Update; eindelijk is het dan zover…

UPDATE; EINDELIJK IS HET DAN ZOVER…

HET BLIJFT EEN PRACHTIG VAK

Gisteren was het dan zover. Uit eten is weer mogelijk. Dat was genieten! Eindelijk weer aan tafel bedienen, eten op een bord in plaats van verstopt onder folie, drankjes in een glas in plaatst van uit uw eigen koelkast. Natuurlijk was het ook weer even wennen. Rob had de eerste dag het gevoel een vreemde te zijn in zijn eigen restaurant. Het voelde wat onwennig, prettig dat zeker, maar anders. Het is natuurlijk ook nog anders; u komt binnen met een mondkapje, wij dragen face shields, we stellen u al vragen voor u echt binnen bent, u desinfecteert uw handen, we noteren eventueel uw gegevens, houden nog zoveel mogelijk afstand, van elkaar, maar ook van u, de tafels zijn anders gedekt. Wij, maar ook u, passen ons wel aan, als dat alles is wat nodig is om u te mogen ontvangen.

BLIJF GENIETEN

Het is een beetje uit ons systeem verdwenen, maar het mag weer. U mag “gewoon” uit eten, spontaan bedenken dat u liever buiten de deur eet, uw verjaardag vieren in uw favoriete restaurant, voor een date afspreken om lekker een hapje te gaan eten, quality time doorbrengen met mensen die u lief zijn. Wij hopen dat u dat massaal gaat doen, nu het weer mag komt het op u aan. U zult de stoelen van de horeca moeten gaan bezetten, zorgen dat de terrassen vol zitten. Want nu het kan en mag, is het tijd de kas van de horecaondernemer te gaan spekken. Zodat we kunnen teruggeven wat we ontvangen hebben, betalen wat we nog open hebben staan. Het voortbestaan van de horeca ligt in uw handen, wij hebben u nodig. Behalve dat we u ontzettend gemist hebben, we niets liever doen dan u een fijne avond bezorgen, we het mooiste vak ter wereld hebben, hebben we u ook echt nodig. Zonder gasten geen horeca.

VRAGEN

Wij krijgen regelmatig vragen over de corona regels. Gelukkig weten wij meestal het antwoord wel. Veel van u zijn in de veronderstelling dat wij eerder iets weten over bijvoorbeeld versoepelingen. Niets is minder waar. Wij halen de informatie, net als u, uit de media, Rijksoverheid of uit de persconferenties. Wij worden niet eerder of via een andere weg op de hoogte gebracht. Steeds als er nieuwe regels zijn verdiepen wij ons hierin, zodat we goed weten wat wel en niet mag. Blijf vooral vragen als er iets niet duidelijk is, wij helpen u graag.

Wij zijn dolgelukkig dat we open zijn, maar blijven voorzichtig. We zijn ons bewust van onze vrijheid, maar ook van onze kwetsbaarheid. Dus help ons open te blijven door te genieten van onze gastvrijheid, maar ook door, zo nodig, uw eigen verantwoording te nemen. Voor nu bedankt dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen. Tot volgende week!