UPDATE; WAT KIEST U?

WAT KIEST U?

Hiermee bedoelen wij niet op welke partij u gaat stemmen. In dit geval zijn we benieuwd wat u gelukkig maakt, hoe u de dag een beetje mooier maakt. Over 3 weken is het Pasen, heeft u hier al plannen voor gemaakt?

Wat kiest u uit al onze mogelijkheden? Hiermee gaan wij er even van uit dat u in ieder geval voor ons kiest, vergeef ons dit, het komt voort uit enthousiasme. A la carte eten, steengrillen, high tea, high wine, paas-box of ons  paas-diner. Al deze mogelijkheden vind u op onze website www.dewittebrug.nl. Maak een keuze, wij bezorgen het graag bij u en u helpt ons tijdens de sluiting. Mist u iets of heeft u een goed idee, wij horen het graag.

TERRASSEN

De terrassen mogen eind maart open als we ons de komende tijd extra goed aan alle maatregelen houden, de R onder de 1 blijft én de ziekenhuizen niet veel verder belast worden. Dat zijn wel veel mitsen en maren. Gezien het oplopend aantal besmettingen van de afgelopen dagen gaan we dit niet redden.

Voor ons is het ook geen redmiddel. Ons terras is een verplaatsing van het restaurant. Onze gasten komen om iets te eten, in de avond, als diner. Als het mooi weer is zitten ze hierbij graag op het terras, zo niet dan zitten ze lekker binnen. Als de terrassen al open mogen, is dat waarschijnlijk alleen overdag. Fijn voor veel collega’s, wij zijn er niet mee geholpen.

Moeten we dan eerder openen dan 17.00 uur?  Wij zitten niet aan een fiets of wandelroute en buiten het centrum. De gasten die overdag een terrasje pakken, doen dat niet bij ons. Dat is ook de reden dat wij ons jaren geleden al op het diner, gecombineerd met feesten en partijen, hebben gericht. Dat is onze bedrijfsvoering, daar ligt onze kracht. Daarnaast is een terras prachtig bij mooi weer. Dat is in Nederland geen garantie. Hoe pak je dat aan als je alleen op je terras gasten mag ontvangen en het weer slaat om? Naar binnen mag niet.

Hoe ga je een rendabel bedrijf voeren waarin je afhankelijk bent van het weer? Drank voorraad bederft niet zo snel, maar eten, of het nu lunch, gebakjes, borrel-bites of diner gaat, is wel aan bederf onderhevig. Hoe koop je rendabel in voor een week met zeer wisselende weersvoorspellingen? Hoe gastvrij kun je zijn als je bij een regenbui je gasten buiten moet laten staan?

Terrassen zijn niet voor elke ondernemer een verdienmodel. Wij gunnen iedere horeca collega een vol terras, maar lang niet iedereen is daar mee geholpen. Misschien is dit wel een oplossing voor de zogenaamde “natte horeca”. In de plannen van de routekaart wordt onderscheid gemaakt tussen eetgelegenheden en natte horeca. Misschien kunnen we daar iets mee. Eten op afspraak met een beperkt aantal gasten per vierkante meter en overdag borrelen op het terras. Zo kunnen we allemaal een beetje open. En dat was volgens mij het plan. Alle sectoren een beetje open.

Het lijkt heel wat, een belofte, een stukje perspectief. Hiermee lopen we ook een risico, afgezien van de problemen die we in de praktijk tegen gaan komen. Deze handreiking kan op een later moment tegen ons (de horeca) gebruikt worden: het kabinet is ons toch al tegemoet gekomen met deze versoepelingen, we mogen dus niet vragen om meer. We moeten blij zijn met het feit dat we al deels open mogen zijn.

FIELDLABS

De evenementen branche heeft al verschillende activiteiten georganiseerd om te zien hoe een theatervoorstelling, voetbalwedstrijd, festival veilig kan plaatsvinden. Dat is een manier om te kijken wat mogelijk is met het virus, totdat voldoende mensen ingeënt zijn. Want voorlopig verdwijnt corona niet, we zullen een manier moeten vinden om te leven, liefst nog een beetje leuk en gezellig, met dit vervelende, hardnekkige virus. Wat ons ontzettend verbaasd en ook wel irriteert is het feit dat lang niet alle bezoekers van de verschillende testlocaties zich achteraf laten testen. Als u mag meedoen aan zo’n test en hierdoor als “uitverkorene” weer naar iets leuks mag, dan kunt u er toch op zijn minst voor zorgen dat u alle stappen doorloopt, ervoor zorgt dat deze fieldlabs ook daadwerkelijk informatie opleveren. Anders schieten we er nog niks mee op.

KAARTJES

Wij stoppen nog steeds bij elke bestelling een kaartje met het verzoek iets leuks, grappigs, liefs, opbeurends te schrijven voor een onbekende. Vervolgens doen wij alle kaartjes die wij terug ontvangen bij bejaarden- of verzorgingshuizen in de bus. Veel van u nemen de moeite iets mee terug te geven. Ieder week ontvangen wij een flinke stapel enveloppen, gevuld met prachtige handgemaakte en geschreven kaarten, van een lieve gast. Een dame die wij normaal gesproken regelmatig in ons restaurant zien, maakt als hobby originele kaarten. Lief dat zij met haar hobby, via ons, andere mensen een mooi moment bezorgd. Hoe alle kaarten ontvangen worden weten wij niet, wij horen daar niets over terug. Dat is niet erg, we doen dit niet voor de schouderklopjes. We gaan hiermee door tot eind maart. In april ziet het leven er vanzelf wat mooier uit, het is langer licht, de natuur komt wat meer tot leven, de zon verwarmt ons vaker.

Wij blijven zoals u van ons gewend positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.