Update: wat een zomer…

UPDATE: WAT EEN ZOMER…update 23-08-2020 (2)

Vorige week zaten we nog midden in de hittegolf, wat was het warm. Voor iedereen die in Nederland vakantie heeft gehouden is het wel boffen geweest met dit echte zomerweer. Fijn dat u, ondanks de hitte, toch lekker bij ons kwam eten, dank u wel. Gelukkig is het inmiddels iets minder warm, maar nog steeds heerlijk weer. Op ons terras is het erg lekker zitten, we hebben zon, schaduw, weinig wind, lekker eten en drinken en natuurlijk een topteam om voor u te zorgen. Dit topteam breiden wij graag uit met medewerkers voor de bediening. Dus weet u of bent u iemand die graag in de horeca werkt? Laat het ons weten.

Vorige week hebben we het al even benoemd; de zondag zijn we open voor de lunch. Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom voor een uitgebreide lunch, iets lekkers van de lunchkaart of a la carte, als u liever vroeg in de middag een warme maaltijd heeft.

U kunt nog steeds gebruik maken van ons “thuis uit eten concept” als u om wat voor een reden dan ook, liever thuis eet. Wij zien of horen u graag en komen u graag tegemoet.

In het noorden van het land zijn de scholen weer begonnen en onze regio gaat deze week van start. Spannend voor alle kinderen, want hoe zal het onderwijs eruit zien? Wat mag wel en wat mag niet, dat is niet op elke school hetzelfde. Voor de zomervakantie zag het onderwijs er heel anders uit met veel online les. Gelukkig starten de scholen nu met live onderwijs op school, in de klas, met een leerkracht voor de klas. Fijn voor de leraren en de kinderen. Wij wensen ze allemaal veel plezier en succes dit schooljaar. Laten we hopen dat er geen extra maatregelen nodig zijn!

Het duo Rutte en de Jong hebben ons van de week opnieuw toegesproken. Beiden vallen met de deur in huis; “het gaat niet goed! Het aantal besmettingen stijgt, de ziekenhuis opnames nemen toe en zelfs het reproductiegetal gaat omhoog.”

U mag thuis geen feestjes meer geven of met maximaal 6 gasten. Wilt u wel een feestje, dan wordt u naar de horeca gestuurd. Is dit een verkapt compliment? Wij waren verbaasd over deze uitspraak. Nog geen twee weken geleden geeft dezelfde meneer Rutte het signaal dat naar de horeca gaan niet veilig is. Laten we het maar als een compliment oppakken, we blijven van het positieve uitgaan zoals we dat vanaf het begin van de corona crisis hebben gedaan. Dus heeft u wat te vieren en kan of mag dat niet thuis? U bent van harte welkom, wij helpen u graag een feestje op maat samen te stellen, dat kan ook met een klein gezelschap, wij hebben de ruimte.

Wij zeggen het elke week:
We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.
Deze keer voegen we daar aan toe: laten we ons best doen om vol te houden, is het niet voor uzelf, denk dan aan een ander. Want terwijl veel Nederlanders ‘klaar’ zijn met corona, puffen duizenden zorgmedewerkers nog uit van de zwaarste werkperiode uit hun leven, balanceren veel bedrijven die dicht moesten nog steeds op randje, hebben mensen verdriet om degene die corona niet overleefd hebben. Dus alstublieft: zorg voor elkaar.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.