Update; onze vakantie zit er op…

UPDATE; ONZE VAKANTIE ZIT EROP…

VAKANTIE

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad. We zijn thuis gebleven, niks geboekt, wel veel gedaan. Een aantal bezoekjes gepland waar we normaal niet zo snel aan toe komen, vrienden en familie bezocht, lekker uit eten, beetje geklust bij onze zoon. Zo van alles wat en natuurlijk 3 x per week fysiotherapie en elke dag oefenen en oefenen. Vakantie of niet, dat gaat gewoon door.

Na twee weken zijn we weer begonnen, wat moet er altijd veel gebeuren na zo’n vakantie. We zijn maar twee weken gesloten, maar toch moet alles weer aangezwengeld worden. Rooster checken, bestellingen, mice en place, alles opfrissen, kaart aanpassen, het terras schoonmaken. Tja, daar zijn we dan zo maar twee dagen druk mee. Maar dan staat het ook weer, zijn we er klaar voor en kunnen we genieten van een goed gevuld restaurant. U bent van harte welkom.

LE SABLE

Eén ervaring pak ik er even uit om wat meer over te vertellen, omdat het zo bijzonder is. In al die jaren dat we samen de Witte Brug runnen, hebben we al veel personeel zien komen en gaan. Soms blijft personeel lang bij ons en soms wat korter. Sommigen medewerkers hebben we echt zien opgroeien en volwassen zien worden. Meestal blijven we elkaar wel volgen, dat kan nu ook makkelijk dankzij de digitale wereld met smartphones en social media. Leuk om te zien hoe het al die (oud) medewerkers vergaat. Soms leert iemand (onder andere) bij ons het vak en begint vervolgens voor zichzelf. Zo ook Chiel, als 15 jarige begon hij bij ons aan de afwas. Met grote ambities stond hij al snel in de keuken. Daar ontdekte hij zijn passie en zijn talent; koken. En nu, ruim 11 jaar later opent hij zijn eigen restaurant, samen met zijn vriendin Laura. Rob en ik zijn natuurlijk een avond gaan dineren bij Chiel en Laura. Wat een belevenis! Samen hebben zij iets prachtigs neer gezet. Van het begin tot het eind klopt alles; de ontvangst, de amuses, het diner, de wijn, de ambiance, de koffie na afloop in de lounge, echt top. Geweldig om te zien wat zij er samen hebben neergezet en hoe zij beiden lopen te stralen in hun eigen restaurant. Heel lang hoeven zij niet op een ster te wachten, die gaat er komen. Onthoud de naam; Le Sable in Veldhoven, daar gaat u meer van horen.

BABYBOOM

Nog even over alle medewerkers die wij in de loop van de tijd in dienst gehad hebben, blijft leuk. Omdat we vooral veel jonge mensen in dienst hebben (gehad), zien we ze vaak echt groeien. Van puber naar jong volwassenen, het is een periode waarin ze gevormd worden, de wereld ontdekken. Wij spelen daar een rol in en dat is ontzettend leuk. Er zijn al stelletjes ontstaan en de eerste “Witte Brug” baby is jaren geleden al geboren. Nu is er een ware babyboom op komst. Het lijkt wel of de coronacrisis ook tot gezinsuitbreiding heeft geleid. Toch iets positiefs. Momenteel zijn er 3 oud medewerkers zwanger van hun eerste kindje en de vierde is pas bevallen. Dit is zo mooi om mee te maken. Natuurlijk spreken we elkaar niet wekelijks, maar we volgen elkaar wel en dan zijn dit natuurlijk wel momenten met een gouden randje.

JONG GELEERD

Momenteel hebben we een heel jong team. Toen we in juni eindelijk open mochten hadden wij nog 2 ervaren krachten in de bediening. De rest had nog weinig ervaring door de verplichte sluitingen, ook al waren ze al langer bij ons. Gelukkig reageerden er veel jonge mensen op onze vacatures, we hebben de lege plekken gelukkig kunnen vullen. Natuurlijk moeten zij nog veel leren en dat heeft tijd nodig. Horeca is een vak en leer je vooral door te doen. Het zijn stuk voor stuk enthousiaste mensen die graag willen en hun best doen. Wij doen op onze beurt ons best hen zo goed mogelijk te begeleiden en te leren. Fijn dat de “jeugd” zo enthousiast is. Geef hen, net als wij, de kans te leren, want zij zijn de toekomst als u uit eten wilt blijven gaan.

GENIET

Geniet van de zomer, het mooie weer en uw vrije tijd. Wij hopen dat u zoveel mogelijk in Nederland vakantie viert, de horeca bezoekt, aan de ondernemers denkt. Blijf voorzichtig, neem uw verantwoording, corona is niet weg en wij willen heel graag de rest van het jaar open blijven.

Voor nu bedankt dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen. Tot na onze vakantie!