UPDATE; HOE LEKKER IS HET OP ONS TERRAS?

UPDATE; HOE LEKKER IS HET OP ONS TERRAS?…

WEER EEN STAPJE VERDER

Het begint er nu toch echt op te lijken; Nederland gaat open. Stapje voor stapje, voorzichtig. Wij hopen oprecht dat het dit keer goed gaat. Het is kwetsbaar, wij zijn kwetsbaar. Dat hebben we meer dan duidelijk gevoeld het afgelopen jaar. Kwetsbaar als mens, het virus maakt geen onderscheid en velt bijna willekeurig, maar vooral diegene met een iets lagere weerstand. En kwetsbaar als ondernemer, daar heb ik het vorige week al even over gehad. Afgezien van de zorg om personeel, is ook de rest nog geen gelopen race. Wij zijn nog niet aan de beurt, wij hebben nog even geduld. Hoe gaat het er straks uitzien? Als ook de restaurants open mogen, wat mag er dan precies? Voor ons is dat nog niet duidelijk. Wij krijgen regelmatig vragen hierover. Helaas moeten wij, net als u, gewoon naar de persconferentie luisteren. Wij krijgen niet eerder of via een andere weg de informatie. Met hoeveel mag u ons bezoeken? Is dat dan per ruimte of per bedrijf? Met hoeveel mag u aan tafel? Tot hoe lang mogen we open blijven? Mogen we wel of geen alcohol schenken tot aan het einde? Moeten we een testbewijs of inentingsbewijs vragen? Doen we weer de verplichte triage aan de deur? We horen het vanzelf en natuurlijk zorgen we er dan voor dat we het regelen, dat we aan alle maatregelen voldoen. We doen ons best dat zo ontspannen mogelijk te doen, zodat u er zo min mogelijk van merkt. Zodat uit eten een ontspannen en aangename bezigheid is. Zodat uit bij ons weer als thuis voelt. Tot die tijd bereiden wij ons voor, want geloof me, er is nog veel te doen. Al die tijd, ruim 8 maanden, gesloten zijn, dat is zichtbaar. Daarom zijn wij begonnen van ons terras een fijn buitenrestaurant te maken en binnen wordt weer een restaurant waar het heerlijk toeven is.

VRAAG VAN DE WEEK

We hebben afgelopen week verschillende malen de vraag gekregen of gasten op ons terras konden dineren. Deze vraag beantwoorden we deze week. Helaas kunt u nog niet op terras dineren. Hoe onbegrijpelijk ook, we hebben verloren van sekswerkers. U mag buiten al heel veel, terras, sporten, een voetbalwedstrijd. Binnen mag nog veel meer, winkelen, naar de kapper, zelfs naar de hoeren (alle respect voor de dames die dit werk vol passie doen) maar eten in een restaurant is echt nog niet mogelijk. Dit voelt hoe dan ook niet fair.

Vraag het aan Mark Rutte en hij zal antwoorden dat niet alles tegelijk kan, dat het niet gaat om veel of weinig risico versoepelingen, maar gewoon niet alles te gelijk. Wie bepaalt dan welke branche eerst mag? Hoe is het nog uit te leggen. Het had ook andersom gekund, de bedrijven die als eerste moesten sluiten, als eerste weer openen, de omgekeerde volgorde hanteren.

PERSCONFERENIE

Nou, daar werden wat toezeggingen gedaan! Als alles doorgaat, daar lijkt het gelukkig wel op, dan mogen de sportscholen open, de terrassen mogen zelfs tot 20.00 uur open blijven. Kunnen we eindelijk iets eten op het terras, toch een bitterballetje bestellen. Geweldig vooruitzicht behalve met de weersvoorspellingen van de rest van de maand. Deze versoepelingen zijn pas interessant bij meer dan 20 graden. Dat is nog aan de krappe kant, want normaal gesproken is ’s avonds buiten eten pas aangenaam als het overdag 25 graden is. En denkt u dat de horeca massaal gaat investeren in heaters en overkappingen? Hoe lekker zitten is het nu op het terras? Dikke jas, paraplu boven ons hoofd. Maar niet zeuren, want we mogen toch weer.

De terrassen zijn een zoethoudertje voor de horeca. Niet meer zeuren, want jullie mogen een terras openen. Daarnaast wordt de honger naar de horeca op deze manier alvast gestild. Als straks de restaurants ook binnen gasten mogen ontvangen is het “ nieuwe” er al lang af. Heeft u dan nog begrip voor het feit dat de menukaart wat kleiner is? Uw lievelingsrestaurant nog maar 3 of 4 dagen in de week geopend is? U mogelijk een negatief testbewijs moet overhandigen, u voor 20.00 uur uitgegeten moet zijn?

Dit zijn heel wat overdenkingen. Met al deze vragen is het erg lastig vooruit plannen. We hebben eigenlijk nog geen idee wat we kunnen verwachten als we open mogen. Uitgaand van het te volgen stappenplan, mogen wij 9 juni open, maar hoe?

Blijf gezond, kijk vooruit en wees een beetje aardig voor elkaar. Dat doen wij ook! Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen! Tot volgende week.