Update; helaas zijn we weer gesloten en dat doet pijn…

UPDATE; HELAAS ZIJN WE WEER GESLOTEN EN DAT DOET PIJN…

We voelden het ook dit keer wel aankomen, we moeten weer dicht. We hadden er zelfs met de bestellingen al rekening mee gehouden. En toch doet het pijn, de woorden van onze president: “de horeca sluit voor tenminste 4 weken hun deuren”.  In maart gebeurde hetzelfde en toch voelde dat anders. Toen was het een gedeeld verdriet, wij moesten dicht, maar ook zoveel anderen. Natuurlijk gunnen wij iedereen hun boterham, wij zijn ook nooit bang geweest voor concurrentie, maar nu zijn wij zo’n beetje de enigen. In de krant lazen wij hier een artikel over waar het mooi samengevat stond: “Alcoholverkoop stopt na 20.00 uur, maar de supermarkt niet. Restaurants moeten dicht, maar we mogen blijven vliegen. Hoe logisch en consequent zijn de maatregelen in de gedeeltelijke lockdown?” Want…

Waarom moeten restaurants dicht?

Waarom blijven scholen open?

Waarom mogen kerken meer?

Waarom vliegen we nog?

Waarom mag profhockey niet, maar profvoetbal wel?

Waarom mogen sportscholen openblijven?

Waarom mag er na 20.00 uur geen alcohol worden verkocht, maar blijven supermarkten open?

Waarom verschillen de coronaregels per supermarkt?

Waarom gaat het kabinet met de detailhandel in gesprek en niet met de horeca?

Het is dus niet logisch, niet consequent en dat doet pijn.

Natuurlijk gaan wij knokken, natuurlijk kunt u op ons rekenen en natuurlijk blijven wij creatief en positief, maar het doet pijn. Bijna 22 jaar zijn wij de Witte Brug, werken wij met liefde, plezier, enthousiasme keihard, omdat we het mooiste vak hebben. We houden ons aan de regels, passen ons aan, zorgen voor ons personeel. En nu glipt het ons tussen de vingers door, wij hebben het niet meer in de hand, dit heeft niets meer met ondernemen te maken en dat doet pijn.

U bent van ons gewend dat wij u positief en met een grapje op de hoogte houden, elke zondag opnieuw. Nu lukt het niet, we maken ons zorgen, wat is het perspectief, hoe ziet onze toekomst eruit? In november beginnen wij met de kerstversiering, u weet kerst is bij ons kerst en dat ziet u overal. Zijn we dit jaar wel open met kerst, mag u bij ons komen dineren? De brunch hebben we al gecanceld, dat lukt niet op een verantwoorde en veilige manier. We hebben een alternatief en we weten dat we daarmee weer in een behoefte voorzien. Maar het diner opgeven, geen kerstdiner bij de Witte Brug? We moeten er niet aan denken. Helaas kunnen we nog niks plannen, want we weten het niet. Zijn we open of dicht, niemand die ons dat kan vertellen. En dat doet pijn

Onze chef kok zit thuis, eerst in quarantaine en nu ziek door corona. Eén van onze hulpkoks zit thuis, een ongeluk met de brommer zorgde voor een complexe breuk in zijn pols. Verschillende medewerkers zitten thuis, in quarantaine. Wij missen ze en dat doet pijn. Natuurlijk veel sterkte en beterschap voor allemaal, ook voor degene onder u die thuis moeten zijn.

De afgelopen dagen hebben velen van u al gebruik gemaakt van ons “thuis uit eten” concept. Heel erg fijn dat u ons ook nu weer weet te vinden, bedankt! En ga vooral zo door:

En toch zetten we onze schouders er weer onder, gaan we er weer voor, maken we er weer iets van. We eindigen ook nu positief. Sandra, van de Passand in Beugen, en wij slaan de handen ineen. Samen dragen wij u een warm hart toe, willen we een beetje plezier brengen. Dus vanaf dit weekend ontvangt u bij uw bestelde maaltijd een engeltje, om even stil te staan bij een ander. En dat voelt goed, maakt ons blij, iets te kunnen doen voor iemand anders, want als er niks meer is, als alles wegvalt, hebben we alleen elkaar. Dus…

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!