UPDATE; EEN NIEUWE WEG VOOR ONZE CHEF…

ONZE CHEF SLAAT EEN NIEUWE WEG IN

Zoals ik vrijdag al op social media plaatste gaat onze chef-kok ons verlaten. Wij begrijpen zijn keuze, maar vinden het ontzettend jammer. De eerste lockdown hebben we het zonder chef-kok gered. Mede dankzij onze sous chef Rik, zijn keukenteam en Rob zelf, die gelukkig ook veel kan in de keuken. We waren erg blij dat we eind van de zomer ons keukenteam weer compleet konden maken met Peter. Peter paste prima binnen het bestaande team en samen hebben we er een paar erg fijne en productieve maanden van gemaakt. Inmiddels zijn we al een half jaar gesloten. Dankzij alle maaltijden en arrangementen kunnen we ons nog steeds staande houden. Natuurlijk kijken wij ook uit naar het moment dat we de deuren van ons restaurant mogen openen. Het zal ons toch niet gebeuren dat als we straks eindelijk open mogen, we geen chef-kok hebben? Dus weet u iemand, bent u chef-kok? Neem contact met ons op.

KONINGSDAG

Hoe viert u de verjaardag van onze Koning? Gaat u lekker op pad of “gewoon” aan het werk? De Koning viert zijn verjaardag in Eindhoven en sluit de dag ongetwijfeld af door te genieten van The Streamers. Deze enorme band is een initiatief van Guus Meeuwis en vanaf Paleis Noordeinde in Den Haag spelen zij voor iedereen in Nederland die het via een livestream volgt. https://thelivestreamers.nl/

Bij ons kunt u die dag terecht voor heerlijk steengrillen, eventueel met een kopje soep en/of een toetje om mee af te sluiten. Wij wensen Koning Willem Alexander alvast een fijne verjaardag.

TERRASSEN

Ik kan het niet voorbij laten gaan; de terrassen mogen vanaf 28 april open van 12.00 tot 18.00 uur. Wij zijn blij voor al onze collega’s met een terras en service overdag. Wij wensen ze allemaal heel veel plezier, succes en goede zaken. Ons terras gaat nog niet open, een weloverwogen keuze. Wij hebben jaren geleden de keuze gemaakt ons te richten op diner, feesten en partijen. In “normale” tijden openen wij om 17.00 uur, u begrijpt de tijd is dan te kort om lekker te eten. Daarnaast zijn de dagen in het voorjaar waarop we buiten kunnen eten zeer beperkt. De mooie dagen zijn vaak op één hand te tellen. Natuurlijk kunnen we eerder opengaan, maar wie komt er om 15.00 of 16.00 uur dineren? We kunnen ons gaan richten op lunch, taartjes en borrelmomenten, klopt. Maar een ander concept kiezen vraagt om een hoop aanpassingen en veranderingen. Onze ervaring is ook dat als we veranderen het even duurt voordat u ons op die andere momenten weet te vinden. Daar kiezen wij nu niet voor. Wij blijven bezorgen en wachten geduldig het moment af dat wij u binnen mogen ontvangen voor een smaakvolle maaltijd. Wij vertrouwen erop dat u begrip heeft voor onze keuze. Het is onze mening dat een ieder moet doen waar hij/zij goed in is. De bakker verkoopt brood en taartjes, geen diners, een café verkoopt drank en hapjes, geen boeken, een restaurant verkoopt maaltijden, geen pubquizzen of bierpakketten. Oftewel schoenmaker blijf bij je leest. Begrijp wel; dit is onze mening. Wij hopen dat alle cafés, brasserieën, lunchrooms en dergelijk enorm gebaat zijn bij een geopend terras en wensen hen allemaal veel succes. Daarnaast hopen wij dat u aan ons denkt als de restaurants weer open mogen.

WIE HEEFT DE KEUZE GEMAAKT?

Begrijpen doen we het niet overigens. Waarom kunnen we nu versoepelen? Wat is er anders dan 1, 2, 6 weken geleden? De ziekenhuizen liggen nog net zo vol. Het aantal besmettingen blijft hoog. Wat was ook alweer het doel?

Volgende week code zwart, volgens dr. Gommers. Hij is niet de enige arts met verstand van zaken en eigen zicht op de realiteit in een ziekenhuis die alarm slaat. Waarom worden zij niet gehoord? Code zwart betekent kiezen wie er wel en niet behandeld wordt. Wie wordt nog opgenomen, wie niet. Eigenlijk maken we die keuze al langer. Waarom moet iemand met kanker wachten en wordt iemand met Covid geholpen. Met het uitstellen van noodzakelijke behandelingen voor alle mensen die geen Covid, maar hart- en vaatziekten, kanker, ondraaglijke pijn hebben, maken we al een keuze. Covid gaat voor. Omdat de Covid patiënt via de EHBO post binnenkomt en de kankerpatiënt thuis wacht op een levensreddende operatie. Waarom heeft de Covid patiënt recht op acute zorg en de andere patiënt niet? Ingrijpen op het juiste moment maakt voor beiden een wezenlijk verschil. Een verschil tussen leven en dood. En toch moet de gewone patiënt wachten. Ook de gewone patiënt heeft recht op behandeling binnen een tijd die het beste is voor zijn gezondheid, een behandeling welke onnodig lijden voorkomt. Het zal uw vader, moeder, zoon, dochter, partner maar zijn, die wacht en wacht en wacht…

PLUK DE DAG

Omdat we positief blijven, omdat we willen blijven genieten van de kleine dingen, omdat we een lichtpuntje blijven bieden. Daarom pluk de dag, doe een dansje, geniet van vandaag, kijk opzij en zie uw lieve vriendin, opa, moeder, vriend, buurman en al die anderen. En vergeet niet om samen leuke dingen te doen, mooie momenten te delen, het leven te vieren. Ook al valt er zoveel af, we hebben elkaar nog en samen voelt het minder erg. Samen kunnen we volhouden en samen zorgen we voor elkaar. Dus wacht niet met genieten tot het juiste moment, maar creëer zelf het juiste moment.

Vanaf donderdag kunt u weer BBQ-pakketten bestellen bij ons. We hebben opnieuw een mooie variatie van smaakvol vlees en bijgerechten voor op de BBQ. Dus als de zon even schijnt, eet lekker buiten. Onze BBQ pakketten kunt u bestellen van maandag tot en met zondag. Voor maandag en dinsdag graag tijdig bestellen i.v.m. de vrije dagen van onze koks.

Het wordt steeds moeilijker, het duurt steeds langer en toch; blijf positief, blijf gezond en wees een beetje aardig voor elkaar. Dat doen wij ook! Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen! Tot volgende week.