Update; wat een week…

UPDATE; WAT EEN WEEK…

HOE VEILIG ZIJN WIJ?

Dat was de titel van vorige week. Nooit verwacht dat dit een week later een letterlijke vraag zou zijn. Wat een week, wat een water en we zijn er nog niet. Als waterland dachten we beschermd te zijn, maar dit is zoveel water. Wat hebben wij te doen met al die mensen die hun huis onder water zien staan, moeten evacueren, niet wetend wanneer ze terug mogen en wat ze dan aantreffen. En de ondernemers, die na een coronacrisis weer een beetje vooruit konden, bezig waren met herstellen van een ongekende crisis en die nu letterlijk onder water staan. Vreselijk, niet voor te stellen en machteloos. Tja, daar worden wij stil van. Het duurde even voor de ernst en de werkelijkheid doordrong. En toen wij beseften wat er gebeurde, zagen we dat het bij onze buren nog veel erger was. Zo triest. Voor iedereen die geraakt wordt door al dat water; veel sterkte, we leven mee.

WAAROM?

Voor het eerst sinds corona uitbrak, hebben wij van dichtbij te maken gehad met besmettingen. Al die tijd is dat ons bespaard gebleven, maar afgelopen week, waren ook wij de klos. Eén van onze medewerkers had een feestje, met testen voor toegang. Goed geregeld, er werd gecontroleerd, de groep was niet heel groot. En toch glipte er iemand binnen met een gekopieerde QR code. Deze persoon besmet 1/3 van de bezoekers, waaronder een medewerkster van ons. Wij hebben een hecht team en verschillende medewerkers zien elkaar ook buiten het werk om. Dus nu was het voor ons direct een puzzel. Wie had met wie contact gehad, wie had wanneer gewerkt. Wie moesten er getest worden. Gelukkig bleken wij naast een hecht team, ook een verantwoordelijk team te hebben. Ieder nam zijn verantwoording en handelde hierna. Donderdag hebben we voor de zekerheid ons restaurant gesloten gehouden, de reserveringen afgebeld, omdat we nog niet alle testuitslagen hadden. Vrijdag konden we met een gerust hart de deur weer openen. Zo snel kan het dus gaan, 1 persoon sjoemelt met de regels, gevolg veel mensen besmet, extra kosten voor het testen en een dag sluiten om geen risico te lopen. Onze gasten zijn niet in gevaar geweest, maar wij zelf wel. Het klinkt misschien vreemd, maar ik was zo boos. Een inschattingsfout van ons kabinet en het misbruik van 1 persoon, wat een gedoe gaf dat. We kunnen zelf nog zo voorzichtig zijn, hier kunnen we niet tegenop.

Het aantal besmettingen stijgt door, de ziekenhuisopnames vallen gelukkig nog mee. Zonder risico is het niet. Juist veel jonge mensen houden langdurig klachten, longcovid. De jongeren worden in eerste instantie misschien minder ziek, maar kunnen wel degelijk blijvende schade ontwikkelen. Dit willen we toch niet.

VAKANTIE

Wij sluiten de Witte Brug even voor een vakantie. Dankzij u hebben wij ook gedurende beide lockdowns door kunnen werken. Het was hard werken, anders dan we gewend waren en niet zoals we dat het liefste doen. Ons team heeft zich er goed doorheen geslagen en heeft nu behoefte aan en recht op vakantie. Vanaf maandag 19 juli tot en met woensdag 4 augustus zijn wij even uitrusten, opladen, genieten van Nederland. Wij zien u graag vanaf 5 augustus weer in ons restaurant of lekker op het terras. Wij checken regelmatig onze mail, dus mocht iets niet kunnen wachten, stuur gerust een berichtje.

GENIET

Geniet van de zomer, het mooie weer en uw vrije tijd. Wij hopen dat u zoveel mogelijk in Nederland vakantie viert, de horeca bezoekt, aan de ondernemers denkt. Blijf voorzichtig, neem uw verantwoording, corona is niet weg en wij willen heel graag de rest van het jaar open blijven.

Voor nu bedankt dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen. Tot na onze vakantie!