwam het toch hard aan. Gelukkig hebben we daar nu minder last van. Vol energie, met nieuwe ideeën hebben we onze schouders er onder gezet en gaan we van de nood een deugd maken. Mede gesterkt door alle reacties en bestellingen die we van u hebben ontvangen. Onze chef-kok is weer helemaal topfit. Wij plannen, bedenken, kijken vooruit.

    Als we het nieuws volgen is het niet reëel te verwachten dat we over 2 weken onze deuren mogen openen. De kans dat we 14 november, de datum van het 15 gangen diner, open zijn is klein. Wij waarderen het dat u met zoveel voor die dag gereserveerd heeft. Die dag zit al vol, geweldig als we open zijn, zo niet dan hebben we een alternatief. In dat geval zullen we persoonlijk contact met u opnemen.

    We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

    Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

  • Update; helaas zijn we weer gesloten en dat doet pijn…

    UPDATE; HELAAS ZIJN WE WEER GESLOTEN EN DAT DOET PIJN…

    We voelden het ook dit keer wel aankomen, we moeten weer dicht. We hadden er zelfs met de bestellingen al rekening mee gehouden. En toch doet het pijn, de woorden van onze president: “de horeca sluit voor tenminste 4 weken hun deuren”.  In maart gebeurde hetzelfde en toch voelde dat anders. Toen was het een gedeeld verdriet, wij moesten dicht, maar ook zoveel anderen. Natuurlijk gunnen wij iedereen hun boterham, wij zijn ook nooit bang geweest voor concurrentie, maar nu zijn wij zo’n beetje de enigen. In de krant lazen wij hier een artikel over waar het mooi samengevat stond: “Alcoholverkoop stopt na 20.00 uur, maar de supermarkt niet. Restaurants moeten dicht, maar we mogen blijven vliegen. Hoe logisch en consequent zijn de maatregelen in de gedeeltelijke lockdown?” Want…

    Waarom moeten restaurants dicht?

    Waarom blijven scholen open?

    Waarom mogen kerken meer?

    Waarom vliegen we nog?

    Waarom mag profhockey niet, maar profvoetbal wel?

    Waarom mogen sportscholen openblijven?

    Waarom mag er na 20.00 uur geen alcohol worden verkocht, maar blijven supermarkten open?

    Waarom verschillen de coronaregels per supermarkt?

    Waarom gaat het kabinet met de detailhandel in gesprek en niet met de horeca?

    Het is dus niet logisch, niet consequent en dat doet pijn.

    Natuurlijk gaan wij knokken, natuurlijk kunt u op ons rekenen en natuurlijk blijven wij creatief en positief, maar het doet pijn. Bijna 22 jaar zijn wij de Witte Brug, werken wij met liefde, plezier, enthousiasme keihard, omdat we het mooiste vak hebben. We houden ons aan de regels, passen ons aan, zorgen voor ons personeel. En nu glipt het ons tussen de vingers door, wij hebben het niet meer in de hand, dit heeft niets meer met ondernemen te maken en dat doet pijn.

    U bent van ons gewend dat wij u positief en met een grapje op de hoogte houden, elke zondag opnieuw. Nu lukt het niet, we maken ons zorgen, wat is het perspectief, hoe ziet onze toekomst eruit? In november beginnen wij met de kerstversiering, u weet kerst is bij ons kerst en dat ziet u overal. Zijn we dit jaar wel open met kerst, mag u bij ons komen dineren? De brunch hebben we al gecanceld, dat lukt niet op een verantwoorde en veilige manier. We hebben een alternatief en we weten dat we daarmee weer in een behoefte voorzien. Maar het diner opgeven, geen kerstdiner bij de Witte Brug? We moeten er niet aan denken. Helaas kunnen we nog niks plannen, want we weten het niet. Zijn we open of dicht, niemand die ons dat kan vertellen. En dat doet pijn

    Onze chef kok zit thuis, eerst in quarantaine en nu ziek door corona. Eén van onze hulpkoks zit thuis, een ongeluk met de brommer zorgde voor een complexe breuk in zijn pols. Verschillende medewerkers zitten thuis, in quarantaine. Wij missen ze en dat doet pijn. Natuurlijk veel sterkte en beterschap voor allemaal, ook voor degene onder u die thuis moeten zijn.

