Update; uit bij de Witte Brug voelt als thuis…

UPDATE; UIT BIJ DE WITTE BRUG VOELT ALS THUIS…

Dat was nog eens een persconferentie, eindelijk goed nieuws voor ons. We hebben er zo lang op moeten wachten, het voelt bijna onwerkelijk. We mogen open! En we mogen meer dan we verwacht hadden. We zijn er meer dan klaar voor. Natuurlijk zal het af en toe zoeken zijn, even wennen aan bedienen in plaats van bezorgen. Wat kan, wat mag, wat voelt goed. We hebben tenslotte zeven en een halve maand geleden ons laatste hoofdgerecht en drankje uitgeserveerd. We hebben een paar nieuwe medewerkers die alleen nog maar bezorgd hebben, nog nooit aan een tafel gestaan hebben, dat wordt echt even wennen. Maar wij zijn ervan overtuigd dat dit goed komt. Wij zorgen ervoor dat uit bij de Witte Brug voelt als thuis. Nog 6 nachtjes slapen…

NIEUWE KAART

Natuurlijk hebben we onze kaart aangepast. Onze bezorgkaart is mooi om te bezorgen, maar in het restaurant kunnen we meer. Op onze restaurant kaart staan de klassiekers zoals carpaccio en tomatensoep, maar ook een overheerlijke salade met meloen en parmaham, kalfsbiefstuk van de kalveren uit Oploo en beenham met asperges uit Sint Anthonis. Lokale producten met een verhaal. Want waarom ver halen als we lokaal prachtige ingrediënten hebben? Op onze site vind u daarom 2 menukaarten; een restaurantkaart en een bezorgkaart.

Eet u de komende tijd nog liever thuis? Zolang we het kunnen combineren blijven wij bezorgen. Ook voor een BBQ pakket, high tea, high wine of steengrillarrangement kunt u nog steeds bij ons terecht.

ROB ALS KOK

Een paar weken geleden hebben we u al verteld dat onze chef-kok een functie elders aangeboden kreeg en er daarom voor koos te stoppen bij ons. Daar waar we bang voor waren, gebeurt nu. We mogen open, maar zitten zonder chef-kok. Gelukkig hebben we een fantastische sous-chef, Rik met een geweldig team van weekendhulpen. Ook tijdens de eerste lockdown en een deel van de zomer 2020, stond Rik aan het roer van onze keuken. Dankbaar zijn wij dat hij ook nu weer zijn schouders eronder zet en ons keukenteam gaat aansturen. Rob gaat Rik in de keuken helpen. Rob heeft de koksopleiding gevolgd en kan bijna alles in de keuken. Het nadeel is dat Rob maar op één plek tegelijk kan zijn, dus mogelijk mist u hem af en toe aan tafel. Weet dan dat hij aanwezig is een meekijkt, maar even wat minder zichtbaar. Doordat ik nog onvoldoende goed kan lopen, zelfs niet met krukken, moet u mij nog even missen. Ik heb alle vertrouwen in mijn collega’s dat zij goed voor u gaan zorgen. Mocht u desondanks iets missen, aarzel niet om erom te vragen. Vragende gasten kunnen we helpen (meestal).

KLUSTEAM

Rob kan heel veel, naast bedienen, koken en oberen is hij ook erg handig. Als ik iets bedenk kan Rob het maken. Dus veel van wat u bij de Witte Brug ziet, hebben we zelf gemaakt. Rob heeft groene vingers, dus ook het verzorgen van de plantjes en bloemen op het terras wordt door Rob geregeld. Vorige week donderdag heeft Rob hulp gehad van onze voormalige klusjesman, Wim. Als vanouds hebben ze de hele dag plantjes gepoot, schoongemaakt, geklust om het terras pico bello in orde te maken. Lang geleden, voor Corona, kwam Wim bijna elke week. Wim is net als Rob een man met twee rechter handen. Samen zorgden zij ervoor dat alles naar behoren werkt en netjes is bij de Witte Brug. Wim is in verband met zijn leeftijd gestopt, dat blijft jammer. Gelukkig zien we hem, en zijn vrouw, nog af en toe op de koffie of in het restaurant. Dus hierbij nogmaals; Wim bedankt voor je bijdrage aan ons terras, maar vooral de gezelligheid van samen klussen!

Dat was het weer voor vandaag. Wij hopen u de komende tijd echt te zien in ons restaurant. Wij hebben u gemist. Kunnen we eindelijk weer een praatje maken in plaats van een berichtje posten.

Wij staan te popelen van ongeduld, maar blijven voorzichtig. We zijn blij en dankbaar dat we eindelijk open mogen, maar ons ook bewust van onze kwetsbaarheid. Dus help ons open te blijven door te genieten van onze gastvrijheid, maar ook door, zo nodig, uw eigen verantwoording te nemen. Voor u bedankt dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen. Tot volgende week!