UPDATE; DAT WAS EVEN SCHRIKKEN DINSDAG…

AFWAS

Wat een foto, denkt u misschien. Dat zullen wij even toelichten. Gisteren was een drukke dag, wij hebben veel bestellingen rondgebracht. Omdat wij alles inclusief borden en bestek bezorgen en na afloop de vuile vaat ophalen, staat er aan het eind van de avond heel veel afwas. We hebben het altijd over ons eten, drinken, de koks, de bezorgers, maar te weinig over onze afwassers. Stuk voor stuk kanjers die na een top avond met veel bezorgingen al het servies, bestek en toebehoren afwassen en opruimen. Klaar voor een nieuwe productieve dag. Zoals u op de foto ziet is dat geen kinderspel.

PERSMOMENT

Dinsdag vertelde minister de Jonge tussen neus en lippen door dat de horeca zeker tot in december gesloten blijft. Het ging om een persmoment waarin geen nieuwe maatregelen aangekondigd zouden worden. Voor een groot deel van de bevolking klopte dat, helaas voor de horeca niet. Wij leven echt niet met de illusie dat we na 4 weken sluiting weer open mogen. Het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames volgen wij ook en die geven geen aanleiding tot optimisme wat dat betreft. Het is wel erg zuur om zo’n mededeling op deze manier te ontvangen. Communicatie blijft blijkbaar erg moeilijk. Er zijn heel veel horeca ondernemers, mensen die werken in de horeca en heel veel mensen en bedrijven die werk hebben dankzij de horeca. Alles bij elkaar is dit een grote groep mensen. Was het nu echt niet mogelijk om met een beetje meer respect naar al die mensen dit nieuws te brengen?

De horeca heeft een belangrijke functie binnen de samenleving, een binnenstad leeft veel minder zonder horeca. Mensen komen samen in de horeca om te socializen, elkaar te leren kennen, te eten en te drinken. Daarom heen zijn leveranciers van eten, drinken, meubilair, kleding, apparatuur, drukwerk, reclame bureaus, transporteurs, wasserijen, brouwerijen, noem maar op allemaal gebaat bij een goed draaiende horeca. Voor veel bedrijven betekent een gesloten horeca een (groot) gat in hun omzet.  Het dicht houden van de horeca treft veel meer mensen dan alleen de eigenaar van het café, restaurant of lunchroom om de hoek. Als het nodig is voor de nationale gezondheid, natuurlijk blijven wij dan gesloten, maar een beetje respect is zeker op z’n plaats voor zo’n grote groep betrokkenen.

SINTERKLAAS

Een consequentie van deze mededeling is dat we Sinterklaas niet in de horeca vieren, maar in huiselijke kring. Wij waren niet voorbereid op dit inzicht, maar zijn er direct mee aan de slag gegaan. Ook voor het heerlijke avondje van de Sint kunt u bij ons een box bestellen. U raadt het al de Sinterklaas-box. Geen maaltijd, wel een ruime sortering lekkers voor een avond/middag met surprises, cadeautjes en gezelligheid. Het idee van een borrelplank, maar dan in een box. Wat zoetigheid voor bij de koffie en allerlei hartige hapjes voor de rest van de avond of middag. Wederom een box voor volwassenen en een kinderexemplaar.

15 GANGEN DINER

14 November staat een 15 gangen diner in onze agenda. Deze dag is al vol geboekt. Helaas mogen we nog niet open en komt het 15 gangen diner bij ons in het restaurant te vervallen. Wij hebben echter een alternatief bedacht: Wij bezorgen het 15 gangen diner thuis in een aangepaste vorm. Vroeg in de avond komen wij dan alles brengen, uiteraard inclusief borden, bestek e.d. Wij hebben geïnventariseerd of daar belangstelling voor is onder de gasten die al gereserveerd hebben voor die datum. Het merendeel heeft enthousiast gereageerd, dus we gaan ervoor! Als u denkt, dat lijkt mij ook wel wat, neem dan even contact met ons op.

DE PASSAND

De hartendiefjes van de Passand worden nog steeds erg enthousiast ontvangen. Voor Sandra en voor ons is het nog steeds een positieve samenwerking met leuke reactie voor ons beiden. Daarom ook deze week een engeltje van de Passand bij uw bestelling.

BEZORGEN

De afgelopen week heeft u ons wederom aan het werk gehouden met talrijke bestellingen. We blijven het zeggen; u maakt het verschil. Dankzij alle gerechten die wij bij u mogen bezorgen kunnen we ons hoofd boven water houden.

Bezorgen is nu wel een iets andere uitdaging. In het voorjaar was het langer licht en over het algemeen beter weer. Nu is het vroeg donker, het is iets kouder en het regent regelmatig. Het is goed opletten en af en toe flink zoeken. Niet alle huisnummers zijn zichtbaar. Als uw huis wat lastiger te vinden is, geef het met bestellen even door. Wij noteren dit met plezier en het is erg fijn voor de bezorgers.

ZORG VOOR ELKAAR

We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.