• Update; meten met twee maten…

    UPDATE: METEN MET TWEE MATEN…koks voor social media

    Sinds woensdag staan Rik en Peter samen in de keuken. Het is altijd een flinke verandering als er een nieuwe chef of souschef begint. Soms duurt het even voor dat iedereen zijn plek gevonden heeft. Wat een verrassing dat het dit keer als vanzelf in elkaar valt. Twee bevlogen koks die het goed kunnen vinden met elkaar, prima samenwerken, elkaar de ruimte en respect gunnen en ook nog eens heerlijk kunnen koken. Wat een ontzettend fijn begin.

    De komende weken gaan we aan de slag met een nieuwe kaart en we kunnen u alvast verklappen dat er een variant op ons 15 gangen menu terugkomt. Met een verrassend aantal gangen en heerlijke gerechten. We houden u op de hoogte.

    We hebben het al vaker benoemd; onze zaal staat min of meer leeg. Bijna alle feesten zijn geannuleerd. Wij begrijpen en respecteren de keuze van iedereen, want een feest geven rekening houdend met 1,5 meter afstand valt niet mee. Daarnaast leven wij ook mee met iedereen die zijn of haar feest in het water ziet vallen, het blijft jammer dat u het leven niet kunt vieren zoals u dat graag wilt.

    Voor ons betekent dit dat een groot deel van onze omzet wegvalt. Ons bedrijf is gericht op inkomsten uit de zaal en het restaurant. Het blijft natuurlijk ook zonde dat zo’n mooie ruimte ongebruikt blijft. Dus heeft u te weinig ruimte voor uw vergadering, bijeenkomst of wat dan ook, denk dan eens aan ons. Wij hebben ruimte voor ongeveer 25 personen in caré-vorm en  70 personen in vergadervorm, rekening houdend met 1,5 meter. We beschikken over een beamer, scherm, flipover, microfoons, fijne akoestiek en wifi.

    Tja, en dan de titel van deze week; meten met twee maten. Het is zo’n beetje de rode draad tijdens de gehele corona crisis. De regels voor de horeca zijn strenger dan welke andere tak dan ook. De premier en ministers doen tijdens de persconferenties uitspraken waar zij zich paar weken later zich niets meer van kunnen herinneren. Beiden doen beloftes die ze niet kunnen nakomen of waar maken. En nu viert minister Grapperhaus zijn bruiloft en gaat de fout in. Gelukkig, hij is ook maar een mens. Want laten we eerlijk zijn; hoe we ook ons best doen, iedereen vergeet wel eens een moment rekening te houden met 1,5 meter afstand. Kijk eens eerlijk naar u zelf, bent u niet de fout in gegaan of een keer van gedachten veranderd? De consequentie is echter wel heel bijzonder, omdat de minister zich niet aan de regels houdt, wordt de straf aangepast. De boete blijft, de aantekening op het strafblad gaat mogelijk verwdijnen. Erg fijn voor al die mensen die zich ook wel eens vergist hebben, zij worden daar nu niet meer jaren aan herinnerd. Maar ook hier is toch weer sprake van meten met twee maten. Gaat het dan om het privéleven van een minister of over politiek gewin uit de misstap van een collega?

    Aan de andere kant, hoe moet het dan? Het is nogal een opgave om tijdens een crisis van dit formaat de juiste keuzes op het juiste moment te maken. We zijn allemaal mensen, ook de leiders van dit mooie Nederland. Als de meningen veranderen door meer kennis of inzicht is daar niets mis mee. Het is echter wel van belang daar eerlijk over te zijn en het niet weg te wuiven of af te schuiven. Laten we samen de verantwoordelijkheid nemen, verbeter de wereld begin bij uzelf.

    Ondanks alles wat er gebeurt blijven wij vertrouwen houden in de toekomst. Wij hebben een paar collega’s moeten laten gaan. Niet omdat we geen werk hadden, niet omdat ze niet goed functioneerden. Het is een natuurlijk verloop door studie, verhuizing en een andere baan. Wij hebben veel plezier gehad met deze collega’s en wensen ze dan ook alle succes in hun verdere leven. Logisch gevolg hiervan is dat er vacatures vrijkomen. Dus zoekt u nog werk in de keuken of bediening of weet u iemand die nog op zoek is, neem dan contact met ons op. Wij nodigen hem of haar graag uit voor een kennismakingsgesprek.

    We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn. Laten we samen de verantwoording nemen en gun het elkaar eens een foutje te maken.

    Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

     

  • Update: even voorstellen…

    UPDATE: EVEN VOORSTELLEN…welkom Peter 30-08-2020

    Het is bijna zover, 1 september begint onze nieuwe chef-kok; Peter. Al tijdens het eerste kennismakingsgesprek ontstond een wederzijdse klik. Wat ons betreft is Peter precies de kok waar wij op zitten te wachten. De juiste man op het juiste tijdstip. Iemand met een passie voor koken en lekker eten. Dat hebben natuurlijk de meeste koks, maar de “klik” is net zo belangrijk. Je hoort het vaak: “iemand moet passen in het team”. Dat is ook echt zo, we moeten het namelijk samen doen. En laten we eerlijk zijn, het is op dit moment niet de makkelijkste tijd in de horeca. Door de heel nieuwe wereld die corona met zich mee brengt is het hard werken en blijven zoeken naar creatieve oplossingen / ideeën om ons hoofd boven water te houden. Met Peter denken wij iemand gevonden te hebben die ook daar een belangrijke rol in kan spelen. Gelukkig staat er al een team waar wij trots op zijn. Nog fijner is het om dat team weer compleet te maken. Dus Peter; van harte welkom bij team de Witte Brug!

    Hier even een woord van Peter:

    𝑴𝒊𝒋𝒏 𝒏𝒂𝒂𝒎 𝒊𝒔 𝑷𝒆𝒕𝒆𝒓 𝑯𝒆𝒏𝒅𝒓𝒊𝒌𝒔, 𝒊𝒌 𝒃𝒆𝒏 𝒂𝒍 𝒓𝒖𝒊𝒎 20 𝒋𝒂𝒂𝒓 𝒘𝒆𝒓𝒌𝒛𝒂𝒂𝒎 𝒊𝒏 𝒅𝒆 𝒉𝒐𝒓𝒆𝒄𝒂, 𝒘𝒂𝒂𝒓𝒗𝒂𝒏 𝒅𝒆 𝒍𝒂𝒂𝒕𝒔𝒕𝒆 10 𝒋𝒂𝒂𝒓 𝒂𝒍𝒔 𝑪𝒉𝒆𝒇-𝒌𝒐𝒌. 𝑰𝒌 𝒉𝒆𝒃 𝒗𝒂𝒏 𝒎𝒊𝒋𝒏 𝒉𝒐𝒃𝒃𝒚, 𝒎𝒊𝒋𝒏 𝒃𝒆𝒓𝒐𝒆𝒑 𝒈𝒆𝒎𝒂𝒂𝒌𝒕. 𝑴𝒊𝒋𝒏 𝒑𝒂𝒔𝒔𝒊𝒆 𝒊𝒔 𝒉𝒆𝒕 𝒃𝒆𝒓𝒆𝒊𝒅𝒆𝒏 𝒗𝒂𝒏 𝒉𝒆𝒆𝒓𝒍𝒊𝒋𝒌𝒆 𝒈𝒆𝒓𝒆𝒄𝒉𝒕𝒆𝒏 𝒆𝒏 𝒎𝒆𝒏𝒔𝒆𝒏 𝒆𝒆𝒏 𝒇𝒊𝒋𝒏𝒆, 𝒔𝒎𝒂𝒂𝒌𝒗𝒐𝒍𝒍𝒆 𝒂𝒗𝒐𝒏𝒅 𝒕𝒆 𝒃𝒆𝒛𝒐𝒓𝒈𝒆𝒏. 𝑰𝒌 𝒈𝒂 𝒑𝒆𝒓 1 𝒔𝒆𝒑𝒕𝒆𝒎𝒃𝒆𝒓 𝒎𝒆𝒕 𝒗𝒆𝒆𝒍 𝒑𝒍𝒆𝒛𝒊𝒆𝒓 𝒂𝒂𝒏 𝒅𝒆 𝒔𝒍𝒂𝒈 𝒃𝒊𝒋 “𝑫𝒆 𝑾𝒊𝒕𝒕𝒆 𝑩𝒓𝒖𝒈”. 𝑰𝒌 𝒉𝒐𝒐𝒑 𝒔𝒂𝒎𝒆𝒏 𝒎𝒆𝒕 𝒎𝒊𝒋𝒏 𝒄𝒐𝒍𝒍𝒆𝒈𝒂’𝒔, 𝒔𝒏𝒆𝒍 𝒅𝒆 𝒍𝒆𝒌𝒌𝒆𝒓𝒔𝒕𝒆 𝒈𝒆𝒓𝒆𝒄𝒉𝒕𝒆𝒏 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒖 𝒕𝒆 𝒃𝒆𝒓𝒆𝒊𝒅𝒆𝒏 𝒆𝒏 𝒖 𝒛𝒐 𝒆𝒆𝒏 𝒐𝒏𝒗𝒆𝒓𝒈𝒆𝒕𝒆𝒍𝒊𝒋𝒌𝒆 𝒂𝒗𝒐𝒏𝒅 𝒕𝒆 𝒌𝒖𝒏𝒏𝒆𝒏 𝒃𝒆𝒛𝒐𝒓𝒈𝒆𝒏. 𝑯𝒐𝒑𝒆𝒍𝒊𝒋𝒌 𝒕𝒐𝒕 𝒔𝒏𝒆𝒍, 𝒕𝒐𝒕 𝒛𝒊𝒆𝒏𝒔!

    Het afgelopen half jaar hebben Rik en Daan, samen met de weekendhulpen, de verantwoording voor de keuken op zich genomen. Rik heeft de taken van chef-kok op zich genomen. Voor Daan was dit een leerjaar (4 dagen leren, 1 dag school). Dat hebben zij geweldig gedaan, het is al hele prestatie, maar onder de huidige omstandigheden is het absoluut een extra compliment waard. Er komt namelijk heel wat bij kijken, het is niet alleen maar koken. Het menu moet uitgedacht worden en tijdens de sluiting in maart, april en mei moesten we ook rekening houden met de haalbaarheid voor bezorgen. Niet elk gerecht of bereiding is daar geschikt voor. Dan komt er nog inkoop, personeelsplanning, kostprijsberekeningen bij. Vervolgens koken zij voor iedereen een heerlijke maaltijd en houden desgewenst rekening met elk dieet of allergie. Top gedaan, heren! (toevallig bestaat het keukenteam uitsluitend uit mannen).
    Het leerjaar van Daan bij ons zit erop. Wij bedanken Daan voor zijn inzet, harde werk, enthousiasme, leergierigheid, flexibiliteit, betrokkenheid en de fijne tijd die we met hem hebben gehad. Gisteren hebben we nog een toost uitgebracht op dit bijzondere jaar, zo’n leerjaar maak je niet snel nog eens mee. We wensen Daan veel plezier en succes bij zijn volgende leerbedrijf in Uden.

    Vanzelfsprekend bestaat de Witte Brug niet alleen uit een keukenteam. In ons team zit natuurlijk ook de afwas, schoonmaak, bediening. Ook dat zijn stuk voor stuk hardwerkende, enthousiaste, betrokken en gezellige mensen met hart voor het vak en de Witte Brug. Van iedereen hebben wij flexibiliteit gevraagd en gelukkig ook gekregen. Want veel was anders het laatste half jaar. Onze kanjers uit de bediening hebben gedurende de verplichte sluiting, indien in bezit van een rijbewijs, de bestellingen rond gebracht. De toppers uit de afwas hebben geholpen alle pakketten in te pakken, denk even terug aan onze Paasbox, Moederdagbox en Vaderdagpakket. Daarom verdient ook de rest van het team een pluim. Goed gedaan, bedankt en ga zo door. Samen staan we sterk en houden we ons staande in deze bijzondere tijd.

    We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

    Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

  • Update: wat een zomer…

    UPDATE: WAT EEN ZOMER…update 23-08-2020 (2)

    Vorige week zaten we nog midden in de hittegolf, wat was het warm. Voor iedereen die in Nederland vakantie heeft gehouden is het wel boffen geweest met dit echte zomerweer. Fijn dat u, ondanks de hitte, toch lekker bij ons kwam eten, dank u wel. Gelukkig is het inmiddels iets minder warm, maar nog steeds heerlijk weer. Op ons terras is het erg lekker zitten, we hebben zon, schaduw, weinig wind, lekker eten en drinken en natuurlijk een topteam om voor u te zorgen. Dit topteam breiden wij graag uit met medewerkers voor de bediening. Dus weet u of bent u iemand die graag in de horeca werkt? Laat het ons weten.

    Vorige week hebben we het al even benoemd; de zondag zijn we open voor de lunch. Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom voor een uitgebreide lunch, iets lekkers van de lunchkaart of a la carte, als u liever vroeg in de middag een warme maaltijd heeft.

    U kunt nog steeds gebruik maken van ons “thuis uit eten concept” als u om wat voor een reden dan ook, liever thuis eet. Wij zien of horen u graag en komen u graag tegemoet.

