UPDATE; HET IS ER TOCH VAN GEKOMEN…

Het is er toch van gekomen; op veel plaatsen waar u binnen wilt, bent u verplicht een QR code te laten zien en laten controleren. Het leek een cadeautje, helaas met een addertje onder het gras. De ander halve meter verdwijnt per 25 september, maar daar komt iets anders voor in de plaats. U mocht al uit eten, naar een café, naar een wedstrijd, dat mag u nog steeds, maar nu uitsluitend met een coronapas.

Tijdelijk, zeggen ze in Den Haag. Wij zijn benieuwd hoe tijdelijk dit uiteindelijk wordt. In het buitenland zien we steeds meer verplichtingen om inwoners te vaccineren. Bij bepaalde bedrijven, overheden, zorginstellingen. Als we daar naar kijken valt het in Nederland nog mee, maar leuk is het niet.

Misschien went het. Mogelijk weten we over een paar jaar niet beter dan dat we overal waar we binnen willen, eerst een QR code moeten scannen. Er zijn meer bijzondere dingen ingevoerd die ooit onvoorspelbaar leken en op veel weerstand stuitten bij hun invoering. Geen vloeistoffen meer meenemen in de handbagage, niet meer binnen roken, het gebruik van de mobiele telefoon ….

HOE GAAT U HIERMEE OM?

Hoe gaat u hier mee om? Hoe gaat de jongere generatie hier mee om? Zij mogen naar een discotheek, mits ze een QR code hebben en om 24.00 uur weer buiten staan. Want de horeca moet nog steeds om 24.00 uur leeg zijn. Gaan al die jongeren zich aanpassen door met QR code om 20.00 de disco binnen te stappen, zodat ze toch nog een paar uur waar hebben voor het entree kaartje en QR code? Of kiezen ze eieren voor hun geld en zoeken ze elkaar thuis op, waar niemand moeilijk doet over een vaccinatiebewijs en sluitingstijd. Thuis is ook een gezellige plek, waar de drank en snacks goedkoper zijn, niemand controleert of ze wel binnen mogen en ze kunnen blijven tot ze moe worden, zelfs na 24.00 uur.

Geldt dit ook voor de ouderen onder ons? Zij kunnen hun feestje ook thuis vieren, zonder controles en eindtijd. Er zijn al veel feesten uitgesteld, met deze maatregelen wordt het niet aantrekkelijker de horeca op te zoeken. Hoe lang wilt u uw feest nog uitstellen, komt er uiteindelijk van uitstel afstel of zoekt u een alternatief in de vorm van een vakantie met uw gezin of feest thuis?

Natuurlijk hopen wij dat u de horeca blijft bezoeken! Want wij doen ons werk graag, bezorgen u het liefst een fijne dag of avond in onze zaal of restaurant. Wij nemen u graag het werk van een etentje, feest of bijeenkomst uit handen.

WAT KUNNEN WE VERWACHTEN VAN HET CORONAVIRUS?

Wordt het, net als griep, een jaarlijks terugkerend epidemie. De meeste mensen hebben er weinig last van, de kwetsbaren krijgen elk jaar opnieuw een extra prik. Daar is best mee te leven, zou u denken.

Misschien verdwijnt corona volledig, lukt het ons wereldwijd dit nare virus uit te roeien. Haast niet voor te stellen, maar niet onmogelijk.

Of er wordt een fantastisch nieuw medicijn ontdekt, waardoor we wel besmet, maar niet ziek worden, ook een optie waar mee te leven valt.

Een andere mogelijkheid is dat het virus in bepaalde delen van de wereld ingedamd is met behulp van vaccinatie, testen, bron- en contact onderzoek, lokale maatregelen bij een opleving. Dan blijven we af en toe te maken hebben met lokale lockdowns en thuisisolaties. De (reis)wereld wordt dan kleiner, want landen waar het virus niet onder controle is, kunnen we niet meer bezoeken.

Hiermee lopen we evengoed het risico dat het virus in bepaalde landen vrij spel blijft houden en dus kan muteren. Als het gemuteerd terug naar Nederland komt beginnen we weer van voren af aan. Misschien zijn we snel genoeg met een nieuw of aangepast vaccin tegen een nieuwe mutant, maar we kunnen net zo goed te laat zijn.

Het kan dus eigenlijk nog alle kanten op. Fijn dat we afscheid mogen nemen van de anderhalve meter, maar mogelijk is dat net zo tijdelijk als de QR code om binnen te mogen.

GENIET Geniet van het mooie weer, uw vrije tijd, vrienden en familie. Wees lief voor elkaar en gun elkaar het beste. Maak er een mooie zondag van samen. Voor nu bedankt dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen.