iens-64-higheetnu-64-hightripadvisor-64-highTwitterfacebook-logogoogle+

.

.

Klik hier!

UPDATE: WE ZIJN ER NOG STEEDS VOOR U…

De regels i.v.m. corona blijven veranderen. Wij merken dat dit af en toe tot onduidelijkheid leidt, ook voor ons. Wij nemen de maatregelen serieus en zorgen ervoor steeds op de hoogte te zijn. Wij denken dat het vooral belangrijk blijft om alert te blijven en binnen de regels, afspraken en maatregelen steeds opnieuw te zoeken naar een veilige manier om samen te zijn. Daarom maken wij, voor uw en onze veiligheid, opnieuw gebruik van kleine bijzettafels om uw drankjes en gerechten aan u te serveren. Hiermee kunnen we 1,5 meter afstand houden (u hoeft niet te lopen om uw gerechten of drankjes te halen).

Ook over de samenstelling van een gezelschap, groepsgrootte e.d. is veel verwarring. Uitleggen is ook niet eenvoudig omdat veel termen door elkaar gebruikt worden, kinderen soms wel en soms niet mee tellen. Als u vragen heeft over de mogelijkheden, rekening houdend met de regels, mag u ons altijd bellen. Samen kijken we hoe we voor een veilige en fijne avond kunnen zorgen. Het is natuurlijk geen eerste levensbehoefte, maar een avondje uit blijft belangrijk. Vooral in een tijd waarin zoveel onzekerheid heerst en we beperkt worden in ons doen en laten is het een zeer welkome afwisseling.

Het wildseizoen is begonnen en onze koks hebben een gevarieerde nieuwe kaart samengesteld met heerlijke gerechten. Wat dacht u van kalfswang op een stamppotje van wortel, geserveerd met jus of tonijntartaar met wasabi mayonaise en een sesamkoekje. Liever soep? We hebben onder andere bospaddenstoelensoep en pompoensoep. Een soufflé van geitenkaas en zongedroogde tomaat, voor als u even geen vlees wilt. En hertenbiefstuk met cranberryjus, hazenpeper of duivenborstfilet voor de wildliefhebber. Eet u liever vis? Zalmfilet met beurre blanc en snoekbaars met kruidenolie, beide zeer smaakvol.

In Apeldoorn opent een pop-up restaurant met 7 gangen toetjesmenu. Een geweldig concept voor degenen die bij de soep al uitkijken naar het dessert. Natuurlijk zien we u liever niet massaal naar Apeldoorn vertrekken, maar  het is een leuk weetje om met u te delen. Wij hebben vijf desserts die ook echt de moeite waard zijn; bijvoorbeeld boterkoek met sinaasappelijs en sinaasappel mascarpone, gebakken appeltjes met sabayon en kaneelijs of een chocolade dessert, kiezen wordt al lastig. Voor de volledige kaart kijkt u even op onze website of onder aan dit bericht.

Het wordt eerder donker waardoor de avonden langer worden. Perfect voor een wat uitgebreider diner. Daarom hebben wij ons 5 gangen menu terug op de kaart gezet. Als u hiervan gebruik wilt maken, verzoeken wij u vriendelijk wat vroeger op de avond te komen, want helaas moeten we om 22.00 sluiten.

Er zijn al veel reserveringen binnen voor ons 15 gangen diner, erg fijn, dank u wel. Voor beide data hebben nog enkele tafels vrij. Omdat we om 22.00 uur moeten sluiten beginnen we op 10 oktober een half uurtje eerder. Voor 14 november zijn de regels nog niet bekend, maar als we iets wijzigen doen we dat altijd nadat we contact hebben opgenomen met de gasten die al gereserveerd hebben.

U kunt nog steeds gebruik maken van ons thuis uit eten concept. Dus als u liever nog niet naar ons restaurant komt, kijk dan naar onze vernieuwde bezorgkaart op dewittebrug.nl/thuis-uit-eten/

We blijven gewone dingen doen op een ongewone manier. Het wordt niet meer zoals het was, maar genieten is een kunst en die verstaan wij. We vinden samen een nieuwe manier om op afstand samen te zijn.

Wij blijven positief en creatief en hopen dat u ons blijft volgen. Voor nu, bedankt, fijn dat u de tijd heeft genomen dit bericht te lezen!

Blijf sterk, blijf positief, wees lief voor elkaar en laten we elkaar door deze verwarrende en bizarre tijd helpen.

Voorgerechten

Stokbrood met kruidenboter

Kalfswang op een stamppotje van wortel, geserveerd met jus

Tonijntartaar met wasabi mayonaise en een sesamkoekje

Rode bietencarpaccio met geitenkaas en noten*

Gamba’s piri piri (knoflookolie)

Wildtrio; wildzwijnham, gerookte eendenborstfilet en wildpaté

Rundercarpaccio met rucola, pesto, zongedroogde tomaatjes,

pijnboompitten en Old Amsterdam

Pompoensoep*

Bospaddenstoelensoep*

Tomatensoep**

Voorgerechten en soepen worden geserveerd met stokbrood en kruidenboter

*        Deze gerechten zijn vegetarisch

**      Met een kleine aanpassing zijn deze gerechten vegetarisch

Hoofdgerechten

Portobello ’s gevuld met pittige kaas en sinaasappel tijm kruim

Soufflé van geitenkaas en zongedroogde tomaat

Hertenbiefstuk met cranberryjus

Hazenpeper

Duivenborstfilet met wildjus

Speenvarkenfilet met rode portjus

Milanese kipfilet; kip in een jasje van Parmezaanse kaas en salsa

Tournedos met rode wijnjus

Zalmfilet met beurre blanc

Snoekbaarsfilet met kruidenolie

Hoofdgerechten worden geserveerd met friet, warme groenten, appelcompote en mayonaise

Desserts

Boterkoek met sinaasappelijs en mascarpone

Panna cotta van espresso

Gebakken appeltjes met sabayon van oud bruin en kaneelijs

Karamel ijscoupe

Chocolade dessert; chocolademousse, lavacake en chocolade ijs

  

5 Gangen keuzemenu

 

Hertencarpaccio

Tonijntartaar met gamba’s


Een kleintje bospaddenstoelensoep en pompoensoep of één van beide

Voorgerechten en soepen worden geserveerd met stokbrood en kruidenboter


Kalfswang op een stamppotje van wortel, geserveerd met jus

Portobello gevuld met pittige kaas en sinaasappel tijm kruim


Zalmfilet met beurre blanc

Hertenbiefstuk en hazenpeper (meerprijs € 2,50)

Speenvarkenfilet met rode portjus

Hoofdgerechten worden geserveerd met friet, warme groenten, appelcompote en mayonaise


Koffie of thee

Gebakken appeltjes met sabayon van oud bruin en kaneelijs

Karamel ijscoupe

 

 

Voor kinderen:

Stokbrood met kruidenboter

Tomatensoep

Gehaktballetjes met pasta en bolognesesaus

American pancakes met stroop, jam en chocoladepasta

Friet met kroket, frikandel, knakworstjes of snackpoppetje

Kinderijsje