UPDATE; PODCAST…

BEZOEK VAN DE BURGEMEESTER

Vorige week donderdag hebben we samen met burgemeester Karel van Soest een podcast opgenomen, eigenlijk een Boxcast. Deze kunt u beluisteren via onder andere Spotify. Een bijzonder moment met een bijzondere man. Voor ons wat dit de eerste keer dat wij een podcast maakten. Ik luister regelmatig podcasts over zeer uiteenlopende onderwerpen, maar zelf meewerken aan het maken ervan, dat is toch wat anders. We konden ons een beetje voorbereiden omdat de eerste podcast in deze reeks al te beluisteren is. De eerst gast van Karel van Soest was Geurt Franzen, columnist en journalist. Het was een bijzondere ervaring en erg leuk om te doen. Via deze link kunt u de Boxcast beluisteren. Wij hopen dat het resultaat een boeiende podcast geworden is waar u met plezier naar kunt luisteren. Er komt gelukkig geen camera aan te pas, op de één of andere manier word ik daar toch altijd wat ongemakkelijk van. Terwijl ik weet dat het werkt, een filmpje doet het beter dan een groot stuk tekst. Er groeit momenteel een hele generatie op met you tube. Zij zoeken iets op via you tube en kijken vervolgens een filmpje. Wij zoeken het op via Google en lezen wat er over geschreven staat. “Vroeger” gingen we voor informatie naar de bibliotheek of keken in een encyclopedie. Tot zover, van podcast naar encyclopedie in één alinea.

Na het opnemen van de podcast hebben we nog wat nagepraat, tja als je dan toch bij elkaar zit. Zo kwam de bijzonder hobby van onze burgemeester ter sprake; het sparen van aspergeschalen. Zie de foto voor een impressie van een aantal bijzondere exemplaren uit zijn collectie. Als horeca ondernemers waren wij natuurlijk verrast door deze speciale hobby. Hoe leuk is het dan dat de burgemeester hoogst persoonlijk een dag later een set uit zijn collectie ons aanbiedt? Prachtig toch! De gemeentelijke herindeling komt dichterbij en dan neemt onze burgemeester afscheid. Wij hebben de wens uitgesproken de laatste podcast van deze reeks in het teken te laten staan van onze burgemeester. Wij denken dat met een bijna twintig jarig burgemeesterschap een boeiende podcast te vullen is, een inkijkje in het leven van de burgemeester.

Na afloop van het gesprek ontvingen we een lekker en inspirerend cadeau uit handen van onze burgemeester. Een Boxmeers koffielikeurtje en een boek: De kracht van Boxmeer, het verhaal van een indrukwekkende concentratie van wereldspelers. Nogmaals hartelijk dank voor deze ervaring.

INGESTUURDE VRAAG

De ingestuurde vraag kwam van onze collega Marjolein, van het Kantongerecht. “Hoe hebben jullie de coronatijd ervaren met huis aan huis bezorgen en take away en gaan jullie daar mee door? Wij hopen dat we deze vraag voldoende beantwoord hebben. Mocht dit niet zo zijn, horen wij dit graag, dan beantwoorden we deze alsnog wat uitgebreider. Speciaal voor Marjolein: mocht je eens van gedachten willen wisselen, je bent van harte welkom. Heeft u zelf een vraag, bent u benieuwd naar een verhaal achter de schermen, laat het weten! Misschien is het leuk om in onze wekelijkse update af en toe een vraag van de lezer te beantwoorden. Naar aanleiding van het opnemen van deze podcast kwam er al één vraag naar voren van een van onze trouwe gasten.

HEEFT DE CORONA CRISIS JULLIE ALS ONDERNEMER OOK IETS POSITIEFS GEBRACHT?

Wij hebben het afgelopen jaar vooral ervaren dat positiviteit onmisbaar is. Daarnaast is het belangrijk bij jezelf en je eigen kunnen te blijven. We zijn meer met social media gaan doen, omdat we graag in contact wilde blijven met onze gasten. Daar hebben we veel van geleerd, zonder corona was dat niet gelukt. Of misschien wel gelukt, maar niet gebeurd. Omdat andere dingen altijd voor gaan, belangrijker lijken. Omdat we geen andere keus hadden dan bezorgen, wij niet, maar ook onze gasten niet, is dit goed van de grond gekomen. Hierdoor is het iets wat misschien wel onderdeel van onze bedrijfsvoering blijft. Op het moment dat we volledig kunnen draaien, inclusief feesten in de zaal, is dit lastig te combineren. Maar voor bepaalde momenten, activiteiten of feestdagen is het misschien wel iets blijvends. Zonder corona hadden we het bezorgen nooit zo van de grond gekregen. Het allerleukste zijn wel alle lieve, opbeurende, warme, grappige en positieve berichten die we terug kregen van onze gasten, met een briefje, kaartje, chocolaatje, kaarsje noem maar op. Dat was echt hartverwarmend en dan weet je weer waarvoor je het allemaal doet.

MOEDERDAG

Vergeet niet iets leuks te verzorgen voor Moederdag, volgende week is het al zo ver. Al onze mogelijkheden vind u op onze website, er is keuze genoeg.

Het wordt steeds moeilijker, het duurt steeds langer en toch; blijf positief, blijf gezond en wees een beetje aardig voor elkaar. Dat doen wij ook! Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen! Tot volgende week.