Update; einde vakantie…

Wij zijn er weer!20200728_130257

We hebben een heerlijke vakantie gehad, prachtig Nederlands weer, in en rondom huis wat geklust, dagje weg geweest, genoten van bezoekjes van familie en vrienden, kortom perfect. Ondanks dat we niet, zoals wij het liefste doen, een rondreis gemaakt hebben. Eigenlijk stond voor dit jaar Schotland op onze wensenlijst. Dat bewaren we voor als het weer kan. Gelukkig hebben we ook voor Nederland een lijstje met plaatsen die we nog willen bezoeken. Giethoorn stond daar ook op en daar zijn we dan ook geweest. Geen buitenlandse toeristen, erg rustig, vriendelijke mensen, kortom; top. Bootje gehuurd, gewandeld, genoten van de natuur en de bijzondere geschiedenis van het gebied, echt de moeite waard.

Nationaal Park Weerribben-Wieden is met ruim 10.000 hectare het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Een labyrint van plassen, meren, slootjes, mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden.

Natuurlijk hebben we deze vakantie ook gebruikt om bij te tanken, dus we kunnen er weer tegen aan. Met frisse moed starten met ons mooie vak en verder gaan met overleven ondanks corona. Want zoals u allemaal ervaart is dit virus alles behalve op vakantie. Integendeel, het lijkt wel gebruik te maken van onze ontspanning en verminderde waakzaamheid tijdens onze vrije dagen.

Tijdens onze vakantie rust onze creatieve geest niet. Blijf ons dus volgen, want er komen leuke dingen aan.

Zoals u wellicht wel bekend is, zoeken wij al langer een chef-kok. Gedurende de sluiting i.v.m. corona hebben we deze zoektocht even gestaakt. U kunt het zich misschien bijna niet meer voorstellen, maar er was echt een tekort aan (horeca)personeel. Klein voordeel van corona, dat te kort is een stuk minder geworden. We hebben een aantal zeer prettige gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten en uiteindelijk hebben we de juiste match gevonden. Per 1 september begint deze nieuwe, gepassioneerde en enthousiaste liefhebber van lekker eten, bij de Witte Brug. Wie dat is? We zullen hem binnenkort voorstellen!

Donderdag tijdens de persconferentie zijn de regels voor (uitsluitend) de horeca aangescherpt. Wij hebben absoluut geen bezwaar tegen het bijhouden van contactgegevens om eventueel contact onderzoek te kunnen uitvoeren. Wij vinden het wel vervelend dat dit alleen voor de horeca geldt. We vertrouwen erop dat ook u het belang hiervan inziet en het voor u daarom geen drempel is om gezellig te komen tafelen. Vanzelfsprekend gaan wij zorgvuldig met uw gegevens om. Vanaf 1 juni hebben wij gebruik gemaakt van bijzettafels voor het uitserveren van eten en drinken om voldoende afstand te kunnen waarborgen, dit is nog steeds mogelijk. Bij ontvangst overleggen we met u, wat u het prettigst vindt.

We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.