    De afgelopen dagen hebben velen van u al gebruik gemaakt van ons “thuis uit eten” concept. Heel erg fijn dat u ons ook nu weer weet te vinden, bedankt! En ga vooral zo door:

    En toch zetten we onze schouders er weer onder, gaan we er weer voor, maken we er weer iets van. We eindigen ook nu positief. Sandra, van de Passand in Beugen, en wij slaan de handen ineen. Samen dragen wij u een warm hart toe, willen we een beetje plezier brengen. Dus vanaf dit weekend ontvangt u bij uw bestelde maaltijd een engeltje, om even stil te staan bij een ander. En dat voelt goed, maakt ons blij, iets te kunnen doen voor iemand anders, want als er niks meer is, als alles wegvalt, hebben we alleen elkaar. Dus…

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

    We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

    Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

  • Update; even iets anders…

    UPDATE; EVEN IETS ANDERS…

    Deze zondag beginnen we even met iets heel anders. Wij hebben een zoon van 22 jaar, Dolf. Sommigen van u zullen hem wel kennen. Hij helpt wel eens mee in de bediening, als ober in de zaal, of zoals tijdens de verplichte sluiting als bezorger. Hij is, zoals velen, aan de afwas begonnen bij ons. Daarna is hij de bediening in gegaan, voornamelijk als weekend hulp. Hij heeft niet de ambitie de Witte Brug te zijner tijd over te nemen. Dolf is een sportman en heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Eind 2019 is hij gestart met zijn eigen bedrijf; 110 % Training & Coaching. De eerste maanden werkte hij daarnaast nog in loondienst bij Fitland in Mill. Vanaf februari van dit jaar is hij volledig voor zichzelf begonnen. Helaas moesten 6 weken later de sportscholen sluiten en moest ook Dolf zijn bedrijf even in pauze stand zetten. Gelukkig kon hij in juli de draad weer oppakken al mistte hij, dankzij corona, wel een aantal van zijn klanten. Als personal trainer helpt hij zijn klanten met sporten, trainen en voeding. Enorm gepassioneerd helpt hij zijn klanten hun doel te behalen. Dolf heeft het talent u net iets verder te laten komen dan dat u zelf denkt dat haalbaar is.

    Nu is hij genomineerd om personal trainer het jaar te worden. Hoe leuk is dat! Deze verkiezing is een mooie gelegenheid om meer zichtbaarheid te creëren en een steuntje in de rug tijdens deze vervelende crisis. Dolf zorgt voor een gezondere levensstijl, tijdens het sporten kunt u uw energie kwijt na een zware dag en u wordt fitter. Een personal trainer is dichterbij dan u denkt en echt niet alleen voor bekende Nederlanders.

    Natuurlijk zijn wij trots op hem. Maar om te winnen heeft hij wel stemmen nodig. Daarom nodigen wij u uit om ook uw stem uit te brengen. Het is heel eenvoudig; u klikt op onderstaande link en brengt uw stem uit. U maakt ook nog eens kans op een aantal leuke prijzen.

    https://www.dutchfitnessawards.nl/?elected@vote=392418

    Gisteren hebben we sinds lange tijd weer een 15 gangen diner geserveerd. Wat een fantastische avond hebben we gehad. Voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen; BEDANKT, het was top! We zijn een half uurtje eerder begonnen in verband met de nieuwe regel om 22.00 uur sluiten. Gelukkig was dat voor alle gasten mogelijk en heeft het geen afbreuk gedaan aan de avond. 14 November staat het volgende 15 gangen diner op de agenda. We hebben daar nog enkele tafels vrij, dus als u er graag bij wilt zijn, wacht niet te lang met reserveren. Natuurlijk hopen we van harte dat we dan open mogen zijn, want het wordt wederom spannend. Dinsdag weten we daarover meer.

