Update: een week van verwarring…

Een week verder met weinig verschillen drankjes sunscreen (2)ten opzichte van de vorige week. Soms kunnen we het ook niet spannender maken dan het is. De campagne “oh heerlijke zomer in Boxmeer” is van start gegaan. Misschien heeft u er al iets van gezien. Samen gaan we ons best doen u te laten zien, maar vooral te laten ervaren hoe leuk Boxmeer is, vooral in de zomer. Daarom doen we ook een beroep op u. Als u wilt blijven genieten van de horeca is het nu tijd om te investeren in een toekomst met horeca. Dit geldt natuurlijk ook voor alle winkels in Boxmeer. Wij hebben u allemaal nodig. Er mag nog niet alles, maar wel veel. U bent van harte welkom, wij zien u graag.

Wij merken dat er veel onduidelijkheid is over wat wel en niet mag binnen de horeca. Er wordt veel geroepen over 1,5 meter afstand, niet samen aan een tafel mogen zitten, kuchschermen, 1 huishouden, triage, verplicht reserveren, voor kinderen is het anders, buiten gelden weer andere regels, maximaal aantal personen binnen Het is afhankelijk van met wie u de horeca wilt bezoeken, maar wij kunnen voor elk gezelschap een tafel klaarzetten waar u binnen de regels een fijne avond kunt beleven. Wij weten wat wel en niet mag, wij weten wat we doen, ook voor ons komt de veiligheid op de eerste plaats. En mocht u nog twijfelen, neem dan even contact met ons op. Dan bespreken we uw wensen en kunnen wij uw eventuele zorgen wegnemen.

Onze branchevereniging, Koninklijk Horeca Nederland, blijft zich inspannen voor beter passende maatregelen. KHN heeft een sommatiebrief gestuurd aan de Staat der Nederlanden om de  maatregelen voor de horeca te versoepelen. Hieronder enkele regels vanuit KHN.

KHN neemt deze stap omdat de maatregelen die nu gelden volgens KHN willekeurig zijn en haaks staan op andere versoepelingen die wel zijn doorgevoerd. Er wordt op dit moment geen enkel perspectief geboden en voor velen dreigt faillissement.

Het is overduidelijk dat veel voor de horeca geldende maatregelen willekeurig zijn en haaks staan op versoepelingen die op andere gebieden zijn doorgevoerd. Want vijf personen uit verschillende huishoudens mogen wel in één auto naar een restaurant rijden, maar zij mogen vervolgens niet aan één tafel zitten in een restaurant. Ook wordt om onduidelijke redenen vastgehouden aan de 1,5 meter norm voor buiten, terwijl er uit wetenschappelijke onderzoeken duidelijk blijkt dat het besmettingsrisico buiten nihil is. Hierdoor worden horecaondernemers onnodig gehinderd in de exploitatie van hun bedrijf.

KHN had de staat tot vrijdag 10 juli 12.00 uur de tijd gegeven om gehoor te geven aan deze sommatie. Via de minister van VWS hebben we vandaag bericht gekregen dat de Staat niet op onze eisen ingaat. Dat betekent dat KHN een kort geding zal starten tegen de Staat.

Laten we hopen dat er nog iets verandert, wij waarderen de inspanningen van KHN, we weten ook dat het nodig is, het gaat om onze toekomst. Wij doen ons werk met plezier, maar uiteindelijk moeten we de rekeningen kunnen betalen. Dat is ons al 21 jaar gelukt, en nu met alle hulp lukt het ons ook, maar liever doen we het weer zelf.

Vorige week hebben we het al even genoemd, het bedenken van nieuwe drankjes, alcohol vrije, frisse creaties. We zijn eruit, wat en hoe we deze gaan serveren. Leuk als u komt proeven! Natuurlijk horen wij dan graag wat u er van vindt.

We gaan gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We zullen samen een nieuwe manier vinden om op afstand samen te zijn.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.