    In het noorden van het land zijn de scholen weer begonnen en onze regio gaat deze week van start. Spannend voor alle kinderen, want hoe zal het onderwijs eruit zien? Wat mag wel en wat mag niet, dat is niet op elke school hetzelfde. Voor de zomervakantie zag het onderwijs er heel anders uit met veel online les. Gelukkig starten de scholen nu met live onderwijs op school, in de klas, met een leerkracht voor de klas. Fijn voor de leraren en de kinderen. Wij wensen ze allemaal veel plezier en succes dit schooljaar. Laten we hopen dat er geen extra maatregelen nodig zijn!

    Het duo Rutte en de Jong hebben ons van de week opnieuw toegesproken. Beiden vallen met de deur in huis; “het gaat niet goed! Het aantal besmettingen stijgt, de ziekenhuis opnames nemen toe en zelfs het reproductiegetal gaat omhoog.”

    U mag thuis geen feestjes meer geven of met maximaal 6 gasten. Wilt u wel een feestje, dan wordt u naar de horeca gestuurd. Is dit een verkapt compliment? Wij waren verbaasd over deze uitspraak. Nog geen twee weken geleden geeft dezelfde meneer Rutte het signaal dat naar de horeca gaan niet veilig is. Laten we het maar als een compliment oppakken, we blijven van het positieve uitgaan zoals we dat vanaf het begin van de corona crisis hebben gedaan. Dus heeft u wat te vieren en kan of mag dat niet thuis? U bent van harte welkom, wij helpen u graag een feestje op maat samen te stellen, dat kan ook met een klein gezelschap, wij hebben de ruimte.

    Wij zeggen het elke week:
    We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.
    Deze keer voegen we daar aan toe: laten we ons best doen om vol te houden, is het niet voor uzelf, denk dan aan een ander. Want terwijl veel Nederlanders ‘klaar’ zijn met corona, puffen duizenden zorgmedewerkers nog uit van de zwaarste werkperiode uit hun leven, balanceren veel bedrijven die dicht moesten nog steeds op randje, hebben mensen verdriet om degene die corona niet overleefd hebben. Dus alstublieft: zorg voor elkaar.

    Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

     

  • Update: hittegolf…

    UPDATE: HITTEGOLFThuis uit eten! nog steeds mogelijk aug. 2020

    Beetje een deja-vu gevoel deze week. Vorige jaar, toen we nog onwetend waren van corona, kwamen wij na onze vakantie terug in Nederland. Tijdens onze vakantie was het Nederlands weer, maar zodra wij weer aan het werk gingen, stegen de temperaturen en werd het heet in Nederland. Dat gebeurde deze week opnieuw, een hittegolf met tropische temperaturen en nog steeds is ze niet voorbij, want ook de komende dagen blijft het warm. Wij kennen geen tropenrooster, u bent van harte welkom. Afgelopen donderdag koelde het even af: wat een stortbui, zo heftig en er kwam geen eind aan. Bij de Witte Brug kwam het water aan alle kanten binnen, terwijl een aantal gasten al binnen zat. Zij waren net op tijd verhuisd van ons terras naar een tafeltje in de serre. In een deel van de serre kwam het water onder de pui door naar binnen, gelukkig werd het geen diner met natte voeten… we hebben nog een serre en die bleef gelukkig helemaal droog. Uiteindelijk werd het een gezellige avond met fijne gasten.

    Sinds 10 augustus zijn wij wederom verplicht u een aantal vragen te stellen bij binnenkomst en uw gegevens te noteren als u bij ons eet of drinkt. Wij bedanken u hartelijk voor uw medewerking hierin. Fijn dat u allemaal antwoord geeft op onze vragen en er zonder problemen voor zorgt dat wij aan onze verplichtingen kunnen voldoen.

    Vanaf 23 augustus zijn wij op zondag weer voor de lunch geopend, vanaf 12.00 uur. U bent van harte welkom voor één van de gerechten van onze lunchkaart of voor een wat uitgebreide lunch. Heerlijk, ontspannen tafelen in 3 gangen. Dit luxe lunchmenu “Cis” is al te reserveren vanaf 4 personen. We hebben deze lunch vernoemd naar de eerste eigenaresse van de Witte Brug. Omdat (nog) niet iedereen naar ons restaurant kan of wil komen, is dit menu ook voor thuis te bestellen. Wij voegen deze variant toe aan ons “thuis uit eten” concept. Alles wordt volledig bereid bij u bezorgd, de gerechten zijn warm, de broodje gebakken, alles wat u nodig heeft is een gedekte tafel, een goed humeur en zin in lekker eten. Voor dit menu is het noodzakelijk te reserveren, uit en thuis.