    Zoals u wel weet zijn wij al bijna 22 jaar eigenaar van de Witte Brug. Daar hebben we erg veel plezier in, gelukkig. Wat we dit jaar allemaal meemaken hebben we nog niet eerder meegemaakt, maar dat geldt voor u allemaal. Samen hebben we het er wel eens over; als we later met pensioen zijn gaan we een boek schrijven. Over alles wat in de loop der jaren hebben meegemaakt bij de Witte Brug. We zijn allebei niet echt schrijvers, maar verhalen hebben we genoeg. Soms denken we dat we alles wel een keer gezien, gehoord of meegemaakt hebben. Af en toe gebeurt er dan toch iets waarvan je denkt; dit hebben we nog ooit meegemaakt. Zo ook afgelopen zondag. Rond 17.10 uur ging de telefoon, één van de gasten de voor die avond een tafel om 18.30 uur gereserveerd had, voor 4 volwassenen en 4 kinderen. Ze vertelden dat ze niet kwamen, want wij hadden de kaart veranderd. Dat klopt, dat doen wij 4 keer per jaar, met de seizoenen mee. In de ogen van deze gast stond er niks lekkers meer op de kaart. We hebben aangegeven dat we naast de a la carte kaart ook nog een bezorgkaart hebben en dat we in overleg best iets anders kunnen klaarmaken. Dat was voor deze mensen geen optie, het werd een vervelend gesprek met alleen maar verwijten. Wat wij ook aanboden, uitlegden, voorstelden… het was allemaal niet goed. U voelt het al aankomen; deze 8 gasten zijn niet komen eten. Dat is natuurlijk nooit leuk, maar in een tijd als deze is het extra zuur. We hebben extra werk met het klaarzetten van zo’n grote tafel rekening houdend met 1,5 meter afstand, we hebben andere gasten teleurgesteld doordat we geen ruimte meer hadden, u weet wel, maximaal 30 gasten per ruimte. Er bellen wel vaker gasten af, maar meestal i.v.m. ziekte of quarantaine, over een nieuwe kaart hebben we nog nooit klachten gehad. Zo ziet u, er zijn nog steeds zaken die ons verbazen.

    We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

    Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

     Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

  • De dag van de horeca

    9 Oktober, de dag van de horeca

    De horeca gaat door en zware tijd, maar als branche komen we uit deze crisis.
    Op Nationale Horecadag laten wij zien hoe trots wij op de horeca zijn, op elkaar, op de ondernemers, leveranciers en natuurlijk alle medewerkers.

    Alle horecaprofessionals, koks, gastheren – en vrouwen, bartenders, receptionisten, de ondernemers; allemaal verdienen wij wel een een groot compliment.

    Op Nationale Horecadag doen wij dit gezamenlijk en zetten wij alle horecaprofessional in het middelpunt.

    Doe mee door te proosten op de horeca!

  • Update; we zijn er nog steeds voor u…

    UPDATE: WE ZIJN ER NOG STEEDS VOOR U…

    De regels i.v.m. corona blijven veranderen. Wij merken dat dit af en toe tot onduidelijkheid leidt, ook voor ons. Wij nemen de maatregelen serieus en zorgen ervoor steeds op de hoogte te zijn. Wij denken dat het vooral belangrijk blijft om alert te blijven en binnen de regels, afspraken en maatregelen steeds opnieuw te zoeken naar een veilige manier om samen te zijn. Daarom maken wij, voor uw en onze veiligheid, opnieuw gebruik van kleine bijzettafels om uw drankjes en gerechten aan u te serveren. Hiermee kunnen we 1,5 meter afstand houden (u hoeft niet te lopen om uw gerechten of drankjes te halen).

