UPDATE: WE ZIJN ER NOG STEEDS VOOR U…
De regels i.v.m. corona blijven veranderen. Wij merken dat dit af en toe tot onduidelijkheid leidt, ook voor ons. Wij nemen de maatregelen serieus en zorgen ervoor steeds op de hoogte te zijn. Wij denken dat het vooral belangrijk blijft om alert te blijven en binnen de regels, afspraken en maatregelen steeds opnieuw te zoeken naar een veilige manier om samen te zijn. Daarom maken wij, voor uw en onze veiligheid, opnieuw gebruik van kleine bijzettafels om uw drankjes en gerechten aan u te serveren. Hiermee kunnen we 1,5 meter afstand houden (u hoeft niet te lopen om uw gerechten of drankjes te halen).
Ook over de samenstelling van een gezelschap, groepsgrootte e.d. is veel verwarring. Uitleggen is ook niet eenvoudig omdat veel termen door elkaar gebruikt worden, kinderen soms wel en soms niet mee tellen. Als u vragen heeft over de mogelijkheden, rekening houdend met de regels, mag u ons altijd bellen. Samen kijken we hoe we voor een veilige en fijne avond kunnen zorgen. Het is natuurlijk geen eerste levensbehoefte, maar een avondje uit blijft belangrijk. Vooral in een tijd waarin zoveel onzekerheid heerst en we beperkt worden in ons doen en laten is het een zeer welkome afwisseling.
Het wildseizoen is begonnen en onze koks hebben een gevarieerde nieuwe kaart samengesteld met heerlijke gerechten. Wat dacht u van kalfswang op een stamppotje van wortel, geserveerd met jus of tonijntartaar met wasabi mayonaise en een sesamkoekje. Liever soep? We hebben onder andere bospaddenstoelensoep en pompoensoep. Een soufflé van geitenkaas en zongedroogde tomaat, voor als u even geen vlees wilt. En hertenbiefstuk met cranberryjus, hazenpeper of duivenborstfilet voor de wildliefhebber. Eet u liever vis? Zalmfilet met beurre blanc en snoekbaars met kruidenolie, beide zeer smaakvol.
In Apeldoorn opent een pop-up restaurant met 7 gangen toetjesmenu. Een geweldig concept voor degenen die bij de soep al uitkijken naar het dessert. Natuurlijk zien we u liever niet massaal naar Apeldoorn vertrekken, maar het is een leuk weetje om met u te delen. Wij hebben vijf desserts die ook echt de moeite waard zijn; bijvoorbeeld boterkoek met sinaasappelijs en sinaasappel mascarpone, gebakken appeltjes met sabayon en kaneelijs of een chocolade dessert, kiezen wordt al lastig. Voor de volledige kaart kijkt u even op onze website of onder aan dit bericht.
Het wordt eerder donker waardoor de avonden langer worden. Perfect voor een wat uitgebreider diner. Daarom hebben wij ons 5 gangen menu terug op de kaart gezet. Als u hiervan gebruik wilt maken, verzoeken wij u vriendelijk wat vroeger op de avond te komen, want helaas moeten we om 22.00 sluiten.
Er zijn al veel reserveringen binnen voor ons 15 gangen diner, erg fijn, dank u wel. Voor beide data hebben nog enkele tafels vrij. Omdat we om 22.00 uur moeten sluiten beginnen we op 10 oktober een half uurtje eerder. Voor 14 november zijn de regels nog niet bekend, maar als we iets wijzigen doen we dat altijd nadat we contact hebben opgenomen met de gasten die al gereserveerd hebben.
U kunt nog steeds gebruik maken van ons thuis uit eten concept. Dus als u liever nog niet naar ons restaurant komt, kijk dan naar onze vernieuwde bezorgkaart op dewittebrug.nl/thuis-uit-eten/
We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.
Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!
Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.
Voorgerechten
Stokbrood met kruidenboter
Kalfswang op een stamppotje van wortel, geserveerd met jus
Tonijntartaar met wasabi mayonaise en een sesamkoekje
Rode bietencarpaccio met geitenkaas en noten*
Gamba’s piri piri (knoflookolie)
Wildtrio; wildzwijnham, gerookte eendenborstfilet en wildpaté
Rundercarpaccio met rucola, pesto, zongedroogde tomaatjes,
pijnboompitten en Old Amsterdam
Pompoensoep*
Bospaddenstoelensoep*
Tomatensoep**
Voorgerechten en soepen worden geserveerd met stokbrood en kruidenboter
* Deze gerechten zijn vegetarisch
** Met een kleine aanpassing zijn deze gerechten vegetarisch
Hoofdgerechten
Portobello ’s gevuld met pittige kaas en sinaasappel tijm kruim
Soufflé van geitenkaas en zongedroogde tomaat
Hertenbiefstuk met cranberryjus
Hazenpeper
Duivenborstfilet met wildjus
Speenvarkenfilet met rode portjus
Milanese kipfilet; kip in een jasje van Parmezaanse kaas en salsa
Tournedos met rode wijnjus
Zalmfilet met beurre blanc
Snoekbaarsfilet met kruidenolie
Hoofdgerechten worden geserveerd met friet, warme groenten, appelcompote en mayonaise
Desserts
Boterkoek met sinaasappelijs en mascarpone
Panna cotta van espresso
Gebakken appeltjes met sabayon van oud bruin en kaneelijs
Karamel ijscoupe
Chocolade dessert; chocolademousse, lavacake en chocolade ijs
5 Gangen keuzemenu
Hertencarpaccio
Tonijntartaar met gamba’s
Een kleintje bospaddenstoelensoep en pompoensoep of één van beide
Voorgerechten en soepen worden geserveerd met stokbrood en kruidenboter
Kalfswang op een stamppotje van wortel, geserveerd met jus
Portobello gevuld met pittige kaas en sinaasappel tijm kruim
Zalmfilet met beurre blanc
Hertenbiefstuk en hazenpeper (meerprijs € 2,50)
Speenvarkenfilet met rode portjus
Hoofdgerechten worden geserveerd met friet, warme groenten, appelcompote en mayonaise
Koffie of thee
Gebakken appeltjes met sabayon van oud bruin en kaneelijs
Karamel ijscoupe
Voor kinderen:
Stokbrood met kruidenboter
Tomatensoep
Gehaktballetjes met pasta en bolognesesaus
American pancakes met stroop, jam en chocoladepasta
Friet met kroket, frikandel, knakworstjes of snackpoppetje
Kinderijsje