Update: even voorstellen…

UPDATE: EVEN VOORSTELLEN…welkom Peter 30-08-2020

Het is bijna zover, 1 september begint onze nieuwe chef-kok; Peter. Al tijdens het eerste kennismakingsgesprek ontstond een wederzijdse klik. Wat ons betreft is Peter precies de kok waar wij op zitten te wachten. De juiste man op het juiste tijdstip. Iemand met een passie voor koken en lekker eten. Dat hebben natuurlijk de meeste koks, maar de “klik” is net zo belangrijk. Je hoort het vaak: “iemand moet passen in het team”. Dat is ook echt zo, we moeten het namelijk samen doen. En laten we eerlijk zijn, het is op dit moment niet de makkelijkste tijd in de horeca. Door de heel nieuwe wereld die corona met zich mee brengt is het hard werken en blijven zoeken naar creatieve oplossingen / ideeën om ons hoofd boven water te houden. Met Peter denken wij iemand gevonden te hebben die ook daar een belangrijke rol in kan spelen. Gelukkig staat er al een team waar wij trots op zijn. Nog fijner is het om dat team weer compleet te maken. Dus Peter; van harte welkom bij team de Witte Brug!

Hier even een woord van Peter:

𝑴𝒊𝒋𝒏 𝒏𝒂𝒂𝒎 𝒊𝒔 𝑷𝒆𝒕𝒆𝒓 𝑯𝒆𝒏𝒅𝒓𝒊𝒌𝒔, 𝒊𝒌 𝒃𝒆𝒏 𝒂𝒍 𝒓𝒖𝒊𝒎 20 𝒋𝒂𝒂𝒓 𝒘𝒆𝒓𝒌𝒛𝒂𝒂𝒎 𝒊𝒏 𝒅𝒆 𝒉𝒐𝒓𝒆𝒄𝒂, 𝒘𝒂𝒂𝒓𝒗𝒂𝒏 𝒅𝒆 𝒍𝒂𝒂𝒕𝒔𝒕𝒆 10 𝒋𝒂𝒂𝒓 𝒂𝒍𝒔 𝑪𝒉𝒆𝒇-𝒌𝒐𝒌. 𝑰𝒌 𝒉𝒆𝒃 𝒗𝒂𝒏 𝒎𝒊𝒋𝒏 𝒉𝒐𝒃𝒃𝒚, 𝒎𝒊𝒋𝒏 𝒃𝒆𝒓𝒐𝒆𝒑 𝒈𝒆𝒎𝒂𝒂𝒌𝒕. 𝑴𝒊𝒋𝒏 𝒑𝒂𝒔𝒔𝒊𝒆 𝒊𝒔 𝒉𝒆𝒕 𝒃𝒆𝒓𝒆𝒊𝒅𝒆𝒏 𝒗𝒂𝒏 𝒉𝒆𝒆𝒓𝒍𝒊𝒋𝒌𝒆 𝒈𝒆𝒓𝒆𝒄𝒉𝒕𝒆𝒏 𝒆𝒏 𝒎𝒆𝒏𝒔𝒆𝒏 𝒆𝒆𝒏 𝒇𝒊𝒋𝒏𝒆, 𝒔𝒎𝒂𝒂𝒌𝒗𝒐𝒍𝒍𝒆 𝒂𝒗𝒐𝒏𝒅 𝒕𝒆 𝒃𝒆𝒛𝒐𝒓𝒈𝒆𝒏. 𝑰𝒌 𝒈𝒂 𝒑𝒆𝒓 1 𝒔𝒆𝒑𝒕𝒆𝒎𝒃𝒆𝒓 𝒎𝒆𝒕 𝒗𝒆𝒆𝒍 𝒑𝒍𝒆𝒛𝒊𝒆𝒓 𝒂𝒂𝒏 𝒅𝒆 𝒔𝒍𝒂𝒈 𝒃𝒊𝒋 “𝑫𝒆 𝑾𝒊𝒕𝒕𝒆 𝑩𝒓𝒖𝒈”. 𝑰𝒌 𝒉𝒐𝒐𝒑 𝒔𝒂𝒎𝒆𝒏 𝒎𝒆𝒕 𝒎𝒊𝒋𝒏 𝒄𝒐𝒍𝒍𝒆𝒈𝒂’𝒔, 𝒔𝒏𝒆𝒍 𝒅𝒆 𝒍𝒆𝒌𝒌𝒆𝒓𝒔𝒕𝒆 𝒈𝒆𝒓𝒆𝒄𝒉𝒕𝒆𝒏 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒖 𝒕𝒆 𝒃𝒆𝒓𝒆𝒊𝒅𝒆𝒏 𝒆𝒏 𝒖 𝒛𝒐 𝒆𝒆𝒏 𝒐𝒏𝒗𝒆𝒓𝒈𝒆𝒕𝒆𝒍𝒊𝒋𝒌𝒆 𝒂𝒗𝒐𝒏𝒅 𝒕𝒆 𝒌𝒖𝒏𝒏𝒆𝒏 𝒃𝒆𝒛𝒐𝒓𝒈𝒆𝒏. 𝑯𝒐𝒑𝒆𝒍𝒊𝒋𝒌 𝒕𝒐𝒕 𝒔𝒏𝒆𝒍, 𝒕𝒐𝒕 𝒛𝒊𝒆𝒏𝒔!