    Ook over de samenstelling van een gezelschap, groepsgrootte e.d. is veel verwarring. Uitleggen is ook niet eenvoudig omdat veel termen door elkaar gebruikt worden, kinderen soms wel en soms niet mee tellen. Als u vragen heeft over de mogelijkheden, rekening houdend met de regels, mag u ons altijd bellen. Samen kijken we hoe we voor een veilige en fijne avond kunnen zorgen. Het is natuurlijk geen eerste levensbehoefte, maar een avondje uit blijft belangrijk. Vooral in een tijd waarin zoveel onzekerheid heerst en we beperkt worden in ons doen en laten is het een zeer welkome afwisseling.

    Het wildseizoen is begonnen en onze koks hebben een gevarieerde nieuwe kaart samengesteld met heerlijke gerechten. Wat dacht u van kalfswang op een stamppotje van wortel, geserveerd met jus of tonijntartaar met wasabi mayonaise en een sesamkoekje. Liever soep? We hebben onder andere bospaddenstoelensoep en pompoensoep. Een soufflé van geitenkaas en zongedroogde tomaat, voor als u even geen vlees wilt. En hertenbiefstuk met cranberryjus, hazenpeper of duivenborstfilet voor de wildliefhebber. Eet u liever vis? Zalmfilet met beurre blanc en snoekbaars met kruidenolie, beide zeer smaakvol.

    In Apeldoorn opent een pop-up restaurant met 7 gangen toetjesmenu. Een geweldig concept voor degenen die bij de soep al uitkijken naar het dessert. Natuurlijk zien we u liever niet massaal naar Apeldoorn vertrekken, maar  het is een leuk weetje om met u te delen. Wij hebben vijf desserts die ook echt de moeite waard zijn; bijvoorbeeld boterkoek met sinaasappelijs en sinaasappel mascarpone, gebakken appeltjes met sabayon en kaneelijs of een chocolade dessert, kiezen wordt al lastig. Voor de volledige kaart kijkt u even op onze website of onder aan dit bericht.

    Het wordt eerder donker waardoor de avonden langer worden. Perfect voor een wat uitgebreider diner. Daarom hebben wij ons 5 gangen menu terug op de kaart gezet. Als u hiervan gebruik wilt maken, verzoeken wij u vriendelijk wat vroeger op de avond te komen, want helaas moeten we om 22.00 sluiten.

    Er zijn al veel reserveringen binnen voor ons 15 gangen diner, erg fijn, dank u wel. Voor beide data hebben nog enkele tafels vrij. Omdat we om 22.00 uur moeten sluiten beginnen we op 10 oktober een half uurtje eerder. Voor 14 november zijn de regels nog niet bekend, maar als we iets wijzigen doen we dat altijd nadat we contact hebben opgenomen met de gasten die al gereserveerd hebben.

    U kunt nog steeds gebruik maken van ons thuis uit eten concept. Dus als u liever nog niet naar ons restaurant komt, kijk dan naar onze vernieuwde bezorgkaart op dewittebrug.nl/thuis-uit-eten/

    We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

    Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

    Voorgerechten

    Stokbrood met kruidenboter

    Kalfswang op een stamppotje van wortel, geserveerd met jus

    Tonijntartaar met wasabi mayonaise en een sesamkoekje

    Rode bietencarpaccio met geitenkaas en noten*

    Gamba’s piri piri (knoflookolie)

    Wildtrio; wildzwijnham, gerookte eendenborstfilet en wildpaté

    Rundercarpaccio met rucola, pesto, zongedroogde tomaatjes,

    pijnboompitten en Old Amsterdam

    Pompoensoep*

    Bospaddenstoelensoep*

    Tomatensoep**

    Voorgerechten en soepen worden geserveerd met stokbrood en kruidenboter

    *        Deze gerechten zijn vegetarisch

    **      Met een kleine aanpassing zijn deze gerechten vegetarisch

    Hoofdgerechten

    Portobello ’s gevuld met pittige kaas en sinaasappel tijm kruim

    Soufflé van geitenkaas en zongedroogde tomaat

    Hertenbiefstuk met cranberryjus

    Hazenpeper

    Duivenborstfilet met wildjus

    Speenvarkenfilet met rode portjus

    Milanese kipfilet; kip in een jasje van Parmezaanse kaas en salsa

    Tournedos met rode wijnjus

    Zalmfilet met beurre blanc

    Snoekbaarsfilet met kruidenolie

    Hoofdgerechten worden geserveerd met friet, warme groenten, appelcompote en mayonaise