    Naast dit luxe lunchmenu hebben we ook een wat eenvoudiger variant samengesteld, lunch menu Wim, vernoemd naar de eerste eigenaar van de Witte Brug. Deze lunch is vooral leuk thuis met gezin of vrienden, op het werk met collega’s, met een beetje creativiteit zelfs geschikt voor onderweg, een dagje uit of een picknick. Nieuwsgierig geworden? Mooi dat is de bedoeling. Kijk op onze website …. Of helemaal onderaan dit bericht.

    U kunt nog steeds gebruik maken van ons “thuis uit eten concept” als u om wat voor een reden dan ook, liever thuis eet. Wij zien of horen u graag en komen u graag tegemoet.

    We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

    Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

     

    Luxe lunchmenu “Cis”:

    Kop tomatensoep of courgettesoep

    Stokbrood met kruidenboter

     

    Etagère met vleeswaren, kaas, wraps en diverse salades

    jam en hagelslag

    Mini broodjes, croissants, zoete broodjes.

    Mini worstenbroodjes

    Varkenshaasmedaillons met honing tijmsaus

    Kipfilet met pestosaus

    Gemarineerd gambaspies

    Gebakken aardappels

     

    Diverse kleine desserts.

    Koffie, thee en Jus d‘orange.

    € 24,50

    De variant voor thuis kost € 22,50 p.p. Hierbij zorgt u zelf voor koffie en thee, wij zorgen voor de jus d’orange

     

    Lunchmenu “Wim”:

    Tomatensoep met stokbrood en kruidenboter

    Luxe belegde mini broodjes met kipsalade, gerookte zalm,  carpaccio en kaas (4 p.p.)

    €12,95 p.p.

  • Update; einde vakantie…

    Wij zijn er weer!20200728_130257

    We hebben een heerlijke vakantie gehad, prachtig Nederlands weer, in en rondom huis wat geklust, dagje weg geweest, genoten van bezoekjes van familie en vrienden, kortom perfect. Ondanks dat we niet, zoals wij het liefste doen, een rondreis gemaakt hebben. Eigenlijk stond voor dit jaar Schotland op onze wensenlijst. Dat bewaren we voor als het weer kan. Gelukkig hebben we ook voor Nederland een lijstje met plaatsen die we nog willen bezoeken. Giethoorn stond daar ook op en daar zijn we dan ook geweest. Geen buitenlandse toeristen, erg rustig, vriendelijke mensen, kortom; top. Bootje gehuurd, gewandeld, genoten van de natuur en de bijzondere geschiedenis van het gebied, echt de moeite waard.

    Nationaal Park Weerribben-Wieden is met ruim 10.000 hectare het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Een labyrint van plassen, meren, slootjes, mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden.

    Natuurlijk hebben we deze vakantie ook gebruikt om bij te tanken, dus we kunnen er weer tegen aan. Met frisse moed starten met ons mooie vak en verder gaan met overleven ondanks corona. Want zoals u allemaal ervaart is dit virus alles behalve op vakantie. Integendeel, het lijkt wel gebruik te maken van onze ontspanning en verminderde waakzaamheid tijdens onze vrije dagen.

    Tijdens onze vakantie rust onze creatieve geest niet. Blijf ons dus volgen, want er komen leuke dingen aan.

    Zoals u wellicht wel bekend is, zoeken wij al langer een chef-kok. Gedurende de sluiting i.v.m. corona hebben we deze zoektocht even gestaakt. U kunt het zich misschien bijna niet meer voorstellen, maar er was echt een tekort aan (horeca)personeel. Klein voordeel van corona, dat te kort is een stuk minder geworden. We hebben een aantal zeer prettige gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten en uiteindelijk hebben we de juiste match gevonden. Per 1 september begint deze nieuwe, gepassioneerde en enthousiaste liefhebber van lekker eten, bij de Witte Brug. Wie dat is? We zullen hem binnenkort voorstellen!

    Donderdag tijdens de persconferentie zijn de regels voor (uitsluitend) de horeca aangescherpt. Wij hebben absoluut geen bezwaar tegen het bijhouden van contactgegevens om eventueel contact onderzoek te kunnen uitvoeren. Wij vinden het wel vervelend dat dit alleen voor de horeca geldt. We vertrouwen erop dat ook u het belang hiervan inziet en het voor u daarom geen drempel is om gezellig te komen tafelen. Vanzelfsprekend gaan wij zorgvuldig met uw gegevens om. Vanaf 1 juni hebben wij gebruik gemaakt van bijzettafels voor het uitserveren van eten en drinken om voldoende afstand te kunnen waarborgen, dit is nog steeds mogelijk. Bij ontvangst overleggen we met u, wat u het prettigst vindt.