Het afgelopen half jaar hebben Rik en Daan, samen met de weekendhulpen, de verantwoording voor de keuken op zich genomen. Rik heeft de taken van chef-kok op zich genomen. Voor Daan was dit een leerjaar (4 dagen leren, 1 dag school). Dat hebben zij geweldig gedaan, het is al hele prestatie, maar onder de huidige omstandigheden is het absoluut een extra compliment waard. Er komt namelijk heel wat bij kijken, het is niet alleen maar koken. Het menu moet uitgedacht worden en tijdens de sluiting in maart, april en mei moesten we ook rekening houden met de haalbaarheid voor bezorgen. Niet elk gerecht of bereiding is daar geschikt voor. Dan komt er nog inkoop, personeelsplanning, kostprijsberekeningen bij. Vervolgens koken zij voor iedereen een heerlijke maaltijd en houden desgewenst rekening met elk dieet of allergie. Top gedaan, heren! (toevallig bestaat het keukenteam uitsluitend uit mannen).
Het leerjaar van Daan bij ons zit erop. Wij bedanken Daan voor zijn inzet, harde werk, enthousiasme, leergierigheid, flexibiliteit, betrokkenheid en de fijne tijd die we met hem hebben gehad. Gisteren hebben we nog een toost uitgebracht op dit bijzondere jaar, zo’n leerjaar maak je niet snel nog eens mee. We wensen Daan veel plezier en succes bij zijn volgende leerbedrijf in Uden.

Vanzelfsprekend bestaat de Witte Brug niet alleen uit een keukenteam. In ons team zit natuurlijk ook de afwas, schoonmaak, bediening. Ook dat zijn stuk voor stuk hardwerkende, enthousiaste, betrokken en gezellige mensen met hart voor het vak en de Witte Brug. Van iedereen hebben wij flexibiliteit gevraagd en gelukkig ook gekregen. Want veel was anders het laatste half jaar. Onze kanjers uit de bediening hebben gedurende de verplichte sluiting, indien in bezit van een rijbewijs, de bestellingen rond gebracht. De toppers uit de afwas hebben geholpen alle pakketten in te pakken, denk even terug aan onze Paasbox, Moederdagbox en Vaderdagpakket. Daarom verdient ook de rest van het team een pluim. Goed gedaan, bedankt en ga zo door. Samen staan we sterk en houden we ons staande in deze bijzondere tijd.

We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.