Update: de derde week open…

De tijd vliegt, het is alweer zondag. bestek fotoTijd voor een berichtje aan u. Soms lukt het zomaar te schrijven wat er allemaal gebeurt of in ons om gaat en soms lukt het even niet. U kent het wel, de dagen kabbelen een beetje voort, wat gebeurt er nu eigenlijk? De afgelopen week is ongewoon gewoon geweest. Het restaurant is open, daarnaast bezorgen we nog maaltijden, denken we na over de toekomst. De nieuwe manier van werken went, al blijft het minder vertrouwd voelen. Wij merken wel dat het merendeel van onze gasten het op afstand bedienen op prijs stelt, niet leuk, wel noodzakelijk en veilig. En dan ervaren wij dat noodzakelijk en veilig toch belangrijker is dan “leuk”. Het is ook nog steeds gezellig als u er bent, gelukkig zit de gezelligheid niet in 1,5 meter afstand. Voor ons restaurant hebben wij onze draai wel gevonden, het gaat goed zonder afbreuk te doen aan service, gastvrijheid en gezelligheid.

Dat geeft ons ook vertrouwen voor de toekomst, iets waar we mee vooruit kunnen. Daarom zoeken wij een (chef) kok om onze souschef te ondersteunen. Iemand die met plezier in de keuken staat en liefde voor het vak heeft, graag samenwerkt. Een kok die ons keukenteam weer compleet maakt. Hij of zij hoeft niet perse chefkok te zijn, een goede samenwerking is belangrijker.

Wij bezorgen inmiddels al een paar maanden. Daar hebben we veel bestek en wat servies aan over gehouden. Een aantal van u heeft naast het servies en bestek dat wij bij de maaltijd brengen, ook een deel van zijn / haar eigen bestek als afwas mee terug gegeven. Dus mist u een deel van uw eigen bestek of servies, laat het even weten. Wij hebben de afwas alvast gedaan, u kunt het schoon komen ophalen.

Onze Vaderdag borrelbox is goed ontvangen en daar hebben we veel vaders blij mee gemaakt. De speciale feestdagen zijn wel achter de rug nu. Natuurlijk kunnen we zelf speciale momenten creëren om iets leuks mee te doen. De vakantie komt eraan en lang niet iedereen zal er voor kiezen nu naar het buitenland te vertrekken. De term vakantie naar “hintergarten” komt vaak voorbij. Nederland is prachtig, Boxmeer en omgeving zijn absoluut de moeite waard om eens op een andere manier te bekijken. Als u goed kijkt ziet u ook in uw eigen omgeving wonderschone plaatjes. Wat kunnen wij daarin voor u betekenen? BBQ pakket, steengrillen, thuis uit eten, of een buffet, fijne mogelijkheden voor als u thuis blijft.

Onze branchevereniging Koninklijk Horeca Nederland is afgelopen week per direct uit het overleg gestapt met het kabinet. “De overheid heeft geen oor voor alle voorstellen gedaan door KHN”, aldus de voorzitter Robér Willemsen. “De mogelijke versoepelingen per 1 juli zijn een stap in de goede richting, maar geen oplossing voor de lange termijn”. En daar heeft Robér volgens ons gelijk in. De onderhandelingen met minister Grapperhaus zijn vanaf het begin af aan stroef verlopen, er blijkt weinig begrip voor realiteit van de dag. Hierin staat de horecabranche helaas niet alleen, er zijn veel meer beroepsgroepen die niet gehoord worden door ons kabinet.

De nieuwe “coronawet” waarin 1.5 meter afstand houden vastgelegd wordt is nog even van de baan, gelukkig. In dit geval hopen wij dat uitstel tot afstel leidt. Helaas is dat niet waarschijnlijk en ontkomen we er met zijn allen niet aan. Omdat de inhoud van de nieuwe wet nog niet bekend is, kunnen wij nog niet inschatten wat dat voor ons gaat betekenen. Dat is lastig.

We gaan gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We zullen samen een nieuwe manier vinden om op afstand samen te zijn.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.