    Desserts

    Boterkoek met sinaasappelijs en mascarpone

    Panna cotta van espresso

    Gebakken appeltjes met sabayon van oud bruin en kaneelijs

    Karamel ijscoupe

    Chocolade dessert; chocolademousse, lavacake en chocolade ijs

      

    5 Gangen keuzemenu

     

    Hertencarpaccio

    Tonijntartaar met gamba’s


    Een kleintje bospaddenstoelensoep en pompoensoep of één van beide

    Voorgerechten en soepen worden geserveerd met stokbrood en kruidenboter


    Kalfswang op een stamppotje van wortel, geserveerd met jus

    Portobello gevuld met pittige kaas en sinaasappel tijm kruim


    Zalmfilet met beurre blanc

    Hertenbiefstuk en hazenpeper (meerprijs € 2,50)

    Speenvarkenfilet met rode portjus

    Hoofdgerechten worden geserveerd met friet, warme groenten, appelcompote en mayonaise


    Koffie of thee

    Gebakken appeltjes met sabayon van oud bruin en kaneelijs

    Karamel ijscoupe

     

     

    Voor kinderen:

    Stokbrood met kruidenboter

    Tomatensoep

    Gehaktballetjes met pasta en bolognesesaus

    American pancakes met stroop, jam en chocoladepasta

    Friet met kroket, frikandel, knakworstjes of snackpoppetje

    Kinderijsje

  • Update; een kantelpunt?…

    UPDATE: EEN KANTELPUNT?…30 april 2016

    Vorige week hebben we het al over gehad; de extra maatregelen voor de Randstad, gelukkig nog niet bij ons. Helaas heeft het slechts 1 week geduurd, want ook hier in Boxmeer gelden deze regels vanaf vandaag 18.00 uur. Jammer.

    We hebben te maken met een selectief virus. Het komt niet graag in de supermarkt, bouwmarkt of tuincentrum, maar wel in een horecabedrijf, echter wel pas na 01.00 uur.

    Er geldt weer een beperking voor groepsgrootte tot 50 personen. Uitzonderingen zijn gemaakt voor uitvaarten, demonstraties en religieuze bijeenkomsten. We overwegen daarom om een religieus restaurant te maken van de Witte Brug. U blijft van harte welkom. We maken er maar een grap over, maar het is natuurlijk erg triest allemaal.

    Is dit het kantelpunt of zijn we daar al voorbij? Is het virus nog tot staan te brengen met deze extra maatregelen en de waarschuwing dat het kwart voor twaalf is? Kunnen we het met zijn allen opbrengen om vol te houden, steeds te bedenken dat we ons aan de basisregels moeten houden. Handen wassen, 1,5 meter afstand, thuiswerken, thuis blijven bij klachten… Of zitten we al te ver in de “tweede golf”, is dat gebeurd toen we even de andere kant opkeken. Toen we dachten dat alleen studenten besmet raakten, de ziekenhuizen leeg bleven, het prachtig weer was waar we van genoten. Wij weten het niet, achteraf zal het allemaal wel duidelijk worden, maar nu moeten we hopen dat we de juiste keuzes hebben gemaakt.

    Wij houden met verschillende scenario’s rekening, allerlei beperkingen, maar ook met wederom een sluiting van de horeca.

    Het menu voor ons 15 gangen diner is bekend, het is om te smullen. U vindt het menu onder aan dit bericht. Ontvangst is tussen 18.00 uur en 18.15 uur, waarna we om 18.30 uur met de eerste gang beginnen. Avondvullend genieten van 15 gangen voor € 41,95 p.p. Mocht u geen vis of vlees lusten, kunnen wij een aanpassing op het menu maken. Heeft u een dieet (b.v. glutenvrij, lactosevrij, suikervrij), laat het ons bij het reserveren even weten.