    We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

    Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

     

  • De vakantie zit er op

    Vanaf vandaag, donderdag 6 augustus bent u IMG-20200806-WA0014 (3)weer van harte welkom in ons restaurant. Onze vakantie zit erop, team de Witte Brug is uitgerust en ontvangt u graag in één van onze serres of op ons terras. De weersvoorspelling is warm, warmer, warmst. Lekker buiten eten dus. Gelukkig hebben wij één van de gezelligste terrassen van de regio met voldoende schaduw, dus laat u niet weerhouden en reserveer snel een tafel. Als u liever thuis eet, maak dan gebruik van ons “thuis uit eten” concept: a la carte, steengrillen, BBQ of een buffet, het kan nog steeds allemaal. Wij zien, of horen, u graag!

  • UPDATE: VAKANTIE…

    UPDATE: VAKANTIE…

    Vanaf het weekend in maart dat de horeca om 18.00 uur de deuren moest sluiten i.v.m. Corona hebben wij u elke zondag op de hoogte gehouden over alles dat ons bezig hield, gebeurde of juist niet gebeurde. Tot nog toe hebben we ons staande gehouden. Mede dankzij de inzet van ons personeel en daarom begint maandag 20 juli hun en onze vakantie. Onvermoeibaar hebben wij met zijn allen geknokt en erg hard gewerkt om die ellendige en rare tijd door te komen. Of het voldoende is zal de tijd uitwijzen en is natuurlijk ook deels afhankelijk van wat er de komende maanden gaat gebeuren.
    U vraagt zich misschien af of het verstandig is om nu 2 weken de deur te sluiten om vakantie te gunnen aan ons personeel en ons zelf. Vakantie is af en toe hard nodig. Er is niks mis met hard werken, maar vrije tijd is ook belangrijk. Juist de balans hebben we nodig. Aangezien iedereen bij ons gedurende de gehele lockdown en daarna (door)gewerkt heeft, is rust nu even nodig. Zo kunnen we straks weer uitgerust verder, met hernieuwde kracht. Begin van het jaar hebben wij de planning al gemaakt en de vakantiesluiting in overleg met ons team gepland, mede daarom laten we deze staan, maar vooral omdat iedereen dit verdiend heeft.

    Als 2 weken het verschil maken in overleven in een crisis als deze, dan is het door in ieder geval goed voor ons personeel te zorgen.  En vakantie hebben we allemaal dubbel en dwars verdiend.  Wij hebben niks geboekt, geen plannen gemaakt, we zien wel hoe het loopt. We hebben een fijn huis met tuin waar het heerlijk vertoeven is, een beetje mooi weer, verder geen wensen. Wij zijn benieuwd wat u deze zomer gaat doen. Hoe u de zomer viert horen wij straks graag in ons restaurant. Vanaf donderdag 6 augustus bent u weer van harte welkom. Wij wensen u allen een heerlijke zomer.

    We gaan gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We zullen samen een nieuwe manier vinden om op afstand samen te zijn.

    Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

  • Update: een week van verwarring…

    Een week verder met weinig verschillen drankjes sunscreen (2)ten opzichte van de vorige week. Soms kunnen we het ook niet spannender maken dan het is. De campagne “oh heerlijke zomer in Boxmeer” is van start gegaan. Misschien heeft u er al iets van gezien. Samen gaan we ons best doen u te laten zien, maar vooral te laten ervaren hoe leuk Boxmeer is, vooral in de zomer. Daarom doen we ook een beroep op u. Als u wilt blijven genieten van de horeca is het nu tijd om te investeren in een toekomst met horeca. Dit geldt natuurlijk ook voor alle winkels in Boxmeer. Wij hebben u allemaal nodig. Er mag nog niet alles, maar wel veel. U bent van harte welkom, wij zien u graag.

    Wij merken dat er veel onduidelijkheid is over wat wel en niet mag binnen de horeca. Er wordt veel geroepen over 1,5 meter afstand, niet samen aan een tafel mogen zitten, kuchschermen, 1 huishouden, triage, verplicht reserveren, voor kinderen is het anders, buiten gelden weer andere regels, maximaal aantal personen binnen Het is afhankelijk van met wie u de horeca wilt bezoeken, maar wij kunnen voor elk gezelschap een tafel klaarzetten waar u binnen de regels een fijne avond kunt beleven. Wij weten wat wel en niet mag, wij weten wat we doen, ook voor ons komt de veiligheid op de eerste plaats. En mocht u nog twijfelen, neem dan even contact met ons op. Dan bespreken we uw wensen en kunnen wij uw eventuele zorgen wegnemen.

