Update; meten met twee maten…

UPDATE: METEN MET TWEE MATEN…koks voor social media

Sinds woensdag staan Rik en Peter samen in de keuken. Het is altijd een flinke verandering als er een nieuwe chef of souschef begint. Soms duurt het even voor dat iedereen zijn plek gevonden heeft. Wat een verrassing dat het dit keer als vanzelf in elkaar valt. Twee bevlogen koks die het goed kunnen vinden met elkaar, prima samenwerken, elkaar de ruimte en respect gunnen en ook nog eens heerlijk kunnen koken. Wat een ontzettend fijn begin.

De komende weken gaan we aan de slag met een nieuwe kaart en we kunnen u alvast verklappen dat er een variant op ons 15 gangen menu terugkomt. Met een verrassend aantal gangen en heerlijke gerechten. We houden u op de hoogte.

We hebben het al vaker benoemd; onze zaal staat min of meer leeg. Bijna alle feesten zijn geannuleerd. Wij begrijpen en respecteren de keuze van iedereen, want een feest geven rekening houdend met 1,5 meter afstand valt niet mee. Daarnaast leven wij ook mee met iedereen die zijn of haar feest in het water ziet vallen, het blijft jammer dat u het leven niet kunt vieren zoals u dat graag wilt.

Voor ons betekent dit dat een groot deel van onze omzet wegvalt. Ons bedrijf is gericht op inkomsten uit de zaal en het restaurant. Het blijft natuurlijk ook zonde dat zo’n mooie ruimte ongebruikt blijft. Dus heeft u te weinig ruimte voor uw vergadering, bijeenkomst of wat dan ook, denk dan eens aan ons. Wij hebben ruimte voor ongeveer 25 personen in caré-vorm en  70 personen in vergadervorm, rekening houdend met 1,5 meter. We beschikken over een beamer, scherm, flipover, microfoons, fijne akoestiek en wifi.

Tja, en dan de titel van deze week; meten met twee maten. Het is zo’n beetje de rode draad tijdens de gehele corona crisis. De regels voor de horeca zijn strenger dan welke andere tak dan ook. De premier en ministers doen tijdens de persconferenties uitspraken waar zij zich paar weken later zich niets meer van kunnen herinneren. Beiden doen beloftes die ze niet kunnen nakomen of waar maken. En nu viert minister Grapperhaus zijn bruiloft en gaat de fout in. Gelukkig, hij is ook maar een mens. Want laten we eerlijk zijn; hoe we ook ons best doen, iedereen vergeet wel eens een moment rekening te houden met 1,5 meter afstand. Kijk eens eerlijk naar u zelf, bent u niet de fout in gegaan of een keer van gedachten veranderd? De consequentie is echter wel heel bijzonder, omdat de minister zich niet aan de regels houdt, wordt de straf aangepast. De boete blijft, de aantekening op het strafblad gaat mogelijk verwdijnen. Erg fijn voor al die mensen die zich ook wel eens vergist hebben, zij worden daar nu niet meer jaren aan herinnerd. Maar ook hier is toch weer sprake van meten met twee maten. Gaat het dan om het privéleven van een minister of over politiek gewin uit de misstap van een collega?

Aan de andere kant, hoe moet het dan? Het is nogal een opgave om tijdens een crisis van dit formaat de juiste keuzes op het juiste moment te maken. We zijn allemaal mensen, ook de leiders van dit mooie Nederland. Als de meningen veranderen door meer kennis of inzicht is daar niets mis mee. Het is echter wel van belang daar eerlijk over te zijn en het niet weg te wuiven of af te schuiven. Laten we samen de verantwoordelijkheid nemen, verbeter de wereld begin bij uzelf.

Ondanks alles wat er gebeurt blijven wij vertrouwen houden in de toekomst. Wij hebben een paar collega’s moeten laten gaan. Niet omdat we geen werk hadden, niet omdat ze niet goed functioneerden. Het is een natuurlijk verloop door studie, verhuizing en een andere baan. Wij hebben veel plezier gehad met deze collega’s en wensen ze dan ook alle succes in hun verdere leven. Logisch gevolg hiervan is dat er vacatures vrijkomen. Dus zoekt u nog werk in de keuken of bediening of weet u iemand die nog op zoek is, neem dan contact met ons op. Wij nodigen hem of haar graag uit voor een kennismakingsgesprek.

We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn. Laten we samen de verantwoording nemen en gun het elkaar eens een foutje te maken.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.