Update; een week van verruiming…

Deze keer een foto uit de oude doos, gewoon omdat het leuk is.WB terras 1930 (2)

Deze week werd het 1 juli, de dag waarop er net iets meer mag dan de vorige maand. Wat verandert er daadwerkelijk? De triage aan de deur is niet meer verplicht. Dat is fijn, want laten we eerlijk zijn; meer dan een toneelstukje was dat niet. Natuurlijk stelden wij de juiste vragen en natuurlijk gaf iedereen keurig antwoord. Maar wij denken niet dat er in Nederland 1 gast geweest is die zich op de drempel van een horeca gelegenheid, op het moment dat de gastheer/gastvrouw de triage vragen stelde, zich realiseerde dat hij/zij toch verkoudheidsklachten had en dus niet binnen mocht. We mogen er met zijn allen toch op vertrouwen dat als iemand klachten heeft, diegene uit zichzelf al thuis blijft. Dus fijn dat we dit achterwege kunnen laten.
Daarnaast geldt de beperking van 30 gasten niet meer. Erg fijn, het geeft wat ruimte. Aan de andere kant is het nog niet zaligmakend, want een groot deel van de bevolking gaat nog niet naar de horeca. Wij laten iedereen in zijn waarde en hebben respect voor de keuze die ieder voor zichzelf maakt. Wij vragen ons wel af waarom de contactberoepen overspoeld werden zodra deze weer open mochten en waarom dat bij de horeca niet gebeurt. Wat is er zo huiveringwekkend of gevaarlijk aan de horeca? Misschien hebben de genomen maatregelen daar ook mee te maken. Die zijn voor horeca namelijk nogal streng. Als wij iets kunnen doen om de drempel voor u te verlagen, horen wij dit graag.

Woensdag hebben we sinds lange tijd onze zaal weer kunnen gebruiken. Een zakelijke bijeenkomst met een hapje en een drankje. Erg gezellig, lekker gewerkt en goed verlopen. Dit smaakt naar meer! Dus heeft u iets te vieren, te bespreken, of te herdenken? U bent van harte welkom.

De afgelopen week heeft u in de BOK (Boxmeerse krant) een artikel met pagina grote advertentie kunnen zien van de gezamenlijke horeca in Boxmeer.  Samen willen wij u laten zien dat u goed toeven is in Boxmeer en met name bij de Boxmeerse horeca. Wij zien u graag en u bent van harte welkom. Wij hebben u nodig om deze tijd door te komen, er mag weer wat meer, maar we zijn er nog lang niet. Een sluiting van 3 maanden… dat maken we in een paar weken niet goed. Dus lieve mensen, vergeet de horeca in Boxmeer niet.

Achter de schermen zijn wij de laatste dagen bezig geweest met het bedenken van nieuwe drankjes. Heerlijk, frisse, alcoholvrije creaties. Ontzettend leuk om te doen, te proeven en te proberen. Wat is lekker, vernieuwend, verrassend? Wat past bij elkaar, in welk glas gaan we dit serveren? We zijn lekker creatief bezig geweest en het resultaat mag er zijn. We hebben een viertal koude dranken op de kaart gezet. Vanaf aanstaande donderdag zijn deze te bestellen. Leuk als u deze komt proeven.

We gaan gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We zullen samen een nieuwe manier vinden om op afstand samen te zijn.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.