Update; hoe luxe wordt uit eten gaan…

UPDATE; HOE LUXE WORDT UIT ETEN GAAN…

GENIETEN

Inmiddels zijn we een paar weken open. U heeft ons weer gevonden en gelukkig komt u met veel enthousiasme bij ons eten. Na zo lang gesloten te zijn geweest is dat een heerlijk gevoel. Gasten in de watten leggen, zien genieten van lekker eten, fijn gezelschap, het mooie weer, het gevoel dat het weer kan en mag. Op krukken heb ik ook een bijdrage kunnen leveren het afgelopen weekend. In een vol restaurant valt het wel extra op hoe langzaam ik loop op krukken. En heel lang houd ik het ook nog niet vol, maar wat was het heerlijk om erbij te kunnen zijn. Laten we hopen dat er nog veel mooie dagen met een goed gevuld restaurant mogen volgen.

VADERDAG

Vandaag is Vaderdag, dus verwen de vaders, doe iets leuks, liefs, geks, geef iets lekkers, moois, unieks en geniet. Want geven en ontvangen maakt blij. Wij hebben nog enkele tafels vrij, dus gaat vader graag uit eten? Reserveer dan snel een tafel. Tot vanavond.

HORECA IS EEN  LUXE

De krapte op de arbeidsmarkt voelen wij niet alleen, de gehele horeca zit te springen om personeel, maar ook in andere branches is het moeilijk om (gekwalificeerd) personeel te vinden. Gelukkig hebben wij , op een chef-kok na, ons team compleet. Vorige week heb ik onze nieuwe medewerkers al welkom geheten. Deze nieuwe krachten willen wij zo snel mogelijk inwerkten. Dat doen we met plezier, maar gaat natuurlijk niet vanzelf. Daarnaast pakt de een het vlugger op dan de ander. En we mogen niet vergeten dat de horeca een praktijk vak is. Veel leren wij door te doen. Dat geldt dus ook voor onze nieuwe mensen. Daarvoor vragen wij uw begrip. Want het duurt even voordat een gastvrouw, keukenhulp of afwashulp weet hoe alles werkt, waar alles hoort en hoe alles heet. Dus zit u lekker bij ons en duurt één of ander wat langer, of gaat het even mis, bedenk dan dat u ook heeft moeten leren. Dat we allemaal ons best doen, maar dat iets leren tijd kost.

Ook voor onze ervaren krachten was het weer even wennen. Het eten aan tafel serveren in plaats van aan de deur afgeven, de borden mooi opmaken en versieren in plaatst van alles in schaaltjes zodat het niet afkoelt. De mogelijkheid om een praatje te maken, te vragen of alles naar wens is, of u nog iets wilt drinken. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, totdat we 7,5 maand dicht zijn geweest en het opnieuw op moeten pakken. We moeten bouwen aan een team, kennis en ervaring. Geef ons team dus de tijd om te leren, te wennen en groeien. Dan kunt u nog lang genieten van uit eten gaan of een feestje vieren. Want de horeca heeft toekomst, maar alleen met voldoende personeel dat met plezier werkt. Anders wordt uit eten gaan, een terrasje pakken of een feestje vieren een luxe.

BIJNA ZOALS HET WAS

Opnieuw een persconferentie met goed nieuws. Vanaf 26 juni mogen we meer gasten ontvangen, hoeft u geen mondkapje meer op bij ons, mag u ook na 22.00 uur blijven zitten, mag u weer met zijn allen aan één tafel zitten. De anderhalve meter blijft nog even, maar verder is het bijna weer zoals het was in het restaurant. Zelfs een feestje wordt weer mogelijk, al gelden daar nog wat extra aandachtspunten voor. Wordt het dan toch een prachtige zomer? 

Wij zijn dolgelukkig dat we open zijn, maar blijven voorzichtig. We zijn ons bewust van onze vrijheid, maar ook van onze kwetsbaarheid. Dus help ons open te blijven door te genieten van onze gastvrijheid, maar ook door, zo nodig, uw eigen verantwoording te nemen. Voor nu bedankt dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen. Tot volgende week!