    Afgelopen vrijdag is de nieuwbrief hierover verstuurd en naar aanleiding daarvan hebben al veel gasten een reservering gedaan. Het beloofd dus een gezellige avond te worden. Heeft u al gereserveerd?

    Elke week is het eind van onze update hetzelfde. Toen we dit voor het eerst schreven dachten we dat de “verwarrende tijd” op een gegeven moment wel minder verwarrend zou zijn. Helaas, niets is minder waar. We weten nog steeds niet waar we aan toe zijn, hoe onze toekomst eruit ziet, of we volgend jaar wel onze verjaardag, trouwdag of jubileum kunnen vieren, op vakantie kunnen, winkelen omdat het leuk en gezellig is in plaatst van noodzakelijk, gewoon naar ons werk kunnen gaan, onze naasten kunnen knuffelen, een onbekende weer een hand mogen geven om ons voor te stellen. Daarom laten we het einde zoals het in het begin was, in de hoop dat het helpt.

    We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

    Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

     

    15 Gangen menu

    Hertencarpaccio

    Tartaar van tonijn met wasabi mayonaise

    Gerookte eendenborstfilet

     

    Paddenstoelenbouillon

    Tomatensoep

     

    Gambaspiesje

    Fazantenborstfilet

     

    Spoom

     

    Speenvarkenfilet met rode portjus

    Zalmfilet met beurre blanc

    Eendenborstfilet met cranberryjus

    Hertenbiefstuk met wildjus

     

    Chocolademousse

    Stoofpeertje met kaneelijs

    Boterkoek met sinaasappel mascarpone

  • 15 gangen diner

    15 gangen diner15 gangen

    Op zaterdag 10 oktober en zaterdag 14 november 2020 serveren wij een 15 gangen diner; een avond lang genieten van 15 overheerlijke gerechten. Ontvangst is tussen 18.00 uur en 18.15 uur, waarna we om 18.30 uur met de eerste gang beginnen. Avondvullend genieten van 15 gangen voor € 41,95 p.p. Voor reserveren klik hier. (graag vermelden dat u voor het 15 gangen diner reserveert)

    Mocht u geen vis of vlees lusten, kunnen wij een aanpassing op het menu maken. Heeft u een dieet (b.v. glutenvrij, lactosevrij, suikervrij), laat het ons bij het reserveren even weten.

    Menu

    Hertencarpaccio

    Tartaar van tonijn met wasabi mayonaise

    Gerookte eendenborstfilet

     

    Paddenstoelenbouillon

    Tomatensoep

     

    Gambaspiesje

    Fazantenborstfilet

     

    Spoom

     

    Speenvarkenfilet met rode portjus

    Zalmfilet met beurre blanc

    Eendenborstfilet met cranberryjus

    Hertenbiefstuk met wildjus

     

    Chocolademousse

    Stoofpeertje met kaneelijs

    Boterkoek met sinaasappel mascarpone

  • Update: een laatste dag buiten eten…

    UPDATE: EEN LAATSTE DAG BUITEN ETEN…

    Het is een prachtige dag vandaag, heerlijk terrasweer. Dus grijp uw kans en kom nog even genieten op ons terras. We hebben een aantal nieuwe desserts geprobeerd, twee daarvan kunt u al proeven; gebakken appeltjes met sabayon van oud bruin en kaneel ijs of het chocoladedessert met lava cake, witte chocolade ijs en chocolade mousse. Volgende week voegen we daar nog boterkoek met sinaasappelijs en een overheerlijke panna cotta aan toe. Allemaal om uw vingers bij af te likken. De volgende stap is een nieuwe menukaart met wildgerechten, want ondanks het mooie weer is het al zo ver en gaat het wildseizoen van start.

    Op veler verzoek komt ons 5 gangen menu ook weer op de kaart. Want met dat het wat eerder donker wordt, komen ook de langere avonden terug. En wat is er dan gezelliger dan avondvullend tafelen?

