iens-64-higheetnu-64-hightripadvisor-64-highTwitterfacebook-logogoogle+

.

.

Klik hier!

UPDATE; EEN BRUG NAAR IEMAND DIE ZELF DE BRUG NIET OVER KAN…

AVONDKLOK

Het is er uiteindelijk toch van gekomen, de avondklok. Fijn dat er nu in ieder geval duidelijkheid over is. Het bleef wel erg lang hangen, wel niet wel niet. Begrijpelijk het is een ingrijpende maatregel, maar als dit nodig is om Britse toestanden te voorkomen, dan doen we dat. En dan gaan we niet met zijn allen proberen er onderuit te komen, van alles te bedenken om de randen op te zoeken. We doen dit voor elkaar en met elkaar. De vraag: “Is het te handhaven?” is eigenlijk niet relevant, daar gaat het niet om. Dus laten we het nu gewoon doen, het niet ter discussie stellen, niet proberen er onderuit te komen, vals te spelen, laten we het gewoon doen. Voor u, voor ons, voor ons allemaal.

WANDELING DOOR DE KAART

Als we dan met zijn allen thuis blijven kunnen we het net zo goed samen gezellig maken. Volgend weekend zijn de eerste dagen waarop u kunt genieten voor een wandeling door de kaart. Het menu is bekend en het wordt echt smullen:

𝓜𝓮𝓷𝓾

 • 𝓡𝓾𝓷𝓭𝓮𝓻𝓬𝓪𝓻𝓹𝓪𝓬𝓬𝓲𝓸 𝓶𝓮𝓽 𝓻𝓾𝓬𝓸𝓵𝓪, 𝓹𝓮𝓼𝓽𝓸, 𝔃𝓸𝓷𝓰𝓮𝓭𝓻𝓸𝓸𝓰𝓭𝓮 𝓽𝓸𝓶𝓪𝓪𝓽𝓳𝓮𝓼, 𝓹𝓲𝓳𝓷𝓫𝓸𝓸𝓶𝓹𝓲𝓽𝓽𝓮𝓷 𝓮𝓷 𝓞𝓵𝓭 𝓐𝓶𝓼𝓽𝓮𝓻𝓭𝓪𝓶
 • 𝓡𝓲𝓵𝓮𝓽𝓽𝓮 𝓿𝓪𝓷 𝓶𝓪𝓴𝓻𝓮𝓮𝓵 𝓶𝓮𝓽 𝓴𝓷𝓸𝓯𝓵𝓸𝓸𝓴 𝓬𝓻𝓸𝓼𝓽𝓲𝓷𝓲’𝓼
 • 𝓖𝓮𝓻𝓸𝓸𝓴𝓽𝓮 𝓮𝓮𝓷𝓭𝓮𝓷𝓫𝓸𝓻𝓼𝓽𝓯𝓲𝓵𝓮𝓽 𝓶𝓮𝓽 𝓬𝓱𝓾𝓽𝓷𝓮𝔂
 • 𝓑𝓻𝓸𝓬𝓬𝓸𝓵𝓲𝓼𝓸𝓮𝓹 𝓶𝓮𝓽 𝓟𝓪𝓻𝓶𝓮𝔃𝓪𝓪𝓷𝓼𝓮 𝓴𝓪𝓪𝓼
 • 𝓣𝓸𝓶𝓪𝓽𝓮𝓷𝓼𝓸𝓮𝓹
 • 𝓥𝓪𝓻𝓴𝓮𝓷𝓼𝓱𝓪𝓪𝓼 𝓶𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓴, 𝓾𝓲 𝓮𝓷 𝓬𝓱𝓪𝓶𝓹𝓲𝓰𝓷𝓸𝓷𝓼
 • 𝓞𝓶𝓪’𝓼 𝓼𝓽𝓸𝓸𝓯𝓹𝓸𝓽𝓳𝓮 𝓶𝓮𝓽 𝓫𝓸𝓬𝓴𝓫𝓲𝓮𝓻
 • 𝓚𝓲𝓹 𝓬𝓾𝓻𝓻𝔂
 • 𝓩𝓮𝓮𝔀𝓸𝓵𝓯𝓯𝓲𝓵𝓮𝓽 𝓶𝓮𝓽 𝓼𝓪𝓵𝓼𝓪 𝓿𝓮𝓻𝓭𝓮
 • 𝓥𝓮𝓰𝓮𝓽𝓪𝓻𝓲𝓼𝓬𝓱𝓮 𝓵𝓪𝓼𝓪𝓰𝓷𝓮
 • 𝓐𝓪𝓻𝓭𝓪𝓹𝓹𝓮𝓵- 𝓮𝓷 𝓰𝓻𝓸𝓮𝓷𝓽𝓮𝓷 𝓰𝓪𝓻𝓷𝓲𝓽𝓾𝓾𝓻
 • 𝓜𝓸𝓷𝓬𝓱𝓸𝓾 𝓸𝓹 𝓫𝓲𝓼𝓬𝓾𝓲𝓽𝓫𝓸𝓭𝓮𝓶 𝓶𝓮𝓽 𝓴𝓮𝓻𝓼𝓮𝓷
 • 𝓢𝓲𝓷𝓪𝓪𝓼𝓪𝓹𝓹𝓮𝓵 𝓴𝓸𝓴𝓸𝓼 𝓬𝓪𝓴𝓮 𝓶𝓮𝓽 𝓿𝓪𝓷𝓲𝓵𝓵𝓮𝓬𝓻è𝓶𝓮 𝓮𝓷 𝓶𝓪𝓻𝓶𝓮𝓵𝓪𝓭𝓮
 • 𝓚𝔀𝓪𝓻𝓴 𝓶𝓮𝓽 𝓰𝓮𝓫𝓪𝓴𝓴𝓮𝓷 𝓪𝓷𝓪𝓷𝓪𝓼 𝓮𝓷 𝓷𝓸𝓽𝓮𝓷𝓬𝓻𝓾𝓷𝓬𝓱

