UPDATE; HET ZONNETJE SCHIJNT…

JARIGE J(R)OB

Gisteren was Rob jarig. Opnieuw een rare dag. Inmiddels is bijna iedereen wel een keer jarig geweest in corona tijd. Voor ons allemaal geldt dat we onze verjaardag niet vieren zoals we gewend zijn, zoals we dat graag willen. Natuurlijk worden we gefeliciteerd en eten we een taartje, maar zonder visite. De enige die even komt om een persoonlijke felicitatie over te brengen en een kopje koffie te drinken is een vader of moeder. Niet tegelijk, niet op dezelfde dag. Zelfs voor degene die “normaal” geen groot feest geeft, is jarig zijn in deze tijd niet zo leuk en gezellig. Een troost is dat we hierin niet (meer) alleen zijn. Het overkomt ons allemaal een keer. Gezellig is anders, maar toch mogen we dankbaar zijn voor het feit dat we een jaartje ouder worden. Velen is dat niet gegeven. Dus ook voor jarig zijn geldt, kijk naar wat je wel hebt en niet naar wat er niet is. Geniet met die heel kleine kring lieve en belangrijke mensen van uw dag, waarop u verjaard.

KAARTJE VOOR EEN ONBEKENDE

Het kaartje voor een onbekende komt steeds beter van de grond. Ontzettend leuk dat steeds meer gasten de moeite nemen een kaartje te schrijven voor iemand anders. Nog steeds krijgen we van hobbyisten regelmatig een pakketje met prachtige kaarten om andere mensen blij mee te maken. De dag van een onbekende een beetje te kleuren. Af en toe krijgen we ook een kaartje met naam en adres terug. Dat is niet de bedoeling, hoe lief bedoelt ook. Als u een bekende een kaartje wilt sturen, kunt u deze gewoon met een postzegel in de brievenbus doen. Het gaat er echt om juist de mensen die we niet kennen, de mensen die alleen zijn, een berichtje te sturen.

PERSPECTIEF

Helaas, nog geen perspectief. Er is nog geen zicht op het openen van horeca, van winkels evenmin. Ondanks dat we al lang met strenge maatregelen van doen hebben, lijkt het weinig effect te hebben. Natuurlijk weet niemand hoe het eruit zou zien als we niks hadden gedaan, maar misschien moeten we er mee leren leven. Accepteren dat Covid onderdeel van ons leven is en blijft. Voordat we allemaal zijn ingeënt, is er een nieuwe variant, waarvan we opnieuw te weinig weten. De vaccins worden ontzettend snel gemaakt, maar het testen, fabriceren en uitrollen, kost tijd. Logisch, dit moet zorgvuldig gebeuren, maar een nieuwe variant is sneller dan wij. Het streven naar een leven zonder corona is misschien niet haalbaar. Ons kabinet kijkt vooral naar hoe we verder moeten na corona, maar misschien moeten we kijken naar hoe we kunnen leven met corona. Een lockdown als deze kunnen we niet keer op keer herhalen, dat houden ondernemers niet vol, is voor Nederland niet te betalen en is ook voor burgers niet te doen. Iedereen lijdt op zijn eigen manier onder deze crisis, het is geen wedstrijd wie er het slechtste aan toe is. Laten we in ieder geval proberen er voor elkaar te zijn, elkaar te respecteren, elkaar te helpen waar nodig, te genieten van de kleine dingen.

SNELTESTEN?

Wat kunnen we nog meer doen? Inenten, sneltesten, en toch lijkt het een beetje tussen onze vingers door te glippen. Nederland is niet het enige land dat hiermee worstelt, we zien om ons heen dezelfde dilemma’s. Zijn sneltesten de oplossing voor het heropenen van Nederland? Laat u zich testen alvorens naar een restaurant, sportclub, festival of verjaardag te gaan? Worden de sneltesten onderdeel van ons ochtendritueel? Naast het tandenpoetsten even een sneltest en elke morgen opnieuw bepalen of u wel of niet naar buiten mag? En doen we dat dan ook? Blijven we thuis bij een positieve test als we kaartjes hebben voor dat geweldige concert, afgesproken hebben met vrienden? Dat vergt een behoorlijk discipline. Want als u positief test, geen klachten heeft, maar wel iets leuks in de agenda, wat doet u dan?

WAT DOEN WIJ?

Eerlijk gezegd, geen idee. Zolang we gesloten zijn, blijven wij nieuwe dingen bedenken voor u. Zodat er tocht iets blijft om naar uit te kijken, om het gezellig te maken samen, om te kunnen genieten van lekker eten, zonder dat u er voor in de keuken hoeft te staan. Gelukkig lukt het ons nog steeds en gelukkig maakt u er nog steeds gebruik van. We blijven nieuwe mensen online ontmoeten, dat houdt het voor ons leuk. Samen met alle positieve, lieve, grappige, leuke berichten die we van u ontvangen.

Toen wij vorig jaar juni open mochten na ruim 2,5 maand, ging het echt niet vanzelf. Gasten stroomden echt niet hals over kop naar binnen. Het heeft echt een tijdje geduurd voordat de horeca opnieuw gevonden werd. Nu zijn we al bijna 5 maanden dicht, hoe hoog is de drempel straks? Wij hopen op een mooi voorjaar en een nog mooiere zomer. En dat we elkaar buiten op ons gezellige terras treffen, elkaar kunnen zien, spreken, horen hoe het met u is. Komende week kunnen we het voorjaar misschien al ruiken, het wordt heerlijk weer. Ga naar buiten, proef de zon en geniet van de zonnestralen in uw gezicht. Droom dan even over hoe het zou kunnen zijn. Tot snel!

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.