    Onze branchevereniging, Koninklijk Horeca Nederland, blijft zich inspannen voor beter passende maatregelen. KHN heeft een sommatiebrief gestuurd aan de Staat der Nederlanden om de  maatregelen voor de horeca te versoepelen. Hieronder enkele regels vanuit KHN.

    KHN neemt deze stap omdat de maatregelen die nu gelden volgens KHN willekeurig zijn en haaks staan op andere versoepelingen die wel zijn doorgevoerd. Er wordt op dit moment geen enkel perspectief geboden en voor velen dreigt faillissement.

    Het is overduidelijk dat veel voor de horeca geldende maatregelen willekeurig zijn en haaks staan op versoepelingen die op andere gebieden zijn doorgevoerd. Want vijf personen uit verschillende huishoudens mogen wel in één auto naar een restaurant rijden, maar zij mogen vervolgens niet aan één tafel zitten in een restaurant. Ook wordt om onduidelijke redenen vastgehouden aan de 1,5 meter norm voor buiten, terwijl er uit wetenschappelijke onderzoeken duidelijk blijkt dat het besmettingsrisico buiten nihil is. Hierdoor worden horecaondernemers onnodig gehinderd in de exploitatie van hun bedrijf.

    KHN had de staat tot vrijdag 10 juli 12.00 uur de tijd gegeven om gehoor te geven aan deze sommatie. Via de minister van VWS hebben we vandaag bericht gekregen dat de Staat niet op onze eisen ingaat. Dat betekent dat KHN een kort geding zal starten tegen de Staat.

    Laten we hopen dat er nog iets verandert, wij waarderen de inspanningen van KHN, we weten ook dat het nodig is, het gaat om onze toekomst. Wij doen ons werk met plezier, maar uiteindelijk moeten we de rekeningen kunnen betalen. Dat is ons al 21 jaar gelukt, en nu met alle hulp lukt het ons ook, maar liever doen we het weer zelf.

    Vorige week hebben we het al even genoemd, het bedenken van nieuwe drankjes, alcohol vrije, frisse creaties. We zijn eruit, wat en hoe we deze gaan serveren. Leuk als u komt proeven! Natuurlijk horen wij dan graag wat u er van vindt.

    We gaan gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We zullen samen een nieuwe manier vinden om op afstand samen te zijn.

    Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

     

  • Update; een week van verruiming…

    Deze keer een foto uit de oude doos, gewoon omdat het leuk is.WB terras 1930 (2)

    Deze week werd het 1 juli, de dag waarop er net iets meer mag dan de vorige maand. Wat verandert er daadwerkelijk? De triage aan de deur is niet meer verplicht. Dat is fijn, want laten we eerlijk zijn; meer dan een toneelstukje was dat niet. Natuurlijk stelden wij de juiste vragen en natuurlijk gaf iedereen keurig antwoord. Maar wij denken niet dat er in Nederland 1 gast geweest is die zich op de drempel van een horeca gelegenheid, op het moment dat de gastheer/gastvrouw de triage vragen stelde, zich realiseerde dat hij/zij toch verkoudheidsklachten had en dus niet binnen mocht. We mogen er met zijn allen toch op vertrouwen dat als iemand klachten heeft, diegene uit zichzelf al thuis blijft. Dus fijn dat we dit achterwege kunnen laten.
    Daarnaast geldt de beperking van 30 gasten niet meer. Erg fijn, het geeft wat ruimte. Aan de andere kant is het nog niet zaligmakend, want een groot deel van de bevolking gaat nog niet naar de horeca. Wij laten iedereen in zijn waarde en hebben respect voor de keuze die ieder voor zichzelf maakt. Wij vragen ons wel af waarom de contactberoepen overspoeld werden zodra deze weer open mochten en waarom dat bij de horeca niet gebeurt. Wat is er zo huiveringwekkend of gevaarlijk aan de horeca? Misschien hebben de genomen maatregelen daar ook mee te maken. Die zijn voor horeca namelijk nogal streng. Als wij iets kunnen doen om de drempel voor u te verlagen, horen wij dit graag.

    Woensdag hebben we sinds lange tijd onze zaal weer kunnen gebruiken. Een zakelijke bijeenkomst met een hapje en een drankje. Erg gezellig, lekker gewerkt en goed verlopen. Dit smaakt naar meer! Dus heeft u iets te vieren, te bespreken, of te herdenken? U bent van harte welkom.