NOG MAAR ÉÉN PERSOON

De beperking van bezoek zal zwaarder wegen dan de avondklok, nog maar 1 persoon per dag. Wie kiest u dan?  Wie ziet u nog wel en wie niet. Onze kring wordt alsmaar kleiner, onze bubbel bestaat uit steeds minder mensen. Onze kennissen worden steeds vager, omdat we ze minder zien, spreken, nieuwe mensen leren we nu niet kennen. Sommige contacten verdwijnen ongemerkt uit beeld. De mensen die u tegenkwam bij uw dagelijkse bezigheden ziet u vaak niet meer. Misschien heeft u zelf nog voldoende contact met andere mensen, dankzij uw gezin, werk, wandelingen, dat hopen wij oprecht voor u. Er zijn echter veel mensen die eenzaam zijn, dat weet u inmiddels wel.

EEN KAARTJE VOOR EEN ONBEKENDE

Laten we proberen juist de mensen die alleen zijn een beetje op te vrolijken. Wij stellen voor dat iedereen waar wij een maaltijd bezorgen een kaartje mee terug geeft. Een kaartje met een lieve groet, gedicht, verhaaltje, tekening, mop of grapje. Wij verzamelen al deze kaartjes en brengen deze naar een bejaarden tehuis, verzorging tehuis, ziekenhuis. Stelt u zich eens voor dat we mensen die we niet kennen hiermee een geluksmomentje kunnen bezorgen. Zou dat niet leuk zijn? Doet u mee? Ook als u geen maaltijd bij ons reserveert nodigen wij u uit om mee te doen. U doet het kaartje gewoon bij ons in de brievenbus. Zo leggen we als Witte Brug ook een brug naar iemand die zelf de brug niet over kan.

KOESTER UW EIGEN FAVORIET

Vorige week kwam ik wederom een interessant interview tegen in de krant, dit keer het NRC een gesprek met Horeca-ondernemer Khalid Oubaha. Eigenaar van verschillende horecagelenheden in o.a. Arnhem en Nijmegen.

„Als je kijkt naar de feiten: de horeca maakt 2 procent uit van de economie. Voor de economie zijn wij dus niet zo belangrijk, al zijn we met ruim 400.000 werknemers wel een grote werkgever.

„En we gebruiken ook geen fundamentele technologie, zijn niet van strategisch belang zoals KLM, we zijn geen sector die door China overgenomen dreigt te worden. De huidige generatie ondernemers kan gewoon failliet gaan en op het momént dat deze ellende voorbij is, staan er meteen weer nieuwe ondernemers op. Die lege panden zijn zo verhuurd.” aldus Khalid Oubaha in het NRC.

En precies zo is het, helaas geldt dit niet alleen voor de horeca, loop maar eens door het centrum en bedenk dan aan welke winkel/bedrijf u gehecht bent. Maakt het wat uit wie u adviseert, wie u iets verkoopt, wie u ergens mee helpt? Als u eerlijk bent telt meestal vooral het resultaat. Niet wie u geholpen heeft daar te komen. Als we dit weten, kunnen we er misschien iets aan doen. Zorg dat het wel om iemand gaat. Alleen zo kunnen we ons dorp gevuld houden met allerlei leuke winkels, horeca en andere bedrijven. Dus heeft u toch een favoriete winkel, café, kapper, fietsenmaker, restaurant of kledingzaak? Koester deze dan, denk ook nu aan die ene ondernemer van wie u hoopt dat hij/zij deze crisis overleeft.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.