    En dan nog een verrassing; we gaan wederom een 15 gangen diner serveren. Wij hebben alvast twee data hiervoor; zaterdag 10 oktober en zaterdag 14 november. Een avond lang genieten van 15 overheerlijke gerechten. Ontvangst is tussen 18.00 en 18.15 met een aperitief, waarna we om 18.30 met de eerste gang beginnen. Het menu maken we volgende week bekend, maar u kunt alvast reserveren.

    Wederom een persconferentie, op vrijdagavond zelfs. Een dringende oproep om ons te herinneren aan de basis regels om het virus de baas te blijven. Voor Boxmeer gelukkig geen extra maatregelen, helaas voor een aantal regio’s in Nederland wel. We moeten er toch niet aan denken dat we daar hier ook weer mee te maken krijgen? De laatste weken zijn onze weekenden weer lekker druk. Niet te vol, maar gewoon gezellig, een gevuld restaurant. Dit willen wij heel graag zo houden, dus laten we met zijn allen ons best doen, nog even vol te houden. Laten we samen de verantwoordelijkheid oppakken en zorgen voor elkaar.

    We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

    Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

     

  • Update: team uitbreiding

    Update: Team uitbreiding

    Vorige week plaatsten wij een berichtje met “collega’s gezocht”. We hebben echt veel reacties gekregen! Ongelofelijk dat we ruim een half jaar geleden een tekort aan (horeca) personeel hadden. Dat gold absoluut ook voor andere branches, denk aan bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs, transport, het leek wel of iedereen voorzien was van een baan. Het te kort was niet echt bemoedigend en vooruitzichten op enige verbetering waren er toen niet. Wie had kunnen denken dat corona hier verandering in zou brengen?

    Nu is het erg fijn dat we zoveel reacties ontvangen op onze openstaande vacatures. We hebben al een aantal kandidaten op het gesprek gehad, zelfs al iemand aangenomen. Er volgen nog een paar gesprekken en daarna kunnen we een keuze gaan maken, wat een luxe. In de keuken blijft plaats voor een kookliefhebber.

    Het is natuurlijk heerlijk dat we nu de keuze hebben, het moet natuurlijk niet veel erger worden. Dat zou betekenen dat er veel mensen zonder werk zitten, bijbaan of fulltime job. Voor iedereen is het hebben van een baan op een bepaald moment belangrijk. Het draait lang niet altijd om geld verdienen. Natuurlijk moet er brood op de plank komen, maar een baan is zoveel meer dan een manier om geld te verdienen. Over het algemeen bent u bij een (fulltime) baan heel wat uren met uw werk bezig, erg belangrijk dat u dan iets doet wat u leuk vindt, waar u voldoening uit haalt. Het is een deel van ons wezen, van ons zijn. Een baan zorgt voor sociale contacten, voor ontwikkeling, geeft voldoening en erkenning. Wij hebben erg leuk werk; hard werken, vaak werken als anderen vrij zijn, maar we doen dit altijd met plezier. De andere kant is dat wij vrij zijn als andere mogen werken. Wij hopen dat ook voor u geldt dat u een baan heeft waar u gelukkig van wordt.

    Normaal gesproken komen rond deze periode de eerst reserveringen voor ons kerstdiner of de kerstbrunch binnen. Daar is nu geen sprake van. We weten natuurlijk niet hoe kerst 2020 eruit gaat zien. Niemand die een glazen bol heeft en de toekomst kan voorspellen. Wij zijn wel aan het denken hoe we invulling kunnen geven aan een kerst met de omstandigheden die we nu hebben. Er komt een kerstdiner, maar het zal wat aanpassingen ondergaan. We gaan er voor zorgen dat u ook met kerst kunt genieten van “thuis uit eten”. De kerstbrunch bij De Witte Brug zal hoogstwaarschijnlijk vervallen. Deze is corona proof niet te realiseren zoals we dat graag willen en zoals u dat gewend bent. Ook daar gaan we voor een alternatief zorgen. We hebben al diverse leuke ideeën. Zodra we deze uitgewerkt hebben, hoort u meer. Dus blijf ons volgen.

    We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

    Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.