    De afgelopen week heeft u in de BOK (Boxmeerse krant) een artikel met pagina grote advertentie kunnen zien van de gezamenlijke horeca in Boxmeer.  Samen willen wij u laten zien dat u goed toeven is in Boxmeer en met name bij de Boxmeerse horeca. Wij zien u graag en u bent van harte welkom. Wij hebben u nodig om deze tijd door te komen, er mag weer wat meer, maar we zijn er nog lang niet. Een sluiting van 3 maanden… dat maken we in een paar weken niet goed. Dus lieve mensen, vergeet de horeca in Boxmeer niet.

    Achter de schermen zijn wij de laatste dagen bezig geweest met het bedenken van nieuwe drankjes. Heerlijk, frisse, alcoholvrije creaties. Ontzettend leuk om te doen, te proeven en te proberen. Wat is lekker, vernieuwend, verrassend? Wat past bij elkaar, in welk glas gaan we dit serveren? We zijn lekker creatief bezig geweest en het resultaat mag er zijn. We hebben een viertal koude dranken op de kaart gezet. Vanaf aanstaande donderdag zijn deze te bestellen. Leuk als u deze komt proeven.

    We gaan gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We zullen samen een nieuwe manier vinden om op afstand samen te zijn.

    Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

  • Update: een gezellige week…

    Terras by night 1 (2)

    Afgelopen woensdag heeft onze minister president samen met minister de Jonge de voorlopig laatste persconferentie gehouden. Beiden kunnen het verhaal mooi vertellen, alsof er na 1 juli weer van alles mogelijk is. In de praktijk is er (voor ons) niet zoveel veranderd. De anderhalve meter afstand blijft gelden, binnen en buiten. Voorlopig blijven wij u dus op afstand bedienen en blijven wij u vragen of u tot hetzelfde huishouden behoort. De triage aan de deur is voor ons restaurant niet meer nodig, uw handen ontsmetten is voldoende. Voor een feest waarbij u meer dan 100 gasten uitnodigt blijft de triage verplichting bestaan, maar daar komen we samen wel uit. Het is dus weer mogelijk om een verjaardag, trouwdag of welke feestelijkheid dan ook te vieren in onze zaal.  Dus heeft u nog iets te vieren? Neem vrijblijvend contact met ons op om onze mogelijkheden te bespreken.

    Afgelopen donderdag zijn wij met collega (horeca) ondernemers op de foto gegaan in het centrum van Boxmeer. Een aantal collega’s zijn gestart, dank je wel hiervoor, met een leuke campagne om de Boxmeerse horeca te promoten, daar sluiten wij ons graag bij aan. De gehele horeca heeft te maken met een zeer moeilijke tijd en nu we eindelijk open mogen, vallen de bezoekers aantallen voor ons allemaal tegen. Begrijp ons niet verkeerd, wij hebben begrip voor het feit dat iedereen op zijn eigen manier met corona omgaat. Iedereen kiest daarin de maatregelen die voor hem/haar het beste en veiligste voelen. De regels voor de horeca zijn op dit moment strenger dan voor de supermarkt, drogist, kapper of kledingwinkel. Dat betekent echter niet dat u in de horeca een groter risico loopt. Daarnaast hebben wij u allen hard nodig om deze crisis door te komen. Vandaar een positieve campagne van de gezamenlijke horeca om te laten zien dat het in Boxmeer en specifiek in de Boxmeerse horeca goed toeven is. Wij zien u allen graag! Aanstaande dinsdag ziet u alvast een advertentie in de Maasdriehoek. Vanaf 1 juli kunt u ons op veel meer plaatsen tegen komen.

    Het aspergeseizoen is ten einde, daarom vind u op onze kaart weer wat nieuwe gerechten. Een fris voorgerecht met zalm en courgette, fish hand chips, groente loempia’s en “lekkers van de Witte Brug” met vier soorten vlees voor de Bourgondiërs onder ons.

    Gelukkig is het de afgelopen week mooi weer geweest, waardoor wij ons terras optimaal hebben kunnen gebruiken. Wij hebben er van genoten, ons terras was gezellig gevuld en straalde een waar vakantiegevoel uit. Op zulke dagen is werken een feestje. Op het filmpje hierboven krijgt u een impressie van de sfeer. U ziet het met eigen ogen, het is heerlijk toeven in Boxmeer. Wilt u dit ook ervaren? Reserveer dan een tafeltje op ons gezellige terras.

    We gaan gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We zullen samen een nieuwe manier vinden om op afstand samen te zijn.

    Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

    Terras by night 1 (2)Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.